Başlık bulamadım..

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
İyi geceler arkadaşlar. Belkide şuan size yazdıklarım tuhaf gelebilir ama hamileliğin verdiği duygusallıkla beraber vicdanım hala sızlıyor... Bugün markette çamaşır suyu aldım kasada arkamda bekleyen bayan ve çocuğu vardı. 4 yaşlarında erkek çocuğu. Bayan ve çocuğun giyimi sıradandı yani nasıl diyim ev hali gibiydi. Ben aldıklarımı poşete koyarken çocuk ağlıyordu saplı şeker istiyordu. Kadın fiyatını sordu kasiyer 1 tl dedi. Kadın da makarna vs almıs tam 4.90 tl lik alışveriş yapmış. Elinde 5 lirası vardı çocuğa şeker almadı. Büyük paket gofrette almıştı ama. Çocuğa gofret aldım sanada dedi.İçim o kadar cız etti ki. Tarifi yok... Sanki kadın almak istiyordu ama şeker alacak parası yok gibiydi. Yanımdaki akrabama sordum çıkınca kapıya biz alalım mı şeker diye o da belki çocuk şımarıklık yapıyordur ağlayarak aldırıyordur herşeyi kadın ondan almamıştır dedi.. Ama ben öğlenden beri o çocuğu düşünüyorum. Vicdanıma hesap veremiyorum. Ama ben alsam belki kadın yanlış anlardı bilemiyorum. Böyle bir konu açtıgım ıcın bana kızmayın lütfen.. Çok üzüldüm aklıma geldikçe almadığıma pişmanım.. Çok...

Belki çocuğun seker yememesi gereken bir Rahatsızlığı vardır ve annesi bu yüzden aslında çocuğu kırmak istemiyordur ama almakta istemiyordur.siz teklif etseydiniz yanlış anlamazdı ama vicdanının sızlamasına gerek yok tatlım için rahat olsun

İyi geceler arkadaşlar. Belkide şuan size yazdıklarım tuhaf gelebilir ama hamileliğin verdiği duygusallıkla beraber vicdanım hala sızlıyor... Bugün markette çamaşır suyu aldım kasada arkamda bekleyen bayan ve çocuğu vardı. 4 yaşlarında erkek çocuğu. Bayan ve çocuğun giyimi sıradandı yani nasıl diyim ev hali gibiydi. Ben aldıklarımı poşete koyarken çocuk ağlıyordu saplı şeker istiyordu. Kadın fiyatını sordu kasiyer 1 tl dedi. Kadın da makarna vs almıs tam 4.90 tl lik alışveriş yapmış. Elinde 5 lirası vardı çocuğa şeker almadı. Büyük paket gofrette almıştı ama. Çocuğa gofret aldım sanada dedi.İçim o kadar cız etti ki. Tarifi yok... Sanki kadın almak istiyordu ama şeker alacak parası yok gibiydi. Yanımdaki akrabama sordum çıkınca kapıya biz alalım mı şeker diye o da belki çocuk şımarıklık yapıyordur ağlayarak aldırıyordur herşeyi kadın ondan almamıştır dedi.. Ama ben öğlenden beri o çocuğu düşünüyorum. Vicdanıma hesap veremiyorum. Ama ben alsam belki kadın yanlış anlardı bilemiyorum. Böyle bir konu açtıgım ıcın bana kızmayın lütfen.. Çok üzüldüm aklıma geldikçe almadığıma pişmanım.. Çok...
hamileliğin verdiği bir duygusallık var sizde bazen anneler param yok demek için sadece beş lirayla alışverişe çıkabiliyor
siz almak istediğiniz de daha beter tersleyebilirdi daha kötü olabilirdi

Evet hamilelikten dolayi olabilir bu duygusallik. Akrabanizin dedigi mantikli geldi bana da herseyi aglayarak yaptiran cocuklar cok fazla malum :) bu kadar kafaniza takip bebisi uzmeyin bence hayirli dogumlar.

Belkide çocuk her zaman istiyor kadin almak istemedi.Kafana takma canım geçmiş bende buna benzer bişey yaşadım ama o anda annesine sordum izin verirseniz ben almak istiyorum diye kadinda güldü bende eline verdim çocuğun kasada da ödedim onlardan önce verdim.Ama bilemezsiniz belki kadin almak istememistir cok şeker yiyor yada her istediğinde almamak gerekir diye.Sen içini ferah tut.Eger gerçekten zor durumdalarsa duâ et Rabbim verir.

