• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan mı, kız mı, kadın mı?

Saraylim Saraylim

Okullarda hep kizlar tuvaleti denir :KK53:

- Hocam, Sumeyye agliyor,kizlar tuvaletine goturebilir miyiz:KK45:
Okullardaki cocuklar genc de ondandir. :KK66: Kizlar tuvaleti..:KK48: Isyerindeki tuvaletler ne diyor? Havaalanindaki? Sinemalardaki? Restoranlar, kafeler, diskolar. fuarlar, lunaparklar, tiyatrolar, otobus garlari, mola istasyonlari, tren garlari, camiler? Vesaire... vesaire....vesaire....:KK53:

Abla, teyze demesinler zaten canim yav.. Ilk abla dediklerinde 15-16 yaslarinda yuzme antronoruyum kucuk cocuklara... eh, o fena degildi hadi, gururlaniyordum bile, buyuduk abla olduk :KK45:diyerekten, ama ne zaman ki koca kazik, sacli sakalli adamlar abla demeye basladi valla zor oldu alismasi..:63: Yaslaniyor muyuz ne diye ikide bir aynalara bakmaya basladigim zamandir..:21:Ay nooluyoruz demeye kalmadan teyze de demeye basladilar ya buna hala alismaya calisiyorum..:mad:Hanimefendinin suyu mu cikmis yav?:KK15:

Yerine göre değişir...Samimi olmadığın biri seslendiğinde,yada daha resmi ortamlarda "hanımefendi" diye hitap edilmesi daha uygun olur.Arkadaşlar,dostlar arasında yaş kaç olursa olsun "kız-kızlar" samimiyeti belirtir...Hitap değilde belirtme amaçlı durumlarda "kadın" kelimesi kullanılır,"kadınlar matinesi,kadınlar kulübü :) " gibi gibi...Bunlardan biri diğerinin yerine geçse tuhaf olur sanki.

Yarışmayı izlemem ama gördüğüm kadarıyla laylaylom samimi bir ortam var,bu yüzden "kızlar" denilmesi gayet normal.Yazan kişi başka irdeleyecek konu bulamamış zaar.:KK51:

Yaf acun neki programi ne olsun izlemeyin su adami kisaca amaaaaaaan... :KK14:

Kadın da derim, kız da derim, bayan da derim. Hakaret değil, saygısızlık değil. Bunlara takılmak saçma geliyor.
Kimse kusura bakmasın ama Türk milletini inanılmaz derecede kompleksli buluyorum. Yavaş yavaş tüm kelimeler hakaret muamelesi görüyor. Habire "o kelimeyi kullanmayın, bu kelimeyi kullanın" muhabbeti. Gayet güzel dilimiz, açık ve net kelimelerimiz varken her biri ayıp, yasaklı kelimeye dönüşüyor toplumda. Millet kasmaktan konuşamayacak yakında, kelime kalmayacak. Azıcık kendiyle, diliyle barışık, özgüvenli millet olaydık, elin dillerinden kelime almaya gerek duymayaydık, iyi olurdu.

Erkek hükümdarlığı sadece Türkiye'de değil tüm dünya üzerinde bir gerçek.
Bir çok ülkede kadın bekarsa veya evliye ön eklerin değişmesi normal(!) karşılanıyor. İngiltere'de evlenmişse mrs bekarsa miss denmesi Erkeğin de her halukârda mr olarak anılmasını garipsemiyoruz. Bunu sıradan görüp karşı çıkanlara marjinal veya erkek düşmanlığı olarak aksettirilen feminist damgası vuruyoruz.
Payaslı feminizm kadın erkek eşitliğine dayanır.
Ama 'kadın erkek Eşit değil kiiiii' diyenleri duyar gibiyim. Evet kas gücü olarak, doğum gibi olayları var sayarsak Eşit değil ama yaşam Standardı ve değer bakımından birbirimizden en ufak farkımız yok.
Erkeklere erkek deniyorsa, kadına kadın denmeli.
Bu cinsel kimliğin ya da terbiyenin bir kıstası değil.
Insan cinsiyetinden utanır mı?

Kadın da derim, kız da derim, bayan da derim. Hakaret değil, saygısızlık değil. Bunlara takılmak saçma geliyor.
Kimse kusura bakmasın ama Türk milletini inanılmaz derecede kompleksli buluyorum. Yavaş yavaş tüm kelimeler hakaret muamelesi görüyor. Habire "o kelimeyi kullanmayın, bu kelimeyi kullanın" muhabbeti. Gayet güzel dilimiz, açık ve net kelimelerimiz varken her biri ayıp, yasaklı kelimeye dönüşüyor toplumda. Millet kasmaktan konuşamayacak yakında, kelime kalmayacak. Azıcık kendiyle, diliyle barışık, özgüvenli millet olaydık, elin dillerinden kelime almaya gerek duymayaydık, iyi olurdu.

