Bayram da Eltimlere gitmek zorunda mym?

canım bnmde kaynım ve eltimle ailesinin yaptığı ayrımlar ve kaynımın sürekli bizden para koparmaya çalışması yüzünden sorun var,ne arıyorum ne soruyorum,sadece bayramlarını kutlayacam o kadar,senin eşin en azından gerçekleri görüyor,bnm eşim için abisi deyince akan sular duruyor,yani ne yaparsa yapsınlar asla vazgeçmez,zaten vazgeçsinde demiyorum,ama bana karışmaya hakkın yok diyorum görüşmüyorum onlarla,uzaktayız zaten yılda bir gidiyoruz,kendi arıyor konuşuyor,ben onlar olduğunu anlayınca oda değiştiriyorum,yani şunu demek istiyorum,eşini ikna etmeye çalış bırak kendisi gitsin istiyorsa,sende zaten 7 aylık hamileymişsin,oturamıyor rahatsız gibi birşeyler uydursun,yani sana bu kadar laf söyleyip arkandan iş çeviren insanların yüzünü görüpte bayramı kendine zehir etme,bu konuda tam tavrını koy bence,sonra bnm gibi alttan alırsan hep haksız çıkan sen olursun güzelim,

Bişi sorcam ya arkadaşım.Sen gitmediğinde eşin üzülmüyor mu?Onun üzülmesine nasıl dayanıyorsun ?ben eşimi üzmemek için gidicem gidersem.Gerçi abini yengeni sevmiyorum diyerek üzüyorum başının etini yiyorum o ayrı

Bende 7,5 aylık hamıleyım.benımde kısmetse ocak bası oglum olacak.bende coook korkuyorum dogumdan...allah yardımcımız olsun.ılk cocugumuz oldugundan heralde...

Ya arkadaşım şok oldum yazdıklarına..Ben demi anormallik eşimde mi ailesinde mi..kafam karıştı..eşim beni çok sever ben de onu..bu sevgiden dolayı onun dediğini yapıyorum zaten..Eşimin mantığı şu: bu iftirayı atan yengemin annesi ve yengem,abim yapmadı.Ben abimle ilişkime bakarım yengem önemli değil...mantığı bu ne diyorsun şimdi?
yazdıklarımda şok olacak bişey yok.
asıl eşin namusuna laf atan insanlara gitmeni istediğinde şok olmalıydn.
evlilikte fedakarlık şarttır evet.
ama bu durum farklı.
dönen entrikaya bak.
eltin senin çıplak fotoğrafın diye bir başkasının fotoğrafını kayınpederine gösteriyor.eltinin bu yaptığından kocasının haberi yok mu?yani kaynınız karısının yediği bu haltı bilmiyormu?
bunu bilip hala bu kadını evinde saklıyorsa, eşinde bu kadını evinde saj-klayan adamın evine abimdir diyip gidiyorsa ben diyecek bişey bulamıyorum daha.
bu alelade bi tatsızlık değil.
işin içine namus kavramı girmiş.
kusura bakma bu noktada kimseyi sallamam ben...
burda kocana yakışan "abi karına sahip çık,ağzını toplasın yoksa ben toplarım.bu durumu açıklayıp yaptığınız haltı temizlemedende senin bi kardeşin yok" demektir.
bana göre budur.
benim midem o kadar geniş değil..

Siz eşiniz kırılacak diye gururunuzdan taviz vermiyor musunuz arkadaşlar hiç..
gururumdan taviz veririm ama namusumdan asla:umursamaz:

Ben 1 yıldır evliyim arkadaşlar.Eltimle altlı üstlü oturduk 5 ay boyunca bir sitede.Yakın olmanın sıkıntılarını yaşadım.Bana eşim iş seyehatindeyken eve erkek aldığımı ima eden laflar söyledi.Şok oldum.Sonradan farkettim.Yoksa cevabını verirdim.Bana hiçbir yardımı olmadığı gibi sürekli dedikodumu yapmış komşulara,kapıyı örtsem yüzüme kapattı ,gibi en ufak hareketten yanlış manalar çıkardı.Sonunda oradan taşındık.Taşınma günü hiç kapımı çalmadı,yanıma uğramadı,Oysa ben yaptığı dedikodulara rağmen hep yüzüne güldüm,görmemezlikten geldim.Sorun çıkmasını istemedim.Taşınırken gelmediği için ben de ona hoşçakal demeden gittim.Sonra tlf ederim diye düşündüm.Bu seferde bana alahaısmarladık demedi ben ona ne yaptım ki diyerek tüm akrabaları aramış.Millet beni suçlu sanıyor.Kimse bilmiyoki o hep arkamdan iş çeviriyordu.Üstelik annesi, ben nişanlı iken çıplak bir kadın resmini kayınpedere gösterip onun ben olduğumusöylemiş ve böyle gelin alınmaz demiş.Kayınpeder de yaşlı olduğundan ben sanmış.Yani nişanımızı attırmaya çalışmış.Ben eltimi anlayamadım.üstelik 45 yaşında ben 27.Sizce bayramda onu ziyaret etmeli miyim?Gitmezsem eşimi kırmış oluyorum.Gİdersem onun suratını görmüş olucam offf neyapsam kızlar?:bbo:

