Bayram geliyor dert geliyor :(

haklısın ablacım ama büyükler büyüklüğünü bilecek ve anne-baba gibi davranacak ki küçüklerde görevlerini canı gönülden yapacaklar..herkes yaşadığını biliyor işte :)

zaman geçip,arada da kayıplar yaşadığında bu sorun ettiklerin o kadar basit kalacak ki canım,hayırlısı olsun:50:

bekarken bayram geleceği zaman heyecanlanırdım şimdi sadece endişe ve gerginlik hissediyorum. hep keşkeler geçiyor aklımdan sanki bir işe yarayacakmış gibi. karşındakine biraz nazik, düşünceli davranmak bu kadar zor mu sanki. bir de büyük olacaklar, tecrübeli olacaklar ama nerdeee...acaba bu bayram ne laf çarpmayı planlıyorlar, ben onları nasıl püskürtebilirim? hep bu sorular, bu sorunlar. gardımı alıp bekleyeceğim el mecbur.

zaman geçip,arada da kayıplar yaşadığında bu sorun ettiklerin o kadar basit kalacak ki canım,hayırlısı olsun:50:

Pek basit kalmıyor be Egem ablacım...
Bunu niye takmışım ki diye hayıflanıyorsun da ama hani bir laf var;
"İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. İnsanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar."

Yaşadıklarını unutsan bile o his hiç geçmiyor....

"İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. İnsanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar."

5 yıl önce babamı kaybettim,3 yıl önce kaynanamı kaybettim.şimdi memelekette 2 yalnız insanın bizi beklediğini düşününce ne kırgınlık geliyor aklıma ne geçmişte olanlar.daha gençsiniz:50:

bayram tatili hakkında eşimle konuştum ama net bir cevap vermedi sanırım son kavgamızdan dolayı beni ailesiyle karşı karşıya getirmek istemiyor yada düüşünüyor gitsek ne olur gitmesek ne olur diye :((( bazen ağzımı arıyor gibi geliyor gitsek nasıl davranırsın falan diyor :((( benim nasıl davranacağımdan çok ailesinin kulağını çekse bunlar yaşanmayacak düşünmüyor erkekler neden böyle karısı neden hep haksız anaları kaç yaşına geldiği halde hala körcahil anlam veremiyorum :((

Gelenekselleşmiş bayram krizleri.
Geçen bayram söyleniyordum aklıma geldi şimdi :)
Benim eşimin ailesi ile hiçbir sorunumum yok ailenin her üyesiyle çok iyi anlaşıyorum.
Ancak bayramlarda 15 saatlik yolu koştur koştur git koştur koştur gel.
Önce hangi aileye gidilecek,kurban kimin yanında kesilecek?
Aman o incinmesin bu kırılmasın vs vs..
Bunlar beni daraltıyor kimsenin yanına gitmek istemiyorum bir bayram otursam evimde ne olur ki?
Bayramları artık itici yapan şu oldu mesafeler uzadı artık kimse anasının alt katında aynı sokağında oturmuyor.
Her bayram zoraki mecburi kalpten gelmeyen hatta özlemeden ziyaretler yapılıyor.
Allah hiçbirini başımızdan eksik etmesin ancak zoraki görüşmeler bana hiç samimi gelmiyor.

Gelenekselleşmiş bayram krizleri.
Geçen bayram söyleniyordum aklıma geldi şimdi :)
Benim eşimin ailesi ile hiçbir sorunumum yok ailenin her üyesiyle çok iyi anlaşıyorum.
Ancak bayramlarda 15 saatlik yolu koştur koştur git koştur koştur gel.
Önce hangi aileye gidilecek,kurban kimin yanında kesilecek?
Aman o incinmesin bu kırılmasın vs vs..
Bunlar beni daraltıyor kimsenin yanına gitmek istemiyorum bir bayram otursam evimde ne olur ki?
Bayramları artık itici yapan şu oldu mesafeler uzadı artık kimse anasının alt katında aynı sokağında oturmuyor.
Her bayram zoraki mecburi kalpten gelmeyen hatta özlemeden ziyaretler yapılıyor.
Allah hiçbirini başımızdan eksik etmesin ancak zoraki görüşmeler bana hiç samimi gelmiyor.
benimde en büyük sıkıntım bu canım,ailelerle ilgili sıkıntı yok ama akrabalara git gel
her biri farklı bir yerde oturuyor.büyük şehir, biri bir uçta biri diğer uçta,biri ortada :37:
bide küçük çocukla çok zor oluyor.arabada durmaz,misafirlikte otutturmaz.
uykusu yemeğiydi,benide en perişan eden bu.otursan hemen kalkamıyoruz ayıp olur diye ee akraba da çok.
yakın akrabalara gidiyoruz bi şekilde ama ama bide kayınvalidemin komşuları var.
onlarda gönül koyuyor.bizim gelinler sana geliyor,seninki gelmiyor diye.
kurban da olunca yorgunluk fazla oluyor.

