• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baya kafam karisik bi el at Kk ..

:) evet okumanın gerçekten yaşı yok ama bir yaştan sonra okumak zorunluluk olduğu zaman insan tahammül edemiyor.
aynı kriterlerdeyiz yaş dahil fakat ben de senin yaşadığın şehire benzer bir şehirde 5 yıldır kalmaya çalışıyorum atandım iyi bir kurumdayım.
bu sene ikinci öğretim okuyayım dedim tekrardan, üstelik bir zorunluluğum da yokken işim gücüm varken, zor geldi.
hocalara tahammül etmek onlara laf anlatmak kaprislerini çekmek, üstüne üstelik okuldaki gençlerin beni yaşıtları sanıp numaramı bir şekilde bulup arkadaş olmak istemeleri saysam bitmez, soğudum...
İnşaat kazanmıştım heba oldu puanım. Şimdi düşünüyorum ne gereği vardı güzel sanatlar okusaydım kendime birşeyler katsaydım bu işten zevk alsaydım dedim. Yatırımı beynime yapsaydım ruhumu besleseydim v.s.

Benim durumum bu iken sen zorlandım, hayatını tekrardan kurmak için yeniden okul okuyacaksın seni düşünemiyorum. Üstelik memuriyette 35 yaş sınırı var, bunun yanında diyelim bitirdin 1 yıl stajyer olarak çalışacaksın...

Haa bak şunu yap, dilini kullan bundan para kazanmaya başla yada kpss ye hazırlan kendi bölümünden atan (bana göre en iyi yol bu) sonra oku hukuk, hem de keyfine oku zorunlu olmadığı için tatlı bile gelebilir sana.

İyi düşün, bir yaştan sonra öğrenci gibi yaşamakta zor. Tur şirketleri mesela çine gezi düzenliyor rehbere ihtiyaçları var, çince bilen çok az aslında iyi para kazanabilirsin, sadece zincirlerini kırman gerek

Hayatına sahip çık, elindekilerle para kazanmaya bak, ondan sonra da gönlünde kalanı oku, DERİM BEN :)

YOLUN AÇIK OLSUN

:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:
Bi basarisizligi daha yuregim kaldirmaz gercekten
Araba kullanirken bazen okullarin onunden gecerken en azindan bir ogretmen olsaydin
Bankada para yatirirkem bankaci bari olsaydin diye diye bitiriyorum kendimi :cry:
Gecerli bi isim olmadigi icin yerlerin dibinde geziyorum
Keske bi isim olsaydi da kv sorunum olsaydi diyorum
Kendimle munakasa halindeyim surekli
Avukat izliyorum adliyede ne havalilar diyorum imreniyorum
Donup aynaya bakiyorum hicbir sey goremiyorum
Unvanim yok
Ve ben gunden gune oluyorum :KK42:

Ayy yazmadan edemedim :)
Herkes kendinde olmayana özeniyor işte ne yapacaksın?
Evet bizim meslek bari öğretmen ol denecek kadar basit görülen bir meslek aslında.
Tatilleri ve çalışma saatlerine bakılarak oooo kıyak iş denilen, sorunlarımızın umursanmadığı,
mutlu olup olmadığımızın sorulmadığı, şikayetlerimizin ağzımıza tıkandığı bir meslek.

Hiç bir saygınlığı kalmadı günümüzde de.
Eskilerin hem en rahat hem en kutsal mesleğiymiş..

Şimdi ben kadrolu bir öğretmen olarak senin gibi her gün ne yapsam da değiştirsem bu kaderi diye
düşünüyorum.

Dilim yok, yeteneğim vardı ama salak kafam vaktinde kullanmadı.
Şimdi yaş 30 aynen ne düşünsem elimde kalıyor.

Şimdi konu açasım vardı benim de bu konuda.

Seninkini okuyunca tam oldu. Döküldüm..

Tabiki oku. Okulu zamanında bitirdiğinde yaşın idare eder seviyede olacak. Ofis açarım tanınmış bla bla bla olurum gibi hedeflerin yok anladığım kadarıyla. Kurum avukatlığı yaparsın,misss :)
Oku,valla doğru karar. Sonra zor diye ağlarken konu açmak yok ama :)

witch hunt witch hunt cezan bitti sanırım :) geçmiş olsun
Neye karar verdin , ya da verebildin mi?
Bende ayni senin gibiyim de konunu yukarı taşımak istedim

Tabiki oku. Okulu zamanında bitirdiğinde yaşın idare eder seviyede olacak. Ofis açarım tanınmış bla bla bla olurum gibi hedeflerin yok anladığım kadarıyla. Kurum avukatlığı yaparsın,misss :)
Oku,valla doğru karar. Sonra zor diye ağlarken konu açmak yok ama :)
Valla okuycam karar verdim
Kimseye soylemicem ama kendi basima calisicam cok yuksek puanlari ama hicbir sey yapamazsam adalet okur dgs yle gecerim icimde kalmasin :)

pekı aof ıkı yıllık adalet okyunca dgs ıle yıne adalete tamalanıyor mu bılıyor muusnuz?
Ben cevap vereyim, tamamlanıyor ama aofden adalet okuyanlar ve örgün adalet okuyanların dgs kontenjanları farklı, her üniversite aof adalet okuyanları kabul etmiyor. Hangi üniversitelerin kabul ettiğine ve kac kişilik kontenjan olduğuna bi bakın netten.