Taşındıktan sonra eşime beni onun evine asla götüremezsin dedim sinirden.aradan bikaç ay geçti.Kaynım size gelicez dedi.Ozaman karar verdim .Yani ev almıştık hayırlı olsuna geliyorlar diye düşündüm.Arayı bozmayayım barışalım deim kendi kendime bide baktım sadece kaynım gelmiş.Eltim gelmedi.Ben ona hoşçakal demedim diye naz yapıyor hala.Aradan zaman geçti o hastalandı ben onun ayağına gittim.Oğlu almanya dan geldi hoşgeldine gittim ama eşimin ısrarlarıyla tabiki.3 hafta önce geldiler evime ama onlardan nefret ediyorum yapmacık olamıyorum.Kaynımı da sevmiyorum.Kaynım ben nişanlı iken eşime demişki.Sen bu kızı nereden buldun tamam kültürlü biri ama çirkin sen kariyerlisin daha güzellerini bulşabilirsin demiş.Ve kaynım sürekli eşimi maddi anlamda yolmaya çalışır.O nuda sevmiyorum.Eşim o benim abim bizden büyük hata yapıyorrlar ama biz onların seviyesine düşmeyelim ziyaret edelim diyor.

Ve esin hala onlara gitmeni istiyor?akannehir

Yok anacim....bu yasananlardan sonra o kadinla yüz yüze gelmemi isteyen bir adama ben adam demem.....:kahve:

Baslarim abisinede seviyesinede.:mymeka:....benim namusumu böyle sakiz gibi agzina alan kisilere haddini bildiremiyor birde üstelik benim hala böyle serefsizlerle görüsmemi istiyor????

Anlasmazliklar olabilir, her ailede oluyor, esimin hatiri icin bircok seyide yaparim ama bu konuda asla taviz vermem ve feristahi gelse taviz verdiremez....:kahve:

İlle de eşim üzülür kıyamam diyorsun
Biraz işve cilve biraz zaman azcıkta teselli eşinin üzüntüsünü geçirir
Ama namusa sürülecek leke atılacak iftira unutulmaz
Sen unutsan başkaları unutmaz
Ayrıca kusura bakma ama bütün yaşananlara rağmen seni oraya götürmeye çalışan adam
Seni değil sana istediğini yaptırabilmeyi seviyor diye düşünürüm

Eşiniz üzülmesin...
Aman o üzülmesin de varsın sizin namusunuza iftira atsınlar..:1closedeyes:

Hadi eltim beni sevmiyor abisi de aynı.Anlam veremiyorum.Eşim bekarken maddi yardımda bulunuyormuş bunlara evlenince kesmiş.Acaba bundan dolayı mı sevilmiyorum eşimin ailesi tarafından?

evet canım aynısı bende de var eşim herkese bakmış ama evlenince yapamam dedi diye boşanmamızı dört gözle bekliyorlar

Yazdıklarınızdan sonra kafam çok karıştı.Bugün gitmeye karar vermiştim.Bayrama az kaldı bir karar vermem lazım.Yanlış anlaşılma olmasın diye son kez tekrar ediyorum.Foto gösteren kişi sivastaki eltimin annesi ve oda yanındaymış.Ben istanbulda sivastaki eltimin kızkardeşi olan eltimle de diğer anlattığım sorunları yaşadım.Yani fotoyu göstren kişi iki eltimin annesi.Sivastaki eltim de yanındaymış.Bayramda gideyim mi diye sorduğum kişi İSTANBUL DAKİ ELTİM,kocası yani kaynım eşime nişanlı iken "bu kızı nerden buldun,sen daha güzellerine layıksın "diyen kişi....Eşim ben yokken foto olayını gündeme getirmiş.Ayrıntıları bilmiyorum anlatmaz bana,ama ABİM İFTİRA ATMADI YAPAN YENGEM diyor...Oyüzden görüşmek istiyor.KIZLAR acımasız yorumlarınız olmuş kızmayın da

