başsağlığinda azarlanmak

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Gunaydin herkese,
Bi konu beni cok huzursuz etti fikirlerinizi almak istedim.
Arkadasim babasini bir hafta once kaybetti,dun mevlut yapti bende kizimi kanguruya koyup bas sagligina gittim.
Evlerine daha once sadece bi kere gittigim icin evin sokagini bulsam da evin kendini bulamadim,esimi aradim, onu da sabah oraya gondermistim gelecek misafirlere yaptigim keki birakmasi icin yani o sabahtan gitti nasil olsa hatirlar yerini bari bana tarif etsin diye,telefonu kapali.
Mevludu sabote etmeyim kizim aglar diye zaten dua okunup bitince gitmistim,neyse mecbur arkadasi aradim,dedim bulamiyorum evi.
Suan yemek koyuyorum misafirlere cikamam dedi,ben kendi kendime dolanip durdum oralarda,esimi aradim durdum yok kapali tlf..neyse aradan zaman gecti bu kez arkadasim aradi,caddenin ortasina gel seni ordan alayim dedi.
Geldi aldi..
Merhaba demeden basladi saymaya,sen gelmedin mi buraya bidaha asla cikip seni disardan almam,zaten basim kalabalik,sagina soluna bakmiyo musun..vs.. bildiginiz cocuk gibi azar yedim,gozlerim doldu akti akacak ama sesimi cikarmadim,eve girdik bende moral sifir..
Neyse bisey belli etmedim,sadece eve donerken kapida,kusura bakma bidahakine sIkinti olmadan evi bulurum,seni bosuna disarilara surukledim dedim.
Cok sasirdi,ona mi alindin dedi..Ozur diledi,hakkini helal et vs..dedim ne hakki ne helali..
Tam kapidan cikicam,ben seni biliyorum simdi sen buna dertlenir benimle baglantiyi da koparirsin dedi.
Dedim yok ne alakasi var.
Ben bu gece uzuntuden uyuyamam dedi.
yani velhasil onun uzuldugune ben daha cok uzuldum..
Aksam mesaj attim,en yakin zamanda gorusuruz,ben kirilmadim vs. yazdim.
Normalde biliyorum elinden telefon dusmez,aninda cevap yazar..
Ne mesajim okundu olarak gorundu ne cevap atti.

Durumu acisina verin diyeceksiniz,oyle olmasa zaten beni azarlamaya basladiginda basar giderdim kendi evime ki bu ilk patlamasi degil..Bi kerede isyerinde sacma bi konudan rezil etmisti ortalik yerde,uzuntuden hastanelik olmustum ama kin tutan biri degilim ki iyi de kizdir,severim de kendini..

Neyse ben ne yapayim simdi?

Cenazede elinde telefon bulundurması hoş olmaz ki.
Bi de nasıl gelmiş sizi almış o acılı haliyle ona bile çok şaşırdım. Babası vefat etmiş çok üzücü bir durum insan kendini kaybediyor. Dert etmeyin eski samimiyeti sürdürün derim.
Allah rahmet eylesin tüm vefat edenlere.

Hayatimda birinci derece yakınım kimseyi kaybetmedigim icin arkadasinizla empati yapamiyorum. Ama insanin da dilinin kemigi olacak biraz. Küçücük cocukla bassagligina gelen arkadas yolu bulamadi diye cocuk gibi azarlanmaz. Buyukanne buyukbabalarimizi kaybettik gelen misafire kimsenin boyle davrandığına sahit olmadim ben...

Arkadaşınızın babası mı vefat etti? Ben babamın cenazesinde ruh gibiydim kim geldi kim gitti kim aradı hiç hatırlamıyorum. Zor bir durum, yaşamayan bilemez. Arkadaşını bir süre mazur gör. Zamanla her şey rayına girer...

Benim de hiç yön duygum yoktur ama arkadaşınızın başı kalabalıksa orada bir tanıdığını sizi alması için yönlendirebilirdi. Sonuçta siz çocuklu halinizle onun için gitmişsiniz. Bence yapılan hoş değil.

