Bayram sabahı bir kahvaltı mevzusu!

aynen sürekli iş yapsın bide işlerini onlara göre yap istiyolar huyun suyun değişsin onlara benze yani onlardan öğren falan kızı yerine koysa kıyamaz zaten çalışıyo yazık diye
Ben hem yogun calisiyorum hem evim her daim piril piril gece ikiye kadar evi temzleyip yatiyorum eve maddi manevi kagkim fazla.(tabi esimde o konuda hakkini yiyemem fazlasiyla maddi olarak katkisi eve cok) ama hala gelin sunu yapar gelin boyle yapsin. Oglunu arayip biz geliyoruz der. Hic aman gelelimmi musaitmisn calisiyorsun yorgunsun demek yok birde gelince yemek yaomaz cay yapmaz beni beklerler gelim hazirliyayim diye.bende yapmiyorum yorgunum diyip direk ölüm uykusu :KK53:

Bayramlar sanırım erkeklere ve erkek ailelerine bayram cidden boyle şeyler okudukça bayramlardan soğuyorum. Evet kaynana kaynanaligini yapmış.

Bayram sabahı bende uyumayanlardanim ve herkesi öyle sanırdım..eşler camiden gelene kadar kahvaltı hazırlanır güzel bir kahvaltı yapılır. Bence abarttiginiz kadar kötü bir durum yok ortada ...Kvdemde yapar arada ve ben sorun etmem bunu.

Seni çok iyi anlıyorum
Bazı sebeplerden dolayı 4 yıl sonra kv deme taşındım 3 aydır oradayım ama niyeyse evde gelin varsa gelin yapmalı gibi zihniyetleri var ben buna hiç aldırmıyorum ama zaman geçtikçe sinir bozucu oluyor
Kapıyı çalmadan görme olayı en sinir olduğum şey bizimkiler de yaptı açıklamalarında kızı gibi görüyormuş ne sacma şey belki ben ciplagim? Ben annemin yanında hiç çıplak durmasını insanlar müdahale ve eleştiri dozunu kaçırıyor

merhaba kk.
Hiç uzatmadan konuya gececegim.Bayram dolayısıyla eşimin ailesinin yanında kalıyoruz.Bayram sabahına özel anlam yüklemem ben onu da belirteyim.eşim namaza gitti o sırada bende uyuyup uyanıyorum sürekli sonra bi ara odanın kapısı açıldı tak diye.
Ben ilk önce uykumdan uyanamadan anlamadım eşim mi acaba diye düşündüm.sonra yine dalmışım bu kez kv geldi hadi kahvaltı hazırlayalım şimdi gelirler diye.
İstegi gayet normal ama tavır yanlış değil mi sizce? İnsan bi kapıyı çalar bi bekler cevap gelmesini!
Ben tavırlarından söylediklerinden anladım hiç iş yapmıyosun bari bunu yap tavrı bu.
Bi konu anlatıyorum mesela birinin yaptıgı kışlık hazırlıkları en azından boş durmuyomuş bak diyo bana!
Yani kısacası ben evde gelin oldugum için benim hizmet etmemi bekliyor ve bunu belli ediyor.

İkinci kahvaltı meselesi ise; başka gün bayram sabahı kendi ailem yarın kahvaltıya bekliyoruz dedi.biraz gec kalmış bi şekilde uyandık apar topar hazırlanıyoruz yetişelim diye kv eşime etleri kasapa götür diye görev verdi.sebebi neymiş kp uyanmazmış şimdi.Bu nasıl düşüncesizlik biz kv ye geceden haber verdik sabah kahvaltıya yetişcez diye?
Gercekten sebepsiz yere gerildim.Bunu bilerek yapması çok üzücü degil mi?
1- kimsenin odasına pat diye girilmez ki..
2- kahvalti tek de hazırlanır, gelini uyandirmaya gerek yok.
3- misafirliğe gideceklere is verilmez

merhaba kk.
Hiç uzatmadan konuya gececegim.Bayram dolayısıyla eşimin ailesinin yanında kalıyoruz.Bayram sabahına özel anlam yüklemem ben onu da belirteyim.eşim namaza gitti o sırada bende uyuyup uyanıyorum sürekli sonra bi ara odanın kapısı açıldı tak diye.
Ben ilk önce uykumdan uyanamadan anlamadım eşim mi acaba diye düşündüm.sonra yine dalmışım bu kez kv geldi hadi kahvaltı hazırlayalım şimdi gelirler diye.
İstegi gayet normal ama tavır yanlış değil mi sizce? İnsan bi kapıyı çalar bi bekler cevap gelmesini!
Ben tavırlarından söylediklerinden anladım hiç iş yapmıyosun bari bunu yap tavrı bu.
Bi konu anlatıyorum mesela birinin yaptıgı kışlık hazırlıkları en azından boş durmuyomuş bak diyo bana!
Yani kısacası ben evde gelin oldugum için benim hizmet etmemi bekliyor ve bunu belli ediyor.

İkinci kahvaltı meselesi ise; başka gün bayram sabahı kendi ailem yarın kahvaltıya bekliyoruz dedi.biraz gec kalmış bi şekilde uyandık apar topar hazırlanıyoruz yetişelim diye kv eşime etleri kasapa götür diye görev verdi.sebebi neymiş kp uyanmazmış şimdi.Bu nasıl düşüncesizlik biz kv ye geceden haber verdik sabah kahvaltıya yetişcez diye?
Kapı çalamaması düşüncesizlik olmuş. Eşiniz etleri çektirmeye götürdü mü peki önemli olan bu?