Bişi sorcam ya arkadaşım.Sen gitmediğinde eşin üzülmüyor mu?Onun üzülmesine nasıl dayanıyorsun ?ben eşimi üzmemek için gidicem gidersem.Gerçi abini yengeni sevmiyorum diyerek üzüyorum başının etini yiyorum o ayrı

canım ben uzaktayız yılda bir gidiyoruz,telefonla görüşmüyorum dedim,bugüne kadar eşim üzülecek diye hep kendimden taviz verdim ailesine karşı,değişen bişey olmadı yine hep ben suçluydum eşimin ve ailesinin gözünde,o yüzden artık kimsenin üzülmesini takmıyorum,ne kadar alttan alırsan herkes tepene çıkmaya çalışıyor eşler de dahil,kendini hiç kasma üzülen üzülsün bu saatten sonra

bence esının hatrı ıcın gıt ama fazla yuzgoz olma.mesfelı dur.bır yarım saatesının hatrı ıcın katlan.bende ararım heralde cunku anneme de gıtmek zorundayım.ınsan ıstemedıgı seylerı yapmak zorunda kalıyor bazen...

Eltinize düşmez sizin ne yaptığınız. hem iftira atmış size ne demeye çalışmış farkındasınız hala eşim üzülmesin eşim üzülmesinakannehir yaw eşiniz sizi niye üzüyor peki gitme arzunuz neden eh gidinde bir güzel anınız daha olsun eltinizle:1closedeyes:

Yazdıklarınızdan sonra kafam çok karıştı.Bugün gitmeye karar vermiştim.Bayrama az kaldı bir karar vermem lazım.Yanlış anlaşılma olmasın diye son kez tekrar ediyorum.Foto gösteren kişi sivastaki eltimin annesi ve oda yanındaymış.Ben istanbulda sivastaki eltimin kızkardeşi olan eltimle de diğer anlattığım sorunları yaşadım.Yani fotoyu göstren kişi iki eltimin annesi.Sivastaki eltim de yanındaymış.Bayramda gideyim mi diye sorduğum kişi İSTANBUL DAKİ ELTİM,kocası yani kaynım eşime nişanlı iken "bu kızı nerden buldun,sen daha güzellerine layıksın "diyen kişi....Eşim ben yokken foto olayını gündeme getirmiş.Ayrıntıları bilmiyorum anlatmaz bana,ama ABİM İFTİRA ATMADI YAPAN YENGEM diyor...Oyüzden görüşmek istiyor.KIZLAR acımasız yorumlarınız olmuş kızmayın da

Peki abisi yengesinin agzinin payini niye vermemis bunuda sordunmu esine arkadasim?

Ben simdi kalkip eltim icin bu tür seyler ortaya atsam esim beni herhalde duvardan duvara vurur.....Sen nasil benimde namusum olan bir kadina böyle iftira atarsin diye.....aynisini kayinlarim yapar.....

Fotoyu kimin gösterdigi önemli degil, neticede onlarin ailesinden biri yapmis, Eltin Annesinin böyle birsey yapmasina nasil izin verdi?:hulya:

Her ne olursa olsun arkadasim, kimse kimsenin namusuna bu sekilde camur atamaz, :olmaz:

Biri Annesinin ciplak kadin fotosunu gösterip bu kizimi alacaksiniz oglunuza demesine izin veriyorakannehir
Biride eve adam aldi diyor:1shok:
Kayninin laflarida cabasi....."Bu kizimi alacaksin cok cirkin sen daha güzellerine layiksin"akannehir

Vallaha hic kizma darilma güzelim, ben olsam görüsmeyi birak böylelerini silerim.....esiminde bu konuda kesinlikle bana afra tafra yapmasina izin vermem....cok istiyorsa görüssün, ki bence karisina böyle iftira atan kisilerle görüsmesi cok abes, ama ben görüsmezdim.....:kahve:

Namus bu....hicbirseye benzemez. Sahsi fikrim.....

