Doğuma Hazırlık bayanlar oğluma isim arıyorum yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

oğluşuma isim...

• Ankete Katılan
    29

aslitokgoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
179
0
46
İstanbul
arkadaşlar 19 haftalık hamileyim ve bebeğim için iki isim arasında kaldık. değişik farklı bir isim arıyoruz sizlerdende yardım bekliyorum. beğendiğiniz erkek isimleriniz yazarsanız ve anketide oylarsanız mutlu oluruz. oğlum adına şimdiden teşekkürler. Bulduğumuz isimler;
Aren;
Pomaklar üzerine okuduğum bir makalede rastladım.Pomaklar Balkanlarda yaşayan müslüman bir topluluk.Aren kelimesi Aren-avut(Arnavut)kelimesinin kökü.ayrıca bu ismin Hititlerden geldiği yani Sanskritçe Güneş Tanrısının oğulları anlamına geldiğini öğrendim.Her Hititliye Aren denirmiş.(Işığın Oğulları).Avesta dilinde ise soylu demek.Farsça ise çöldeki en parlak kum tanesi anlamında.

kuzey;
Kuzey yönü / Şimal
anlamlarında bunlar ben Aren'den babamız ise Kuzeyden yana bakalım umarım sizlerdende güzel öneriler gelir...

Bencede kuzey neden dersen canım isim koyarken anneler manasına bakıyor ama kimse anlamıyla sormuyor ismi bu zamanda o yüzden kulağa güzel gelmesi daha önemli sanırım bende kuzey diyeceğim ama arada kalmaktan kurtulamazsanızda aren kuzey koyarsınız ismiyle büyüsün uzun ömürlü olsun inşallah

bence aren gayet guzel bı ısım ılgınc ve degısık kuzey bılındık bı ısım ama oda guzel aren daha once hıç duymadım noyan da guzel bı ısım ben dusunmustum daha sonra vazgectım

teşekkürler canım...

benim arkadaşlarımın isimlerini yazayım ben sana canm çok değişik ve güzel gelmişti duyunca yamaç ve boğaç belki beğenirsin bunlarda değişik isimler bulut yağız ayaz aytaç bu isimlerde güzel beğenirsin belki birini

çok teşekkürler canım önerilerin için gerçekten çok zormuş bebeğine isim bulmak

kayra koymayın da ne koyarsanız koyun
türkiyede ciddi anlamda bir kayra çılgınlığı var bu sene.....

kuzey bencede güzel ayrıca

benım de oğlum olacak ve tarık ısmını dudunuyoruz ama çift ısım dusundüğümüz için tarık'a uygun ısım arıyruz banada yardım arkadaslar:)

tezatlık olunca çok enteresan bir anlam çıkıyor aslında kuzeydeki en parlak kum tanesi....neden kuzey aren'i birlikte koymuyorsunuz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…