Bayram geliyor...

ilk zamanlar sorunlar yaratmak icin boyle seylere muraccat ederler sonradan bu uzar uzar uzar......

hasta numarasi yap ve gitme egerki gelmek zorunda degilim yeter...vs gibi seyler dersen seni dunyanin en kotu insani ilan ederler en guzeli kesinlikle hasta numarasina yatacaksin

esin bile hasta bilsin seni ozaman isyanlara girecek kayinvaliden surat on karis olacak ve sonunda haksiz oldugunu anlayacak esin....ben denedim bu taktigi ve ise yaradi....konusunu yapti

huzursuzluk vermisti gelmedi diye ama hasta demisti esim bnde konusurken kayinvalidemle hep geldim onlara say demistim esimde yanimdaydi restimi bu sekilde cekerek ne bayram temizligide ne tatlisi da ne bir seyi arefeden bir baslardim millet suslenmis makyaj o bicim ben ise yipranmis yorugunlukdan cukurlasan gozlerim keyifsiz suratim vardi su anda sukurler olsun
ki yok.....

zaten bir taraflarinida yirtsa gitmemmmmm artikkkkkkkkk......

eşimin hatrı için sarmaya yardım ediyorum fakat görümceme sarmak zorundamıyım.ben annesinin sarmasını sararken o kendisi için annesine sarma sardıyor.adaletmi?
hoş sarmak ta istemiyorum ama bi şekilde geçinebilmek için yapıyorum ne yapayım?

Tabi ki görümcene sarmak zorunda değilsin ama annesi kızına sarmak istiyor ve sarıyorsa yapacak bişey yok malesef

ilk defa böyle birşey duyuyorum. .
Ne görümceme nede kayınvalideme sarma falan sarmadım :ssz:
Onlar yaparken yanlarında olursam yardım ederim ama mecburiyetten yapılması hiç hoş değil
Herkes kendi yemeğini kendisi yapsın .Kızına yapan kadın kendinede yapar heralde!!!...
Bence arayın kayınvalidenizi bu bayramdaki sarmalar senden olsun seninkiler daha güzel diyip topu onun üstüne atın :27:

evet meşhur bayram öncesi sarma krizleri başlamıştır :)
ya anlamadığım olay bayramda tatlı verilir anlarımda sarma ikram etmek zorunda değilsin ki
eğer yapabiliyorsan yaparsın ikramını ama millet sarma yapıyor diye övcek sen gelinden beklenti içine gir
tamam yaşı 60 civarı olunca artık zor gelebilir ama o zaman eski alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kalcaksın
çünkü kimse yapmak zorunda değil herkesin kendi evi var işi var
bir kere yaptığın zaman tamam görev haline geliyor zaten
arife günü başlıyor telefonlar direk biz aranmıyoruz oğullar aranıyor gelse sarsak birlikte ne iyi olur deniyor
benim gibi eşleri olanlar sormadan olur gelir diyo senin adına
evet yapsam elime yapışmaz tabi yapılabilir ama çalışan bir bayan olunca ve anca kendi evinin işlerine yetişince
açıkçası zor geliyor.
çünkü sarma için gidiliyor daha sonra bi süpürülse iyi olcak bi toz alınsa iyi olcaklar başlıyor
dolaplar silincek bilmemkime rica ettim silerim dedi ama gelebilir mi acaba baya zamandır da silinmedi deniyor
ve vicdan olduğu için yapalım o zaman diyorsun dilini tutamayıp artık alıştırmış oluyorsun evinde işler seni beklesin dursun

birde konu sahibinin durumu gibi olup ben ona yaparken o kızına yapıyorsa o tam kullanılmaya giriyor bence ve kimse o durumu haketmez kusura bakmasın

kuzularimmmmm ister calisan olun ister ev hanimi olun zorla bir is yaptirilinca insan kendini kotu hissediyor ve o isi yapasi da var ise yapilmiyor

katiliyorum arkadasa kizina saran kendine de sarar saracak kadar da beden gucleri var ama maksat hizmetcilik olsun ne olursan olsun....ve dedigi gibi

direkt bizler degil ogullari aranir soyle boyle tutmuyorda belim elim dizim...vs hasta numaralari git temizle arefe gununden sabahin korunde git gecenin birinde

eve girdigimi bilirim ertesi gunu sabah kalk oyrgunlukdan da kalkrken her tarafim agrimis camasir suyundan ellerim patlamis delinmis ertesi gunu git yine sabahin korunde

