• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram Tatlıları

SÜTLÜ NURİYE
$Sutlu-Nuriye.webp

Malzemeler

•5 yumurta akı
•1 yumurta
•Yarım su bardağı su
•4 su bardağı un
•2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
•130 gr tereyağı
•1 su bardağı nişasta
•1 su bardağı süt
•3-4 çorba kaşığı kaymak
•Yarım tatlı kaşığı tuz
Şerbet için:

•2 su bardağı tozşeker
•2 su bardağı su
•2 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

1 yumurta ve 5 yumurta akını hamur yoğurma kabına alın. Yarım bardak tuzlu su ilave edip kar halini alıncaya kadar çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Tereyağını eritip soğutarak yarı donmuş kıvama getirin. 30-35 cm çapındaki bir tepsiyi 1 çorba kaşığı kadar tereyağıyla yağlayın. 2 çorba kaşığı cevizi tatlının üzerine serpmek için ayırın.

Bezeleri nişasta serperek çok ince açın. 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir yağ sürerek tepsiye yayın. Üzerine cevizi serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye yayın. En üstteki yufkayı yağlayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri açık pembe olacak şekilde 25-30 dakika pişirin.

Sütü ısıtıp tatlının üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 10-15 dakika bekletin. Şerbetin üçte bir kadarını tatlının üzerine dökün. Tekrar kapağını kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin. Kalan şerbeti 7-8 dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üzerine gezdirin. Tatlı soğuyunca dilimleyin. Kaymak ve cevizle süsleyip servis yapın
ALINTIDIR...

ŞEKERPARE
$sekerpare2.webp

malzemeler:
şekerpare için:

1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:

1) 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.

2) Ateşten alıp ılıtın. 3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.

3) dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

4)Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
ALINTIDIR..

Son düzenleme:
hepsi çok güzel bende ne yapacağıma karar verememiştim:44: ya gül baklava yada dilber dudağı yapacağım ikiside çok güzel :56:

KALBURABASTI TATLISI

$org1.webp

Malzemeleri

Paket margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak dövülmüş ceviz içi

Kalburabastının şerbeti için

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 bardak su
Yarım limonun suyu

Kalburabastı hamurunu yapın

Margarin ile 3 su bardağı unu yoğurun.
Yoğurt, sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyin.
Karışımı iyice yoğurun.
Üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.
Kalburabastı şerbetini hazırlayın
2,5 bardak su ve 2,5 bardak şekeri kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyin.
Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Kalburabastının içini doldurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Şekilli olması için bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avuç içi büyüklüğünde açın.
Hamurun içine aldığı kadar ceviz koyun.
Hamurun uçlarını bir araya getirerek katlayın.
Katlanan kısmı altta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
Yaklaşık 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kızarınca fırından çıkarın .
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti kalburabastılar sıcakken üzerlerine dökün.
Şerbetini çekmesi için biraz bekleyin ve servis edin.
Afiyet olsun!
ALINTIDIR..

Son düzenleme:
KAYMAKLI BÜLBÜL YUVASI
$Bulbul-Yuvasi.webp

Malzemeler
•4 adet baklavalık yufka (Dikdörtgen kesilmiş ,hazır paketlerde)
•200 gram kaymak
•1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
•2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
•Üzerine
•1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
•Şerbeti
•2 su bardağı toz şeker,
•2 su bardağı su,
•1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi
1.Şerbeti için ; 2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır. 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenerek bir iki dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır,soğumaya bırakılır.
2.adet baklavalık yufka düz bir zemine serilir üzerine 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirilip 1 adet yufka üzerine düzgünce serilir.
3.Kaymağın yarısı düzgünce yufkanın üzerine yayılarak dövülmüş Antep fıstığı serpilir ve rulo yapılır.
4.Diğer iki adet yufkaya da aynı işlem uygulanarak rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
5.Buzdolabından alınarak 2 parmak genişliğinde kesilir.
6.Yağlanmış fırın tepsisine fıstıklı tarafları üste gelecek şeklide dizilir.1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ üzerine gezdirilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
7.Fırından çıkarınca bekletmeden soğuk şerbet üzerine dökülür.Şerbeti iyice çekince servis edilir.Afiyet olsun!
ALINTIDIR...

