Bayram sabahı bir kahvaltı mevzusu!

Yani benim beklediğim de bana hiç dokunmasın degil.tabiki kalkarım saglıgım yerinde çok şükür.ama uyuyosam o an demek ki uyanamamışım kahvaltı hazırlayıp eşim de gelince sofraya çağırmak zor olmasa gerek
"kahvaltıyı hazırlayıp eşim de gelince sofraya çağırmak zor olmasa gerek."

Gerçekten de yüksünmemiş gibi bir haliniz var.Pardon.

Ailesini görmezden gelmedim nişanlıylen bile çok ölçüp tarttım.ama o kadar değişikmiş ki.nişanlıyken yerimden kaldırmak şöyle dursun nerdeyse yatağıma sofra kuracaktı.en ufak falso vermedi.sürekli agzında dua güzel laflar vardı.siz sadece mutlu olun anne baba diyin yeter diyordu.bi evlendim tam tersi oluverdi.başka biri hakkında konusurken bile o gelinde hiç iş yapmıyor diyor.kafayı takmış durumda.ve yüksündüğüm herhagi bie konu yok ben sadece odaya dalmasını ve bana karşı tavrını sorguladım.

Biraz kendinizi sorgulayın , acaba gerçekten gidince yabancı gibi mi duruyorsunuz ? Misafirim deyip durmuşsunuz.

Cok az insan kaynanasina dusman girerek evleniyodur emin olun her gelin baslarda saygili ne yapacagini bilemez sekilde evleniyolar ben oyleydim en azindan ama kaynana da damat kismida saygili olacak geline ki kimse rahatsiz olmasin ayrica konu sahibinin derdi kahvaltiyi hazirlamak degil zaten dan diye iceri dalmasi benimki de onun aynisiydi dan diye odama dalmalar daha ne saygisizliklar yasamadiysaniz anlamaniz mumkun degil
Çok şükür yaşamadım.Derdi kahvaltı değil zaten evet derdi kayınvalidenin varlığı ve bayram sabahı o evde olmak.Bu durumun çözüm merci eşi.Sizi o aileye bağlayan insan eşiniz ama eşimle kötü olmiyim mantığıyla hep suç kayınvalidelerde.Kadın öyle , değişmez , hiç mi anlaşılmıyor evlenmeden önce? Hayır yahu anlaşılıyor da sizler görmüyorsunuz bence.Görseniz de senede 2 kere görücem nasılsa diye önemsemiyorsunuz.Senede 2 kere görülen kişi hakkında konu açacak kadar ne yaşıyorsunuz yahu?

"kahvaltıyı hazırlayıp eşim de gelince sofraya çağırmak zor olmasa gerek."

Gerçekten de yüksünmemiş gibi bir haliniz var.Pardon.
Burda kahvaltıya yüksünmek anlamı çıkmıyor ama sizin bakış açınız o sanırım.benim odama dalıp bana tavır yapacagına kahvaltıyı hazırlayıp cagırmak Zor degil dediö.

Cay demleyip iki peynir zeytin koymak icin senden niye yardim bekliyor? Sen yokken tek basina hazirlamiyor muymus? Klasik kv zihniyeti iste gelinsen surekli is yapmalisin. Bildigini yapmaya devam et bence. Seni kendince yola getirmeye calisiyor
Devam ediyorım ama o zaman da adım utanmaza cıkıcak

Burda kahvaltıya yüksünmek anlamı çıkmıyor ama sizin bakış açınız o sanırım.benim odama dalıp bana tavır yapacagına kahvaltıyı hazırlayıp cagırmak Zor degil dediö.
Amacım polemik değil , onun sizin odanıza dalıp tavır yapacağına kahvaltıyı hazırlaması zor olmadığı gibi sizin de erken kalkıp kahvaltı hazırlamaya yardım etmeniz zor değildir diye düşünüyorum.Nişanlıyken anlamadınız böyle birileri olduğunu , pekala diyelim.

Çok şükür yaşamadım.Derdi kahvaltı değil zaten evet derdi kayınvalidenin varlığı ve bayram sabahı o evde olmak.Bu durumun çözüm merci eşi.Sizi o aileye bağlayan insan eşiniz ama eşimle kötü olmiyim mantığıyla hep suç kayınvalidelerde.Kadın öyle , değişmez , hiç mi anlaşılmıyor evlenmeden önce? Hayır yahu anlaşılıyor da sizler görmüyorsunuz bence.Görseniz de senede 2 kere görücem nasılsa diye önemsemiyorsunuz.Senede 2 kere görülen kişi hakkında konu açacak kadar ne yaşıyorsunuz yahu?
Gercekten anlasilmiyor nisanliyken birde is gercekten erkekte geciyo karima laf gelmesin ama benim kaynanam mutfakta yardim ettigimde cikardigim tabaklari geri yerine koyar baska tabak cikarir bardaklari begenmez hangisni cikarayim desen farketmez der yemek yapiyim desen buz dolabini actirmaz sen otur ben yaparim derdi sonra bi duydum gelin hicbisey yaomiyo is bilmiyoya cikti adim sanki kendi evimi o cekip ceviriyo tabi 15 sene olunca simdi ne derse desin etrafinda kimse inanmiyo o baska ama ben cok ezildim siz yasamamissiniz iste anlamanizi beklemiyorum hic te anlamayin zaten yasarken cok zor gercekten

bi cay koyup iki zeytin peynir hazirlayip cagirsaymis kaynana hazretleri.. 'hadi kizim kahvalti hazir gelirler simdi' deseymis.. hizmetci muamelesini nasil da normallestirmisler.