Siz de haklısınız, karşınızdaki kişi de haklı sinirlenmekte. Kadının derdi kendine yetiyor, evi dolu, başı dolu. Bunun üzerine arayıp daha önce geldiğiniz evi bulamadığınızı söyleyip kadına ekstra iş çıkarmışsınız. Doğruya doğru şimdi, buna sinir olunur. Normal bir zamanda önemsenip kızacak bir şey olmasa da bu vaziyette sinir bozucu olmuş. Kadın sonunda patlamış. Siz yollara çıkıp sizi alıp geldiğine şükredin o haliyle bence.
Azar meselesine gelince... Sonucunda telafi etmeye çalışmış, bu durumda uzatmanıza gerek yok. Diyorsanız ki bu kişi hep böyle fevri çıkışları olan biri, ben zarar görüyorum, o zaman mesafenizi ona göre ayarlayın. Mesaj konusunda, bana öyle geldi ki arkadaşınızın bu duruma ve sizin alıngan tepkinize sinirleri bozuldu ve arayı açabilir. Hani " ben neyle uğraşıyorum, o bana neyle geliyor" gibisinden kızmış olup uzak durmayı tercih ediyor olabilir. Veya bu konu hiç umrunda değildir ve kendi acısıyla meşguldur. Gözü telefon da mesaj da görmüyordur. Siz bu konuyu arkadaşınıza açmayın daha. Bırakın kendi derdiyle ilgilensin. Onun cenazesiyle ilgili bir desteğiniz olacaksa iletişime geçin, ama onun dışında kendi mevzunuz için ulaşmayın.

Arkadaşınızı alttan alın derim. Gerçekten yaşamayan bilmez çok zor acılar anne baba acısı. İnsan bir müddet dünyayla bağlantısını kesiyor gerçekten. Acısı daha çok tazeyken sizin ona beni al demenizde yanlış aslında. Mesajınıza cevap beklemenizde. İnsanın içinden hiç birşey gelmez o aralar. O yüzden birşey yokmuş gibi davranın derim. Zaten pişmanlığınıda dile getirmiş

Son kısımda saçmalamışsın. Kızın acı günü telefon mu düşünecek?

Uzulmeyin, oyle bir gunde kusuruna da bakmayin. Insanin en zor gunlerinden biri olmali, zaten sizi uzdugu icin ozur de dilemis ve telefona bakmamasi normal boyle bir gunde. Ama diger yaptigi sey icin kusura bakabilirsiniz, o kisim fena.

Cenazede elinde telefon bulundurması hoş olmaz ki.
Bi de nasıl gelmiş sizi almış o acılı haliyle ona bile çok şaşırdım. Babası vefat etmiş çok üzücü bir durum insan kendini kaybediyor. Dert etmeyin eski samimiyeti sürdürün derim.
Allah rahmet eylesin tüm vefat edenlere.

Babasını kaybetmiş arkadaşınız
İçi yanıyor şu anda, mesajlara mı geri dönecek?

Siz de haklısınız, karşınızdaki kişi de haklı sinirlenmekte. Kadının derdi kendine yetiyor, evi dolu, başı dolu. Bunun üzerine arayıp daha önce geldiğiniz evi bulamadığınızı söyleyip kadına ekstra iş çıkarmışsınız. Doğruya doğru şimdi, buna sinir olunur. Normal bir zamanda önemsenip kızacak bir şey olmasa da bu vaziyette sinir bozucu olmuş. Kadın sonunda patlamış. Siz yollara çıkıp sizi alıp geldiğine şükredin o haliyle bence.
Azar meselesine gelince... Sonucunda telafi etmeye çalışmış, bu durumda uzatmanıza gerek yok. Diyorsanız ki bu kişi hep böyle fevri çıkışları olan biri, ben zarar görüyorum, o zaman mesafenizi ona göre ayarlayın. Mesaj konusunda, bana öyle geldi ki arkadaşınızın bu duruma ve sizin alıngan tepkinize sinirleri bozuldu ve arayı açabilir. Hani " ben neyle uğraşıyorum, o bana neyle geliyor" gibisinden kızmış olup uzak durmayı tercih ediyor olabilir. Veya bu konu hiç umrunda değildir ve kendi acısıyla meşguldur. Gözü telefon da mesaj da görmüyordur. Siz bu konuyu arkadaşınıza açmayın daha. Bırakın kendi derdiyle ilgilensin. Onun cenazesiyle ilgili bir desteğiniz olacaksa iletişime geçin, ama onun dışında kendi mevzunuz için ulaşmayın.

