bayanlar çocuğunuz mu yoksa eşiniz mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cukulata kız
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

cukulata kız

Ziyaretçi
geçen gün işyerinde bi sohbet açıldı.evli bayanlara çocuğunuzu mu yoksa eşinizi mi daha çok seviyosunuz diyee??genelde cocuklu bayanlar cocuklarını tercih ettiler..benim gibi cocugu olmayanlarda eşini???ya siz???ben suanda cocuk sahibi olmayı düşünmüyorum eşimde çocuktan beni kıskanırdı herhalde...çünkü onu bi bebek gib seviyorum:roflol:

evliyim hamileydim ama bebeğimi kaybettim 3 ay önce.ben eşimi de çocuğumu da ayırt edemem.yani eşim beni çocuğumuzdan neden kıskansın ki.ikimizin parçası o.ben de eşimi kıskanmam çocuğumuzu sevdiğinde ben daha çok memnun olurum mutlu olurum.yani eşimin de bebeğimin de yeri ayrıdır.

Kesinikle çocuğum ilk sırada gelir.
Ona hayat veren canına can katan biz olduğumuz için kesinlikle çocuktur.

yaaa ben niyeee eşim diyorum anlamıyorum hele hiççç annelik içimden gelmiyooo aslında bi tane yapmam lazım ama istemiyorummm

Yapılan araştırmalarda da annelik içgüdüsü ilk sırada yer alıyordu zaten..

kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5 arkadaşlar.inanın bana insan evlenipde çocukları oldumu gözü başka hiç birşeyi görmüyor.eşimle severek evlendik.9 yaşında bir kızım ,4 yaşında bir oğlum var .allahım cümlemizinkini bağışlasın.eşimi okadar çok sevmeme rağmen ben çocuklarım derim.çocuklarım herşeyden önce geliyo benim için.hiç bir şeye değişmem.onlar için hayatımı ortaya koyarım gerekirse.eminim benim gibi bir çok annenin de düşünceleri böyledir.:kahve::kahve:

ben bu tür ayrımları hiç sevmiyorum...
çünkü eşimi de,kızımı da çok ama çok seviyorum...
ikisinin yeride ayrı..bir tutupta ayrım yapamam ki...
eşim benim can yoldaşım,hayat arkadaşım,sırdaşım,sevdiğim,dostum herşeyim....
kızım canımdan bir parçam,birtanecik meleğim...
kısaca ikisinide çok ama çok seviyorum...
sevgiler....

Son düzenleme:

gerçekten biz milletçe bu tür soruları çok seviyoruz,
hattta küçüklükten başlar bu sorular,
annenimi yoksa babanımı seviyorsun?
yada dedenimi yoksa öbür dedenimi?
böyle ayrımlar yapılmaz herkesin yeri ayrıdır,
şuan çocuğum yok olsaydıda aynı cevap olurdu,
ikisini ayıramam onlar bir bütün olurdu benim gözümdeyerimseniben

Bu sorular bana hep çocukken çok muhatab olunan annenimi babanımı daha
çok seviyorsun sözünü hatırlatır. Bana çok anlamsız geliyor. Öyle farklı ki
yaşanan duygular mukayese etmek imkansız. Eşim olmasaydı çocuğum da yoktu,
çocuğum canım benim bir parçam ama eşimde hayat arkadaşım canyoldaşım benim.
Yarın bir gün çocuklar yuvadan uçup gittiğinde evliliğe iki kişi başladığımız gibi
yine en zor günlerimizi beraber yaşayıp birlikte sonlandıracağız inşallah eşimle.
Eşime duyduğum sevgide aşk var, tutku var çocuklarıma duyduğum sevgide
merhamet, hoşgörü, annelik o taa içinizden kopan bambaşka duygular var.
Evet ikiside sevgi ama inanın içerdikleri bambaşka şeyler.
O yüzden ne önce eşim, ne de çocuklarım diyebilirim.
Politik olacak ama herikiside hep birlikte diyorum.

