başlık yok!!

burcumm25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
118
2
96
Bursa
Hayatımın baslıgı yokkı daha kendıme kendı yaptıklarıma anlam veremıyorum kısılık bozuklugu bılıyorum asabıyım onuda bılıyorum ama ben bole olmayı ıstemedımkı sorunlu bı aılenın ılk cocuguyum aılemde ıhanet sevgısızlık dayak hakaret herseyı gordum.yıllarca agır depresyon gecırerek yasadım ve sonuc sevmeden ısteyerek sırf o evden kurtulmak ıcın hıc tanımadıgım sacma sapan bı ınsanla evlendım.sevdıgım vardı ama utandım evımı aılemı gostermeye ne dıyıp tanıstırcaktım...sonuc nemi çift kişilik mutsuz bı hayat ve bebek..esıme tahammul edemıyorum.ayrılmak ıstıyorum ayrılmıyo.bazen keske ıntıhar gunah olmasa dıyorum.ne bılem eskıden ezanın sesını duydummu ıcın yanardı hemen namaza kalkardım sımdı nefret edıyorum herseyden benım ne gunahım vardı dıyorum offf.sabrım yok bı tek kzımı sevıyorum.ne yapıcam bılmıyorum yorumlarınıza sımdıden tskler..:çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf kurtulmak için evlilik en büyük hata iştee..
Kurtulmanın tek çaresi sevmediğin bir adamla evlenmekmiydi sanki...
Mutsuzluğunu daha da çıkılmaz hale dönüştürmüşsün.
Ayrılmak istediğini söylüyorsun sanırım eşin ne diyor peki.Nasıl bir insan ...Birde çocuk yapmışsın ne diyim.
Ya kesin bir kararla eşinden ayrılıp yeni bir hayat kuracaksın yada buna gücün yoksa hatanın bedelini ödemek zorundasın hiç olmazsa kızın için.O bunu haketmiyordu mutsuzluğunu onada yansıtma lütfen

Kızlar sakin olun. Herşeyin bir çözümü mutlaka var. Sakin olalım, konuşalım hadi

kızını çok seviyorsun değil mi ; onun sağlıklı yetişmesini istiyorsan eğer ona mutluluğu öğretecek bir anneye ihtiyacı olduğunu unutma... bunu maalesef yaşayarak öğrenmişsin... hayatta başa gelen dertlerden ders almadığımız sürece boşa yaşamış oluruz... o yüzden ona öğretebilmek için mutlu olmayı dene..

şu anda seni mutsuz eden şeyleri bir kenara bırakıp önce seni nelerin mutlu edebileceğini bir düşün bence... herşey olabilir bunlar... elişi ; yabancı bir dil ; müzik dinlemek ; arkadaşlarla vakit geçirmek; kızına pastalar yapmak ; onun için önce kendini eğitmek vs... buna sen karar verebilirsin... karar veremezsen birinden başlar denersin...

ama olumlu olmaya çalışmakla yaşam herşeye rağmen katlanılabilir hale gelebilir...

Allah yardımcın olsun arkadaşım...

zaten sırf burda kızım ıcı varım benım yasadıklarımı yasamasını buyuyunce neden demesını ıstemıyorum ama ben her gun daha fazla yıpranıyorum kontrol edeıyorum kendımı belkı cocugum olursa degırısım severım esımı dzelırım dedım ama olmuyor.yapamıyorum esımden bana yardımcı olmasını cok ıstedım bı tatlı soz bı guler yuz dedım bu benım kısılıgım zorla sırıtamamkı dıyor bırak calısıyım bak korelıyorum dıyorum olmaz etraf ne der ben calıstırmam dıyor..annenlerın evını temızlemem bıktım dıyorum mecbur onlar benım anam babam dıyor ya az yardımcı olsa bana manevı destek verse bole sapıtmayacam.evdeyım suan kapının onunde arabam var param var ama nefret edıyorum dısarı cıkmaktan ınsanlardan.ne yapıcam ben allahım ya.

evliliği kurtuluş olarak görmek en büyük esarettir.....

bende aynılarını düşünüyorum,o yüzden tekrar yazmaya gerek duymadım küçük böcüğe tamamıyle katılıyorum.

Canım olan olmuş sonuçta istemeyerekte olsa bi evlilik yapmışsın.
Geçmişe takılıp üzülme geleceğe bak.
Eşinlede konuş rest çek gerekirse

canım nolursa olsun allaha isyan etme buda senin sınavın diyelim...
allaha isyan etmek sana bişey kazandırmaz aksine dahada dibe çökmene vesile olur ...
eşinle anlaşma yolları denesen daha ılımlı yaklaşsan çözüm olmazmı hayatta hiç bişey için geç değildir ... madem bi hata yapıp sırf o evden kurtulmak için evlenmişsin hiç olmazsa bebeğin için daha iyi bi aile ortamı sağlamaya çalışsan olmazmı..?