kahvaltiyi hazirla kizi gelsin torunlari damadi kur sofrayi sonra kizi gider benim salak kocamda hala kalirdi orada....kayinvalidemein bir dedigini yapmadim ki bilerek yaptim

kustu bana iyi de kusmus o kadar da rahatim kiiiii:52::52::52::52::52::51::51::51::51::51::51::51::51:

benim kayınvalidem eşimi arayıp dese gelsin sarma sarcaz kesinlikle izin vermez benim karım hizmetçi mi der?hatta biz arıoz sarma çekti canımız yarın gelicez diye

benim kayınvalidem eşimi arayıp dese gelsin sarma sarcaz kesinlikle izin vermez benim karım hizmetçi mi der?hatta biz arıoz sarma çekti canımız yarın gelicez diye

NE kadar guzel esim soylensede evet annesinin yaptiklarindan dolayi haksiz oldugunu da
Soylese bna yine de anam ne yapayim der....is kocanda degil kayinvalidende....kotuye denk
Gelmeyi gor....bn bu zamna kadar hic bir sey istemedim nednse hep kayinvalidem istedi iyikide
Istememisim du anda tepsiyle onume sunardi....

Hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Kayınpederinize de ağzının payını çok iyi verebilirsiniz ama.. insanın biraz sesi çıkacak.

niye kaynanayla iyi geçinmeye çalışıosunuzki bırakın cazgır olun biraz baştan nasıl alışırsa ölegider durup dururken yapın demiorum ama hakkınızı yiycende dur!diyin açık açık söleyin anne gelmek isterdim ama kusura bakmayın gelemem işlerim var diyin arkanızdan konuşsun laf çarpsın sizi sevmesin sizin için öenmlimi?
ben kaynanama herşeyi açık açık sölüorum istemediğim bişe oldugunde kocam bekarken elindekini avcundakini yemişler şimdide bi<e geçen geldiler kredisiz ev alın dedimki zamanında kocamın elindekilere sahip çıkıp onun için yatırım yapsaydınız harcamasaydınız alabilirdik ama bu durumda imkansız neymiş kredi harammış sanki bilmioruz biz herkes çok akıllı valla .... hiç acıma benim adım kötü gelin ailede biliorum ama bundanda zevk alıorum:)
durup dururken yapmıorum çok güler yüxlüyümdür ama aklıma fikrime ers gelirse anında sölerim ben bu fikirden hoşlanmadım yanlış düşünüosunuz diee kocanla problem olmıcaksa çekinme.... gelemem de...

bu sarma sarılmaya 1-2 gün kala kolunuza birşey olsa mesela (allah korusun mahsuscuktan) , sizde kolunuzu kıpırdatamasanız nasıl olur ?

fesat mıyım neyim ama kabul edelim iyi fikir. :52::52::52::52:

iyi fikir ama eşim inanamaz.ama allahıma çok dua ediyorum her bayram gelişinde allahım kolum kırılsa diye.yaptıgım dua yanlış biliyorum fakat bende insanım.

arkadaşım sen ne diye güzel canını sıkıyorsun.
boynum ağırıyor eğemiyorum uzun süre de.
git büyük marketlerde migrosta falan kiloyla satılıyor.
al 5-6 kilo artık kaç kiloysa.
kocan parayı verince iyice gururlanır belki.
sarma yüzünden hanımını üzen kocaya müstehak saysın paraları kasiyere.

güzel fikir ama bu fikri eşime söylersem yine tartışıcaz eşim bunu her bayram cözümlediğimizi zannediyor ama her bayram benim içim kanıyor.

ben çok kızıyorum bu durumlara.
kayınvalide ile sıkı fıkı olunuyor, başlarda göze girmek için taviz veriliyor sonra durum bu.
bende evliyim asla kayınvalidemle samimi olmadım.
aramızda çok güzel, çok saygılı bir ilişki var ,çekinir benden kıramaz bile kalbimi. bende ondan tabikide.
bir çağırdılar iki çağırdılar 'gelemeyeceğim işim var' dersin olur biter.
işimi yapmıyor desin ,yahu nerede görülmüş böyle bir şey, herkes kendi evini temizlesin ,kendi dolmasını sarsın isterse makarna yapsın. isterse toz içinde otursun.
bunu en başından beri anormal bir durum gibi yaşamamışsınız ki, hadi dolma sarma muhabbeti neyse de, gel temizliğimi yap dese bana , boş gözlerle bakar ne münasebet derdim sanırım.

