BAYANLAR KİLO VERME DENEYİMİ OLANLAR LÜTFEN BURAYA

buzmavisi06x

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
66
11
13
46
merhabalar ben 75 kıloda 165 boyda evli bır bayanım kocamla sürekli kilo konusunda kavga edıyoruz cok kılo aldın bıraz ver dıyor ben kılo vermek ıstıyorum ama basaramıyorum düzgün bir diyet listesi arıyorum lütfen kılo verenler varda bana yardımcı olsun daha önce bir metodla kılo vermıstım ama zor gelmıstı kolay bır sey arıyorum

bende 10 kilo verdim hatta dahada vermeye devam ediyorum
sabah kalkınca 2 bardak oda sıcaklığında su içiyorum
biri bir kaç damla sirkeli veya limonlu olacak şekilde
sonrada gün boyu 2-3 litre arası su
2-3 fincan yeşil çay
kahvaltıda 200-300 kaloriyi geçirmemeye çalışıyorum
ekmek peynir zeytin domates herşey yiyorum ama az yiyorum
öğleye çorba salata veya yoğurt ince bir iki dilim ekmekle
oda 400ü geçmicek şekilde ayarlıyorum
akşam yemeğide gene ne yaparsam evde eşim illaki ağır yemeklerden
hoşlanır içi et dolu olacak falan mutlaka yapıyorum o yüzden ne yaparsam
azıcık bir tabak yanına 2-3 kaşık pilavla gene yoğurt salata onları olduğu müddetçe
hep yemeye çalışırım ama pilav varsa artık akşama ekmek yemem o şekil işi bitiririm akşamda 300-400 ü bulur en faz o kadar yani
ve en geç 18.30-19 da yemek faslı bitmiş olur
bu şekil çok kilo verdim birde günde leslie falan yaparak her zaman olmasada
haftanın 2-3 günü yaparak illaki kilo veriliyor yani tavsiye ederim

kızlar yarifit.kadinlarkulubu.com.tr adresinde dogum sonrası ve sigarayı bırakma sonrası kilo verme cabalarımı paylasıyorum. Gozatmak siz de bildiklerinizi yasadıklarınızı paylasırsanız cok sevinirim. Hepimiz fit olalım insallah

2-3 fincan yeşil çay
azıcık bir tabak yanına 2-3 kaşık pilavla gene yoğurt salata onları olduğu müddetçe
hep yemeye çalışırım ama pilav varsa artık akşama ekmek yemem o şekil işi bitiririm akşamda 300-400 ü bulur en faz o kadar yani
canım cok sagol ya bu kıloyu kaç ayda verdın bırde kalorı ayarlamasını nasıl becerdın nasıl biliyorsun ? corba derken nasıl corbalar mesela bızde illa mercımek corbası cok yapılır eşim onsuz sofraya oturmaz kendıme ayrı corba yapmam lazımmı varmı bır corba tavsıyen yoksa farketmıyormu?

2-3 fincan yeşil çay
canım leslie yaparken 1 milmi hangısı ve ne kadar süre hangısını yağıyorsun ?

Bende geçen yaz 10 kilo verdim, diyetisyen yardımıyla.
Sabah - Uyanınca 2 bardak su
Kahvaltı:1 parça peynir, 2 dilim koyu renk ekmek, 1 yumurta- haşlanmış yada yağsız pişmiş, bol dereotu, yeşillik, az söğüş sebze, çay ya da kahve, 5 zeytin
Ara: 2 ceviz, 1 orta boy portakal
Öğlen: 1 posiyon yağsız ve derisiz et, 4 kaşık bulgur yada kısır yada 1 dilim koyu renk ekmek yada 1 kepçe çorba, salata (sossuz) 1 bardak ayran
Ara: 2 emek kaşığı yaban mersini, yarım çay bardağı tuzsuz kabak çekirdeği
Akşam: 4 kaşık susuz tencere yemeği, 4 kaşık bulgur yada kısır yada 14 dilim koyu renk ekmek yada 1 kepçe çorba, yeşil salata (elma sirkeli) yarım çay bardağı yoğurt
Gece: 6 adet badem, 2 porsiyon meyve

Her ara ve ana öğünden 5 dak önce 1 bardak su içilmeli
Patates, mısır, pirinç yasak. Limon çok az miktarda tüketilmeli.

