• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan mı, kız mı, kadın mı?

okadar da değil bana göre ben kız denilmesini tercih ediyorum kadın bana göre daha yaşlılara denilmeli cinsellikten ziyade ağır bi kelime gibi geliyo bana. yazı azıcık tokatlama isteğiyle yazılmış gibi geldi

Ben de çok takılmıyorum.Zaten kadın kelimesi her anlamı karşılamıyor.
Mesela resmi ortamlarda diyelim ki bir görüşme olacaksa "bir kadın sizi görmek istiyor" denmez.Bayan olarak telaffuz edilir.
En basitinden bir mağazada bile müşteriden bahsederken "bir kadın sordu" demek yerine bir bayan veya bir bayan müşteri denir.
İngilizcede bile aynı durumda kadınlardan bahsederken woman demezler,lady derler.
Bence ortama göre her türlüsü kullanılabilir.

En iyisi hepimize Melek densin bu tartışma da kapansın :KK53:

Ama İlker Ayrık da kızlar diye hitap ediyor ben bilmem eşim bilir programında bir kaç kere denk geldim

Ben de çok takılmıyorum.Zaten kadın kelimesi her anlamı karşılamıyor.
Mesela resmi ortamlarda diyelim ki bir görüşme olacaksa "bir kadın sizi görmek istiyor" denmez.Bayan olarak telaffuz edilir.
En basitinden bir mağazada bile müşteriden bahsederken "bir kadın sordu" demek yerine bir bayan veya bir bayan müşteri denir.
İngilizcede bile aynı durumda kadınlardan bahsederken woman demezler,lady derler.
Bence ortama göre her türlüsü kullanılabilir.

Lady hanım demek. Woman kadın. Miss mrs ms bayan demek. Bir hanım sordu denir.

Anlatamıyorum sayfalardır.

Kadınlar bayanlar diye seslenemezsin.

Kızlar diye seslenirsin. Hanımlar diye seslenirsin. Hanımefendi diye seslenirsin.

Ama sen kadınsın bu senin cinsiyetin.

Soyadın çelik ise sen bayan çeliksindir.

Türkiyede cinsiyeti bekarete göre kadın kız diye ayıran bir topluluk vardı. Şimdi beni bekareti ilgilendirmez bayan diyim diye kibar olmaya çalışan bir güruh çıktı ortaya. Hayır efendim. Bakire olsan da olmasan da cinsiyetin kadındır.

bu yorumana hiç bir lafım yok ve doğru ben sadece bazı yorumlara ve sesleniş şekline göre yazdım yoksa

her ne olursam olayım bakire evli 20 yaşında yada 90 yaşında olayım kadınım buna itirazım yok haklısın

Lady hanım demek. Woman kadın. Miss mrs ms bayan demek. Bir hanım sordu denir.

Evet yabancıların da kadın demediğine örnekti.Yani kadın kelimesinden kaçınmakla alakası yok.
Aslında lady yi hanım tam olarak karşılamıyor.Hanımefendi daha uygun olabilir ama nedense bu kelimeyi kullanmaktan imtina ediliyor.Belki daha asil bir hitap olarak düşünüldüğü için her kadına yakıştırılmıyordur,bilemiyorum.

Hanım da tek başına en az bayan kadar anlamsız.Ayşe Hanım deriz veya Bayan Çetiner deriz.
İkisi de yanında isim/soyisim olmayınca aynı şekilde havada kalıyor.Bayana savaş açıldıysa hanıma da açılsın dermişim:)

Back
X