Bayram öncesi misafir

Eşinize söyleyin dışarda ağırlasın. Sizin de işinizin olduğunu söylesin. Şahsen ben evde yokken eşim evde bile olsa giren çıkanda aklım kalır 😅
Zaten öyleym bende. Ben yokum evde plan yapms söylemmis bana. Ben gelmeyn demeni istemyrm. Bir gn sora gelin diyebilirdin diyorm ama yk. Madem öyle agirlasn

Eşinize söyleyin dışarda ağırlasın. Sizin de işinizin olduğunu söylesin. Şahsen ben evde yokken eşim evde bile olsa giren çıkanda aklım kalır 😅
Benmde hic hosuma gitmeyen ve ilk defa yapcagm bisey. Onlar icin hicbiseyden feragat etmrm. Esimin aciklamasida cok sinir bozucu. Kültürümzde bu varms, yok adamin annesi babasi yokms. Evt tamm üzücü. Bende ona kalrsa babsmla yillaridr görüsmyrm. Ama üzüldügü kisi onlar bendegil

Benmde hic hosuma gitmeyen ve ilk defa yapcagm bisey. Onlar icin hicbiseyden feragat etmrm. Esimin aciklamasida cok sinir bozucu. Kültürümzde bu varms, yok adamin annesi babasi yokms. Evt tamm üzücü. Bende ona kalrsa babsmla yillaridr görüsmyrm. Ama üzüldügü kisi onlar bendegil
Eşinizle aranızda bi kopukluk mu var acaba. Yani sizi bu kadar önemsememesi de ne biliyim 🙄

Ben bayramda kimseye gitmiyorum kocamın sayesinde her bayram burnumdan gelince artık evimden çikmiyorum sadece çocuklarıma harçlık veriyorum yeter bence kimseyi de aramam gelmesini istemiyorsanız müsait olmadığınızı söyleyin esinizde bir garip size sormadan neden gelin demiş

Eşinizle aranızda bi kopukluk mu var acaba. Yani sizi bu kadar önemsememesi de ne biliyim 🙄

Esim empati yapamiyor. Anlamak istemiyor yada anlamiyor. Ben de onu anlayamiyorm. Daha önce cok kez misafir sorunu yasadik. 3 tane türkiyeden gelen üc erkegi yatili kalmasini istedi ozaman tartistik. Ya da hic twnimadgmiz kendininde yeni tanidigi, iyilik yapmak icin bizde klmasini istedi yine kabul etmedim.

Ben babamla görüsmyrm. 4 yil oldu. Kendisi benm babami hic aramiyor. Bende suan kayinvalidemle görsmyrm bana diyor ne yani smdi sen yarn annemi aramicakmsn. Bende dedm sen neden benim babami arqmiyosn ve benden bekliyosn. E sen kendinde görüsmyrsn babanla deyip siyriliveriyor

Ben bayramda kimseye gitmiyorum kocamın sayesinde her bayram burnumdan gelince artık evimden çikmiyorum sadece çocuklarıma harçlık veriyorum yeter bence kimseyi de aramam gelmesini istemiyorsanız müsait olmadığınızı söyleyin esinizde bir garip size sormadan neden gelin demiş
Evt sirf bu anlayissizligi yüzünden bosanmak istiyorm. Cocuklarim olmasa cok kesindi bosanmam. Ama malesef cocuklarm babasiz olck diye ck korkuyorm bosanmaktan.

Esim empati yapamiyor. Anlamak istemiyor yada anlamiyor. Ben de onu anlayamiyorm. Daha önce cok kez misafir sorunu yasadik. 3 tane türkiyeden gelen üc erkegi yatili kalmasini istedi ozaman tartistik. Ya da hic twnimadgmiz kendininde yeni tanidigi, iyilik yapmak icin bizde klmasini istedi yine kabul etmedim.

Ben babamla görüsmyrm. 4 yil oldu. Kendisi benm babami hic aramiyor. Bende suan kayinvalidemle görsmyrm bana diyor ne yani smdi sen yarn annemi aramicakmsn. Bende dedm sen neden benim babami arqmiyosn ve benden bekliyosn. E sen kendinde görüsmyrsn babanla deyip siyriliveriyor
Yani senin fikirlerine önem vermiyor, sana önem vermeyen insanlara öncelik veriyorsa dicek pek de birşey yok..
Babanla neden görüşmüyorsun onuda merak ettm, eşin yüzünden mi

Yani senin fikirlerine önem vermiyor, sana önem vermeyen insanlara öncelik veriyorsa dicek pek de birşey yok..
Babanla neden görüşmüyorsun onuda merak ettm, eşin yüzünden mi
Babamla zaten ben kardesle birlkte kopuk büyüdk. Annemle bosanmislardi. Baba demiyodm. Güya bu yüzden küstü bana. Ve her annemle küstgnde bosandiginda bizi aramadi kardesmi ve beni. Smdide evlendi. Yok baba demiyormsm onu cikardi aramadi. Oyüzden bende arqmiyorm. Önem vermiyor bana verseydi böyle yapmazdi. Icimde büyük kin var

Yurtdisinda yasadiginiz icin ve bayrami kutlamadiginiz icin onlar sizin icin normal misafir statusunde su an. Onlar da bayram ziyareti olarak dusunup bugunden haber etmisler. Yarin cat kapi da gelebilirlerdi.
Acikcasi birini arayip size gelecegiz demeyi de uygun bulmuyorum ben. Belki yorgunum hastayim canim sikkin. Belki evim daginik ikram hazirligim yok. Ya da o gun misafir kabul etmek istemiyorum. Ille de gorusmek isteyen evine davet etsin..
Ayrica size kac kere gelmisler ama hic davet etmemisler. Bu da cok ayip. Ayni benim eltim. Ben evleneli 3 yil olacak. Eltimle 10 dakika yurume mesafesindeyiz. Ben 6-7 kere yemege cagirdim. O beni daha 1 kere caya bile davet etmedi. Insan enayi gibi hissediyor.