ŞAM TATLISI
$sam-tatlisi-tarifi.webp
Malzemeler

•1 su bardağı yoğurt
•1 su bardağı irmik
•1 su bardağı pudra şekeri (şeker de olabilir)
•1 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Üzeri için 1 avuç kabuksuz badem
•Şerbeti için;
•3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker,1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif

•Şerbeti için;
•su ve şekeri bir tencerede 10-15 dk. kaynatıp altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin.
•Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
•Tatlı için; pudra şekeri ve yoğurdu iyice karıştırın.
•Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha koyu kıvamda bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru koyun.
•Elinize yapışmaması için elinizi yağlayarak hamuru tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
•Üzerine kaynar suda 10-15 dk bekleterek kabuklarını soyduğunuz bademleri yerleştirin.
•Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin.
•Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiripn.
•Üzerine bir tepsi kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın.
•Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip servis yapabilirsiniz.
ALINTIDIR..

GÜL TATLISI
$gul_tatlisi3.webp

MALZEMELER
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz
Güllerin ortasına fındık,
Kırmızı ve yeşil gıda boyası

ŞERBETİ
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
İlk olarak şekeri ve suyu kaynatıp şerbeti hazırladım
Diğer yanda hamur malzemelerini karıştırdım,un ve kabartma tozunu da ilave edip kulakmemesi yumuşaklığındaki hamuru elde ettim.
Hamurdan çok küçük bir parçayı yaprak için kalanını ikiye böldüm.
Az olan hamura yeşil gıda boyasını,ikiye böldüğüm parçanın birine de kırmızı gıda boyası koyup hamuru renklendirdim(gıda boyalarını kürdanın ucuyla aldım)işin en zevkli aşaması renklendirme oldu çok eğlendim.
Hamurları merdane ile 2-3mm kalınlığında açtım,çay bardağı ile kestim
6 adet tek yada iki renk hamuru yarıları üstüste gelecek şekilde yan yana koydum,rulo yaptım,ortadan ikiye kestim vee 2 adet gülüm oldu. Yeşil olan hamurdan küçük yapraklar yapıp gülün yanına yapıştırdım.Gülleri tepsiye yerleştirip ortalarına fındık koydum ve 170 derecede pişirdim.Her ikiside ılıkken şerbetini döktüm,her şeyiyle mükemmel oldu,tereddütsüz yapabilirsiniz.

ALINTIDIR...

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI
$zehra50_hindistan_cevizli_tatli.webp
Malzemeler;

6 yumurta

1 su bardagi hindistan cevizi

1 su bardagi seker

1 su bardagi un(elenmis)
1 su bardagi siviyag

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya sekeri

SERBETI:

2 su bardagi seker

3 su bardagi su

YAPILISI:
Yumurtalarimiz,seker beraberce cirpilir kopük kopúk kabarip rengi beyaza yakin olunca cirpma isi birakilir.Mikser de birakilir.Siviyag,hindistan cevizi,elenerek un ,kabartma tozu ilave edilir ve vanilya eklenerek tel cirpici veya spatula ile karistirilir.Yaglanip unlanmış tepsiye dokülerek onceden isitilmis 180c lik firinda 25-30 dakika pisirilir altı,üstü kizarinca firindan alinir ve bir kenarda sogumaya birakilir.

Simdi serbeti hazirlayalim.şeker,su bir tencerede 10 dakika kaynatilir,daha sonra soguyan kekimize sıcak şerbet bir kasi yardimi ile her tarafina dokülür.

Tatlımız soğuyunca dilimlenir hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.
ALINTIDIR..

Son düzenleme:
Tulumba Tatlısı
$TULUMB~2.webp
Malzemeleri
•2,5 su bardağı un
•1 çorba kaşığı ince irmik
•1 çorba kaşığı nişasta
•5 yumurta
•1 küçük paket margarin (Yaklaşık 100 gr olması yeterlidir.)
•3 su bardağı şeker
•2 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı (kızartma için)
•1/4 limon suyu

Tarifin Yapılışı
Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır. Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır. Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur.Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır.Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Son olarak şuruba atılıp karıştırılır ve 5 dakika sonra tabağa alınır.

Afiyet Olsun!
ALINTIDIR..

Kadayıf Tatlısı

$kadayif-tatlisi.webp
Malzemeler

• 1 kilo tel kadayıf
• 250 gr iç ceviz
• 100 gr sıvıyağ
• 100 gr tereyağı

Şurubu:

• 4 bardak şeker
• 3 bardak su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kadayı Tatlısı
1- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
2- Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır.
3- Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır.
4- Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır.
5- Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür.

