bayanlar einizin harcamalarna karr msnz?ya da karma hakkmz var m?

jeelibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
357
0
96
Ankara
bişeyi çok merak ettim.eşlerinizin nereye ne verdiğne ne aldığına karışırmısınız.karışırsanız tepkisi ne olur.karışma hakkını görüyormusunuz kendinizde.ben tabikide müşterek hayattan yanayım eşime bu konuda karışıyorum.fakat bişe açıklıcam bu verdiği para eşimin ailesine verilen her ay verilen paradır.çok kapsamlı anlatırsam biraz uzun sürer.kısacası eşinizin ailesine maddi desteği.ne düşünüyorsunuz.sengözlerimebaksanab

varsa versin. bana sıkıntı vermeyecekse maddi destek vermesi gözüme batmaz. Ölçülü olduktan sonra.
eşimin harcamalarınada karışırım eğerki fuzuri harcamalar yapıyorsa..

Yerine göre, aileye göre, maddi duruma göre değişir.
Elbette ana babaya sahip çıkmak biz evlatların görevi. Ama bu iki ayrı ailenin iki ayrı bütçesi olduğu gerçeğini değiştirmemeli. Yani aileler evlatlarındaki kuyu dipsiz gibi, sormadan etmeden isteme alışkanlığını da edinememeli. Geçen bir konu vardı, bir arkadaşın kayınvalidesi implant diş istemiş kızcağızın evde eşyaları tam değilken. Çok var böyle şeyler.
Bir de ihtiyacı olup halini söylemeye bile çekinen aileler var. Tabi ki bu da değil olması gereken. Evlat ne güne duruyor.
ışte durumun gerekleri belirler bence bu konudaki doğruyu.

şu anda çalışmıyorum ben hem hamileliğimden hemde yaşadığım şehrin şartlarından , ama bir gün olsun eşim bana harcamalrım hakkında asla kırıcı üzücü düşündürücü bir şey söylemez , bende ona söylemem nereye nasıl ve ne kadar harcayacağımız bilincindeyiz hiç sorun yaşamadık

evimizi rahatlıkla geçindiriyorsak ailesine yardım etmesine karışmam. ama biz zor geçinirken bizim rıskımızdan kesip verirse karışırım...gereksiz harcamalarınada karışırım..benden habersiz yüksek fiyatlı bişey alamaz..bende habersiz almam..ama normal cebindeki harclıgı nereye harcadıgınıda sormam sigarası var,ihtiyaçları falan filan..

kimse kimseye sormadan büyük birşey almaz eve, para vermez, ailelere para verilecekse birbirimizin görüşünü alırız, ve bizi etkilemeyecekse yardımcı oluruz. karışmamı gerektirecek bir durum olmaz. kişisel ihtiyaçlarına zaten karışmam. oda bana karışmaz.

evet işte tamda bu bizi sıkıntıya sokmıycaksa.?bu aileye verilen destek bizi sıkıntıya sokuyor.yada şöle diyim istediğin gibi geçinebilmek varken bu yardımdan dolayı geçimin kısıtlıysa.sizin eşinize tepkiniz ne olurdu.birde eilesi istemediği halde içinden geliyor bu yardım.

şu anda çalışamadığım için kazancımız ancak bize yetiyor ancak ben de Allah'ın izni ile çalışmaya başlayınca mutlaka yardım edeceğiz. Eşim de ben de çok istiyoruz destek olmayı ama elimizdeki geldiği gibi gidiyor maalesef.

Herkes ailesine yardımcı olmak ister ailesi istemese de. Eşinizin bunu yapması çok normal tabi evinizin geçimini sağladıktan sonra.

suanda bende calısmıyorum.hamıleyım dogumada azkaldı.esım tek calısıyor.ortak harcarız.herseyden haberım olur.ama babası habıre para ıstıyor.bende vermeyelım dedım.vermıyoruz.durumumuz ıyı olsa zaten kendım verırım.ama zarzor gecınıyoruz.bazı anne babalarda hıc anlayıs yok.destek beklemedım onlardan ama bır ıhtıyacın varmı sormak yerıne oglum ekmek param yok dıye kapımıza gelıyor ıkıde bır.gercekten dogru olsa ınanırım.ama herkes kendını dusunuyor....

