Bayram misafirligi

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.281
20.168
598
8 aylik evliyim.esim Ordu'lu.esimin Ordu 'da yaşayan teyzesi ne zamandir bizi evine davet ediyordu.biz de bayrami firsat bildik ve onu ziyaret edelim dedik. Ben ilk kez Ordu'ya gidecegim.Teyzesiyle ve Ordu'daki diger akrabalarla dugunden sonra ilk kez ev ortamında bir arada olacagim. Biraz heyecan yaptim acikcasi :) Ordu lular hamarat gelin mi severler, bayram adetleri nedir vs hic bilmem. Acikcasi ben hic bayram adetinden vs anlamam, annem babam ayri.Çekirdek ailemizde böyle günlerde cok da farkli bir sey yapmazdik. Bayram yenegi vs hazırlamam beklenir mi, butun bayram ordaki bütün akrabalari tek tek gezmemiz mi gerekir pek bilemiyorum. Esim de sag olsun canimiz ne isterse onu yapariz diyor ama oraya gidince is öyle olmuyor tabii. Acikcasi Karadeniz e ilk kez gidiyorum, bu gece yola cikacagiz, bir hafta kalacagiz.Ilk gunleri akrabalarla geçirdikten sonra yakin bir ili de gezmek istiyorum Samsun veya Rize gibi. Bir gece kalmali olabilir. Ama teyzeye ayip mi olur acaba? Belki de bunlarin hepsi esimin cevaplamasi gereken sorular ama esim rahat bir insandır, akraba vs pek takmaz acikcasi. Ona ayak uydururken teyzesine ayıp etmek istemem. Gezme/ akraba ziyareti dengesi ne olmali? Hamaratlikla alakasi olmayan biri olarak Ordu lu bir ailenin evinde nasil davranmaliyim sizce? :)

Siz misafirliğe gidiyorsunuz yemek yaptırmazlar :) ama yardım edin tabiki.
Başka yakın akraba varsa gidilir bir saat oturulur çıkılır çok uzun olmasına gerek yok. Ayrıca gezmeye gidiyosunuz o yüzden teyzesi falan nereye gidiyosunuz demez. Akışına bırakın :))

Ohooo evi temizlemen beklenir desek hemen kolları sıvayacak gibisin vallahi :)

Bu geziye kayınvalide de geliyor mu merak ettim ?

Hayir k.validem gelmiyor.teyzesi yalniz yaşıyor normalde ama bayramda kizi damadi ve torunlari da olacak. Evi buyuk.
Valla ben istesem de temizlik yemek konusunda harikalar yaratacak kapasitede değilim :) ama kazik gibi de gozukmek istemem tabii. Bayramda teyzene cok gelen giden oluyor mu diye soruyorum esime, bilmem diyor dolayısıyla nasil bir ortam olacak bayramlari nasil gecer vs hcbisey bilmeden gidiyorum vallahi.

Memleket farketmez ama büyüklere gidiyorsanız yardımcı olmanız beklenir.
Hem yük olmamak adına da bence doğru bir davranıştır.
Elbette her şeyi siz yapın değil ama ikramları insanlara servis yapmak, masa kurmaya yardım etmek, çayları takip etmek gibi şeyler yapabilirsiniz.
Özellikle kendiniz ve eşiniz için ev sahibini yormayın, çekinmeden susadığınızda mutfağa girip nereden bardak alabileceğinizi sorun, bunun gibi incelikler hoş karşılanır.
Ayrıca günlerce orada kalmak zorunda değilsiniz, diğer büyükleri de ziyaret edip hemen kendi planınızı uygulayabilirsiniz.

Kendi teyzene gitmiş gibi düşünürsen rahat edersin :)

Hamarat insanı herkes sever
Evlerine gidince mecbur yardım edeceksin, öyle oturup hizmet beklemek olmaz. Gezmeni de yap, akraba da gez.

Bence misafir gibi davranmalisin, yemek hazirlamana gerek yok. Yemek hazırlarken masa toplanırken yardım edersin yeter. Bi de güleryüzlü ol kâfi.
Gezmek istediğin yeri gez teyzeye ayıp olmaz

Eger evin genci gelini kizi vs varsa ona yardimci ol ... eger evde sadece yaslilar varsa onlarla fikir alisverisinde bulunarak yemek cay corba muhabbetine girebilirsiniz sonraso zaten gelir samimoyet geliatikce

Hamarat gelini herkes sever. Bende severim. Kimse tembel sevmez, kendisi tembel olsa bile. Özellikle o Zaman.:))))) Teyze sizi ağırlayacak onu da gezmeye götürün derim. Dışarda bir yemek yedirin.

İyi gelin mi olmak istiyorsun? Her yerde iyi gelin özellikleri bellidir. Misafir gelince güler yüzle karşıla. Herkesle en az 2 kez güzelce bir muhabbette bulun. Yemek hazırlamaya yardım et, bulaşıkalra yardım et, diğer büyük akrabalara ziyarete gidin. Bilmediğiniz şeyleri sormaktan kaçınmayın. Bana öğretin deyin karadenizliler kendi kültürünü öğretmeye bayılır özellikle başka yerden gelen gelinlere Merak etme zaten bu işler en fazla 2 gün sürer sana 5 gün geride kalır. Diğer illere o günlerde gidebilirsin. Teyzenin bozulma olayını bilemem o teyzenin huyuna bağlı. Peşinizede takıla bilir. Bunu kocanızla görüşün istemiyorsanız teyzeyle gezmek kocanızda bilsin.

Hamarat gelini ulkemizdeki her sehir sever :)
biz nisanliyiz, bizde teyzesine gittik. Yatili degildi ama sehir dışıydı. Yardim edeyim falan dedim ama ne evdeki esyalarin yerini biliyorum ne de becerikliyim. Öyle olunca cok bir sey yapmadım iceri yiyecekbicecek tasimaktan baska.
Hürmet edin, yardim edin ama üst llenmeyin tüm yükü.

Yorumları okuyunca bir gelin olarak niye pekte sevilmediğimi anladım

Teyze ziyaretinizden sonra gideceğiniz diğer illere gezinizi yapın . Bu gayet normal . Hazır gitmişken görebileceğiniz bir dolu güzellik var Karadenizde.

Teyzede gelmez gelemez zaten sizinle . Bayramda evinde durur .

Gittiğimiz misafirlikte temizliğe girişmek ayıptır bence . Dur sen pismişsin şimdi ben geldim seni paklarım der gibi

Ha yemek faslında , sofra kurma toplamada , çayda bulaşıkta devreye gir tabii .

Bunun dışında da çok kasma kendini . İyi bayramlar , teyzeye selam

Misafir gibi davran diyenlere bakmayın siz, gelinsiniz, mecburen ortada döneceksiniz. Hem de ilk kez gidiyormuşsunuz. Onun haricinde elbette gezin, tozun...

Elinden geleni yap öyle her şeye ben yaparım diye atılma sonra hepsi üstüne kalır.. keyfine bak gerisini salla gitsin.. eşin de rahatmış daha ne olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…