Avukatım, şahsen niyet hukuk fakültesi okumaksa adaletten geçmeyi dogru bulmuyorum. Zaman kaybı cunku derslerin tamamı sayılmıyor direkt 3. Sınıftan başlatmıyor okullar. kontenjan dusuk, toplam 900 kişi gibi bir şey olması lazımdı, binlerce adalet mezunu var. Şans dusuk epeyce. Hele ki dediğim gibi aoflilerin seçeceği okul da kontenjan da örgün adalet mezunlarına göre cok dar.

Umarım hukuk fakültesi kazanırsınız da bunları düşünmeye gerek kalmaz. Başarılar.

Ben cevap vereyim, tamamlanıyor ama aofden adalet okuyanlar ve örgün adalet okuyanların dgs kontenjanları farklı, her üniversite aof adalet okuyanları kabul etmiyor. Hangi üniversitelerin kabul ettiğine ve kac kişilik kontenjan olduğuna bi bakın netten.

Avukatım, şahsen niyet hukuk fakültesi okumaksa adaletten geçmeyi dogru bulmuyorum. Zaman kaybı cunku derslerin tamamı sayılmıyor direkt 3. Sınıftan başlatmıyor okullar. kontenjan dusuk, toplam 900 kişi gibi bir şey olması lazımdı, binlerce adalet mezunu var. Şans dusuk epeyce. Hele ki dediğim gibi aoflilerin seçeceği okul da kontenjan da örgün adalet mezunlarına göre cok dar.

Umarım hukuk fakültesi kazanırsınız da bunları düşünmeye gerek kalmaz. Başarılar.
benım bılgım yoktu ama bılgı verdınız ıyı oldu
yanı sız ygs ye gırıp hukuk fakultesını kazansın ve orgun okusun dıyorsunuz degıl mı ?
konun sahıbı orgun de okuyabılırım demıstı bu durumda oyle yapsa ıyı olur heralde

Sanirim ozel uniler baslatabiliyor ..
Uye olmustum bir kac yere oradan biliyorum ..

Tekrardan merhaba hatun kisiler :KK66:
Simdi bastan basliyorum taniyanlar oldugu kadar tanimayanlarda mevcut ..

30 yasindayim :silah:(Benim icin travma meselesi )
Ulus.iliskiler mezunuyum
Bazen Allah bu sehri kesin unuttu dedigi bi ilde yasiyorum maalesef :KK61:

Bundan iki yil once gittim bi dil ogrendim su anda gecimimi onun sayesinde sagliyorum akillica bi kararmis ama ben tirmalarsam para k@zaniyorum yani kimse oooo cok cool gel sana 2000 vereyim demiyor zaten beklenemezde :KK19: neyse ..

Iki gun once malum bi konu acmistim is bulmayla alakali
Kadin bana gel caNim kole ariyorum ben minvalinde bi seyler soyledi moralim bozuldu eve gelip aksama kadar agladim :cry:
Bana nasil bu parayi teklif eder nasil boyle bi is teklif eder diye var olan ic yaglarimin cogunu o gun kendi kendime yedim ..

O gun dusundum ve ben bi karar verdim
Simdi mantikli mi onu soruyorum size..

Tekrardan bi universite okumali miyim ?
Ama baska kimseye soramam
Sende oku oku basimiza alim mi cikican
Senin yasindaKiler emekli olacak gibi karsiliklarda gormusumdur zamaninda:110:
Hukuk okumak istiyorum ben soNu onemli ama muaffak olabilir miyim ben bu meslekte ?

Devam zorunlulugu var mi ?
Icimde kalan bi ukdedir hukuk
Siz olsaniz amaan bu resmen bi macera mi dersiniz
Yoksa yok ulen baya da yapilabilir bi sey mi ?

Bana yardim edin
Yoksa kendimi kesicem :bicak:
Karisik oldu evet ama kimseye anlatamam utaniyorum artik okul mevzusu acmaktan :hasta:
amaç iş bulmaksa hayır bence okuma 4 yıl bambaşka şeylere yatırım yapsan kendin için daha mantıklı şu an
ama çok istiyordum gerçekten olursa çok mutlu hissederim gibi bir duyguysa kesinlikle okumalısın
devam zorunluluğu yok ama çok ezber gerek
kalın kalın kitaplar arasında kayboluyorsun öyle diyeyim ...

amaç iş bulmaksa hayır bence okuma 4 yıl bambaşka şeylere yatırım yapsan kendin için daha mantıklı şu an
ama çok istiyordum gerçekten olursa çok mutlu hissederim gibi bir duyguysa kesinlikle okumalısın
devam zorunluluğu yok ama çok ezber gerek
kalın kalın kitaplar arasında kayboluyorsun öyle diyeyim ...

