Bayanlar, nezaketen sizden izin almadan odalarınızı dolaşan bir komşunuz oldu mu?

ay bende pazartesi okuldan geldim yorgun bitgin sinavda vardi tam girdim esimde alis veris yapmis is cikisi cocuklar okuldan geldi benim hemen salon koridor falanda yok herkes ortaya koydu getirdiklerini tam o sirada komsu geldi kadin gormesin evin halini diye kapiyi sadece ben gozukecek kadar actim yok anam kadin bayagi efor sarfetti evin icine bakmaya ugrasiyor en son rezil oldum zaten daginiklikdan davet edeyim dedim yok abla esim gelcek yemek yiyecegiz dedi ayyy rezil oldum diye patirdanirken esimde kizdi 3 cocukla cicek gibi heryer ne var alis veris posettlerinde diye guya aklinca karisini teselli ediyor:37:oda girmis cocuklara firca atiyordu komsuya rezil olduk odanizda sokulun dokulun diye yakaladim demekki oda pis gormus evi:27:

6 aylık evliyim ve evime çoğu insan yeni geliyor ve birde hani şu yeni gelin evini görme muhabbeti varya o yüzden evime misafir gelmeden önce her yeri toparlı tutuyorum ama dediğim gibi ilk defa geliyorlar diye müsaade istemeleri ile izin veriyorum ama ileriki günlerde tabiki böyle birşeye izin vermem lafımı da söylerim

Olmadı çok şükür
Benim komşum yok, bu semte evlendikten sonra taşındım
Kayınvalidemin o tarz komşuları çoktur, evlenmemize bir hafta kala ev hazır olduğundan cümbür cemaat toplamış göstermiş :19:
En azından şu an yapmıyorlar, ben gelemem öyle şeylere

Ama hala ev görmeye gelen dıdının dıdısı oluyo
İlk kez geldiklerinden bi görme merakı oluyo ( ben anlamam hiç bu merakı ), soruyorlar bende buyrun diyerek gösteriyorum
Zaten minnacık ev , gezilecek bi yanı da yok ama huy işte millette :1:

Olmadı çok şükür
Benim komşum yok, bu semte evlendikten sonra taşındım
Kayınvalidemin o tarz komşuları çoktur, evlenmemize bir hafta kala ev hazır olduğundan cümbür cemaat toplamış göstermiş :19:
En azından şu an yapmıyorlar, ben gelemem öyle şeylere

Ama hala ev görmeye gelen dıdının dıdısı oluyo
İlk kez geldiklerinden bi görme merakı oluyo ( ben anlamam hiç bu merakı ), soruyorlar bende buyrun diyerek gösteriyorum
Zaten minnacık ev , gezilecek bi yanı da yok ama huy işte millette :1:

evet yaa çok saçma ne yani eşya neki herkeste aynı işte koltuk takımı yatak odası buzdolabı fırın ekstra farklı ne olabilirki yani benim yatak odamı görsen ne görmesen ne saçmalık bana göre de ama işte hayır da denmiyo kimi zaman

evet yaa çok saçma ne yani eşya neki herkeste aynı işte koltuk takımı yatak odası buzdolabı fırın ekstra farklı ne olabilirki yani benim yatak odamı görsen ne görmesen ne saçmalık bana göre de ama işte hayır da denmiyo kimi zaman

Millet gezecek yer arıyo bence
Kayınvalideme gelip gitmeyen insanlar, bana geldi resmen
'Merak' denen şey ne tuhaf :1:

Biraz da huy sanırım, kayınvalidem de öyledir filancası koltuk aldı gördünüz mü diyor da ben hatırlamıyorum bile o koltuk ne renkti :44:

bizim en üst katta oturan bir komşumuz vardı hergün bizdeydi allah rahmet eylesin annem bir gün uyuyordu kadına annem uyuyor dedik zorla eve girip annemi öperek uyandırmıştı:9::9: aklıma geldikçe gülüyorum ne yüzsüz kadındı diye allahtan bizim zorumuzla hem evimizden hem annemden elini ayağını kesmişti

Ne komsusu, akrabam yada arkadasim izin almis olsalar dahi evimdeki odalarimi dolasamazlar!

Kimin haddine böyle bir terbiyesizlik yapmak, evime gelmesine izin verdigim misafirim gösterdigim yere gecer ve orda da kalir!

"Misafir" denen kisiler icin "salon" ve "misafir lavabosu" denen sinirlandirilmis yerler var evlerimizde!

Ne o öyle odalari dolasmak felan, lunaparka mi gelmisler yoksa müzeye mi gelmisler de ev sahibinin evini gezeceklermis?!