Ama bayan türkçe değil ki. İngilizce mr. Ms. Ten türetilmiş daha doğrusu uydurulmuş soyadı önğne koymalık hitap kelimeleri.

Yerine göre değişir...Samimi olmadığın biri seslendiğinde,yada daha resmi ortamlarda "hanımefendi" diye hitap edilmesi daha uygun olur.Arkadaşlar,dostlar arasında yaş kaç olursa olsun "kız-kızlar" samimiyeti belirtir...Hitap değilde belirtme amaçlı durumlarda "kadın" kelimesi kullanılır,"kadınlar matinesi,kadınlar kulübü :) " gibi gibi...Bunlardan biri diğerinin yerine geçse tuhaf olur sanki.

Yarışmayı izlemem ama gördüğüm kadarıyla laylaylom samimi bir ortam var,bu yüzden "kızlar" denilmesi gayet normal.Yazan kişi başka irdeleyecek konu bulamamış zaar.:KK51:

Kızlar demekte kesinlikle sorun yok. Yazar onu bayan diyenler kadın diyemiyor en fazla kız diyebiliyor diye belirtmiş. Yoksa kızlar diye seslenebilirsin. Bayanlar diye seslenemezsin. Hanımlar dururken bayan o anlamı karşılamıyor.

Ahahahah kiz allah sizi napmasin:KK70::KK70::KK70:
Acuna kadar geldi olay
Acun ilicali isini cok iyi yapan akilli bir adam acun firardadan beri bilirim basamak basamak adam tepeye kadar cikti ve turkiyeye cok iyi projeler getirdi ve hep en cok reyting alan calismalar yapti.Ve halktan gelen tepkilere cok dikkat eder yayinlarda.

Ayiriyorum bu konu altinda yazan bayanlarin hicccc biri farkli goruste degil zaten hepimiz ayni dusuncedeyiz ama aciklama sekillerimiz farkli

iki cins kadin ve erkek aksini iddia eden yok ama bayir asagi biri bana kadinnnnn diye seslense patlatirim tokadi
Sadece hitap ederken inceltilnesi kizlar hanimlar hanimefendiler hatunlar vs vs daha hos
kimse bakire veya degil diye o hitabi hos goremez
bazi densizler var benim yakinimdada var be kadin naptin diyorum mesela
ay ben daha bakireyim niye oyle diyosun ve bunu diyen univ. bitirmis akli basinda bir doç.Yani bunun cahillikle akillilikla alakasi yok densizlikle alakasi var .
Kadiniz kadinnn ayol aksini iddia edenin aklina yanarim:eek:

Ama bayan türkçe değil ki. İngilizce mr. Ms. Ten türetilmiş daha doğrusu uydurulmuş soyadı önğne koymalık hitap kelimeleri.
Dilimize bir çok kelime başka dillerden girmiş ki. Ama artık benimsenmiş, oturmuş dile bu kelimeler. Son yıllarda moda oldu bu bayan kelimesi karşıtlığı. Hayır yani, insanı aşağılayan, rencide eden, hakaretvari bir anlamı var da ben mi bilmiyorum. Milletin işi gücü yok, kendiyle, diliyle uğraşıyor gibi geliyor bana.

kızlarrrrr yorumlarınızı okudum ve gerçekten hepsi çok hoş...

kadınlarrr yorumlar pek hoş olmuş ...

bayanlarr aman boşverin ne nasıl ne zaman neden nasıl dendiğiyle ilgili bir durum...

mesela burda 3 ayrı sesleniş yaptım...kadın bana kaba geliyor bayansa daha mesafeli ve daha hoş ama kızlar denince heleki yaşı ilerlemiş kişilerede bir ayrı mutluluk oluyor.

gençlik aşısı gibi bir şey...

bekaretmiş yok evliymiş değilmiş değil insanların ağzına yerleşmiş ve öyle telafuz edilegelmiş.

pazara gittim geçen babamla yenge dediler.

parka gidiyor mesela yigenlerle teyze deniyor.

yenge ve teyze hepsinden daha agır.

Son düzenleme:
Ahahahah kiz allah sizi napmasin:KK70::KK70::KK70:
Acuna kadar geldi olay
Acun ilicali isini cok iyi yapan akilli bir adam acun firardadan beri bilirim basamak basamak adam tepeye kadar cikti ve turkiyeye cok iyi projeler getirdi ve hep en cok reyting alan calismalar yapti.Ve halktan gelen tepkilere cok dikkat eder yayinlarda.