Her şeyi de bu kadar uzatmayın ya... buralara konu açacak kadar ne var şu yazdıklarınızda... Bu kadar rahatsızsanız direkt muhattabınıza söylersiniz derdinizi, bitti.

Siz kendi dersinizi alın, misafir gittiğiniz evde herkesten sonra kalkmayın. Bir de basit iletişim becerilerinizi geliştirin bence.

10 10 bucuk gibi

Bence erken bir vakit tatilde olan biri için. Bunun için en az 9 da uyanıp hazırlanıp yola düşmek lazım.

Ben aileme üçüncü gün 12 de gittim kahvaltıya.

Ne yaşadığınızı bilmiyorum ancak bu kadarcık bir olayı buyutmeniz hoş değil.

Bayram sabahı berabercek neşe içinde kahvaltı hazırlamak güzeldir.

Aile içine bayrama gidildiğinde herkes bilir ki yoğun geçer .

Evlilik böyle günlerde idare etmek ile huzur bulur.

Arkadaşlar yine bütün gelinler beni linç edecek tabiki ama fikrimi söylemek istiyoeum. Ben de bir gelinim bu arada. inançlar farklıdır elbette. Konu sahibi arkadaşımızin 'bayram' anlayışı farklı olabilir. Ama bizim kültürümüzde ve inanışımizda Kelime anlamının ağırlığını tqsimali bayram. Yani gerçekten bayram olmali. Sabah erkenden kalkıp sofralar kurariz, erkenden sik güzel guyiniriz, büyüklerimize hizmet de eder bundan gocunmayiz. Kayınvalidemle farklı mahallelerde oturuyorum. Mükemmel bır ilişkimiz yok, bazen iyiyiz bazen buruk. Ama ben bayram sabahı heyecanla kalkar gider sofrayı kurar çayı demler, neşeli heyecanlı olurum. Çünkü bizim bayramımız. Onlar da bana yardım ederler. Ama ben uyuyup ne kendi annemden ne kayınvalidemden bayram kahvaltısı beklemem.

Ee ama senin de kalkman gerekirdi. Sonuçta orda tatile gitmedin
Çok yaşayın emi. Öncelikle yaşımı söyliyim 39. Yani kv falan değilim. Ama sonuçta onun evindesin sen anlam yüklemesende bayram yani namazdan gelincek kahvaltı yapılcak kalkıp hazırlamanmı gerekir hazıra konmanmı. Sonuçta oda bir kadın ve buna sinir olmuş belliki ve söyliyerek değil kapıyı çalmıyarak belli etmiş. Ne olur birazda kendinizde hatayı arasınız herkes kv sini eleştiriyor ama kimse yaşlılık psikolojisi nedir bilmiyor. Gıcıkta olsak biraz hürmet etmek lazım.

Keşke siz erken kalkmış olsaydınız. Siz kendi iradeniz ile kalkmadıysanız, kimse kusura bakmasın bu işler zorla, istekle, odaya dalmakla olmaz. Kim olursa olsun, gönlünden kalkıp kahvaltı hazırlığına yardım etmek geçmiyorsa, sabah yatağından kaldırılıp kahvaltı hazırlatılmaz. Burada yapılan yorumları okudum da pek çok kişi belki kapıyı çalmıştır demiş. Bana göre siz kalkıp odanızdan çıkmadan kapıyı çalması yahut size seslenmesi de yanlış. Kaldı ki kapıyı açıp odaya girmesi çok saygısızca bir hareket. Her ailenin bayram ritüeli farklıdır. Keşke önceden size muhabbet arasında bayram ritüellerinden bahsetselerdi. Sonuçta sabahın yedisinde kahvaltıya oturmanız gerektiğini siz bilemezsiniz.Ama yine de siz kendi huzurunuz için çok takılmayın kayınvalidenize. Sizden iş bekliyor hizmet bekliyor olabilir, siz neyi doğru biliyor ve hissediyorsanız öyle davranın. En güzeli o bence ☺️

Abartmışsın cnm bence biraz benim eşim bazı neden den dolayı yanımda değil ama bayram sabahı evimden kendi ailemden uzak kayınvalidemlerle geçirdim sabah 5 de kalktım olmayan kocamın ailesini bırak sülalesine kahvaltı hazırladım Banane deyip hazırlamayabilirdim ama yılda sadece 1 yada 2 kez olan bişe içinde büyütmeye gerek yok

Şu konudan gelin kaynana kelimelerini kaldırsak; “ tatil yapmaya arkadaşımın evinde kalıyoruz eşimle, sabah on buçukta arkadaşım tak diye odaya girip hadi kahvaltı hazırlamaya dedi ya ben oraya tatil yapmaya gitmişim ne var sanki hazırlayıp kaldırsa” yazsa kim konu sahibine hak verirdi acaba. Ayrıca ben de öğlene doğru uyanan bir insanım ama başkasının evine gittiysem onların uyanma saatine göre alarmı kurar kalkarım. Evde uyuyan biri garip oluyor diğerleri kalkmışken

Back
X