Cok istemistim bu bolumu isin kotu yani bulundugum yerde yok :(
Kafam hala basliktaki gibi karisik ..
Ama tek bildigim okumaliyim
Hukuk cok zor hem kazanmasi hem okumasi hem cikinca is bulmasi..
Mukkemmel populer bi kisilik degilim cevrem kosarak bana dava versin ..
Yani bilemiyorum cathy bu kararsizligim sinirlerimi bozuyo

Cok istemistim bu bolumu isin kotu yani bulundugum yerde yok :KK43:
Kafam hala basliktaki gibi karisik ..
Ama tek bildigim okumaliyim
Hukuk cok zor hem kazanmasi hem okumasi hem cikinca is bulmasi..
Mukkemmel populer bi kisilik degilim cevrem kosarak bana dava versin ..
Yani bilemiyorum cathy bu kararsizligim sinirlerimi bozuyo
en azından düşünmen bile güzel bence
bir çıkış bulacağına eminim hangi yönde olursa olsun en iyisi olur dilerim
ayrıca hayalin buyduysa taşınmayı da bir düşün derim:P

Tekrardan merhaba hatun kisiler :KK66:
Simdi bastan basliyorum taniyanlar oldugu kadar tanimayanlarda mevcut ..

30 yasindayim :silah:(Benim icin travma meselesi )
Ulus.iliskiler mezunuyum
Bazen Allah bu sehri kesin unuttu dedigi bi ilde yasiyorum maalesef :KK61:

Bundan iki yil once gittim bi dil ogrendim su anda gecimimi onun sayesinde sagliyorum akillica bi kararmis ama ben tirmalarsam para k@zaniyorum yani kimse oooo cok cool gel sana 2000 vereyim demiyor zaten beklenemezde :KK19: neyse ..

Iki gun once malum bi konu acmistim is bulmayla alakali
Kadin bana gel caNim kole ariyorum ben minvalinde bi seyler soyledi moralim bozuldu eve gelip aksama kadar agladim :cry:
Bana nasil bu parayi teklif eder nasil boyle bi is teklif eder diye var olan ic yaglarimin cogunu o gun kendi kendime yedim ..

O gun dusundum ve ben bi karar verdim
Simdi mantikli mi onu soruyorum size..

Tekrardan bi universite okumali miyim ?
Ama baska kimseye soramam
Sende oku oku basimiza alim mi cikican
Senin yasindaKiler emekli olacak gibi karsiliklarda gormusumdur zamaninda:110:
Hukuk okumak istiyorum ben soNu onemli ama muaffak olabilir miyim ben bu meslekte ?

Devam zorunlulugu var mi ?
Icimde kalan bi ukdedir hukuk
Siz olsaniz amaan bu resmen bi macera mi dersiniz
Yoksa yok ulen baya da yapilabilir bi sey mi ?

Bana yardim edin
Yoksa kendimi kesicem :bicak:
Karisik oldu evet ama kimseye anlatamam utaniyorum artik okul mevzusu acmaktan :hasta:
Ben de 30 yaşındayım bir daha gireceğim sınava bu sene :))

Evet icimde kalanlara bi de bu eklenecek :KK43:
Yahu altı üstü okula gideceksin ?
En fazla ne kaybedersin ?
Normal hayatın devam ederken hukuk okuyor olacaksin işte .
Hiçbir şey olmazsa hukuk diploman olur .
İşsiz hukukçu da yok .
Bakma sen öyle diyenlere.

Sakın vazgeçme .
Hem dil avantajın var.
Uluslararası şirketlere girebilirsin .

Yahu altı üstü okula gideceksin ?
En fazla ne kaybedersin ?
Normal hayatın devam ederken hukuk okuyor olacaksin işte .
Hiçbir şey olmazsa hukuk diploman olur .
İşsiz hukukçu da yok .
Bakma sen öyle diyenlere.

Sakın vazgeçme .
Hem dil avantajın var.
Uluslararası şirketlere girebilirsin .
Bu salak yerde hukuk yok
Baska yere gidersem param olmaz dolayisiyla okuyamam
Isi burda yapiyorum baska yerde zor
Neye el atsam kurusa nin son halkasi bu yani

Bu salak yerde hukuk yok
Baska yere gidersem param olmaz dolayisiyla okuyamam
Isi burda yapiyorum baska yerde zor
Neye el atsam kurusa nin son halkasi bu yani
Hukuk devam zorunlulugu olan bir bölüm değil .
Görünürde devam zorunlulugu var ama aslında yok . Ben de sınavdan sınava gidiyorum .
Yavrukus ben birazdan ban yicem . dönüşte ayrıntıları konuşuruz sakin vazgeçme !

Back
X