benimde en büyük sıkıntım bu canım,ailelerle ilgili sıkıntı yok ama akrabalara git gel
her biri farklı bir yerde oturuyor.büyük şehir, biri bir uçta biri diğer uçta,biri ortada :37:
bide küçük çocukla çok zor oluyor.arabada durmaz,misafirlikte otutturmaz.
uykusu yemeğiydi,benide en perişan eden bu.otursan hemen kalkamıyoruz ayıp olur diye ee akraba da çok.
yakın akrabalara gidiyoruz bi şekilde ama ama bide kayınvalidemin komşuları var.
onlarda gönül koyuyor.bizim gelinler sana geliyor,seninki gelmiyor diye.
kurban da olunca yorgunluk fazla oluyor.

Çocuğum yok henüz ama yazdıkların bayramdan daha da soğumama sebep oldu :)
Çocuk olunca ikiye katlanacak herşey.
Bizde bayramda inan doğru düzgün kayınvalidemin yüzünü bile görmüyoruz amcalara git dayılara git
Gelini sakınıyorsun,gelin bizi beğenip de gelmiyor demesinler diye herkesi mutlu et.
İnan bütün sene bayram günleri gelecek diye geriliyorum ,stres yapıyorum,ramazan bayramını hasarsız atlattım ama benden gitti hep.
Ben incindim ben üzüldüm kayınvalidem 15 saatlik yolda tamam bir de benim ailem var o da bambaşka bir ilde .
Hemen hemen aynı süreçler onlar için de geçerli.
Kurbanı da atlatsaydık seneye ağustosa kadar kafam rahat :)
Allah senin de yardımcın olsun.

Çocuk olmadan evvel Dirim in yaptığı gibi her bayram akraba komşuları geziyorduk, o zamanlar k.validemin alt katında oturduğum için onun komşuları ve akrabalarını gezerdik Allah tan yakındı hepsi. Ama çocuk olduktan sonra gidemez olduk. Bu konuda k.validemin çok fırçasını yedim hala da laf sokar, kimseye gitmiyorsunuz diye. Ama takmıyorum, samimiyetimin olmadığı merhaba deyip geçtiğim insanları her bayram ziyaret etmek bana da samimi gelmiyor, oğlum çok ağlayan bir bebekti hiç bir yerde durmazdı, çocuklukta da çok yaramaz, ben geliş gidişleri kestim. Sonra akraba ve komşuların arkamdan konuştuğu dedikodular kulağıma gelince hiç gidesim gelmedi, selam sabah yeterli...

Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor hep aynı şeyi bekliyorlar...

ÜfürüktenPrenses im benim ailemin memleketi 3 saatlik yol onda bile her bayram gelemeyen kuzenler kardeşler oluyor siz her bayram 15 saatlik yolu çekiyorsunuz, öyle alıştıkları içinde her bayram bekliyorlar. Haliyle uzakta olduğunuz içinde vicdan yaparsınız, gitmeseniz içiniz rahat etmez. Üstelik insan bayramda ailesi ile olmak istiyor.
Kendi çevremde gördüğüm durum şu; kimse ince düşünmüyor artık. Bu bayram gelemiyoruz deyip kestirip atıyorlar, karşı taraf bir gönül koyuyor iki gönül koyuyor sonra gelemediler diye anlayış göstermeye başlıyorlar...

Bence siz sıraya koyun bu işi, bir bayram eşinin ailesine diğer bayram kendi ailene gidin böyle yapanlar çok. Çocuğun olduğunda her bayram bir uç şehirden diğer uç şehire gidemezsiniz.

Bir de anlamıyorum Allah ın günü bayramlar mı? neden hep küçükler büyüklere gitsin diye bekleniyor. Ben çocuğumu özlediğimde atlar giderim yanına bir kaç gün kalır dönerim, çoğumuzun ailesi emekli, tatil izin dertleri yok. Amaç görmek hasret gidermekse şayet bayramın 3 gününe sığdırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

bayram bu gitmeden olmuyor işte... kendi ailen de orda olunca sonuç kaçınılmaz...
eee ne demişler kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın :1:
bence de laf sokmalarına hiiç aldırma, kims ekimseyi sevmek zorunda değil sen onu sevmiyorsun o seni... gül geç ne söylerse bozulsan bile belli etme bak nasıl deli olacak :52:

o kadar doğru bi laf ki, o hissi unutmamakla kalmayıp gördükçe o hissi yaşıyosunda, bi problem olmasa bile