Yurtdisinda yasadiginiz icin ve bayrami kutlamadiginiz icin onlar sizin icin normal misafir statusunde su an. Onlar da bayram ziyareti olarak dusunup bugunden haber etmisler. Yarin cat kapi da gelebilirlerdi.
Acikcasi birini arayip size gelecegiz demeyi de uygun bulmuyorum ben. Belki yorgunum hastayim canim sikkin. Belki evim daginik ikram hazirligim yok. Ya da o gun misafir kabul etmek istemiyorum. Ille de gorusmek isteyen evine davet etsin..
Ayrica size kac kere gelmisler ama hic davet etmemisler. Bu da cok ayip. Ayni benim eltim. Ben evleneli 3 yil olacak. Eltimle 10 dakika yurume mesafesindeyiz. Ben 6-7 kere yemege cagirdim. O beni daha 1 kere caya bile davet etmedi. Insan enayi gibi hissediyor.
Aynen o durumdayim iste. En kötüsüde esimin arkamda durmamasi. Akrabasi diye onlari ön plana koyuyor. Ben yine her defasnda gelseler kabul ederdm belki beni hamileyken üzmeselerdi

Ya süper. Sizdemi yurtdisindasniz yoksa ? Umarim degilsinizdir. Lincler buraya😂
Ya evet yurtdisindayim, bir ara bayram vardı yakınlarda ondan haberdarim tabi ki ama kesinlikle yarın olmaması lazımdı 😅 baya eminim ya aslında nasıl olabildi böyle bir şey 🤔 siz de takmayın amaan zaten evde olmayacaksanız onlar da alır mesajı.

Yani bayramlarda gönül almak gönüllerin bir olması hoş olurdu zaten 2 sene hiç görüşmemişsiniz üstüne bide müsait değilim kaba olurdu. Aranızda kan davası yoksa görüşülebilir bayram ziyareti için arayanda var aramayan çat kapı gelen de var. İncelik edip aramış bence arayan insanlar bana çok ince geliyor severim öyle :) süpriz daha çok yakın akrabalara yapılması daha doğru olur. Yada tek kimsesi olmayanlara bu benim fikrim ..

Ben esiminde anlamasi icin, evde olsaydm eger, onlara soguk olucaktm. Ve gercktn cocugumla ilgilenicektm sadece. Smdi evde olmicam. Daha iyl oldu. Kendileride bana sormadigi icin pisman olurlar insllh.

Ben misafir prverm. Daha önce hatta corona dönemindede en az 5 kez geldiler. Beni hic cagirmadilar. Hamileyken cok kötü halimde kabl etmedgmde bile, siz gelin demediler. Ben onlar geldiginde bizde kalm diye israr etmstm. Kücück kizimi esime verip, mangal yaptim onlara. Hr geldiklerinde cok güzel ikramlarda bulundum. Ama cok kirgnm ve kizgnm icimden gelmiyor özellikle onlara karsi
Bunlar siz kabul etmeyince kırılmışlar ve şimdi de bayramı bahane edip eskisi gibi gelip gitmek istiyorlar. Çok uyanık insanlarmış. Bir daha ağırlamayın gelseler bile.

Yani bayramlarda gönül almak gönüllerin bir olması hoş olurdu zaten 2 sene hiç görüşmemişsiniz üstüne bide müsait değilim kaba olurdu. Aranızda kan davası yoksa görüşülebilir bayram ziyareti için arayanda var aramayan çat kapı gelen de var. İncelik edip aramış bence arayan insanlar bana çok ince geliyor severim öyle :) süpriz daha çok yakın akrabalara yapılması daha doğru olur. Yada tek kimsesi olmayanlara bu benim fikrim ..
Gönül almak istedigini pek düsünemyrm. Kocasi istedigi icindir diye düsünyrm. Söyle ki eskiden kadin bana yazardi gelebilirmiyiz diye. Smdi esi benim esimi ariyor. Bana da bu kaba geliyor aslinda. Kadin bana yazsa buzlar erirdi aradaki. Ama kocasi yaziyor esimde bana sormuyor. Bende oyüzdn kiriliyorm

Bunlar siz kabul etmeyince kırılmışlar ve şimdi de bayramı bahane edip eskisi gibi gelip gitmek istiyorlar. Çok uyanık insanlarmış. Bir daha ağırlamayın gelseler bile.
Bana da uyanik geliyor. Cnkü burasini gezip görme oturma yeringörüyordu ki beni hic davet etmemesnden belli. Gelselerde hep ben eskisi gibi olamam o kesin

Eğer asla istemiyorsanız, evde değiliz x,y,z yere gidiyoruz diyebilirdiniz. Zaten 2 yıldır görüşmediğinize göre nereden bilecek gerçekten evde olup olmadığınızı. Bayram ziyaretine giderken önceden haber verip vermemek duruma göre değişir. Eğer evde olmama ihtimali olan veya yoğun olan birileri ise ben haber verilmesi taraftarıyım. Ben genelde gideceğim yere bayram bile olsa haberli gitmeyi tercih ederim. Ancak evde yaşlı bir aile büyüğü varsa ve her bayram geleneksel olarak herkes el öpmeye geldiği için evde olduklarını biliyorsam haber vermeden gidebilirim.

Eee haklı burada eşin,sen görüşmediğin babanı o niye aramıyor diye söyleniyor musun

Misafir olayın da aynı düşünmemiz mümkün değil ,bayram da ziyaret önemlidir bizim için ,siz kendinize göre yol çizersiniz.

Back
X