canım leslie yaparken 1 milmi hangısı ve ne kadar süre hangısını yağıyorsun ?
1 le başladım canım zamanla 2-3-4 vakit bulursam 5 bile yapıyorum vaktim yoksa çok zaman 2- veya 3 birini yapıp bırakıyorum haftanın 2-3 günü çokda değil yani hergün hergünde yapamıyorum ama yeterli oluyor bence

canım cok sagol ya bu kıloyu kaç ayda verdın bırde kalorı ayarlamasını nasıl becerdın nasıl biliyorsun ? corba derken nasıl corbalar mesela bızde illa mercımek corbası cok yapılır eşim onsuz sofraya oturmaz kendıme ayrı corba yapmam lazımmı varmı bır corba tavsıyen yoksa farketmıyormu?
yok bence hiç farketmiyor ben her türlü çorbayı yiyorum bizde de çoğunlukla mercimek oluyor
şubat 17 de başladım 4 ayda 8 kilo verdim ben aylık 2 kilo verebiliyorum aşırı kendimi zorlamadığım için
sonra bir kaç kilo daha verdim çorba ne olursa olsun yemeklerden mutlaka daha iyidir sonuçta sırf sıvı yani diye daha hafif olduğunu düşünüyorum

Diyetisyenim çorbanın kepçesinin 1 dilim ekmeğe eş değer olduğunu söyledi. Yine de dikat edin içindeki una yağa.
Ben 86 kilodan 70'e inmiştim yıllar sonra tekrar aldım bütün kilolarımı psikolojik sıkıntılarım vardı şimdi iyiyim tekrardan başladım diyete.
İlk önce bir kan tahlili yaptırın derim kilo almanızın sebebi başka olabilir. Benim çok ciddi kansızlığım vardı mesela bir türlü veremiyordum kilolarımı ve sürekli tatlı istiyordu canım.
Belki tavsiye verecek en iyi kişilerden değilim ama benim de uyguladığım küçük tüyolarım var :)
- İlk başta light ürünler masum değil. Onları sınırlı tüketmekte fayda var.
- Yeşil, Beyaz ya da Form çaylarından tüketin fakat çok fazla içip böbreklerinizi yormayın. Herşeyin fazlası zararlıdır.
- Su içmek çok önemli diyetlerde. Günde 2-2.5 L için.
- Hareket önemlidir kilo vermenizi hızlandırır ve sarkmalarınızı önler. Tabi aşırı kilolu birine ağır sporlar yaptırılamaz. Bu yüzden size yürüyüşü öneririm. 20 dk ile başlayın sonra yavaş yavaş arttırırsınız sürenizi. Üst mesajlarda Leslie'den bahsetmişler kendisini ben de öneriyorum videolarını internetten bulup indirebilirsiniz. Hiçbirşey yapamıyorsanız açın bir müzik oynayın! :)
- Uyku önemlidir. 8 saat ideal. Çok fazla uyumayın ya da 3-4 saatlik uykuyla da dolaşmayın :)
- Sabah kalktığınızda iki bardak ılık su içmeye çalışın metabolizmayı hızlandırdığı söyleniyor.
- Öğünlerinizi aksatmayın. Çok az yiyip kilo verilmez aksine sonra yemeklere saldırırsınız daha çok kilo alırsınız.
- Baharatları kullanabilirsiniz! Hem kış aylarında size iyi gelecektir bir alerjiniz yoksa.
Kırmızı biber, kekik geliyor aklıma bir de zerdeçal, tarçın, zencefil bunları yoğurtla karıştıp yiyordum ben sanırım '' Günde 500 gr verdiren yoğurt kürü'' olarak geçiyor forumda bulabilirsiniz başlığını. Ben tadını çok sevdiğim için yiyordum.
- Yatmadan 2 saat önce yemeği bırakın. Sanırım en önemlisi bu.

Eğer işinize yararsa devam edebilirim hatta örnek olması için bana verilen diyet listeslerini de yazabilirim :) Unutmayın hiçbir yiyecek tartıda gözüken eksilerden daha tatmin edici değil!
Kilo verince giyebileceğiniz kıyafetleri düşünün!

Diyetisyenim çorbanın kepçesinin 1 dilim ekmeğe eş değer olduğunu söyledi. Yine de dikat edin içindeki una yağa.
Ben 86 kilodan 70'e inmiştim yıllar sonra tekrar aldım bütün kilolarımı psikolojik sıkıntılarım vardı şimdi iyiyim tekrardan başladım diyete.
İlk önce bir kan tahlili yaptırın derim kilo almanızın sebebi başka olabilir. Benim çok ciddi kansızlığım vardı mesela bir türlü veremiyordum kilolarımı ve sürekli tatlı istiyordu canım.
Belki tavsiye verecek en iyi kişilerden değilim ama benim de uyguladığım küçük tüyolarım var :)
- İlk başta light ürünler masum değil. Onları sınırlı tüketmekte fayda var.
- Yeşil, Beyaz ya da Form çaylarından tüketin fakat çok fazla içip böbreklerinizi yormayın. Herşeyin fazlası zararlıdır.
- Su içmek çok önemli diyetlerde. Günde 2-2.5 L için.
- Hareket önemlidir kilo vermenizi hızlandırır ve sarkmalarınızı önler. Tabi aşırı kilolu birine ağır sporlar yaptırılamaz. Bu yüzden size yürüyüşü öneririm. 20 dk ile başlayın sonra yavaş yavaş arttırırsınız sürenizi. Üst mesajlarda Leslie'den bahsetmişler kendisini ben de öneriyorum videolarını internetten bulup indirebilirsiniz. Hiçbirşey yapamıyorsanız açın bir müzik oynayın! :)
- Uyku önemlidir. 8 saat ideal. Çok fazla uyumayın ya da 3-4 saatlik uykuyla da dolaşmayın :)
- Sabah kalktığınızda iki bardak ılık su içmeye çalışın metabolizmayı hızlandırdığı söyleniyor.
- Öğünlerinizi aksatmayın. Çok az yiyip kilo verilmez aksine sonra yemeklere saldırırsınız daha çok kilo alırsınız.
- Baharatları kullanabilirsiniz! Hem kış aylarında size iyi gelecektir bir alerjiniz yoksa.
Kırmızı biber, kekik geliyor aklıma bir de zerdeçal, tarçın, zencefil bunları yoğurtla karıştıp yiyordum ben sanırım '' Günde 500 gr verdiren yoğurt kürü'' olarak geçiyor forumda bulabilirsiniz başlığını. Ben tadını çok sevdiğim için yiyordum.
- Yatmadan 2 saat önce yemeği bırakın. Sanırım en önemlisi bu.