Nezaket kurallari önemlidir! Bu kurallari bilmeyen ve uygulayamayan kisiler zaten evime giremezler.

Cehaletin dibi yok malesef.

Mesafe güzeldir, böyle terbiyesizliklere izin vermeyin, özelinizi koruyun!

ya arkadaşım hakkaten nasıl abartmışsın sen ya size gelen misafiri merak ettim doğrusu nasıl bi hal içinde olduğunu

ya arkadaşım hakkaten nasıl abartmışsın sen ya size gelen misafiri merak ettim doğrusu nasıl bi hal içinde olduğunu

Acikcasi ben de sizin yasayis tarzinizi merak ettim... Yada eve gelen misafirlerinizin sizin evinizi gezmesi Türkiye´de normal karsilanan bir durum... Bilemiyorum...

Ama misafir ve ev sahibi arasindaki iliskide kesinlikle ev sahibinin özeline girip cikmak yoktur. Bu cok görgüsüzce bir tavirdir.

Unutmadan, bir de söyle biriyle karsilasmistim; vaktiyle yillarca göcmenlerin yasadigi bir semtte 4 odali normal standartlarda bir apartman dairesinde yasamis, orda cocuklarini büyütmüs, kayinvalidesi ile ayni binada baski altinda yasamis daha sonra da triplex ev satin alma sansina sahip olmus bir bayan taniyorum. Evine gelen herkesi kolundan tutup oda oda kat kat dolastirip heryeri cahilce gösterip sonradan görmeligin dibine vuran biri. En son vukuati da; evin girinsindeki ayakkabiligin icine gizli kasa yaptirip evine gelenlere terlik verme bahanesi ile "aaa bak bak, bizim burda gizli kasamiz varrr, sizin de var miii" edasiyla görgüsüzlügün gözünü oymustur. :)

Sahsen ne evini gezdiren ne de evimi gezmeye kalkisan kisilere saygiyla bakamam, özel özelde kalmali. Herkes haddini bilmeli. Ama dedigim gibi, belki de Türkiye´de yasayanlar icin normal karsilanan bir durumdur... Bunu gercekten bilmiyorum... Benden uzak ola, kesinlikle olmaz, izin vermem... :) Ki zaten evimize gelen konuklarimiz kesinlikle nezaket sahibi kisiler oldugu icin böyle bir sorun daha önce yasamadik; ne misafirlerimiz bizim evimizin her katini ve odalarini gezmek gibi bir görgüsüzlük yapmak isterler, ne de biz misafirlerimize evimizin her katini ve odalarini göstermek amacinda cehalete sahibiz cok sükür. Insanin cevresindeki kisileri bence dengince secmesi önemli. ;)

Tekrar ediyorum; belki de gercekten Türkiye´de normaldir bu durum... Belki de bu durum bizlere yanlis geldigi icin "kabaca" buluyoruz ve sizlere normal geldigi icin "abarti" olarak buluyorsunuz. Ne diyelim, herkes kendi evinden sorumlu... Herkesin yasam kalitesi ve standartlari cok farkli.

Ben yine de hicbirinizin arsiz ve görsüsüz misafirleri olmamasini diliyorum. Hepinize iyi haftasonlari. :)

Son düzenleme:
cok sacma komsu degil akraba bile girse sacma gecen yil turkiyeye gezmeye gittigimde ablamin kizi 5 yillik evil kiz kardesimin odasina pat kut giriyor yetmiyor ayni beden giyiniyorlar ustundekileri cikarip kardesimin kiyafetlerini giyiyor sok olmustum kardesime dedim genc kiz kirilir diye birsey diyemiyorum gecen esimin bana aldigi kazagi benden once giymis valla kocamdan utandim ustunde gorunce dedi sonar ben anneme dedim annem konustu ablamla insanda sanir kizin birseyi yok ablam memur maasini ona kiyafette harciyor her ay neler aliyor para yetmezse kredi karttina taksit yapiyor ayrica odasina girmesin dedim annem demis girmiyormus bide ortaligi yikmis fesat teyzemler diye ben hic hoslanmam yatak odama baskalarinin girmesinden

Burda okuduklarima hayret ediyorum saka gibi, simdi okuyunca ben de sok oldum sizin gibi...

Bu ne hadsizlik bu ne cürret bu ne terbiyesizlik baska insanlarin dolaplarini karistirmak kiyafetlerini giyinmek...

Kolundan tuttugunuz gibi kapi disari etmeliydiniz bu aile terbiyesi almamis görgüsüzü...

Sinirden heryerimden duman cikardi kesinlikle böyle bir durumda...

