Bayrama denk gelen dogum...

Takiplerimi de devlette yaptırıyorum, doğumum da devlette olacak, çok memnunum. Bu kadar önyargılı olmayın.
Canım sen bızım nerde yasadıgımızı bılmıyorsun bence konusma devletede gıttım doktor delı gıbı mılletı azarlayıp adam uc hastaya bırden bakıyor hatta gerekmedıkce utrasyonda bakmıyor bıle ozeller desen berbat bende kucuk bır ılcede yasıyorum batıda ama hastane tertemız hasta sayısı az doktor teı tek alıyor hastaları burda uc dort kısı kıc kdar odada ayakda duruyoruz. Nasıl en ozel zamanlrında hamılelıkte bunu yasamak ıster mısın? Bende özele gıdıp o kadar ılgısızlıge bırde tonla para bayılmak ıstemem. Bence sen ön yargılı olma derım hıc bılmedıgım cografya ıcın. Detaylı utrasyon yapacak hastane bıle yok benım doktorum var 400 lıra ıstıyor ve burası doguda kucuk bır ıl.

Arkadasim pozitif dusunulcek bir konu degil bu. Telaslanmakta haklisiniz. Ama telaslanmak degil oste bu sorumluluk duygusu. Artik bebegimize karsi gorevlerimizden dolayi Her ihtimal icin bir plan yapmalisiniz. Annelik budur iste. Yok pozitif dusun yok hayirlisi olsunla olacak birsey degil bu. Size hak veriyorum.
Oncelikle tum ihtimal ve kosullarinizi masaya yatirin ,
Baska ozel hastane var mi ?
Var ise doktorunuz oraya gidebilir mi doguma ?
Gitmezse diger ozel hastane sizi kabul edebilecek doktor var mi ?
Baska ozel hastane yoksa devlet hastanesinde sizin doktorunuz size gelebiliyor mu ?
Yakin illerde ozel hastane var mi degistirebileceginiz.
Vs vs vs
Bu arada icinizi rahatlatmak icin soyleyim, dogumlarin cok azi tam zamaninda oluyor. Genellikle 37. Haftadan sonra her an olabilir. Siz sakin olun ki dogumuz rahat gecsin.

Ben buraya gelelı uc doktor ıstıfa ettı kactıkar resmen hem gorevlendırme ıle bır ay burda bır baska ılcede calısıyor doguda sonuc almaya ya da doktora kadınlar tek gıtmez 50 kadın varsa kapıda bekleyen 150 erkek olur pıs pıs bakarlar kapının onu ekmek kuyguru gıbı kalabalık olur. Doktor ıyı olsa ne olur her yer les gıbı kokuyor türkce bılen az zaten soruyom kadına 32 yasında 7. Dogurcam dıyor yeter dıyorum kocam ıstıyor dıyor dusun ıste. Agrı merkezde guvenlıkce doktorun kapıda duruyor ayrı bolum yapılmıs erkekler burda duramaz dıyor dusun anca oyle basa cıkmıslar. Daha cok sey anlatırımda sınırlenıyorum dusundukce.

Izin kullanacakmis doktorlar...
Biz de anlamadık...
Kendi doktorum ben buradayım ama ekip izinde olacak 4 gün dedi...
Benim anlamadığım aneztezi ekibi nasıl olmaz 4 gün hastanede...
Her an acil bi ameliyat olabilir...😑
Devlet hastanesi berbat demissiniz ama en azindan siz dogum yapsaniz ya da acil bir durum olsa size orasi mudahale edecek..

Devlet hastanesi berbat demissiniz ama en azindan siz dogum yapsaniz ya da acil bir durum olsa size orasi mudahale edecek..
O zaman niye insanlar ozel hastaneleri tercih ediyor ?
Burda konu sahibi devlet hastanelerini tartismiyor. Devlet hastanelrindeki imkanlar hicbir ozelde yok evet, ama temizlik ortam, calisanlarin hastaya yaklasimi, ilgisi hakkinda da yorum yapabilir misiniz ?

O zaman niye insanlar ozel hastaneleri tercih ediyor ?
Burda konu sahibi devlet hastanelerini tartismiyor. Devlet hastanelrindeki imkanlar hicbir ozelde yok evet, ama temizlik ortam, calisanlarin hastaya yaklasimi, ilgisi hakkinda da yorum yapabilir misiniz ?

Doğuda ki devlet hastanelerinde sıkıntı var, çok büyük yerler hariç.

Batı da böyle değil.