Eğer işinize yararsa devam edebilirim hatta örnek olması için bana verilen diyet listeslerini de yazabilirim :) Unutmayın hiçbir yiyecek tartıda gözüken eksilerden daha tatmin edici değil!
Kilo verince giyebileceğiniz kıyafetleri düşünün!
canım listeni yazarsan memnun oluruz bilgler için tesk ederim

*** Muhakkak bir uzmana danışın bu liste tamamen örnektir. ***

Sabah ( 09:00)
*Eğer Acelem varsa;
200 ml light süt
2 Kuru kayısı
10 Badem
40 Gr Müsli
* ya da
70 gr yağsız lor peyniriyle omlet ( Yumurta ve peyniri ayrı ayrı da yiyebilirsiniz :) )
domates,salatalık,yeşillik
2 Dilim Tahıllı ekmek.

Ara: -

Öğle ( 13:00) :
8 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
salata ( yağsız)
125 gram yoğurt
2 dilim tahıllı ekmek

Ara ( 15:00): 100 gr taze meyve

Ara (17:00)
200 ml Light süt
1 adet Bitter çikolatalı gofret

Akşam ( 19:00) 100 gr ızgara et/ızgara tavuk göğüs eti/100 gr somon/ 200 gr levrek-çupra
Salata(yağsız)
2 dilim tahıhllı ekmek

Ara( 22:00) 200 ml light süt/200 ml light ayran
200 gram taze meyve.

---
Benim tatlı krizlerim çok fazla olduğu için gofret var.

Bir diğeri de eğer çok yoğunsam öğle yemeğini geçiştirmek zorunda kalırsam:
Öğle:
2 aset light üçgen peynir
2 dilim tam tahıllı ekmek

*** Muhakkak bir uzmana danışın bu liste tamamen örnektir. ***

Sabah ( 09:00)
*Eğer Acelem varsa;
200 ml light süt
2 Kuru kayısı
10 Badem
40 Gr Müsli
* ya da
70 gr yağsız lor peyniriyle omlet ( Yumurta ve peyniri ayrı ayrı da yiyebilirsiniz :) )
2 Dilim Tahıllı ekmek.

Ara: -

Öğle ( 13:00) :
8 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
salata ( yağsız)
125 gram yoğurt
2 dilim tahıllı ekmek

Ara ( 15:00): 100 gr taze meyve

Ara (17:00)
200 ml Light süt
1 adet Bitter çikolatalı gofret

Akşam ( 19:00) 100 gr ızgara et/ızgara tavuk göğüs eti/100 gr somon/ 200 gr levrek-çupra
Salata(yağsız)
2 dilim tahıhllı ekmek

Ara( 22:00) 200 ml light süt/200 ml light ayran
200 gram taze meyve.

---
Benim tatlı krizlerim çok fazla olduğu için gofret var.

Bir diğeri de eğer çok yoğunsam öğle yemeğini geçiştirmek zorunda kalırsam:
Öğle:
2 aset light üçgen peynir
2 dilim tam tahıllı ekmek
canım sen bu liste ile kaç ayda verdın o kıloyu? süre ne kadardı ?

Bunu yeni aldım ben daha yeni yeni başlamaya çalışıyorum işte. O kiloyu sanırım yazın bir kısmını vermiştim 7 kilo kadarını ama benim boğazım hiç durmadı tabi. Geri kalanını yaya yaya verdim tamamen kendi isteğimle. Bu sefer sıkı başlamak istiyorum.

ben baska bır yöntem buldum sabah kahvaltıda cok ince diilim kepekli ekmek ve sonrakı öğünlerde ekmeksız sebze yemeklerı corba ne olursa yıyorum ve bol marol maydonoz yıyorum bu sekılde kıllo verenler cok

Back
X