Son düzenleme:
Ben de yeni evliyken üst kat komşum geldi, buyrun dedim, oturduk salona hayırlı olsun falan neyse ben kahve yapmak için girdim mutfağa amacım kahveleri içip evi gezdirmek adettendir tabii aa ben kahveyi yapıp geldim kadın yok tuvalete girdi herhalde dedim ki onu bile sorarız biz müsaitse girebilirmiyim diye kadın benim yatakodamda çekmecelerimi açıyor bir bozuldum pardon bişi mi arıyorsunuz dedim adettir çeyizlerine bakıyorum dedi, cinler tepeme çıktı tabii keşke söyleseydiniz gezdirirdim dedim, biz de gelin kızın çekmecelerini açmak ayıptır dedim. kadın güldüü bu arada baktı çekmeceye vee salona geçip kahvesini içip gitti. Sonra kv'ye senin gelin pek bir dilli lafını pat diye söylüyor demiş kv2de eh hakadene kor lafını demiş. Annem bile yatakodama girmez, kapıda durur ısrar kıyamet sokarım içeri 14 yıllık evliyim. :27:

Ah cehalet ah; sen git evine misafir gittigin ev sahibinin yatak odasina gir ve cekmecelerini karistir... Üstüne üstlük de arsiz arsiz yüzün dahi kizarmadan sirit...

Wowww, kelimelerin tükendigi yer... Bu tür kisiler acaba dagda felan mi yetisiyorlar cok merak ediyorum, yada hic mi terbiye - nezaket - görgü kavramindan haberleri yok... Rezillik!

Son düzenleme:
Acikcasi ben de sizin yasayis tarzinizi merak ettim... Yada eve gelen misafirlerinizin sizin evinizi gezmesi Türkiye´de normal karsilanan bir durum... Bilemiyorum...

Ama misafir ve ev sahibi arasindaki iliskide kesinlikle ev sahibinin özeline girip cikmak yoktur. Bu cok görgüsüzce bir tavirdir.

Unutmadan, bir de söyle biriyle karsilasmistim; vaktiyle yillarca göcmenlerin yasadigi bir semtte 4 odali normal standartlarda bir apartman dairesinde yasamis, orda cocuklarini büyütmüs, kayinvalidesi ile ayni binada baski altinda yasamis daha sonra da triplex ev satin alma sansina sahip olmus bir bayan taniyorum. Evine gelen herkesi kolundan tutup oda oda kat kat dolastirip heryeri cahilce gösterip sonradan görmeligin dibine vuran biri. En son vukuati da; evin girinsindeki ayakkabiligin icine gizli kasa yaptirip evine gelenlere terlik verme bahanesi ile "aaa bak bak, bizim burda gizli kasamiz varrr, sizin de var miii" edasiyla görgüsüzlügün gözünü oymustur. :)

Sahsen ne evini gezdiren ne de evimi gezmeye kalkisan kisilere saygiyla bakamam, özel özelde kalmali. Herkes haddini bilmeli. Ama dedigim gibi, belki de Türkiye´de yasayanlar icin normal karsilanan bir durumdur... Bunu gercekten bilmiyorum... Benden uzak ola, kesinlikle olmaz, izin vermem... :) Ki zaten evimize gelen konuklarimiz kesinlikle nezaket sahibi kisiler oldugu icin böyle bir sorun daha önce yasamadik; ne misafirlerimiz bizim evimizin her katini ve odalarini gezmek gibi bir görgüsüzlük yapmak isterler, ne de biz misafirlerimize evimizin her katini ve odalarini göstermek amacinda cehalete sahibiz cok sükür. Insanin cevresindeki kisileri bence dengince secmesi önemli. ;)

Tekrar ediyorum; belki de gercekten Türkiye´de normaldir bu durum... Belki de bu durum bizlere yanlis geldigi icin "kabaca" buluyoruz ve sizlere normal geldigi icin "abarti" olarak buluyorsunuz. Ne diyelim, herkes kendi evinden sorumlu... Herkesin yasam kalitesi ve standartlari cok farkli.

Ben yine de hicbirinizin arsiz ve görsüsüz misafirleri olmamasini diliyorum. Hepinize iyi haftasonlari. :)[/QUOT

:) benimde size anlatmak istediğim biraz farklı algılanmış tabiki hoş olmaz izinsizce girmek dolaşmak ama sizin yaklaşımınız çok sert geldi o yüzden yazmadan edemedim kırıldıysanız kusuruma bakmayın,şunuda söyliyim benim bir bebeğim var ve gittiğimiz yerlerde emmek istiyor bende bir oda rica ediyorum ve gidiyorum bana gelenler oluyor evimi gezmek istediklerinde bir bir gezdiriyorum yani bana normal geliyor açıkcası neyse ya uzatmaya gerek yok sizlerede iyi tatiller

Burdada bir Türkiyede böyleymiş bende bu genellemeleri sevmiyorum şehir içinde, bölge içinde. İnsanlıkla, görgüyle alakalı birşey, bende kabalık olarak görüyorum ama çoğu insan bunu misafirperverlik olarak algılıyor.Yapacak fazlada birşey yok herkesin kendi görüşü.