Biz harcadiklarimizi hep rapor ederiz birbirimize.. yeri gelir internetten hesabimiza bakariz.. ortak hesabimiz yok, gelen giden belli.. oyle cok gezmeyiz.. bi pahali krem alsam hic karismaz, kendine harca ama dikkat et der.. biz kendimizi gecindirebiliyoruz.. simdilik calismiyorum, okula yogunlastigim icin.. ama calisinca daha rahat olacagiz.. keske imkan olsada ailelere de destek olabilsek. Ben bunu yapsa sevinirim bile.. ama o ilk once biz diyor.. bende anliyorum tabi.. aileler hic destek istemedi, ihtiyaclari olsa bile.. dedigim gibi ins. oyle bi gucumuz olurda yardim ederiz..

evdekilerin ihtiyacı varsa ana babada olsa bence haramdır.önce ailenin geçimi sağlanmalı.eğer yetiyorsa karşılıklı anlaşıp ana babanın ihtiyaçları karşılanabilir.ama bu her iki tarafında rızasıyla olmalı.eşim benden habersiz harcama yapmaz kartı bendedir

hiç bir zaman ne gelirini ne de giderini bilmedim eşimin.. o da hiçbir zaman almamız gerekenler knusunda para yok alamayız demedi... birikimde yapar... etrafada verir. karışmam. sorsam söyler. yada laf arasında kendiside söyler. ama nadiren evde para konusu geçmez.

Valla ben aslında bekarken adam eşşek gibi çalışıyor nasıl karışırım diyordum ama
Eşim teeee sevgiliyken karışmamı hatta birikim hesabını benim tutmamı istedi.
Çünkü eşim çok merhametli ailesi de yiyici
Ve düğünümüzde anası babası sadece bi kütük gibi yorgan ve zımpara kağıdı gibi çarşaf verdi hatta paramızı yediler
Ama eşim bissürü altın ve istediğim her eşyayı aldı. -tatlicadiarzu-
Her yerde de gururla eşim olmasa ben bu düğünü asla yapamazdım herşey onun eseridir diyor
Hala artırdığını bana getiriyor ve hiçbişeyimi eksik etmiyor
Çok tutumludur ve artırdığı 3 kuruşta olsa bana verir biriksin diye

benim eşim kardeşini okutmak istiyor.karışmıyorum kardeşi tabi okutsun.ama maaşa bağlar gibi her ay aldığının yarısını verirse bende karışırım napim.

benim eşim kardeşini okutmak istiyor.karışmıyorum kardeşi tabi okutsun.ama maaşa bağlar gibi her ay aldığının yarısını verirse bende karışırım napim.

Maaş bağlamak tabi ki müdehale edilecek durum
İnsan elinden evinden artanı ara ara gönderebilir ama maaş huzuru bozar :umursamaz:

birbirimize harcamalarımızdan ötürü hesap sormuyoruz daha dogrusu soramıyoruz
çünkü kemer sıkmaktan harcama yapacak durmumuz yok evlendik evleneli
ama aileye bu durumda para verme işine gelirsek o benim içimde kanayan bir yara işte
evlenirken hayırlarını göremedik ama bir yığın borçlarını bize hibe ettiler
yetmedi elimizde avucumzuda kara güne lazım olacak ne varsa onların borcu var diye hibe edildi
o da yetmedi işten çıktı kaynpeder bir seneyi geçti hala iş bulan yok hoş bence arayan da yok
okuyan çocuğu var bir de üstelik
eşim memur ben işsizim kendi borçlarımız daha bitmedi asosyal bir hayat yaşıyoruz
biz kendimizi döndüremezken her ay bir de maaş bağlandı ailesine
bizim maaşın bir kısmı her ay onlara gidiyor
biz de gelecek maaştan idare ede ede bir hal oluyoruz
karıştım zamnında çok da karşı çıktım isyan da ettim ama nafile
ailem naparlarsa yapsınlar kötülük de etseler sokakta aç bırakamam ya napayım diyor
gel de bişey de bundan sonra çık işin içinden
işin kötüsü iş bulana kadar idare edecektik sözde
aylar oldu idareden çıktı iş devlet güvencesi olduk resmen
babasını borcu seneye bitecekmiş daha emeklisini de alamıyor borca hacizli
o emeklisii alana kadar bize kaldılar anlayacagın
ha keşke o kadarıyla kalsa
yarın kalkarlar talebe kardeşini de abisi üniverste okutacak diye hiç şaşırmam
hatta çok eminim nasıl kurtulurm bu kısır döngüden bilmiyorum
bildiğim bu duruma çok sinir olduğum

Son düzenleme:
eşimin maaş kartları bende de var.ben çalışmıyorum şuan.genelde ne nereye vericez beraber karar veririz.eşim görevde olduğu için ödemeleri ben yaparım.eşim para taşımayı da harcamayı da sevmez.ölçülüdür.ben derim aşkım kendine şunu al bunu al diye.sıkıntımız yok bu konuda da şükür.

bende su an hamılelıgım sebebıyle calısmıyorum. calısırken de herseyımız musterektı sımdıde oyle. habersız harcama yapmayız aldıgımız ettıgımız seylerı soylerız. aılesıdır tabıkı ıhtıyacları varsa yardım edıcek bunu benden saklamadıgı surece ve bız zor durumda kalmadıgımız surece problem yok benım ıcın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…