Acikcasi ben de sizin yasayis tarzinizi merak ettim... Yada eve gelen misafirlerinizin sizin evinizi gezmesi Türkiye´de normal karsilanan bir durum... Bilemiyorum...
Ama misafir ve ev sahibi arasindaki iliskide kesinlikle ev sahibinin özeline girip cikmak yoktur. Bu cok görgüsüzce bir tavirdir.
Unutmadan, bir de söyle biriyle karsilasmistim; vaktiyle yillarca göcmenlerin yasadigi bir semtte 4 odali normal standartlarda bir apartman dairesinde yasamis, orda cocuklarini büyütmüs, kayinvalidesi ile ayni binada baski altinda yasamis daha sonra da triplex ev satin alma sansina sahip olmus bir bayan taniyorum. Evine gelen herkesi kolundan tutup oda oda kat kat dolastirip heryeri cahilce gösterip sonradan görmeligin dibine vuran biri. En son vukuati da; evin girinsindeki ayakkabiligin icine gizli kasa yaptirip evine gelenlere terlik verme bahanesi ile "aaa bak bak, bizim burda gizli kasamiz varrr, sizin de var miii" edasiyla görgüsüzlügün gözünü oymustur. :)
Sahsen ne evini gezdiren ne de evimi gezmeye kalkisan kisilere saygiyla bakamam, özel özelde kalmali. Herkes haddini bilmeli. Ama dedigim gibi, belki de Türkiye´de yasayanlar icin normal karsilanan bir durumdur... Bunu gercekten bilmiyorum... Benden uzak ola, kesinlikle olmaz, izin vermem... :) Ki zaten evimize gelen konuklarimiz kesinlikle nezaket sahibi kisiler oldugu icin böyle bir sorun daha önce yasamadik; ne misafirlerimiz bizim evimizin her katini ve odalarini gezmek gibi bir görgüsüzlük yapmak isterler, ne de biz misafirlerimize evimizin her katini ve odalarini göstermek amacinda cehalete sahibiz cok sükür. Insanin cevresindeki kisileri bence dengince secmesi önemli.
Tekrar ediyorum; belki de gercekten Türkiye´de normaldir bu durum... Belki de bu durum bizlere yanlis geldigi icin "kabaca" buluyoruz ve sizlere normal geldigi icin "abarti" olarak buluyorsunuz. Ne diyelim, herkes kendi evinden sorumlu... Herkesin yasam kalitesi ve standartlari cok farkli.
Ben yine de hicbirinizin arsiz ve görsüsüz misafirleri olmamasini diliyorum. Hepinize iyi haftasonlari. :)[/QUOT
:) benimde size anlatmak istediğim biraz farklı algılanmış tabiki hoş olmaz izinsizce girmek dolaşmak ama sizin yaklaşımınız çok sert geldi o yüzden yazmadan edemedim kırıldıysanız kusuruma bakmayın,şunuda söyliyim benim bir bebeğim var ve gittiğimiz yerlerde emmek istiyor bende bir oda rica ediyorum ve gidiyorum bana gelenler oluyor evimi gezmek istediklerinde bir bir gezdiriyorum yani bana normal geliyor açıkcası neyse ya uzatmaya gerek yok sizlerede iyi tatiller