Ayiriyorum bu konu altinda yazan bayanlarin hicccc biri farkli goruste degil zaten hepimiz ayni dusuncedeyiz ama aciklama sekillerimiz farkli

iki cins kadin ve erkek aksini iddia eden yok ama bayir asagi biri bana kadinnnnn diye seslense patlatirim tokadi
Sadece hitap ederken inceltilnesi kizlar hanimlar hanimefendiler hatunlar vs vs daha hos
kimse bakire veya degil diye o hitabi hos goremez
bazi densizler var benim yakinimdada var be kadin naptin diyorum mesela
ay ben daha bakireyim niye oyle diyosun ve bunu diyen univ. bitirmis akli basinda bir doç.Yani bunun cahillikle akillilikla alakasi yok densizlikle alakasi var .
Kadiniz kadinnn ayol aksini iddia edenin aklina yanarim:eek:

Yorumlara göre cevap vermeyip haberi okuyarak yola çıksaydın , olayın acunun sörrrvayvırından başladığını anlayabilirdin..
Acun gerçekten dişini tırnağına takıp yola çıktı muhabirlikten program yapımcılıgına yükseldi sonramı noldu..
Tarafını seçti RTE yürü ya adamım dedi..

Yorumlara göre cevap vermeyip haberi okuyarak yola çıksaydın , olayın acunun sörrrvayvırından başladığını anlayabilirdin..
Acun gerçekten dişini tırnağına takıp yola çıktı muhabirlikten program yapımcılıgına yükseldi sonramı noldu..
Tarafını seçti RTE yürü ya adamım dedi..
Hadi yawww sen oyle mi diysun
haberi okudum survivordanda geldigini biliyrum ki izledigim bir program eski sporcu oldugum icin seviyrumda acunun yapimciligiyla baglanti kuramadm o yuzden yazdm.Ne ara secti rte yi kiz ben orayi kacirdm
Sana ibo abemin lafiyla cevap veriyorm
Do you understandddd???:KK31:

Hadi yawww sen oyle mi diysun
haberi okudum survivordanda geldigini biliyrum ki izledigim bir program eski sporcu oldugum icin seviyrumda acunun yapimciligiyla baglanti kuramadm o yuzden yazdm.Ne ara secti rte yi kiz ben orayi kacirdm
Sana ibo abemin lafiyla cevap veriyorm
Do you understandddd???:KK31:
malesef hiç bir yazını anlamıyorum.. Anlayamıyorum kapasitesizliğimden ve sığlığımdan sanırım..
Kısaca google amcana acun ılıcalı tayyip yaz kim kimi seçmiş desteklemiş anlarsın..

Dilimize bir çok kelime başka dillerden girmiş ki. Ama artık benimsenmiş, oturmuş dile bu kelimeler. Son yıllarda moda oldu bu bayan kelimesi karşıtlığı. Hayır yani, insanı aşağılayan, rencide eden, hakaretvari bir anlamı var da ben mi bilmiyorum. Milletin işi gücü yok, kendiyle, diliyle uğraşıyor gibi geliyor bana.

Bayan farklı dilden geçmiş değil uydurulmş bay ve bayan erdoğan derken kullanılmak üzere. Bayanlar diye seslenmek için değil. Doğruyu öğrenmemeye direnmek moda olmuş son yıllarda bence :)

kızlarrrrr yorumlarınızı okudum ve gerçekten hepsi çok hoş...

kadınlarrr yorumlar pek hoş olmuş ...

bayanlarr aman boşverin ne nasıl ne zaman neden nasıl dendiğiyle ilgili bir durum...

mesela burda 3 ayrı sesleniş yaptım...kadın bana kaba geliyor bayansa daha mesafeli ve daha hoş ama kızlar denince heleki yaşı ilerlemiş kişilerede bir ayrı mutluluk oluyor.

gençlik aşısı gibi bir şey...

bekaretmiş yok evliymiş değilmiş değil insanların ağzına yerleşmiş ve öyle telafuz edilegelmiş.

pazara gittim geçen babamla yenge dediler.

parka gidiyor mesela yigenlerle teyze deniyor.

yenge ve teyze hepsinden daha agır.

Anlatamıyorum sayfalardır.

Kadınlar bayanlar diye seslenemezsin.

Kızlar diye seslenirsin. Hanımlar diye seslenirsin. Hanımefendi diye seslenirsin.

Ama sen kadınsın bu senin cinsiyetin.

Soyadın çelik ise sen bayan çeliksindir.

Türkiyede cinsiyeti bekarete göre kadın kız diye ayıran bir topluluk vardı. Şimdi beni bekareti ilgilendirmez bayan diyim diye kibar olmaya çalışan bir güruh çıktı ortaya. Hayır efendim. Bakire olsan da olmasan da cinsiyetin kadındır.

Back
X