Batıl inanç acil cvap verirmisinz

Kim kimin üstünden geçiyor? Yerde mi yatıyorsunuz?

Hamilelikte kimseye üstünden geçmesin çocuğa bişy olur diyorlar aslı varmı
Lütfen böyle şeylere inanıp kendinizi yormayin 🙏
Hamileyken saçını kesme, bebeğin ömrü kısa olur da derler. Bunun gibi bir sürü şey..

Bunlar sadece insanı korkutmaya sebep oluyor. Korkmayın, endişe etmeyin lütfen.
Rabbim yazdıysa herşey yolunda gider 🤍🌸

Siz sağlıklı beslenin, yapmanız ve yapmamaniz gereken şeyleri doktorunuzun kontrolünde halledin gerisi asılsız şeyler. Benim fikrim bu yönde..

Lütfen böyle şeylere inanıp kendinizi yormayin 🙏
Hamileyken saçını kesme, bebeğin ömrü kısa olur da derler. Bunun gibi bir sürü şey..

Bunlar sadece insanı korkutmaya sebep oluyor. Korkmayın, endişe etmeyin lütfen.
Rabbim yazdıysa herşey yolunda gider 🤍🌸

Siz sağlıklı beslenin, yapmanız ve yapmamaniz gereken şeyleri doktorunuzun kontrolünde halledin gerisi asılsız şeyler. Benim fikrim bu yönde..
Bende öyle düşünüyorum da bana öyle diyince bende bi üzüldüm çnkü başıma geldi bişy de diyemedm teşşkr ederm

Hamile kişisin üstünden atlamak sakıncalı çünkü üstünüze düşerse Allah korusun zarar verme ihtimali olur. Bunun dışında aman biri üstünden atladı yok üstünden geçti çocuğa bir şey olur mu diye boş düşünmeye gerek yok.
Merak etmeyin,bunlar tedbir amaçlı söylenip zamanla abartilan şeyler..

Amaç korumak işte

Yani o hurafelerin amacı bebeği riske atmamak

Üstünden atlamasınlar düşerler demek istiyor düşmemiş üstünüze sorun yok takmayın kafaya
Kordon dolandırılmış bebeğe

Johns Hopkins Üniversitesi'nde mini beyin üretildi..
Bizdeki beyinler onların ürettiği beyinden daha küçük. Yıl olmuş 2021 uğraştığımız hurafeler ciddi şekilde traji komik 😂

Hamilelikte kimseye üstünden geçmesin çocuğa bişy olur diyorlar aslı varmı
Eğer yerde falan yatıyorsanız biri takılıp üzerinize düşmesin diye söylenmiş birşey bence.. Yani batıl inanç ama herhalde vakti zamanında böyle yerde yatan kadınların üzerinden geçenlerden ayağı takılıp kadının üzerine düşen oldu bebeği ölenler oldu bu laf da bu şekilde yayıldı falan gibi düşündüm.. Tamamen uydurmaca birşey yani.. Ama mantıklı da bi taraftan.. Kimse geçmesin tabi üstünüzden kaza falan olur Allah korusun..

Ciddenmi olur kaşıdıysan biyerini koklama sürmeseydin diye evham yaptılar
Bir yerimi kasidigimi hatırlamıyorum ama gün içinde illaki kasinmisimdir bahçe sonuçta orası.
Sanırım biraz takmakla da ilgili, bilemedim yaniii... Ben de bir şey olmadı ama olanları da duymadım değil.

Back
X