herkese günaydın arkadaşlar.Zamanınızı ayırıp bana yorum yazdığınız için tşk ediyorum.Fikirleriniz benim için önemli.Gülsüm SULTAN senin fikirlerin beni yansıtıyor.Fakat bazı gerçekler senin gibi düşünsemde uygulamada farklı davranmama sebep oluyor,olacak.ben 1 yıl 3 aylık evliyim.Evliliğe uyum aşamasındayım.Olgunlaşmak için tabiki bazı etaplardan geçiçez.Sana sorum şu: Sen kaç yıllık evlisin ,eltin var mı?....Evlilikte yıllar önemli bence.Karakter olarak hata kabul etmeyen,kinci ,affetmeyen bir yapım var,sinirli bir yapım var bu da benim kendime özeleştirim....Dün eşim akşam işten yorgun argın geldi ben ise bütün gün evde bu konuları düşündüm düşündükçe kinlendim ...Eşimle ayrıntıları konuştum.Şunları sordum:"Foto olayından sonra sen eltime hesap sordun mu?,diğer eltim etrafta dedikodumu yaparken sen ona neden böyle yapıyorsun diye beni savundun mu?,abin sen daha güzellerine layıksın deyince sen ne cvp verdin?,ve o abin benimle tanışma tenezzülünde bile bulunmamıştı ben senin kardeşinin nişansılıyım diye gittim ben tanıştım,abin bana soğuk davrandı sebebini bilmiyorum neden hala bu abinle ilişki kurmamızı istiyorsun?".....bana cevapları şu oldu" ben seni güzel buluyorum onun düşüncesi önemli değil,foto olayından sonra ben tavrımı koydum farkındaysan onlara gitmiyorum abimi de aramıyorum sadecebayramda görüşücem neden hala birbirimizi seviyorken bizden uzakta olan insanlara kafayı takıyorsun ?ne yapayım döveyim mi onları? "...bu cvplardan sonra eşimin kendine düşen görevleri yaptığı ortaya çıkıyor,bana düşen ise onları umursamamak,yüz vermemek,evlerine gitsem bile konuşmamak,evlerine gitmemin sebebi ellerine koz vermemek için olacak...gidince ise tebessüm dahi göstermicem beni gördüklerine pişman edecem onları...evlilikte tek taraflı düşünme olmuyor arkadaşım neyazıkki

GÜLSÜM SULTAN anladığım kadarıyla sen de çalışan bayansın.Ben şuan doğum iznindeyim..evlendim 1 ay sonra eltimlerin olduğu binaya taşındım ve hemen işe başladım.Kadın evime sürekli gelmek istedi,komuşularını getirmek istedi,elimden geldiği kadar ağırladım.Ama evhanımları gibi gidip gelemezdim.vaktim yoktu.öğleciyim ben.sabahları ona oturmaya gidecekmişim,öğleden sonra işe...böyle bişey varmı ya?ben sabahları evimin işini bile yetiştiremiyorum.artı biz yeni evliyiz,kocamla vakit geçirmek istiyordum,kocam bekarken çok gidermiş onlara..evlenince az gidince eltim şöyle demiş,eskiden kaynım hep gelirdi o kadın bizden soğuttu demiş...bunu eşime bile söylemiş..eşim beni suçlamadı hiçbir zaman o yüzden eşimi seviyorum.komşuları evime gelip eltin arkandan şunu dedi bunu dedi derlerdi.ben pirim vermek istemedim,kadınları tersledim komşularını evime sokmadım.ama o napıyor hala komşuları ile görüşüyor aptal kadın

eflatun esinle anlastiysaniz sorun yok..ama imali ve cirkin bir laf duyarsaniz agizlarinin payini guzel verin..rahat ve mutlu gorun..konusurken bile dikkatli ol baska tarafa cekecegi laflar etme..ne cirkin insanlar var..Allah kolaylik versin..:Saruboceq:

Son düzenleme:
MORS zaten hatayı ben en başta yaptım..Eşime dert yanmak yerine kaynım ve eltimin ağzının payını verseydim bunlar olmayacaktı ben de rahatlayacaktım.Şimdi ben sen zamanında bana şöyle böyle demiştin diye hesap sorsam olmaz iş işten geçti...Bundan sonra olacak ama...Eşimin haberi olmadan,halledecem ben o kadınları...Bayramda gitmem şart gideyimki rahatsız edeyim onları...gitmezsem mutlu olurlar bak insanlık bilmiyo derler koz geçer ellerine..gideyim rahatsız nasıl edilirmiş göstereyim

