Bayram kavga küslük tatil zehir

Ne saçmalık.
Siz gitmeseniz de kendi gitsin ailesinin yanına.
Ben de gitmem nedir :)

Ben olsam iyi sen bilirsin der geçerim kenara, sanki zararı bana :)

Ben de bayramda gitmeyeceğim.
Eşim tek gidecek. Hatrım için gel diye çok yalvardı ama inat ettim boşa üsteleme kavga çıkacak diye.
Görümcemin tanışması olacak üstelik.
Muhtemelen karşı tarafa ayıp olacak eşi şu kadar mesafe ötede ama tek gelmiş diye.
Ama ohh olsun.
Umrumda bile değil.
Tepemin tasını attırmayacaklardı.

Ben seni haklı buldum sonuna kadar. Ama ölen ölmüş bitmiş gitmiş. Yapma güzelim, eşin hatrına git bayram hatrına git. Çocuğunun hatrına git. Ama git. Eşini oraralarda bir başına yanlız bırakma. Benden sana 20 senelik evli bir bayan olarak naçizane tavsiyem. Bu yaptığına yücelirsin. Bırak görümcelerin konuştun. İt ürür, kervan yürür...

Bildiğim bir şey var, her şeye rağmen hala ailem diyen bir eşiniz varsa tek çözüm ; gitmektir.

Yoksa asla bitmeyecek bu sıkıntılar.

Bu defa gidince neşeli ama daha dikkatli olun. Ne yaşandı okumadım ama ne söylemlerde söylesinler duymayın.

Eşinize de sitem etmeyin artık. Kendimi önce Allah a sonra sana emanet ediyorum diye söyleyin ve hep susun. Tavsiyem bu yönde.

Kadınların en büyük hatası sürekli laf dokunduruyorlar.

Düğün gorulecekse burada da görülür.
Bence de. Ben de yapıyorum bazen ama dikkat ediyorum yapmamak için. Sanırım kadınların kodlarinda var bu özellik 💩

Herkes yapıyor yapıyor sonra bak gördün mü gelin oğlumu küstürdü. Hee küstürdüm insan gibi anlaşsaydık küsmezdik. Valla kalbiniz ne diyorsa öyle hareket edin . O küser , öteki kırılır , dedikodumu yaparlar vs geçin onları.

Yaşanan yaşanmış, geçmiş.
Ya olabilecekleri göze alarak net tavır koyup hiç görüşmeyeceksiniz ya da lafını etmeyeceksiniz.
Hem görüşmeye gidip hem eşinize laf çarpmanızın kimseye bir faydası yok görüldüğü gibi.

Kızlar ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Ve bayramın 2günü mecbur gidicem onların şehrine ve bugün kıyafet denerken kızıma dedim ki senin hatırına gidiyorum düğün gör dedim.

Ve eşim başladı yeter senin yüzünden ailemle görüşemiyoruz at artık kinini nefretini sıkıldım bu durumdan. Ve ben mağazayı terk edip eve geldim kızımı alıp.

Ki benim haklı olduğumu hep söyler ama benden onları affetmemi istiyor. Daha öncede çok affettim değersizleştim gözlerinde bardak taştı asla görüşmem bu saatten sonra.

Şimdi asla gitmeyi düşünmüyorum gitmeyi.
Eşimde sen gelmesen bende gitmem diyor ki ben sen git diyorum.

Gitmek istemiyorum ama gitmesem haklı çıkaramam onları bak gelmedikardeşimizi uzaklaştırıyor diye sizce.... Ne yapmalı daha önce çok affettim don olayda asla dedim ama eşim bildiğiniz baskı yapıyor. Ben çok detaylı anlatmadım ama mağazada bildiğiniz estikçe gürledik
Gider mesafeli olurdum..ama surat da yapmazdim.

Eşinin ağzına laf verme git mesafeni resmiyetini koru gel bence gitmezsen hem onlar geç eşin konuşacak her türlü. Üzüleceksin

Ondan bile vazgeçtim şuan az önce tartıştık yine ailesine toz kondurmuyo bıktım. Sen haklısın haklısın diyen adam ailesine laf söyletmiyo

Kızlar ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Ve bayramın 2günü mecbur gidicem onların şehrine ve bugün kıyafet denerken kızıma dedim ki senin hatırına gidiyorum düğün gör dedim.

Ve eşim başladı yeter senin yüzünden ailemle görüşemiyoruz at artık kinini nefretini sıkıldım bu durumdan. Ve ben mağazayı terk edip eve geldim kızımı alıp.

Ki benim haklı olduğumu hep söyler ama benden onları affetmemi istiyor. Daha öncede çok affettim değersizleştim gözlerinde bardak taştı asla görüşmem bu saatten sonra.

Gitmek istemiyorum ama gitmesem haklı çıkaramam onları bak gelmedikardeşimizi uzaklaştırıyor diye sizce.... Ne yapmalı daha önce çok affettim don olayda asla dedim ama eşim bildiğiniz baskı yapıyor. Ben çok detaylı anlatmadım ama mağazada bildiğiniz estikçe gürledik
Size yanlıs yapildysa görüşmeyin cünkü insanlar iyilikten anlamıyor bende esmn ailesiyle görüşmüyorum Bi suru sey oldu hep sustum kapattım ama hep yenisi eklendi dahada büyügü yapildi

Magazadaki olay çok çirkin ve başlatan sizsiniz. Tamam aranız iyi olmayabilir ama evlatlarınıza ya da eşinizin olduğu ortamlarda bu durumu dile getirmeye devam etmek bence hata . Yani mesela affedenler içinde geçerli affettin tamam açma tekrar sizde durum madem eşiniz de durumun farkında sizi haklı buluyor yani durumu tekrar altını çizen bir cümle kurmaya gerek yok . Üstelik eşiniz buna rağmen sen gelmezsen ben gitmem diyor. Eşiniz arada kalmaktan bıkmış bunu ifade ediyor ben olsam gider düğünde eglenirdim ailemle morelleri sinirleri bozulacaksa beni görmek istemeyenlerin moreli bozulsun

Back
X