kendi ailenle hiç bir zaman mutlu olmamışsın mutluluğu görmemişsin,öğrenmemişsin.onun için şimdi kimle evlensen mutlu olman zor olacaktı arkadaşım.bu depresiif ruh haline alışmışsın.şimdi de geçmişi düşünüp ve şu anki olumsuzlukları düşünüp kendini mutsuz etmeye devam ediyorsun.
herkes kocasına bayılmıyor.hele de annelerimizin kuşağına bakarsak daha görmeden evlenmiş çoğu.ama sen önce kendini mutlu etmelisin.sorun eşinde değil sende.herkes kızını mutsuz etmeye hakkın yok demiş doğru ama eşini de mutsuz etmeye hakkın yok.sen belki mecburiyetten evlendin ama belki o ne hayallerle evlendi.
sen mutsuzsan ne eşini ne de kızını mutlu edebilirsin.öncelikle pozitif düşünmeyi öğrenmelisin.bak bir yuvan var ve bir de kızın,maddi sıkıntın da yokmuş.sadece şunlar bile birçok kişinin hayali,arayıpta bulamadıkları.
inan ben bunu kendi evliliğimde de gözlemliyorum bazen neşeli pozitif uyanıyorum eşime bu elektriğim hemen geçiyor o zaman çok keyifli bir gün geçiriyoruz.
bazen de depresif oluyorum o zamanda sonumuz ya kavga ya da bunalım bir gün oluyor.
eşine deliler gibi aşık olmayabilirsin.ama eşimdir,hayat arkadaşımdır,kızımın babasıdır deyip ona en azından saygı duyar ve kin beslemezsen inanıyorum ki zaman içinde seversin bile..

Öncelikle hayatta sadece bunları kendin yaşamadığından emin ol. Malesef bunun gibi birsürü insan var. Örnek ben.

Eminim bu hayattan çok şey beklemiyorsun, sadece azıcık sevgi ve belkide başının okşanması. Ailesinde bu tarz sorunlar yaşayan insanların en büyük şansı ya da şansızlığı eştir. Eş ya daha çok sabrını tüketir insanın ya da bütün yaralarını sarar insanın. Ama kendinde biliyorsun yanlış yapmışsın (mecbur olduğunu düşündüğünü biliyorum, insan onları çekeceğine, belki mutlu olurum diyebiliyor), ama yine de yanlış işte. Hiç sevmediğin bir insanla olmayacağını keşke düşünseydin.

Şu saatten sonra ,seni ve kızını mutlu edecek karar ne ise onu ver. Seni hafifletecek, iyi hissettirecek ne varsa onu yap. Sadece kendin için, bırak başkasını düşünmeyi, sadece kendini düşün. Ayrılmak istiyorsan, yükünü hafifletecekse, ayrıl.

En önemliside aileden yaşadıklarından dolayı, pek sağlıklı bir evlilikte yürütememiş olabilirsin. O kadar sıkıntıdan sonra insanın beyni de ,duyguları da normal işlemiyor. ılk önce bir yardım alıp, kendini toparlamalısın. Mutlaka doktora git. Bak o zaman hayata daha iyi bakacaksın inş. O zaman yaşadıklarınında bir başlığı olacak.

Allah yardımcın olsun. Hakkında hayırlısını versin.

hepınıze tskler.çabalıyorum bende ıyı olmak gormedıgım mutlulugu kendı yuvamda gostermek ıstıyorum.bencıllık degıl yaptıgım dedıgım gıbı kısılıgım bozuldu dogru kararlar verememeye basladım azen hareketlerımıde kontrol edemıyorum.doktor sadece uyusturucu ılaclardan verıp gonderıyo onuda denedım.artık mutluluk benım ıcın hayal cunkı bastan bole basladı mutsuzdum ve hıc degısmedı azda mutlu olabılmek ıcın hep benım cabalamam gerektı.yanı kımse kmsenın umrunda degıl..

arkadaşım tedavine devam et öncelikle. ilaç tedavisi yanında psikoterapi de gör.

kocan ayrılmak istemeyebilir ama sen mahkeme açtığında buna karar verecek olan hakim. ama boşanırsan hayatını nasıl idame ettirebilirsin onu iyi düşün çünkü çocuğun var.

Öncelikle sen mutsuz oldun diye kızının mutsuz olması gerekmiyor , sen böyle yapmaya devam edersen senin yaşadığın hayattan çokta farklı bir hayatı olmaz. Depresif , kendine güveni olmayan bir anne , birbirlerini sevmeyen birşeyler paylaşmayan bir aile.. Yarın öbürgün aynen senin yapamadığın gibi sevdiği insanı sizinle tanıştırmaya utanıcak belki de kimbilir..
Önce birşeyleri düzeltmeye kendinden başla.
Hiç durma hemen doktora git .
Kendi ayaklarının üzerinde durman gerek , bir işe gir , eski güvenini geri al.
Sonra eşine bir şans verip vermemek konusunda düşünürsün ama önce kendine gelmen lazım senin.

cnm bence bulundugun durumdan mutlu olmaya çalış...eşin seviyor sanırım sizi bırakmak sitemedigne göre...insanın elindeki bşy birini sevip sevmemek,bence biraz denemeye çalış sevmeye çalışşş ..ruh halin hiç iyi durmuyorrr bence şuanda aşık oldugun adamla bile evli olsan mutsuz olcagını düşünüyorum...depresyona girmişsin cnm bnmmbi doktora görünnnn geçer bence bu durum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…