başsağlığinda azarlanmak

siz kime aciz diyorsunuz edebinizi takinin.
hastanelik olma sebebim uzuntuden kucuk tuvalete gun boyu cikamamak ki hamileydim bebegimi kaybediyordum az kalsin..
sizin sidik torbanizdan 2 litte su cekilirse acizligi gorurdunuz soyle bide ulu orta azar yiyin gozunuz mu doluyor cirkeflik mi yapiyorsunuz o sizin karakterinizle alakali
erkek gibi kadin olun madem bn olamam

Acizin manasını bilmediğinizi varsayıyorum. Küfür veya hakaret değildir bilesiniz.

Eski erkek arkadaşım dedesini kaybetmişti, baş sağlığına gitmiştim. Evime bırakmak istemişti ama o kadar kötüydü ki araba kullanacak hali bile yoktu, reddetmiştim. Sizin arkadaşınızın babası bir de, o acısını tahmin bile edemiyorum yine iyi gelip almış sizi. Daha önceden geldiğiniz evi bulamadığınız için aramak da biraz sinir bozucu olmuş maalesef, bilerek yapmasanız da. Özrünü de dilemiş zaten, bu konuyu uzatmaya gerek yok. O acılı halde insanın gözü telefon falan görmez, diğer arkadaşların da yazdığı gibi yine de gelip almış. Ha işyeri durumunu bilemem, genel olarak yapısı böyleyse mesafe koyabilirsiniz ama cenaze için yaptığınızın gereksiz alınganlık olduğunu düşünüyorum. Ki üzüntüden hastanelik olacak kadar kendinizi kaybediyorsanız duygusal olarak fazla hassas olduğunuzu da düşündüm, fazla alınganlık yapıyor olabilirsiniz.

Ay valla konuyu okuduktan sonra size de hak vermiştim ama burdaki yorum yapanlara ey siz kimsiniz terbiyenizi takının biraz edep diyip duruyorsunuz. Yorum kaldıramayacak olan lütfen konu açmasın üyeler de hakaret edin diye yorum yapmıyordur ki bazıları tamam sert ama onlarda edep yoksa bunu kafalarına kakmanız gerekmez değil mi? Sizin düşüncenizde onlardan ne farkınız kaldı? Her şeye gözleri dolan kendini savunamayıp dokunsan ağlayacak insanları ben de hiç sevmem açıkçası arkadaşınız gibi mizaca sahibim özür dilediyse gene de size değer veriyordur diye düşünüyorum.... ayrıca bir kere de gitseniz o evi hatırlamaya çalışın. Bulamayıp eve dönmeye çalışmanıza da bir şey diyemiyorum yani her neyse bundan sonra yollarda etrafınıza dikkatle bakarak gidin...

Sonradan hatasını anlamış ya bir anlık sinirle demiştir. O an ki durumu dert etmemek lazım acısı büyük.

işyerındekı olay baska cenazedekı olay baska
bır de evını nasıl kaybedersın hadı kaybettın dışarı cıkartıp senı eve mı goturmesını bekledın belkı bazı hareketlerın yanlıştır işyerınde olan olayı da sen yanlıs anlamıssındır tutacak kinin yoktur olmamalıdır belkı de.

siz kime aciz diyorsunuz edebinizi takinin.
hastanelik olma sebebim uzuntuden kucuk tuvalete gun boyu cikamamak ki hamileydim bebegimi kaybediyordum az kalsin..
sizin sidik torbanizdan 2 litte su cekilirse acizligi gorurdunuz soyle bide ulu orta azar yiyin gozunuz mu doluyor cirkeflik mi yapiyorsunuz o sizin karakterinizle alakali
erkek gibi kadin olun madem bn olamam
Cok agresif cevaplar veriyorsunuz.
Arkadasinizla da bu uslupla konustugunuz icin gerilmissiniz belli ki.
Biraz daha sakin olmanizi oneririm.

Çok iyi niyetli biri gibi geldiniz bana. Acısı vardır elbette ama insan olmak bambaşka bir şey.

Acısına ver diyemem zira bunun acıyla falan ilgisi yok.Ben de babamı kaybettim kimseye de böyle tavırlara girmedim.Ki daha önce de yapmış karakteri boyle demek ki.

Ben arkadaşında art niyet göremedim açıkçası.Seni samimi bulduğu için azarlamış olabilir.O ortamın içinde belki de zorlukla gelebildi seni almaya.Bende bazı konularda yakın arkadaşıma sitem eder azarlarım .Oda aynı şekilde bana yapabilir ne var ki bunda.Mesaja gelinceye babası ölmüş cevap yazması dünyanın en normal olayı.