o kadar da resmiyimki fakat onlar bu yüzsüzlüğü kendilerine yakıştırıyorlar zorla iş yaptırmakla.

valla bu temizlik sarma vs tamamiyle sizin tercihiniz
ister yapin ister yapmayin
bence mecbur degilsiniz
bunuda böyle bilsinler yani
biraz ezmek oluyor bu
cok kötü
üstelik siz kv icin sariyorsunuz
kv de kizi icin cok sacma ben olsam bir daha zor yaparim tepkimide koyarim
kimse kimsenin hizmetcisi degil
eli ayagi tutmuyorsa o baska tabi

kaynanam benden sağlam.ama hizmet beklentisi büyük olan bir aile yapıları var.

Yerinde olsam temizlik ve sarma için çağırdığı günlerde evde yokum annemin temizliğine yardıma gideceğim derdim.Kendi annenize temizliğe ya da bayram için yardıma gidiyor musunuz peki?Bu konuda çok net tavrını koymazsan ömür boyu temizlikçi olarak kullanılırsın.Herkes kendi temizliğini yapsın.Yapamayan versin 50 tl yaptırsın.Ha onu da mı veremiyo her seferinde 1 evladı (size 3 seferde 1 düşer herhalde) verip yaptırsın.Gelinler de kendi annesi bi tabak yıka dese burun kıvırır kaynanaya gelince bal kaymak

kendi annemin temziliği vs işlerine bile gitmiyorum ki benim annem yapamıyor bu takım işlerini.onlar duyacakta bizede gel diyecekler diye.o tipte insanlar eltim kendi annesinde çok kalır onlarda kalmazsa kıyamet kopar anasında kalıyoda bizde kalmıoda.bende aynı muamele görmeyeyim diye korkuyorum.

bende bayramdan önce sarmaya yardım etmek için kayınvalideme gidiyorum...
ama küçük bi fark var... sarma olayı bittikten sonra küçük bi tencere alıyorum elime, ayyy anne, senin sardığın dolmalar benim sardıklarımdan daha güzel oldu.. şimdi ben evde uğraşsam böle saramam... bana da gelen giden oluo bayramda.. senin dolmalarınla azcık da ben hava atayım diorum :)) biraz alıorum küçük tencereyle... valla öle deyince onun da hoşuna gidio... biraz tavladım mı amacıma ulaşıorum... kayınvalidem yaptığı şeylerin övülmesini çok sever... o yüzden kolay oluo... 2 bayramdır öle yapıorum vala... :))

istedikleri o zaten övgü bekliyorlar.ben bunuda teklif ettim madem hepimize birer tencere saralım dedim görümcem nazlı oldugu için ay bacagım ay boynum derken onun sarmasınıda biz sarıyoruz.zaten eltim yalaka olduğu için abla biz sararız sen git dinlen vs.diyor.olan bana oluyor.

ilk zamanlar sorunlar yaratmak icin boyle seylere muraccat ederler sonradan bu uzar uzar uzar......

hasta numarasi yap ve gitme egerki gelmek zorunda degilim yeter...vs gibi seyler dersen seni dunyanin en kotu insani ilan ederler en guzeli kesinlikle hasta numarasina yatacaksin

esin bile hasta bilsin seni ozaman isyanlara girecek kayinvaliden surat on karis olacak ve sonunda haksiz oldugunu anlayacak esin....ben denedim bu taktigi ve ise yaradi....konusunu yapti

huzursuzluk vermisti gelmedi diye ama hasta demisti esim bnde konusurken kayinvalidemle hep geldim onlara say demistim esimde yanimdaydi restimi bu sekilde cekerek ne bayram temizligide ne tatlisi da ne bir seyi arefeden bir baslardim millet suslenmis makyaj o bicim ben ise yipranmis yorugunlukdan cukurlasan gozlerim keyifsiz suratim vardi su anda sukurler olsun
ki yok.....

zaten bir taraflarinida yirtsa gitmemmmmm artikkkkkkkkk......

aynen yorgun vücut çukur gözler uykusuzluk kan canagı olmuş.birde 1.gün kocaman akrabaları torunlarını toplayıp gelirler daha biz çıkmadan onlara hizmet et.gece olunca yattığın yeri begen.bayram gelsin istemiyorum.

Back
X