Çocuk olmadan evvel Dirim in yaptığı gibi her bayram akraba komşuları geziyorduk, o zamanlar k.validemin alt katında oturduğum için onun komşuları ve akrabalarını gezerdik Allah tan yakındı hepsi. Ama çocuk olduktan sonra gidemez olduk. Bu konuda k.validemin çok fırçasını yedim hala da laf sokar, kimseye gitmiyorsunuz diye. Ama takmıyorum, samimiyetimin olmadığı merhaba deyip geçtiğim insanları her bayram ziyaret etmek bana da samimi gelmiyor, oğlum çok ağlayan bir bebekti hiç bir yerde durmazdı, çocuklukta da çok yaramaz, ben geliş gidişleri kestim. Sonra akraba ve komşuların arkamdan konuştuğu dedikodular kulağıma gelince hiç gidesim gelmedi, selam sabah yeterli...

ÜfürüktenPrenses im benim ailemin memleketi 3 saatlik yol onda bile her bayram gelemeyen kuzenler kardeşler oluyor siz her bayram 15 saatlik yolu çekiyorsunuz, öyle alıştıkları içinde her bayram bekliyorlar. Haliyle uzakta olduğunuz içinde vicdan yaparsınız, gitmeseniz içiniz rahat etmez. Üstelik insan bayramda ailesi ile olmak istiyor.
Kendi çevremde gördüğüm durum şu; kimse ince düşünmüyor artık. Bu bayram gelemiyoruz deyip kestirip atıyorlar, karşı taraf bir gönül koyuyor iki gönül koyuyor sonra gelemediler diye anlayış göstermeye başlıyorlar...

Bence siz sıraya koyun bu işi, bir bayram eşinin ailesine diğer bayram kendi ailene gidin böyle yapanlar çok. Çocuğun olduğunda her bayram bir uç şehirden diğer uç şehire gidemezsiniz.

Bir de anlamıyorum Allah ın günü bayramlar mı? neden hep küçükler büyüklere gitsin diye bekleniyor. Ben çocuğumu özlediğimde atlar giderim yanına bir kaç gün kalır dönerim, çoğumuzun ailesi emekli, tatil izin dertleri yok. Amaç görmek hasret gidermekse şayet bayramın 3 gününe sığdırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

eşinde benzer düşündüğü için şanslısın o zaman canım, kv eşimi proveke etmeye başlamıştır hep işteyken arar nedense
:27::27:

Çocuğum yok henüz ama yazdıkların bayramdan daha da soğumama sebep oldu :)
Çocuk olunca ikiye katlanacak herşey.
Bizde bayramda inan doğru düzgün kayınvalidemin yüzünü bile görmüyoruz amcalara git dayılara git
Gelini sakınıyorsun,gelin bizi beğenip de gelmiyor demesinler diye herkesi mutlu et.
İnan bütün sene bayram günleri gelecek diye geriliyorum ,stres yapıyorum,ramazan bayramını hasarsız atlattım ama benden gitti hep.
Ben incindim ben üzüldüm kayınvalidem 15 saatlik yolda tamam bir de benim ailem var o da bambaşka bir ilde .
Hemen hemen aynı süreçler onlar için de geçerli.
Kurbanı da atlatsaydık seneye ağustosa kadar kafam rahat :)
Allah senin de yardımcın olsun.
15 saatlik yolda çokmuş.çocuk olunca daha zor olacak,
çünkü ben bir saatlik yolu gidemiyorum arabada çocukla.
benide kurban bayramları çok geriyor.yemeklik dışında hiç et parçalamamış biri olarak daralıyorum
sen napıyorsun hem annene hem kayınvalidene mi gidiyorsun her bayram,zor olmuyor mu?

Bir benmiyim zorlanan diyordum hep.
dediğin gibi çocukla okadar zor oluyor ki.bizimkide hiç durmuyor bir okadar hareketli.
20 aylık ve beş öğün yapıyoruz az az yediğimiz için ve öğlen uyku.
uyku ve yemek için eve gidip tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz.
misafirlikte hiç yediremiyorum,bir sürü lafta duymak istemiyorum artık.aç kalmasına da dayanamadığım için eve gidiyorum sırf yemek yedirmek için.
açıkçası bende sizin gibi komşuları es geçiyorum artık ne yapayım.çoğu benim duyacağım şekilde diyor.senin gelin bize çok mu geliyor diye.
canım sizin iki tarafta mı uzakta.bizimkiler aynı şehirde.son günde bana gelirler ben ağırlarım.kendi evimde rahat olduğum için sıkıntı olmuyor aslında ama
eğer uzak şehirlerde iseler sıkıntı olurdu sanırım.çünkü normal zamanda bile rahat edemezken birde çocukla çok yorucu oluyor kendi evinin dışında kalmak.

