bayanlar buraya

tatlimseval

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
120
0
96
40
İstanbul
selam arkadaşlar..
merak ettiğim birşey var herkeze soramıyor insan tabii bende sizinle tecrübe edinmek istedim

2009 yılında yaşasakda bağzı örf ve adetlerimiz geleneklerimiz bize hayatımızın çoğu dönemlerinde eşlik ediyor her ne kadar bağzı insanlara ters olsada ki bana gercekden ters bir durum hatda aşalayıcı bir durum ama mecbur bırakılıyoruz

bahsettiğim konu ilk gecedeki mahsumiyetin kanıtı olan beyaz çarşaf konusu..
ben 6 aylık evliyim ve hala sandığımda saklıyorum çünki düğün ertesi eltim geldiğinde ona göstermedim yaz ayı olduğu için düğünümüz hem sıcak havayı hemde yorgunluğu bahane ettim zaten eşimin ailesiyle sorunluyuz yani görüşmüzoruz her neyse ve ben hala saklıyorum O çarşafı olur ya yarın birgün bir iftiraya kurban olmak istemiyorum

merka ettiğim ve sizlere sormak istediğim şu : siz ne zamana kadar sakladınız??
ve O çarşaf için evi bereketi derler saklanması gerekdiğini duymuşdum acaba bunun aslı varmı

yorum ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim sevgiler saygılarkaydirigubbakcemile5

evlı olanlar cvp vercek sanırım ama :) ben ılk okudum sanırımm

sorunlu olmanıza ramen saklaman guzel yanı

Hangi devirde yaşıyoruz çarşaf,marşaf? Bayanlar kendinize gelin,aşağılatmayın kendinizi!..:1closedeyes:

Eski ve çirkin bir adet olan çarşaf göstermeyi duydum tabii ki benneyaptımki

Ama çarşaf saklama olayını ilk defa duyuyorum:1ninca:

Bereket mereket karıştırmışsın ortaya bişeylerde bu zamanda bu inanış şaştım kaldım vallaha:1shok:

Son düzenleme:
Bu ne böyle canım ya eltine ne senin bekaretinden :bbo:
hem ne iftirası atacakmış bakiyim :mymeka:
seni eltin değil ki kocan aldı ister bakire alır ister bakire olmayan biriyle evlenir eltin de kim oluyor çok saçma eltiyi bıraktım kimsenin bunu sorgulamaya hakkı yok bence

benim yengem saklıyor sandığında görmüştüm evleneli kaç sene oldu 14sene felan:1shok:

şimdi saklıyormu bilmem çünki amca öldüsenağlamasenağlama

ne saçma belki parmağımı kestim onun kanı hayret birşey ya ne saçma şyler bunlar böyle

bende tam bunu diyeceketim....
bu devirde ne bu yaaa...hayret birşey...
insanın namusu beynindedir....
illa kandırmaksa maksat ne varki bunda keser bir yerini buyur sana kan...

bu tarz adetler hala var ...
ben saklamıyorum....
Ama kusenim sakladıgını söledi..( sonra birisi bişey dermiş vs vs )
İstanbul da dogduk büyüdük eşimde bende kusenimde,karadenizliyiz aslen...

Yadırgamıyorum ben yadırgayamıyorum...
Namus cinayetleri çok var ülkemizde ne yazık ki

bereket ondan mı gelecekmiş... bu kadar saçma birşey duymadım ben. çok kızıyorum şu carşaf olayına zaten. kim çıkarmışssa gidip gırtlaklayasım var yani kötükedihüsoklava:kötükedihüsoklava:kötükedihüsokötükedihüso

eşiniz gördü mü, gördü.
başka kimseyi ilgilendirmez. eğer bir iftira olursa, eşiniz vermesi gereken cevabı verir.

çarşafa özel bir anlam yüklemeye gerek yok. bereket vs, fasa fiso.
başkasına göstermeyi de aklınızdan çıkarın. özeliniz bu, kim ne için görecekmiş. görünce başları göğe mi erecek?
yapmayın lütfen...

arkadaşlar ben bunu onaylamıyorum zaten başdanda belirtdim kesinlikle karşıyım ama ne yazik ki günümüzde hala var..

evet eşim gördü başkasına gerek yok ama eşimin ailesi çok tutucu ben size şöyle söyleyim eşimin ailesi o kadar yüzsüs ki düğünde bile altınları almak için 40 takla atılar ki ne düğünde ne evimde bir iğne katkıları yok

ben bu insanlardan herşeyi bekliyorum almanyadan gelin geldiğim için zaten yeterince yadırgadılar beni onlar kapalı ben açığım diye ve korkum demeyimde beklentim ki eminim yarın birgün bunuda karşıma çıkarıcaklar gelin kız değildi gibilerinden ve işde o zaman yüzlerine tokat gibi indirmek istiyorum bu gerceği bu ıspatı kötükedihüso

umarım şimdi daha iyi anlayabilirsiniz beni sevgiler saygılarkaydirigubbakcemile5

[ı][pes yani pes....
şu dünya üzerindeki kadınları nerdeyse yarısının kızlık zarı yırtıldığında kanamıyor yani kan gelmiyor....
Ne yani bu insanları öldürsünler yüzlerine mi vursunlar...
Kadınlığınızı aşağılatmayın bu kadar rica edicem...]
[/ı]

ya çarşaf değilde ben peçeteyle silmiştim sonrada atmıştım
tabi eşine güvenmiyorsan sakla eşinde gördü sonuçta zaten başka kimseyi ilgilendirmez
amaaan saklama ya at gitsin kime neymiş kocan görmedimi aaa

zaten böyle düşünen sana iftira atabilen insan o kanın kızlık kanı olmadığınıda söyler yani...

canım onu boş suda yıkıyolar kokmaz,çitilemeden lekesi belli oluyor,arkadaşımda saklıyormuş

ne kadar saçma ya bu kadar zahmete ne gerek var ki
kocan gördüyse senden eminse tamamdır
eger illa kaynana görcem diyosa kocan olaya el atmalı
bizim komşunun da kaynanası istemiş seneler önce
kocası bi kızmışş ben yaptım gibilerinden ayıp bişi sölemiş buraya yazamıycam şimdi malesefkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ben saklayanlardanım,am bunu başkası için değil,kendim o gecemi hatırlamak ve ozamana kadar saklı hazine gibi sakladığımkoruduğum bekaretimi eşimle paylaşmış olduğum anı,öyle koskoca bir çarşaf saklamıyorum,küçük bir bez parçasında saklıyorum,bunu kimsede bilmez,öyle kayınvalide yok elti görümceye göstermeyede tamaman karşıyım,onlar akıllıda eşi olacak kişi akılsızmı,alan almış kabul eden kabul ettikten sonra başkasına ne sözü düşer onuda ANLAMIYORUM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…