bayanlar bu durumda ne yapardınız?

Haymanaupk

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
516
190
323
Arkadaşlar, bugün eşimi iş yerinde birlikte çalıştığı bi arkadaşı vardı o aramış bizim yaşadığımız şehirde işi varmış pazartesi size gelip kalalım diye sormuş eşiyle birlikte, bizimkinin de bana sormak gibi bi adeti olmadığı için gelin kalın demiş. Neyse buraya kadar sıkıntı yok ama pazartesi-salı erken bi saatte dersanem(kpss için) var adamın eşi zaten yabancı çat pat türkçe biliyo kız evde yalnız kalmak zorunda kalacak ayrıca da benim saç kıran sorunum var bunun için pazartesi doktora çıkacağım yani dersane çıkışı. Bu sorun yüzünden zaten moralim bozuk doktorun tahlil sonucuna göre yorumu ne olacak onu da bilmiyorum. Ayrıca ben taşınma arefesindeyim ve o yüzden evi pek önemsemiyorum temizlik anlamında ve ev de dağınık haliyle. Ve adam bunu bile bile gelecekler diyo da başka bişey demiyo. Benim eşim de böyle işte bi kaç keredir bana sormadan eve misafir çağırıyo yatılı. Gelecek kişiler başka şehirden geliyolar. Ben de ona kızdım ara başka zaman gelsinler de dedim bana dediği laf senin için fesat:( ya normal bi zamanda olsa tamam da dersane+doktor randevusu+evimin yeterince toplu ve temiz olmaması yüzünden kabul etmek istemiyorum ama benimki evet kalın sözünü verdim gelcekler o kadar dedi. Niye bana sormuyo ki ya kendine sordum bu soruyu ben bu evde neciyim diyo o zamanda. Ben de onlar gelirse ben de annemler de kalırım dedim. Şimdi kavgaliyiz offff:(

Eşiniz ayıp etmiş.
Kadının yalnız kalması da olmaz sanki, hadi dershane ekilir de, doktor ne olacak.. Ev, zaten önemli.. Temiz değil ise sizi anlıyorum bende gerilir ve sinir olurdum..
Söz vermiş, o ayrı konu.. Siz annenize giderseniz o da ayıp olur.. Vallahi çok karışık..

eşinin lüzumsuzluğu yani ne diyeyim
ben senin yerinde olsam annemde falan kalmazdım
pztsiye kadar temizliğinide yetiştirirsin
tabi öyle.büyük bi temizliğe gerek yok,wc ve banyoyu yıka,evi sil süpür,toz al,mutfak dolaplarını üstünden bi sil,temiz nevresim hazırla yeterli 2-3 saatini alır

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşimin bana sormadan misafir çağırması benim evliliğimde şe büyük sorundu.kavga kıyamet derken bu sorunu aştık sayılır.ben size hak verdim.haklısınız ama çağırmış bi kere.annenizde kalmak pek doğru gelmedi bana.eşinizle kesin bi dille konuşun bu konuyu ve gelenleri senin için hoş tutcam ama asla bi daha bana danışmadan böyle bi şey olmasın deyin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar, bugün eşimi iş yerinde birlikte çalıştığı bi arkadaşı vardı o aramış bizim yaşadığımız şehirde işi varmış pazartesi size gelip kalalım diye sormuş eşiyle birlikte, bizimkinin de bana sormak gibi bi adeti olmadığı için gelin kalın demiş. Neyse buraya kadar sıkıntı yok ama pazartesi-salı erken bi saatte dersanem(kpss için) var adamın eşi zaten yabancı çat pat türkçe biliyo kız evde yalnız kalmak zorunda kalacak ayrıca da benim saç kıran sorunum var bunun için pazartesi doktora çıkacağım yani dersane çıkışı. Bu sorun yüzünden zaten moralim bozuk doktorun tahlil sonucuna göre yorumu ne olacak onu da bilmiyorum. Ayrıca ben taşınma arefesindeyim ve o yüzden evi pek önemsemiyorum temizlik anlamında ve ev de dağınık haliyle. Ve adam bunu bile bile gelecekler diyo da başka bişey demiyo. Benim eşim de böyle işte bi kaç keredir bana sormadan eve misafir çağırıyo yatılı. Gelecek kişiler başka şehirden geliyolar. Ben de ona kızdım ara başka zaman gelsinler de dedim bana dediği laf senin için fesat:( ya normal bi zamanda olsa tamam da dersane+doktor randevusu+evimin yeterince toplu ve temiz olmaması yüzünden kabul etmek istemiyorum ama benimki evet kalın sözünü verdim gelcekler o kadar dedi. Niye bana sormuyo ki ya kendine sordum bu soruyu ben bu evde neciyim diyo o zamanda. Ben de onlar gelirse ben de annemler de kalırım dedim. Şimdi kavgaliyiz offff:(

valla evinin temizliği bir tarafa dursun.
ben hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden.

tamam tanrı misafiri iyi hoşta,bu devirde ben böyle şeyleri hoş karsilamiyorum.

kalacak yeri olmadığı bir şehre neden gidiyor.
hadi gitti otel denen birşey var.gitsin orada kalsınlar.

valla haklısın arkadaşım.esin seni sindirmeye çalışıyor.yenilme.

