Baykus ötüyor :(

Hayvanlara, günlere, gecelere, rakamlara, sefer ayına vs. uğursuzluk atfetmek batıl inançtır.

Orada kurmuş yuvasını orda ötüyor belki de bebislerine ninni söylüyor.:KK45::anne:

Canım annem yıllaaar yıllaar önce ben daha küçücük bir kız çocuğuyken evin çatısında baykuş görüp, korkup "anne uğursuz kuş gelmiş" dediğimde "uğursuz değil o kızım, hayırlı hayvandır. Bize şans, sağlık, mutluluk getirmiş" demişti. O zamandan beri baykuş şans getirir bana. Neye inanırsanız, nasıl inanırsanız o gelir başınıza.

Hiç korkma.Hayvanın uğursuzu lanetsizi olmaz.Sen insandan kork.Tesadüf olmuştur.Bişey olmaz.Içini ferah tut.

Geçen haftalarda biz uyanana kadar bir baykus ötmustu. Biz uyandıktan sonra susmustu. O gece de ölüm haberi getirir diye korkmuştum. Bu gece de içimde çok sıkıntı vardı. Hatta kabusla uyandım. Biraz nette takıldığında sonra yatak odama geldim. Hemen bizim alt katın penceresinin üstüne konmuş çığlık atıyor canımı sıktı gece gece. Uzun süre onu izlememe rağmen korkmadı. Tlf la ışık yaktım da kaçtı gitti bu sefer karşıdan öttü. Dua ettim ailemi ve sevdiklerimi allah korusun diye. Yarın kurban bayramı kanımızı dokecegiz. Allah kabul eder inşallah dedikten sonra sustu hayvan.

Yine de korkuyorum var mı sizin de baykusla hikayeleriniz?
Bizim apt da da var çok tatlı
Keske bizim balkona gelse de uzaktan sevsem diyorum

Çocuklugum baykuslarla gecti
Batıl inanc bunlara inanmayın

Cok baykuş var öter durur ama hiç birşey olduğunu görmedim, ayrıca baykuşlar muhteşem yaratılmış hayvanlardır, onlar Allah'a zikr eder her canlı gibi kendince. Ugursuz deyip onlardan korkmaya gerek yok bence dünyanın en güzel hayvanlarından birisi o Kocaman gözleri, radar gibi kulakları, muhteşem yetenekleri. Hiç bir hayvanın uğursuzluk getirdiğine inanmam.

Ya şu hayvanları bir rahat bırakın yahu. Baykuş ötmüşmüş de çocuk ölmüşmüş. Dünyanın en masum yaratıkları ölümden de mi sorumlu oldu... Hayvanlara bulduğunuz uğursuzluğu insanlara bulabilseniz, hayatınız çok daha yaşanılır olurdu.

Gece gece bir şeyi çok merak ettim konu sahibi , lütfen bana şunu açıkla .

Başka bir hayvanı öldürüp kanını dökeceğinizi söyledikten sonra baykuşla anlaştığınızı düşünüyor musunuz gerçekten ? :KK53:
Bu sekilde ötmeyi bıraktı mı yani ?
Başka bir hayvanı öldürüp kanını dökmek derken? Ne tür bir subliminal mesaj veriyorsunuz, açarmısınız konuyu kardeşim?

Bitkileri hatır hutur yerken umurunuzda olmuyor ya ona şaşıyorum. Siz bitkiler alemini cansız mı sanıyorsunuz? O tohumlar o bitkilerin yavruları. Aynı mantıkla bitkisel ürünleride tüketmeyin o zaman!

Her fırsatta bir laf sokma...

Zorla kurban kestiren var sanki...

Rahmetli babaannem baykuş ötünce
Hacı kuşu geldi hayirli haber getirdi derdi..bence neye inanirsan odur

Cocukken yasadigimiz yerde baykuslar vardi (ya da bir taneydi bilmiyorum) her aksam da öterdi. Bir sey olmadi. Batil inanc bu. Herhangi bir hayvan o da sonucta...

Aynı şeyi karga için söylerler bizde de. Azrail'in farklı surette gelmesi olduğunu duymuştum...

Öyle olsa bile olacakla öleceğe çare yok, akacak kan damarda durmaz diye düşünürüm.

Ama genel olarak korkmam kargadan baykuşdan falan... Doğası bu, sen nasıl ki konuşuyorsan, başkuş ve karga ötüyor... Kötü düşünüp kötüyü çağırmamak gerek...

Back
X