telefon konusu yanlis anlasilmis sanirim.
arkadasim yasadigimiz ulkeye dondu doneli yazistik konustuk hergun,hani burda turkiyedeki gibi ailemle yasayim acimi olayi yok.
zaten turkiye disinda yasiyoruz,insan burda acisini biriyle paylasmazsa kafayi yer cunku birbirimizden baska kimsemiz yok burda.
ben onunla mesafe koymak istemiyorum aksine cok da seviyorum onu.
ben ne yapayim derken onun gonlunu almak anlaminda sormustum,burda gecenin hala bi koru eksik gedik yazmisim.
o uzuldu diye ben kahroldum zaten,dilini tuttun cilek azcik daha tutsaydin dedim.
zaten attigim mesajda da senin kendi acin derdin kendine yetiyor,benim sacmalamami kafana takma yazdim.

Cenazede olan olay neysede toleresi var ama işyerinde olan olay için bi zahmet kin tutun!

Daha öncede yaptığına göre genel huyu demek ki. Şimdi bir de acısı olunca 2 ye katlanmıştır.
Özür dilemiş, pişman olmuş şu durumda uzatmayın acısı varken, ama ileride tekrar daha önce yaptığı gibi rencide ederse sizi mesafe koyun.

evet huyu sanirim ama bi yandan da cok tatli bi kiz.
onun gibi birini kaybetmek istemem.
bende atarli biriyimdir ama ona karsi her zaman yumusak oldum,su durum icinde kesinlikle o uzuldugu icin uzuluyorum.

Benim de hiç yön duygum yoktur ama arkadaşınızın başı kalabalıksa orada bir tanıdığını sizi alması için yönlendirebilirdi. Sonuçta siz çocuklu halinizle onun için gitmişsiniz. Bence yapılan hoş değil.

zaten evine girdigimizde sagolsun arkadaslar dort donuyordu mutfakta,ona is birakacak insanlar degillerdir.
icimden bi ses gitme sonra esinle taziyeye git bi 5dk diyordu zaten,ortak bi arkadasim cok israr etti ayip olur filan diye.
zaten dediginiz gibi cocuklu olunca kalabalik ortama girmeye cekiniyor insan,huzursuzluk vermek en buyuk korkum cunku..
o iyi olsun da insallah aramizda zamanla duzelir

Arkadaşınızı alttan alın derim. Gerçekten yaşamayan bilmez çok zor acılar anne baba acısı. İnsan bir müddet dünyayla bağlantısını kesiyor gerçekten. Acısı daha çok tazeyken sizin ona beni al demenizde yanlış aslında. Mesajınıza cevap beklemenizde. İnsanın içinden hiç birşey gelmez o aralar. O yüzden birşey yokmuş gibi davranın derim. Zaten pişmanlığınıda dile getirmiş

Allah annelerimiz babalarimizi korusun tabi ki alttan alirim.
ben ne yapayim derken nasil gonlunu alayimi kastetmistim aslinda,yoksa tabi onun durumuna anlayis gosteriyorum.
bu arada ben ona beni al demedim,25 dk disarlarda gezindim boynumda cocugumla,esim telefonunu belki acar diye defalarca aradim ama yok ulasamadim.
en son o beni aradi seni alayim diye,ben eve donmeye hazirlaniyodum artik.

arkadaşınızın acısı var anlayışlı olabilirsiniz biraz
telefona bakmak aklına bile gelmez şuan için k.bakmayın
ama daha önceki olay gibi bir olay yine olursa koyun mesafenizi

Back
X