Türk'lüğünüzden arınmış bizler sizler olmuşuz :)

Hadi bir kehanette bulunayım Türkçe'yi bu kadar güzel kullandığınıza göre en azından belli bir eğitimi Türkiye'de aldınız. Yani burada doğdunuz, büyüdünüz vs vs .

Peki hani ara bizler sizler olduk :)

Sizin oralarda nasıl derler bilemiyorum da, bizim buralarda buna özenti deniyor.

Yaşantıyı, prensipleri anlatmak ayrı, ötekileştirerek aklı sıra aşağılamak ayrı. O yüzden ne kadar sizler olsakta aslında sizde tipik bizsiniz :) Klasik bizden hareketler. :34:

Mevlâna Celaleddin Rumî k.s. Hazretleri, Mesnevî’sinde şöyle diyor:
“Allah’tan edebe muvaffak olmayı dileyelim. Edebi olmayan kimse Allah’ın lütfundan mahrumdur.
Edebi olmayan yalnız kendine kötülük etmiş olmaz. Belki bütün dünyayı ateşe vermiş olur.
Bir melek olan Azazil de, yine küstahlık yüzünden kapıdan sürülmüştür.”

Edep, nefsini tanıyıp haddini bilmektir.
Edep, kul olduğunu anlayıp Yüce Mevlâ’ya yönelmektir.
Edep, kibri kırıp tavazuya sarılmaktır.
Edep, fani dünyayı tanıyıp boş davaları bırakmaktır.
Edep, Cenab-ı Hakk’ın ve varlıkların haklarını güzel korumaktır.
Edep, hayalı ve vefalı olmaktır.
Edep, pişman olunacak şeyleri yapmamaktır.
Kısaca edep, güzel ahlâktır.
Güzel ahlâk ise, içiyle dışıyla doğru olmak ve bu doğruluk üzere yaşamaktır. Buna denge ve istikamet denir.

$Yunus Emre.webp

$Edep Bir Tac imis.webp

Son düzenleme:
Türk'lüğünüzden arınmış bizler sizler olmuşuz :)

Hadi bir kehanette bulunayım Türkçe'yi bu kadar güzel kullandığınıza göre en azından belli bir eğitimi Türkiye'de aldınız. Yani burada doğdunuz, büyüdünüz vs vs .

Peki hani ara bizler sizler olduk :)

Sizin oralarda nasıl derler bilemiyorum da, bizim buralarda buna özenti deniyor.

Yaşantıyı, prensipleri anlatmak ayrı, ötekileştirerek aklı sıra aşağılamak ayrı. O yüzden ne kadar sizler olsakta aslında sizde tipik bizsiniz :) Klasik bizden hareketler. :34:

Siz kimsiniz bilmiyorum, bilmekte istemiyorum ama sizinle polemige de girmek istemiyorum.

Fakat uyduruk tahminlerinizin yada pardon kehanetlerinizin birisi dahi dogru degil!

Hatta size kuslar benim "Türk" oldugumu mu söylediler, üzgünüm ama bu da dogru degil!

Dünya sizin etrafinizda dönmüyor. Ayni zamanda bilginize arz olunur ben 7 dile bu sekilde hakimim.

Konuya geri dönecek olursak: Siz istediginiz kisinin evini dolasip esayalarini karistirabilirisniz, istediginiz kisiye de buna müsade edebiliriniz. Bu sizin yasayiz tarzinizdir, ama tanimadiginiz bir kisi hakkinda ön yargilariniza yenik düserek bu cümleleri kurma hakkiniz YOK! Birisi dahi dogru olmayan cümleler hem de... Baskalarinin yasayiz sekli ise sizi uzaktan yakindan ilgilendirmez, yorumlarim ise yoruma acik bir konu icin yazildi, sizin sahsiniza nazir degil. Cevap dahi vermeyiniz!

Son düzenleme:
Burdada bir Türkiyede böyleymiş bende bu genellemeleri sevmiyorum şehir içinde, bölge içinde. İnsanlıkla, görgüyle alakalı birşey, bende kabalık olarak görüyorum ama çoğu insan bunu misafirperverlik olarak algılıyor.Yapacak fazlada birşey yok herkesin kendi görüşü.