Son düzenleme:
esiniz kesinlikle haksiz size sormadan cagirmamali.davet bile etmedigim insanlar eve gelecek diye asla bir yere gitmezdim evimi terkedip.temizligi vb cok takmayin bence,ozel bir sey de yapmayin yemek vb anlaminda.mecbur yapmak zorunda oldugunuz programi yapin dr gibi ,kadin da kocasiyla birlikte disarda olsun o zaman diliminde.milletin cebinden otel parasi cikmasin diye kendi rahatimi bozamam sahsen.

eşin burda biraz kabalık etmiş bence. böyle şeyler eşine sorulmadan olmamlı. demekki onunda çok değer verdiği sevdiği bi arkadaşı kıramamış. ama eşin evinizde misafir ağırlamayı seviyo galiba sürekli çağırdığına göre. bu durumunu bence eşine güzel bi dille anlatmalısın. :34::34::34:

Ya bide bana misafir sevmiyosun diyo çünkü kendileri bi misafir geldiği zaman oturdukları yerden kalkmiyolar. Ben misafiri çok severim gelsin hizmet edeyim ama eşim bu konuda hiç bana sormaz gelsin mi kabul edebilecek durumda mıyız vs diye. Hayır bide neden gelmelerini istemiyorsun demez mi. Ne yapmalıyım bu huyunu hiç bilmiyorum. Geçenlerde de üniversiteden bekar bi arkadaşını getirdi üstelik gelmeden iki üç saat önce haber vererek. Kiminiz tepkimi yanlış bulabilir ama bi daha yapmaması için anneme gidicem. Ara başka zaman gelsinler diyorum bu kez senin arkadaşların geliyo ben bişey diyo muyum diyo:( çok düşüncesiz bu konuda. Valla kendi arkadaşım da olsa arar derim durum böyle böyle diye ki eminim anlayış gösterirler.

eşin burda biraz kabalık etmiş bence. böyle şeyler eşine sorulmadan olmamlı. demekki onunda çok değer verdiği sevdiği bi arkadaşı kıramamış. ama eşin evinizde misafir ağırlamayı seviyo galiba sürekli çağırdığına göre. bu durumunu bence eşine güzel bi dille anlatmalısın. :34::34::34:
Güzel bi dille anlattım anlamadı sinirlendi bide. Çok sevdiği bi arkadaşı ama bizimki herkese karşı öyle, bana sormadan çağırma huyu var maalesef:( bana sorması gerektiğini anlatıyorum resmen dediği şey şu: oldu herşeyi sana sorcaksam ben bu evde neciyim diyo. Ya bi eşime sorayım demek bu kadar zor bişey değil ki, bunu yapan erkekler var.

Eşimin bana sormadan misafir çağırması benim evliliğimde şe büyük sorundu.kavga kıyamet derken bu sorunu aştık sayılır.ben size hak verdim.haklısınız ama çağırmış bi kere.annenizde kalmak pek doğru gelmedi bana.eşinizle kesin bi dille konuşun bu konuyu ve gelenleri senin için hoş tutcam ama asla bi daha bana danışmadan böyle bi şey olmasın deyin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Nasıl aştınız yaa bana biraz tüyo verebilir misin canım? Her seferinde söylüyorum beni o kişileri sevmemekle suçluyo bu kez de. Bu kişiler avrupada okumuş kişiler üstelik evimize gelecek olanlar. Bi daha yapmasın diye gidicem anneme orda kalcam. Söyleye söyleye dilimde tüy bitti, mesela bi kerede şöyle bişey oldu. Biz dışardaydik alışveriş merkezinde eşimi bi arkadaşı aradı böyle böyle akşam size gelcez diye bizimki direk tamam gelin demesin mi ben de yanındayım arkadaşının dediğini duydum yaa insan önce bi hanımına sorar bakalım müsait mi değil mi diye hemen kabul ettin falan dedi ya demek ki akıl edebilenler var. Neyse onlar o gün geldi öyle bahanem olmadığı için ama bu böyle olmaz yaa :(

eşinin lüzumsuzluğu yani ne diyeyim
ben senin yerinde olsam annemde falan kalmazdım
pztsiye kadar temizliğinide yetiştirirsin
tabi öyle.büyük bi temizliğe gerek yok,wc ve banyoyu yıka,evi sil süpür,toz al,mutfak dolaplarını üstünden bi sil,temiz nevresim hazırla yeterli 2-3 saatini alır