eşimn yeri ayrı olur benim için
çocugumun yeri ayrı ..
böyle ayrım yaparak kendimizi ona şartlamaya gerek yok
ikisinede kıyamam ben canımdan esirgerim heralde :asigim:

geçen gün işyerinde bi sohbet açıldı.evli bayanlara çocuğunuzu mu yoksa eşinizi mi daha çok seviyosunuz diyee??genelde cocuklu bayanlar cocuklarını tercih ettiler..benim gibi cocugu olmayanlarda eşini???ya siz???ben suanda cocuk sahibi olmayı düşünmüyorum eşimde çocuktan beni kıskanırdı herhalde...çünkü onu bi bebek gib seviyorum:roflol:

çocuğum yok ama olsaydıda ikisininde yeri farklı olurdu...
geçenlerde bi arkadaşım kocamı tercih ederim dedi sadece bi çocugu var oda beş yaşında erkek...niye diye sorunca bu evlenip gidecek kocamın bana hayrı olacak çocuğumun değil,keşke bunu yapmasaydık,hayat bununla daha zor gibi laflar etti...çok şaşırdım ama çok....:mymeka:

önce eşimle çocuğumun sevgisini aynı yere koyup tartamam ama önce çocuğumu düşünürüm çünkü o canımdan can ama eşimle ayrılsak el oluyor malesef (allah korusun) o yüzden her şeyden önce çocuğum gelir...

benim içinde önce oğlum gelir.onu dünyalara değişmem.eşimide çok seviyorum ama tercih etmem gerekse oğlum derim.

ben eşimede kıyamam yavrumada ikuisinin sevgiside aynı benim için
he su var annelik duygusunun verdiği yoğunluk ile sanki cocouğunun sevgisi daha büyükmüş gibi gelebilir insana aslında bu çouklarımızın savunmasız anneye muhtac olmasından kaynaklanan koruma kollama içgüdüsüdür
bebeğim olmadan önce eşim gözümde bebekti herşeyini yaprdım hoşuma giderdi yani
ama bebiş olunca bu ilgi ikiye bölünüyo bebek daha fazla muhtaç olduğu için eş ikinci plana atılıyo
ama asla sevgim diğerinden farklı diyemem eşimdende vaz geçemem
o olmasa yawrumda olmazdı
ne yardan nede candan geçerim
tercih yap deseler beni öldürün daha iy derim
cocumdan da gecemem ,eşimden de, gecersem ona kalleşlik yapmış gibi hissederim
ne yani herşey cocouk olana kadarmı bittimi eşin değeri cocouk olunca

Son düzenleme:
benim için kesinlikle çocuğum o benim kanımdan canımdan bir parça ..ama eşler bazen gelip geçici olabiliyo çıkabiliyo hayatınızdan ve nefret bile edebiliyosunuz..ama evlat sevgisi bişeye benzemez.dünyadaki tüm sevgilerin üstünde bence..

bir dakika bile düşünmeme gerek yok. tabi ki de biricik oğlum...:ecrin_bebek:.

aslında soruyu şöyle değiştirsek ikisininde yeri ayrı diyenler, daha farklı algılarlar aslında öğrenilmek istenen şeyi; Hangisi sizin vazgeçilmeziniz olur..
bu soruya tabiki bebeğim derim, bildiğim bir şey varsa o da şu hiçbir koca sevgili aşık vazgeçilmez değildir, sonsuz olacaklarına dairde bir garanti yoktur...
sor yanlış evet eşiniz mi çocuğunuz mu mukayesi bile saçma çünkü cevap belli, tabiki can parçası;çocuk.

Benim için eşim çocugumdan önce gelir kim ne derse desin

Kesinlikle cocugum
çünkü onun anne babaya ihtiyacı daha çok var
ama ben eşimle he rzaman çok fazla ilgilenmesemde olur

ya eş evet ikinizde can veriyosunuz o bebeğe yada çocuğa ama eşim demek için bi sebep yok eşini terk edip gidebiliysun boşanabiliyosun hata yaptığında afetmiyebiliyosun ama çocuğun ölemi ne kadar kötüde olsa nekadar hatada yapsa onu bırakamıyosun terk edemiyosun tabi ki çocuğum derim olmadığı halde bu duyguyu bilmediğim halde eminim benim gibi düşünüyodur bütün anneler istisnaları saymazsak....

Back
X