Başsağlığı

sevdiğin birini kaybetmek çok garip bir duygu, Bir yandan başın sağolsun kelimesini duymaktan nefret ederken, bir yandan aramayan gelmeyen yakınlarına içerleniyor insan. Eşi ona aradılar ben aramayın dedim dememiştir. Öyle bir ortam olmuyor çünkü. Siz aradığınızı ama uygun olmadığının söylendiğini de belirtin. Her zaman yanındayım mesajınızı da verin. Bu durumda sizin de alınganlık etmeniz doğru değil. Acısını paylaşmanız ve alttan almanız gerekiyor.

Amma da anlayışsızsınız.
Arkadaşınız hayatındaki en önemli varlıklardan birini kaybetmiş siz ise burda demediğinizi bırakmamışsınız.

Bence de ne gidin, ne arayın.
Uzak durun. Arkadaşınız için daha iyi..

Ben akşam aradım ve durumu belirttim, bize aramayın dendiğini de anlattım, halini hatrını sordum. Ben insanların zor gününde yanında olan bir insanım, iyi gün dostu değilim. Benim babam hayatta olmasına rağmen pek çok şey yaşadım dayak, küfür, üvey annemin evden kovmaları, gene de kimseye küsmemeye çalıştım, hayata küsmemeye çalıştım, annemi de küçük yaşta kaybettim kardeşlerime annelik yaptım, 16 yaşındaydım. Ben kimseden birşey beklememeye çalıştığım içindir belki, kendi ailem bile yanımda durmadığından belki bu kadar alıngan hassas olma hakkını görmedim hiç kendimde. Neyse gene de üzüntüsüne vererek aradım dediğim gibi mesajlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Siz de haklısınız. Acısına verin. Ben nazen böyle durumlarda eğer aranacak durumda değilse mesaj atıyorum ve "konuşacak durumda olmadığını düşüberek mesaj atmayı tercih ettim, seni en kısa zamanda aramak istiyorum, sesini duymak istiyorum vs...." şeklinde.

Arkadaşlar selamlar, bir yakınımız babasını kaybetti, hastaneye kaldırdıklarında geçmiş olsun diye aramıştım, daha sonrasında vefat ettiği için cenazeye gittiler, eşiyle görüştük ve durumu iyi değil sonra arayın dedi. Ben de cenaze evinde zaten döndükten sonra taziyeye gideriz diye düşündüm. Eşim daha sonra aradı benim de başsağlığı dileklerimi ilet dedim, uzatmamak için bize kötü olduğunu söylemişlerdi çünkü. Bugün öğrendim ki eşimin arayıp benim aramamış olmama üzülmüş, ben burda üzülecek birşey göremedim eşim arıyorsa benim adıma da konuşabilir aynı şekilde tersi de mümkün. Ama hani durumu çok kötü dediği için eşi aramadık yoksa aramak başın sağolsun demek benim için zor değil hatta ilk gün arayacaktım. Böyle olunca insanın içinden aramak da gelmiyor, üzüntüsüne veriyorum ama ben de bir haftadır rahatsızım mesela kimseye de söylemedim evde dinlenip geçmesini bekliyorum, doğumuma da az kaldığı için zaten kötü şeylerden kaçmaya çalışıyorum. Siz olsanız arar mısınız merak ediyorum bu durumda.
Siz onun psikolojisini tahmin bile edemezsiniz bide kendinizle kiyaslamissiniz siz cok guzel bisiye hastasiniz sonunda mutluluk yasicak bisiye ve allah hayirli saglikli dogumlar nasip etsin... arkadasim diyosunuz biraz daha ilgili yakin davransaniz cok daha yerinde olur bence aramalisiniz inanin o aci tahmin ettiginizden cok daha buyuk bi aci

Back
X