Son düzenleme:

Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor görüşüne sonsuz katılıyorum.
Hatta bu lafı tüm ilişkilere de uyarlayabiliriz.Biz ailelerimizi mutlu etmek adına
onların yanına gitmeyi uygun gördük ilk günden beri hatta bir rutine bindirmiş bir bayram eşimin ailesine bir bayram benim aileme gidiyorduk.
Ancak uzun bayramlarda sorunlar çıkmaya başladı 9 gün koskaca 9 gün nasıl gelinmez buraya vs denilenmeye başlandı.
Yok komşunun oğlu geldi bilmemkimin kızı geldi siz gelmediniz boynumuzu bükük bıraktınız vs vs..
Duygusal noktalara çekildi hep insanlarda kötü niyetli değil.
Yani dürüst olayım eşimin ailesini sevmeseydim başka türlü bakardım mevzuya ama seviyorum da o yüzden cidden boyunları bükük kalsın da istemem.
Ama bu işlerde yani bizim aile için değil hemen hemen herkes için bir samimiyet eksikliği var.
Yani sırf gösteriş olsun diye gidiyoruz biz gittik diyebilmek için çağıranlarda aynı mantıkta geldiler demek için gelmemizi istiyorlar.
İşin özü hasret gidermek değil ,çocuklar bayramda geldi diyebilmek.

Geçenlerde eşime çıtlattım çocuk olursa böyle yapamayız.
Onun hasta olması huzurun bozulması herşeyin üstünde olur kimsenin keyfine bakmam dedim.
O da o zaman şimdikinden daha ısrarcı olacaklar çünkü torunları olmuş olacak dedi ki doğru.
Eşime de kızamıyorum çünkü o ailesiyle çok sıkı ilişkisi olan biri değil bir bayramda görüşüyoruz onu da yapalım bari diye düşünüyor.
Eee haklı elbette yani herkes haklı :)

15 saatlik yolda çokmuş.çocuk olunca daha zor olacak,
çünkü ben bir saatlik yolu gidemiyorum arabada çocukla.
benide kurban bayramları çok geriyor.yemeklik dışında hiç et parçalamamış biri olarak daralıyorum
sen napıyorsun hem annene hem kayınvalidene mi gidiyorsun her bayram,zor olmuyor mu?
.

Zor oluyor,hatta her bayram sanki daha da zorlaşıyor.
Kurbanda da ritüelimiz şu kurbanı kesiyoruz kayınvalidemlerde çünkü onların ortamı daha müsait bunun için.
Onların kurbanı da kesiliyor.
3 tane küçükbaş parçalanıyor kayınvalidem ve benim tarafından tüm sakatat falan..
benim için ve kayınvalidem için kavurma yapılıyor.
kalan etler dağıtılıyor ondan artı kalanlar paketleniyor dondurucuya koyuluyor.
tabii kasap gibi çalışıyoruz bu esnada
beni de cabbar gelin diye severler yine baştan böyle alıştırdığım için herşeye her işe atlıyorum.
o da benim hatam elbette.
ek olarak konukomşu akrabalar amcalar dayılar vs vs geziliyor eve gelen herkese mangal yapılıyor
bir saniye sakin durmak yok.
sonra ben etlerimi alıyorum annemlere gidiyoruz :)
o da kayınvalidemlerden 8 saat yol
orada da başka bir aksiyon :P
böyle bir bayramım var benim ,herkesin keyfi yerinde.
ben eve gelince bir haftada kendime geliyorum ancak.

biz kurbanı yaşadığımız yerde veriyoruz
eşimin ailesine gideriz ilk gün ve ikinci gün orda kalırız
ilk gün kurban bizimmiş gibi sabahtan akşama kadar çalışırım
gece geç saatlere kadar et görmekten et kesmekten içim dışıma çıkar
ikinci günde sabahtan dayı teyzeler amcalar iki üç komşu gezer o günüde bitirir
üçüncü gün sabahta kendi memleketime geçeriz
ordada ziyaretleri halleder evimize döneriz
bu tempo içinde 20 saatlik yolaa gidip kurbanı kesip etleri taşımaktansa
ki zaten o kadar yola et dayanmıyor
yaşadığımız yerde veriyoruz kafamız rahat oluyor
aileme giderkenki asılan suratlar
her gittiğimizde beni eşime karşı doldurmaları vs..
bu yüzden benim stresimde
yoksa bayramlar hoştur, güzeldir
şu can sıkmaları olmasa:ssz:

ailemi özledim gel diyorlar devamlı ama kaynanamı göresim hiç yok bayramlardan nefret eder oldum resmen :((((

Back
X