bayanlar einizin harcamalarna karr msnz?ya da karma hakkmz var m?

Elbette karışırım, çünkü bütçeyi ben ayarlarım .Aile yardımına gelirsek , durruma göre değişir.Yani ihtiyaç varsa olur .Ama bu hiçbir zaman maaş şeklinde olmamalı .

hayatınız ortak artık tabiki harcamalarınız da ortak sıkmadan tabiki birbirinizin giderlerinden haberiniz olacak ve gerekirse kısıtlamaya gidilebilir

eğer biz ihtiyacımız olanından fazlasını kazanabiliyorsak, borcumuz , harcımız da yoksa, ama karşı tarafın ihtiyacı varsa yardım edilmesinde bir sakınca yok. sonuçta yıllarca onlar bizi yedirdi , içirdi, okuttu , sıra da bir gün bize gelicek. ben okurken abim maddi olarak beni destekledi, nişanlım da ileride kardeşini okutmak isterse asla sesimi çıkarmam, yeter ki okumak istesin.

Ben hiç karışmıyorum vallahi öyle kafam rahat ki benim evimin ihtiyaçları görülüyorsa, kimseye muhtaç olmuyorsam gerisi mühim değil. :hulya:

Ailesinin yardıma ihityacı varsa da elinden geldiği kadarı ile yardım edecek tabiki, sıkıntı çektiklerini bile bile yardımcı olmasına engel olupta, 3 kuruş parası cebinde kalacak diye eşimin mutsuz olmasını istemem. Sonuçta o ana - babanın sayesinde bugün benim yanımda.

aileye maddi desteekfisfisfis , ya eğer gerçekten çok ihtiyaçları varsa neden olmasın ama eğer rahatlarına düşkünlerse lükslerine düşkünlerse kendimi sıkıp onları genişletemem. bi ara istediler eşim söledi bana. dedim kendi maaşından kendi borçlarını ödedikten sonra eline para kalıyosa gönder ben altın bozdurup yollamam. sonuçta gelinlerinin maaşına güvenerek mi bi tv ye 2,5 milyar bi yatak odasına 4,5 milyar verdiler. ben yeni gelinken1,5 a aldım yatak odamı tv bilem yoktu yeni aldık.
eşimin harcamalarına tabi karışırım ortak bir ev geçindiriyoruz sonuçta. mesela o benim kadar tasarruflu değil çok kızarım. evdeki yemeği beğenmezse hiiç boğazını es geçmez gider pide pizza yaptırır kızarım. zaten kıyafete falan çok vermez sadece özel zevklerine hani ses sistemi gibi para harcar e bide boğazına düşkün. ben öğlen bir buçuk lira ile karnımı doyururum o en az beş... gelde kızma tek tarafın tasarrufu ile olmaz ki dimi...

6 ay öncesine kadar eşimde maaş kartım durur tüm ödemeleri o yapardı banada para bırakırdı.
6 aydır kartım bende bunu aştık artık.Ben kreşi ödüyorum,3 tane günüm var 125-75 ve 100lük onları döndürüyorum gelen parayıda altına yada bilekliğe yatırıyorum.Kalan maaşımla da öğle yemeklerim ve harçlıklarım olarak kullanıyor,eve gelirken ıvır zıvırları alıyorum.Kalan parayıda ay sonunda ona verip hesabımıza atıyoruz.O da evi geçindiriyor,alışverişimzi yapıyor,zaten mazot masrafım 400 tl civarında maaşı eve yetiyor bizim anlaşmamız gereği prime dokunmak yok ailelerimize maddi bir desteğimiz yok ancak alacağı bir şey olursada gidiyor alıyoruz.Çok da mühim değil zaten benim elektrikli süpürgemi değişmem gerekiken gittik kayınvalideme en iyisini aldık,paşa paşa da ödedik.Ufak tefek şeyler bunlar ağız tadımızı bozmuyor bu yüzdende.

benden çoçugumdan kısıp ailesine veriyorsa olmaz.
ama bizide sıkıntıya sokmuyorsa verebilir.
böyle durumlarda ailesinin düşünmesi lazım

2 küsür evliyiz efenim, geçen aya kadar bizde ev geçindirme, para pul işleri, benim maaşımdan kira+faturaları+kredi kartını ödeme, eşiminkiyle de ev masraflar, ıvır zıvır harçlık şeklindeydi...ki zaten benim maaşım yukardaki ödemeleri yapınca bitiyo...
taaa ki geçen ay sonu beyefendi bana kemerleri sıkalım diyene kadar hayat bööle gidiyodu...."la ne kemeri" diyerekten maaşına el koydum
afacan bana söylemeden bu maaşından 400 lira kadar da avans çekmiş ve buna rağmen paralar uçmuş gitmiş resmen...ben de resmen darbe yaptım şimdi de paraların nereye gittğini anlamaya çalışıyorum...

ve bence kadının harcamalara karışmaya kesinlikle hakkı vardır...hele bööle benim durumumdaki gibi flap flap diye paralar bilinmeze uçup gidiyosa..

bak yine sinirlendim şimdi

eşim şuanda ailesine de maddi destekte oluyo benim için sorun yok. eşim nerde nasıl harcama yapması gerektiğini bildiği için karışmam ama bazı durumlarda da karışmak değilde şöyle yapamazsın böyle yapamazsın demiyorum da böyle değil de şöyle yapsan daha iyi olur hayatım diyorum o da benim söylediğime uyar ama desem ki yapmıcaksın öyle olmucak desem iş inada biner ama fikir verirseniz emri vaki yapmazsanız eşiniz sizi her zaman dinler

evde en tutumlu kimse ona bırakılmalı hesap işleri bence. iki farklı insan birlikte hesap yapamaz birinin kontrolu sağlaması gerek erkek bayan farketmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…