Amacim genelleme yapmak icin degildi; bir cok yorumda okudum ki bu durum normal karsilaniyor, acaba gercekten Türkiye´de normal bir durum mu bu diye düsündüm...

Sonucta eger bu kültürel olarak yasanan gayet spontan bir durumsa, kimseyi incitmek kirmak istemeyiz yasayis tarzlarindan dolayi.

Belki de haklisiniz, ev sahibesi nezaketini elden birakmamak icin misafirperverlik adina arsiz bir misafire sesini cikarmiyor.

Bu da tabiki ev sahibinin inceligi ve nezaketi.

Is burda misafire düsüyor, böyle terbiyesizlikler yaparak ev sahibini zor duruma sokmamasi gerekiyor.

Son düzenleme:
Belki de haklisiniz, ev sahibesi nezaketini elden birakmamak icin misafirperverlik adina arsiz bir misafire sesini cikarmiyor.

Bu da tabiki ev sahibinin inceligi ve nezaketi.

Is burda misafire düsüyor, böyle terbiyesizlikler yaparak ev sahibini zor duruma sokmamasi gerekiyor.

Evet biz Türkiye' de yaşayan kişilerde nezaket sahibi kişileriz:))Misafirimiz evimize rahatça gelebiliyor sakin bir şekilde nezaket göstererek evimizi gezmelerine müsade ediyoruz:))Bu taraftan görüp yorum getirmekte güzel:))

Burda okuduklarima hayret ediyorum saka gibi, simdi okuyunca ben de sok oldum sizin gibi...

Bu ne hadsizlik bu ne cürret bu ne terbiyesizlik baska insanlarin dolaplarini karistirmak kiyafetlerini giyinmek...

Kolundan tuttugunuz gibi kapi disari etmeliydiniz bu aile terbiyesi almamis görgüsüzü...

Sinirden heryerimden duman cikardi kesinlikle böyle bir durumda...

kiz sen yanlismi anladin tuttugunuz gibi kapi disari dedigin kizcagiz benim oz yegenim ve ablamda hanim hanimcikdir cocuklarin egitiminede terbiyesinede cok onem verir ama suc kiz kardesimin yuzgoz olursa sinir koymaysa yegenlerim ne yapsin onlarda sonucda tam ergenlik caginda bir kiz cocugu sadece anneme dedik incilmesin kirilmasin diye tek bir sozle birakti zaten annesi derdemez

kiz sen yanlismi anladin tuttugunuz gibi kapi disari dedigin kizcagiz benim oz yegenim ve ablamda hanim hanimcikdir cocuklarin egitiminede terbiyesinede cok onem verir ama suc kiz kardesimin yuzgoz olursa sinir koymaysa yegenlerim ne yapsin onlarda sonucda tam ergenlik caginda bir kiz cocugu sadece anneme dedik incilmesin kirilmasin diye tek bir sozle birakti zaten annesi derdemez

Kusura bakmayin, ben sahsen tahammül edemiyorum böyle bir durumda. Anlasilan kiz kardesiniz yegeninizi kirmak istememis, ama sahsi düsüncem kirmadan ögretmeleri gerekir yaptiginin yanlis oldugunun. Hadi siz cok yakin akrabasiniz, ya o genc kiz ileride büyüyüp yanlis oldugunu ögrenmedigi bu durumu baska birinin evinde özgürce yaparsa... Birisi de cikip benim gibi sert bir tavir sergilerse, iste yegeniniz o zaman cok kirilir ve üzülür. Tabi ergenlik cagi da ayri bir dert... :)

Son düzenleme:
Evet biz Türkiye' de yaşayan kişilerde nezaket sahibi kişileriz:))Misafirimiz evimize rahatça gelebiliyor sakin bir şekilde nezaket göstererek evimizi gezmelerine müsade ediyoruz:))Bu taraftan görüp yorum getirmekte güzel:))

Ama kimse size nezaketsiz demedi ki...

Bos alinganliklar yerine lütfen yorumumu birdaha okuyunuz ve hatta yorumun ilk iki sirasini da okuyunuz o zaman nasil düsündügümü idrak edeceksiniz eminim, ben en bastan da savundugum gibi bu nezaketsizligi yapan kisilere karsi cok kizdigimi ve böyle durumda asla izin veremeyecegimi belirtmistim.

Evet evet dogru anlamissiniz, bizim misafirlerimiz evimize vize ile giriyorlar evet, hatta kapida x-ray cihazimiz var evet... Neyse...

Son düzenleme:
Back
X