Klasik kv tutumu
Üzülme hiç
Aynen klasik kv.benimkide kapı çalma huyu yoktur çünkü bilmez kapı çalmayı cahil.saygı ve görgü kurallarindan bihaber yaşiyo köyde.dalar öyle odaya kütt diye bide emirler yağdirir bağirarak.saygisizin teki işte.bayramda kahvalti hazirlamami bulaşiklari yikamami elde.evi supurmemi cay dagitmami bekler.ama bunlari tatli dille degil kabaca emrederek bekler.tam bi köylü kurnazıdır yani bulamadikki şöyle elit kibar modern bi nişantaşı kaynanası:işsiz:

Kalkardım kalkmayım yatayım diye hassasiyetim yok belirttim bunu da .ama bizde böyle degildir misafit keyfine bakar.bir kahvaltı koymak zor bir sey degil.hem de cat kapı girilip emrivaki yapılması ayıp görülür.herkesin aile yapısı farklı ama görgüsüzce davranışlar beni rahatsız ediyor.gözüme sokmasına gerek yok.
İyi ama sen o evin kızı gibisin artık, misafir değilsin ki.
Kahvaltı koymak zor değil ama evde genç bir kadın varken kahvaltıyı kv hazırlaması da abes.
Kapı çalma olayların da bence de kapıyı çalmıştır ama sen duymamış olabilirsin. O da el kızı gibi görmediğinden direk dalmıştır odaya.

Bı kadar şeyi dert edersen hayat geçmez. Bu standart hemen hemen bütün KV lerde olan durum. Beteri var tabi fazla fazla.
Benim ki misal kahvaltıyı hazırlar sonra şunu yaptım bunu yaptım diye dert yanarsın yoruldum ama size feda olsun yavrum modunda duygu sömürüsü yapardı.
Veya bir kaç birşey yapar başka birşey yapmaz eltimle benim gelip yapmamı beklerdi. Uzar da uzar öğlen olurdu bayram kahvaltısı anca yapılırdı

1- kimsenin odasına pat diye girilmez ki..
2- kahvalti tek de hazırlanır, gelini uyandirmaya gerek yok.
3- misafirliğe gideceklere is verilmez

1- Konu sahibi zaten uyuyormuş pat diye girdiği meçhul ki tezatlık var kapımı çalsa zaten sağlığım yerinde hazırlardım diyor ama bir yandan da ne var hazırlayıp kaldırsaydı diyor kaynana onun hizmetçisi mi bayram zamanı yakışık alır mı?

2-Eğer bir yere gidiyorsanız hele ki bayramda insan rahat edemez koca namaza gitmiş kaynana hazırlasın hazıra otutayım denmez koca kadın hazırlayacak gelin oturacak alt tarafı ilk gün bayram bu kadar zor mu kalkıp yardım etmek ne demek ben tatile geldim ayıp denen birşey var bayram sabahı kaynanaya sofra kurdurtup oturmak orası otel değil kaynana da aşçısı değil.

3- Ne misafiri? evin gelini oğlunun eşi nasıl misafir olabilir? evin kızı neyse o da öyle. Konu sahibi çalışıyor diye herşey önüme gelsin modunda kendi bayram bilmiyor diye etrafındakilere de uyum sağlayamıyor farklı şehirdeler alt tarafı bayramdan bayrama bir insan ortama uyum sağlayabilir kp eş gelecek hala uyuyor olmak size göre de ayıp değilse yazık çok tatil yapmak istiyorsa eşiyle otele gider

Bayramda kimin evine gidersem gideyim erken kalkıp bayram kahvaltısının hazırlanmasına yardım ederdim ben olsam. Bayram heyecanını yaşamak gerek. Özellikle kayınvalide evinde bir tık daha fazla dikkat ederdim laf söz vermemek için. Kapının çalınmadan odaya dalınması sinir bozucu birşey. Ona bende kızardım ,bu konuda hak verdim size

1- Konu sahibi zaten uyuyormuş pat diye girdiği meçhul ki tezatlık var kapımı çalsa zaten sağlığım yerinde hazırlardım diyor ama bir yandan da ne var hazırlayıp kaldırsaydı diyor kaynana onun hizmetçisi mi bayram zamanı yakışık alır mı?

2-Eğer bir yere gidiyorsanız hele ki bayramda insan rahat edemez koca namaza gitmiş kaynana hazırlasın hazıra otutayım denmez koca kadın hazırlayacak gelin oturacak alt tarafı ilk gün bayram bu kadar zor mu kalkıp yardım etmek ne demek ben tatile geldim ayıp denen birşey var bayram sabahı kaynanaya sofra kurdurtup oturmak orası otel değil kaynana da aşçısı değil.

3- Ne misafiri? evin gelini oğlunun eşi nasıl misafir olabilir? evin kızı neyse o da öyle. Konu sahibi çalışıyor diye herşey önüme gelsin modunda kendi bayram bilmiyor diye etrafındakilere de uyum sağlayamıyor farklı şehirdeler alt tarafı bayramdan bayrama bir insan ortama uyum sağlayabilir kp eş gelecek hala uyuyor olmak size göre de ayıp değilse yazık çok tatil yapmak istiyorsa eşiyle otele gider
+100000
:KK9::KK9:

merhaba kk.

Odaya keşke kapıyı çalarak girseydi ama onun dışında sorun edecek birşey görmedim sanki . Kahvaltıya 20 dakika geç gitseniz aileniz siz gelmeden kahvaltı mi yapar ? Neyse ufak tefek şeyleri görmezden gelin . Icinize dert etmeyin inanın umursanmayacak kadar küçük şeyler bunlar

Back
X