Not: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır.
ALINTIDIR...

FİNCANDA KADAYIF
$KADAYF~1.webp
MALZEMELER
-250gr. kadayıf
- 75gr. tereyağ
- 50gr. irice dövülmüş ceviz

Şerbet:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 kaşık limon suyu

YAPILIŞI
1- Şekeri ve suyu 3-4 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp, ılıtın.
2- Tereyağını eritin. Kadayıfı bir tepsiye alıp biraz havalandırın. Erimiş tereyağını üzerine gezdirip, kadayıflar yumuşayana kadar hafifçe ovalayın.
3- Bir türk kahvesi fincanını veya ufak bir tası yarısına kadar kadayıf telleri ile doldurup bastırın. Üzerine biraz ceviz yayıp, kadayıfla kapatın, tekrar bastırın. Fırın tepsisine çevirin.
4- 175° C’de üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
5- Kadayıf ve şerbet ılıkken, şerbeti kadayıfların üzerine dökün.Antep fıstığı ile süsleyin. Serviste yanına biraz kaymak veya çırpılmış çiğ krema ikram ederseniz, kalorili ama çok güzel oluyor. Ben süt kremasının tadını kadayıfa çok yakıştırıyorum
ALINTIDIR..

ETİMEK TATLISI
$1381089_10151663870240913_1611362923_n.webp
12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:

1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim.

Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.

Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.

Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
ALINTIDIR..

EKMEK KADAYIFI
$kadayif-b-7.webp

1 paket ekmek kadayıfı

1 kg. tozşeker

Yarım limonun suyu

200 gr. kaymak

5 su bardağı su

4 su bardağı su

YAPILIŞI

Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alalım. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirelim. Şerbet için toz şeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatalım. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirelim. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delelim. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayalım. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirelim. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapalım.
ALINTIDIR..

REVANİ
$revani.webp

Malzemeler:

5 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi.
1/2 su bardağı erimiş margarin
1 paket hindistan cevizi veya
2 kaşık antep fıstığı rendesi

Şerbet için;

3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı.su
1/2 Limon suyu

Revani Tarifi:

Üç buçuk su bardağı su ve şeker tencerede kaynatılır. İnmesine yakın yarım limon suyu sıkılarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya, yumurta, limon kabuğu rendesi, margarin ilave edilerek tüm malzeme iyice karıştırılır. Kalıp yağlanarak 180°Cde fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Revani fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerine dökülerek çekince hindistan ceviziyle süslenerek üzerine bir kapak kapatılır. Şerbeti servis yapılır.
ALINTIDIR..

MİDYE TATLI
$midye_tatlisi-400x262.webp

Malzemeler

1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı ılık su
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
80 gram margarin
3/4 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı şeker

Yapılışı

1. Büyükçe bir kaba unu koyup,ortasını açıyoruz.

2. Yumurta,yoğurt,sıvıyağ,ılık su ilave edip,karıştırarak bir hamur yapıyoruz.

3. Hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bezeyi mümkün olduğu kadar ince açarak büyütüyoruz.

4. Aralarına eritilmiş margarin sürüp,üst üste koyuyoruz. Üstteki yufkayı da yağlıyoruz.

5.Yufkaların kenarından çekerek dikdörtgen haline getiriyoruz. Uzun kenarından kıvırıp sararak rulo yapıyoruz. Ruloyu iki ucundan çekerek biraz uzatıyoruz. Bu şekilde biraz dinlendiriyoruz.

6. Dinlenen hamuru iki parmak ara ile kesiyoruz. Kesilen hamuru üstten bastırıp ve elle şekil vererek 5 cm çapında daire yapıyoruz.

7. Dairenin yarısına kıyılmış ceviz koyup,diğer yarıyı üzerine bastırmadan kapatıyoruz.

8.Yağlanmış tepsiye belirli aralıklarla diziyoruz.

9. 160-170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

10. 2 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu ilave ediyoruz. Orta kıvamda bir şurup hazırlıyoruz.

11. Şurup sıcak,hamurlar soğuk olarak üzerine döküyoruz. Afiyet olsun..

ALINTIDIR...

Son düzenleme:
Allahım bunlar ne böyle :27:Ellerine emeğine sağlık canım :16: hepsinden istiyorum hepsinden :52:

Son düzenleme:
Back
X