Ah canım aynısını ben de yaşadım. İnsanın o anda basireti bağlanıyor ya, sonradan dank ediyor. Birebir benim de başıma geldi. Sonradan çok uzuldum ben de.
O anda daha atak davranmalıydım dedim.
Bir daha olsa aynısını yapmamaya kendime söz verdim.
Sen de fazla takma kafana

bende gecenler böyle bir durumla karşılaştım
kadın alışveriş yaptı baya bişeyler aldı ama cüzdanı evde kalmıştı ve mecbur bırakıp eve gidip gelecekti
ama çocuk ağlıyor çikolata diye anne anlatıyor anlamıyor bende aldım çikolatayı verdim çocuğu
kadın çok teşekkür etti benim de gözüm arkada kalmadı

Ben olsam benimde aklima takilir.
Icim acidi cocuga.
O vakit bos bulunur insan ne yapmasi gerektigini bilemz sonradanda tuh keske soyle yapsaydim der. Heleki soz konusu bi cocuksa.
Belki simarik cocuk herseyi istiyor olsa bile.
Cocugun elime veririm; anne izin verirse yiyebilirsin ama bak soz ver? Derim.

Cok tanidik geldi.
Ama icinizede dert etmeyin.
Uzuldukce bisey duzelmez.

İnanılmaz rahatladım iyiki konu açmışım.. Yüreğim ferahladı.. O an insan ne yapacağını bilemiyor çünkü gerçekten. Eğer durumları kötüysede dilerim Allah yardımcıları olsun inşallah. Hem çocuklar herşeyi isteyebiliyorlar haklısınız da..

Almamaniz daha doğru olmus. Eğer alsaydiniz çocuğun aglamasi üzerine çocuğu pekiştirmiş olursunuz. Bundan sonra hep yapardi ve anne zor durumda kalirdi.

İnanılmaz rahatladım iyiki konu açmışım.. Yüreğim ferahladı.. O an insan ne yapacağını bilemiyor çünkü gerçekten. Eğer durumları kötüysede dilerim Allah yardımcıları olsun inşallah. Hem çocuklar herşeyi isteyebiliyorlar haklısınız da..

Hiç haberleri yokken hamile birinin duasını alıyo o çocuk ve ailesi onların adına sevindim

Ben bunu okadar çok yapıyorum ki. Her gören böyle düşünmüyor dur umarım. Gerçi bazen alsın abla boşver diyen oluyor. Yok alışmasın diyorum. Bazende alacağım şey kadar para alıyorum yanıma. yok nedir öğrensin diye. Tamam o bakkada satılan şeyler bir çocuğu mutlu eder. bizde çocuk olduk ama bir paket gofretin yanına birde şeker olmamalı. Bende böyle yapıyorum. Yani para yok, olsa alırım gibilerinden. oğluşum da tamam anne diyor. Eve gidince unutmuştur. Makarnasını gofretini yiyinceye afacan :)

Oyy oyyy sen ne iyi bi insansın. Senin gibi insanlardan az kaldı. Senin gibi insanların varlığı beni çok mutlu ediyor.

bir defasında cafede otururken bir cocuk gelmişti ustu bası pis para istedi ablamda yok dedi cunku tam cuzdandan cıkarırken alıp kacıyorlardı herneyse cikolata alcm parayla dedi baktı ses cıkmayınca bizden gitti ablamda ozaman cok uzulmustu acaba gercekten cikolatamı alcaktı canımı cekti diye hatta kalktık ilerledik falan goremedik cocugu yani bazen boyle seyler olabiliyor sizin niyetiniz onemli baska zaman biri denk gelirse alırsınız:)

Senin güzel yüreğini seveyim,dilerim Allah cocuğundan güldürsün

bi anım aklıma geldi :KK53:
eski sevgilimle yemek yicez burgera gircez tam bi çocuk yapıştı bırakmıyor
küçük üstü başı kir. bizim buralarda da çok olur o tipler. savuşturmaya çalışıyoruz gitmiyor.
çocuk simit alcam 1 lira verin diyo. neyse öyle deyince verdik
bu sefer diyoki vazgeçtim hamburger alın bana patates büyük olsun :KK70:

X