Özür dilediğine göre sizi kırdığının ve üzdüğünün farkında. O değil de cenaze evi sahibinin başı kalabalık olur sizin daha önceden şu adres işini halletmeniz lazımdı dolap beygir gibi dönüp duracağınıza

Siz de haklısınız, karşınızdaki kişi de haklı sinirlenmekte. Kadının derdi kendine yetiyor, evi dolu, başı dolu. Bunun üzerine arayıp daha önce geldiğiniz evi bulamadığınızı söyleyip kadına ekstra iş çıkarmışsınız. Doğruya doğru şimdi, buna sinir olunur. Normal bir zamanda önemsenip kızacak bir şey olmasa da bu vaziyette sinir bozucu olmuş. Kadın sonunda patlamış. Siz yollara çıkıp sizi alıp geldiğine şükredin o haliyle bence.
Azar meselesine gelince... Sonucunda telafi etmeye çalışmış, bu durumda uzatmanıza gerek yok. Diyorsanız ki bu kişi hep böyle fevri çıkışları olan biri, ben zarar görüyorum, o zaman mesafenizi ona göre ayarlayın. Mesaj konusunda, bana öyle geldi ki arkadaşınızın bu duruma ve sizin alıngan tepkinize sinirleri bozuldu ve arayı açabilir. Hani " ben neyle uğraşıyorum, o bana neyle geliyor" gibisinden kızmış olup uzak durmayı tercih ediyor olabilir. Veya bu konu hiç umrunda değildir ve kendi acısıyla meşguldur. Gözü telefon da mesaj da görmüyordur. Siz bu konuyu arkadaşınıza açmayın daha. Bırakın kendi derdiyle ilgilensin. Onun cenazesiyle ilgili bir desteğiniz olacaksa iletişime geçin, ama onun dışında kendi mevzunuz için ulaşmayın.

Arkadaşlara katılıyorum.
Kız babasını kaybetmiş, acısı var. Siz hala mesajıma cevap vermedi diyorsunuz.

Gunaydin herkese,
Bi konu beni cok huzursuz etti fikirlerinizi almak istedim.
Arkadasim babasini bir hafta once kaybetti,dun mevlut yapti bende kizimi kanguruya koyup bas sagligina gittim.
Evlerine daha once sadece bi kere gittigim icin evin sokagini bulsam da evin kendini bulamadim,esimi aradim, onu da sabah oraya gondermistim gelecek misafirlere yaptigim keki birakmasi icin yani o sabahtan gitti nasil olsa hatirlar yerini bari bana tarif etsin diye,telefonu kapali.
Mevludu sabote etmeyim kizim aglar diye zaten dua okunup bitince gitmistim,neyse mecbur arkadasi aradim,dedim bulamiyorum evi.
Suan yemek koyuyorum misafirlere cikamam dedi,ben kendi kendime dolanip durdum oralarda,esimi aradim durdum yok kapali tlf..neyse aradan zaman gecti bu kez arkadasim aradi,caddenin ortasina gel seni ordan alayim dedi.
Geldi aldi..
Merhaba demeden basladi saymaya,sen gelmedin mi buraya bidaha asla cikip seni disardan almam,zaten basim kalabalik,sagina soluna bakmiyo musun..vs.. bildiginiz cocuk gibi azar yedim,gozlerim doldu akti akacak ama sesimi cikarmadim,eve girdik bende moral sifir..
Neyse bisey belli etmedim,sadece eve donerken kapida,kusura bakma bidahakine sIkinti olmadan evi bulurum,seni bosuna disarilara surukledim dedim.
Cok sasirdi,ona mi alindin dedi..Ozur diledi,hakkini helal et vs..dedim ne hakki ne helali..
Tam kapidan cikicam,ben seni biliyorum simdi sen buna dertlenir benimle baglantiyi da koparirsin dedi.
Dedim yok ne alakasi var.
Ben bu gece uzuntuden uyuyamam dedi.
yani velhasil onun uzuldugune ben daha cok uzuldum..
Aksam mesaj attim,en yakin zamanda gorusuruz,ben kirilmadim vs. yazdim.
Normalde biliyorum elinden telefon dusmez,aninda cevap yazar..
Ne mesajim okundu olarak gorundu ne cevap atti.

Durumu acisina verin diyeceksiniz,oyle olmasa zaten beni azarlamaya basladiginda basar giderdim kendi evime ki bu ilk patlamasi degil..Bi kerede isyerinde sacma bi konudan rezil etmisti ortalik yerde,uzuntuden hastanelik olmustum ama kin tutan biri degilim ki iyi de kizdir,severim de kendini..

Neyse ben ne yapayim simdi?
Babasını kaybetmiş biri bu kadar çabuk toparlanabiliyor mu ? Gerçi yapı ve iletişim meselesi .. babam kanser (grade 4) ,onunla birlikte ben de eriyorum .allah korusun kaybetsem kimseye ne yol tarif edebilecek halde olurum ne de gidip dışardan alabilirim ...bu durumda dert edeceğin bir mevzu yok .yalnız daha önceden de bu tarz bir problem yasamissiniz daha sonra da yaşarsınız gibi geliyo .duruma göre temkin ve mesafe iyidir .

Ben normalde takarım ama kızın babası vefat etmiş mesaja cevap vermemeside normal bulun bence baba sonuçta canım ötesi mi var babası canından can gitmiş

Komik misiniz ya? Sizin tipinizdeki insanlardan nefret ediyorum. Bu ne bencillik ayıp ya nasıl da düşüncesizsiniz. Doğru cenaze evinde bi insan sırf sizin için tlf elinde tutmalıydı yaşamadan anlamazsınız Allah yaşatmasın.

Back
X