herkese günaydın arkadaşlar.Zamanınızı ayırıp bana yorum yazdığınız için tşk ediyorum.Fikirleriniz benim için önemli.Gülsüm SULTAN senin fikirlerin beni yansıtıyor.Fakat bazı gerçekler senin gibi düşünsemde uygulamada farklı davranmama sebep oluyor,olacak.ben 1 yıl 3 aylık evliyim.Evliliğe uyum aşamasındayım.Olgunlaşmak için tabiki bazı etaplardan geçiçez.Sana sorum şu: Sen kaç yıllık evlisin ,eltin var mı?....Evlilikte yıllar önemli bence.Karakter olarak hata kabul etmeyen,kinci ,affetmeyen bir yapım var,sinirli bir yapım var bu da benim kendime özeleştirim....Dün eşim akşam işten yorgun argın geldi ben ise bütün gün evde bu konuları düşündüm düşündükçe kinlendim ...Eşimle ayrıntıları konuştum.Şunları sordum:"Foto olayından sonra sen eltime hesap sordun mu?,diğer eltim etrafta dedikodumu yaparken sen ona neden böyle yapıyorsun diye beni savundun mu?,abin sen daha güzellerine layıksın deyince sen ne cvp verdin?,ve o abin benimle tanışma tenezzülünde bile bulunmamıştı ben senin kardeşinin nişansılıyım diye gittim ben tanıştım,abin bana soğuk davrandı sebebini bilmiyorum neden hala bu abinle ilişki kurmamızı istiyorsun?".....bana cevapları şu oldu" ben seni güzel buluyorum onun düşüncesi önemli değil,foto olayından sonra ben tavrımı koydum farkındaysan onlara gitmiyorum abimi de aramıyorum sadecebayramda görüşücem neden hala birbirimizi seviyorken bizden uzakta olan insanlara kafayı takıyorsun ?ne yapayım döveyim mi onları? "...bu cvplardan sonra eşimin kendine düşen görevleri yaptığı ortaya çıkıyor,bana düşen ise onları umursamamak,yüz vermemek,evlerine gitsem bile konuşmamak,evlerine gitmemin sebebi ellerine koz vermemek için olacak...gidince ise tebessüm dahi göstermicem beni gördüklerine pişman edecem onları...evlilikte tek taraflı düşünme olmuyor arkadaşım neyazıkki

Öncelikle sorularini yanitlayim....10 yilik evliyim , 2 tanede eltim var, senin yapinin aksine hatalar insanlar icindir, her insan ikinci bir sans hak ediyor diyen, biraz asabi ama genel olarak sakin bir yapim vardir, aff etmek iyilerin intikamdir derim hep....:delphin:

Lakin is namus meselesi oldugu vakit is degisir güzelim.....bir hayat kadininin bile namusunu agzima alamam ben....ve kimsede benim namusumu agzina alamaz....bu konuda kesinlikle kim olursa olsun tanimam....:hulya:

Benim anlam veremedim tek konu esin nasil hala onlarla görüsmeni istiyor? Bayramdan bayramada olsa.....Kendi görüsebilir ama sana görüsmeni istiyorum yoksa üzülürüm diyemez.....cünkü senin görüsmemek icin cok hakli bir sebebin var.....:delphin:

Evlilik fedakarliktir, evlilik özverirdir, emektir ama birde evlilik sahip cikmaktir arkadasim....senin ailenden biri esin icin bu adam kadin pazarliyor dese sen o insanla görüsürmüsün? Daha dogrusu esine lüften görüs yoksa üzülürüm dermisin?:kahve:

Iste tek tarafli düsünmemek lazim, ama esinde tek tarafli düsünmicek....sadece sen degil

sivastaki eltim foto olayının içinde ben onla konuştum tavrımı koydum.beni iftara davet etti gitmedim...çünki hatasını yüzüne vurdum..gelgelelim istanbuldaki eltim ve kaynıma...sen kapıda erkek ayakkabısı gördüm demekle ne demek istiyosun be kadın??diye çıkışmadığım için ..hatasını ZAMANINDA yüzüne vurmadığım için onu utandırmadım.Diğeri azbuçuk kızardı..Eşime dedim sadece yengen bana eve erkek aldığımı ima etti diye,oda olayların üstünden haftalar geçtikten sonra(çünki yeni evliydik korkuyodum söylemeye)..ist daki eltime "sen zamanında bana eve erkek aldın demek istedin" desem,"sen hastamısın valla yalan söylüyo bu " deyip zeytinyağ gibi üste çıkar..benim yapmam gereken bundan sonra ağzının payını vermek bunun içinde o karıyı görmem lazım

Back
X