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kendi yapsın temizliği canım ben cagirmadim. Elimi bile sürmicem yemeği de yapsın, baksın misafirine. Gerçi böyle diyorum ama içim rahat etmez benim

Bu sefer soz verilmis, mumkun oldgunca guzel agirlayin...
Fakat esinizede bunun son oldugunu, onu mahcup etmemek icin alttan aldiginizi, bir daha habersiz yatili misafir cagirirsa, onun mahcubiyetinin zerre kadar umrunuzda olmadigini soyleyin... Onlar gerine gerine gel diyorlarda, o yemekte, temizlikte, agirlamakta kadina kaliyor, ustelik bin tane isinin arasinda...
O da evde bostan korkulugu degil ama kadina sorulacak konu var, erkegin kendi insiyatifinde davranacagi konu var...
Sapla samani ayirmak lazim...

artık söz vermiş bikere, insanlarda şimdi eşine güvenerek geliyor.
Eskiden esimde kafasına göre arkadaşlarını getiriyor du, ben çalışmış im etmişim gece yine is var sabah sabah arkadaş getiriyordu, tabi bu yuzden cok tartıştık ettik, sonunda doğru yolu buldu:38:

eşiniz düşüncesizlik etmiş gibi geliyor olabilir size ama arkadası böyle bir ricada bulunduğunda, dur bir eşime sorayım diyemezdi herhalde adamcağız. arkadasına yardımcı olmak istemiş, iyi niyetle evinin kapısını açmayı kabul etmiş. aynı durumda sizin de bir arkadasınız olabilirdi, aynı durumda siz de kalabilirdiniz. baska bir sehirde işiniz olsa ve orada br yakın arkadasnızda kalmak isteseniz, sizi geri cevirseler hoşunuza gitmezdi eminim.

biraz hazırlıksız yakalandığınız için kaygılanmakta haklısınız tabi, neticede çok samimi olmadığınız insanlarmış. bence hiç sorun etmeyin, evinizi bir günde toparlarsınız zaten az çok, detaya girmeden. tasınma telasınız varmış zaten anlayısla karsılarlar herhalde. arkadasın eşini evde yalnız bırakmak da istemiyorsunuz anladığım kadarıyla, o zaman size eşlik etmesini isteyin. evde yalnız sıkılma, birlikte gidelim hem bir yerde kahve içeriz, şehri de dolaşmış olursun deyin onunla çıkın evden.

gelirlerse annemin evine gidicem düşüncesini cocukca buldum biraz. bir kaç gün dişinizi sıkın, neticede birilerine iyiliğiniz dokunacak o açıdan bakın duruma:34:

Ya bide bana misafir sevmiyosun diyo çünkü kendileri bi misafir geldiği zaman oturdukları yerden kalkmiyolar. Ben misafiri çok severim gelsin hizmet edeyim ama eşim bu konuda hiç bana sormaz gelsin mi kabul edebilecek durumda mıyız vs diye. Hayır bide neden gelmelerini istemiyorsun demez mi. Ne yapmalıyım bu huyunu hiç bilmiyorum. Geçenlerde de üniversiteden bekar bi arkadaşını getirdi üstelik gelmeden iki üç saat önce haber vererek. Kiminiz tepkimi yanlış bulabilir ama bi daha yapmaması için anneme gidicem. Ara başka zaman gelsinler diyorum bu kez senin arkadaşların geliyo ben bişey diyo muyum diyo:( çok düşüncesiz bu konuda. Valla kendi arkadaşım da olsa arar derim durum böyle böyle diye ki eminim anlayış gösterirler.
hala anneme gidicem diyorsunuz, insanlar evinize gelecek, eşiniz gündüz işe gidicek, evde yalnız mı kalsınlar? dünyanın sonu değil ki bu. eşinize bu son, bir daha bana sormadan hareket edersen daha farklı davranırım deyin anlar herhalde.

esinizin yaptigi yanlis
ögrensin artik size danismasi gerektigini
hele yatili misafir
esim bana haber vermeden hicbirsey yapmaz
bunlar önemli seyler

Kaç yıllık evlisiniz canım? Yani sorma sebebim ilk zamanlar bazi erkekler kendilerini ispatlamak için ese danismayi gereksiz görüyorlar da..

Son düzenleme:
Güzel bi dille anlattım anlamadı sinirlendi bide. Çok sevdiği bi arkadaşı ama bizimki herkese karşı öyle, bana sormadan çağırma huyu var maalesef:( bana sorması gerektiğini anlatıyorum resmen dediği şey şu: oldu herşeyi sana sorcaksam ben bu evde neciyim diyo. Ya bi eşime sorayım demek bu kadar zor bişey değil ki, bunu yapan erkekler var.

bencede sen sonunu kadar haklısın eşinin bu tutumu çok yanlış. demek ki oda babasından öyle görüyodu ki kendiside öyle davranıyo. Allah sana sabır versin bu konuda :40::40:

Back
X