Devlet hastanesi kotu diyorsaniz van erzurum gibi çevre illere bile gidebilirsiniz. En iyisini düşünüp siz karar vereceksiniz

Doğuda ki devlet hastanelerinde sıkıntı var, çok büyük yerler hariç.

Batı da böyle değil.
Ben batidayim. ama bende ozel tercih ettim. Cunku "memurlarin" devlet hastanesinde bebegime gereken ozeni gostereceginden emin olamadim. Ilk baslarda devlete mi gitsem dedim , bebekte bir komplikasyon olursa techizatli olsun dedim. Bana gosterilen muameleden sonra hemen vazgecrim. Ozelde harika bir ebeyle harika bir doktorla, tertemiz bir ortamda normal dogum yaptim.
Sadece imkanlar da yeterli degil devlette calisan insanlarin isini layikiyla yapip yapmadigi asil benim icin sorundu

Yani sonuç olarak berbat olduğu gercegini değiştirmiyor...
Elbette acil durumlarda mecbur kalıyoruz ama sıkıntı da yaşıyoruz...
Zaten çoğu zaman erzuruma sevk ediliyor hastalar...
Yani hastane ve doktorlar iyi olsa zaten özele gitmem inanın...

Ben batidayim. ama bende ozel tercih ettim. Cunku "memurlarin" devlet hastanesinde bebegime gereken ozeni gostereceginden emin olamadim. Ilk baslarda devlete mi gitsem dedim , bebekte bir komplikasyon olursa techizatli olsun dedim. Bana gosterilen muameleden sonra hemen vazgecrim. Ozelde harika bir ebeyle harika bir doktorla, tertemiz bir ortamda normal dogum yaptim.
Sadece imkanlar da yeterli degil devlette calisan insanlarin isini layikiyla yapip yapmadigi asil benim icin sorundu
Aynen işlerini yapmıyorlar

Bir programda kadın doğum uzmanından duymuştum perde asmak doğumu başlatıyor diye perde asmadaki asıl eylem bir yere uzanmak, zorlanmak, parmak ucuna kalkmak bu tür şeyler ama dr günü geçmiş gebelere söylüyormuş yapın diye bence çok sakıncalı kötü sonuçlar da doğurabilir Allah yardımcınız olsun

Agrı devket hastanesı taş catlasın bır senelık hastane ama bır tuvaletlerıne gıdın kapısını kırmıslar zaten hıc detarjan yok tuvalete gırmemle cıkmam bır oldu o kadar kötü kı anlatamam eşime dedım hadı gıdelım bız burda hastalık kaparız. Battıda yıllarca ılce hastanesıne gıttım pecetesız deterjansız hıc gırmedım o kadar eskı olmasına ragmen tertemızdı cunku kullananlar bırbını denetlıyor dıyor boyle mı bırakılır tuvalet suyu bosa akıtma derler bıze peceteler ozellıkle cop kutusuna atılır pedler acık atılmaz. Hasta haklarına onem verılır. Burda dıngonun ahırı gıbı hastaneler. Her vezneye ıse yaramayan bes kısı oturtmuslar hastane sahıbı gıbı davranıyorlar soru sorsan yuzune bakıyorlar. Bende devletın bana verdıgı ımkanı kullanmak ısterıl tabıkı ama kullanamıyorsun burda devlet hastanesını kucumsemek degıl ınsan özel hıssettıgı donemde ılgı gormek ıstıyor azar duymak ıstemıyor

Yani sonuç olarak berbat olduğu gercegini değiştirmiyor...
Elbette acil durumlarda mecbur kalıyoruz ama sıkıntı da yaşıyoruz...
Zaten çoğu zaman erzuruma sevk ediliyor hastalar...
Yani hastane ve doktorlar iyi olsa zaten özele gitmem inanın...
Ozel hastanede sizi yuzustu birakmis resmen..

Bir programda kadın doğum uzmanından duymuştum perde asmak doğumu başlatıyor diye perde asmadaki asıl eylem bir yere uzanmak, zorlanmak, parmak ucuna kalkmak bu tür şeyler ama dr günü geçmiş gebelere söylüyormuş yapın diye bence çok sakıncalı kötü sonuçlar da doğurabilir Allah yardımcınız olsun
Amin...
Yani tek isteğim sag sağlim bayram öncesi doğurmak....
Çünkü stres yapıyorum...
Anksiyete bozukluğu da olunca ben de gerilim yapıyor..

Agrı devket hastanesı taş catlasın bır senelık hastane ama bır tuvaletlerıne gıdın kapısını kırmıslar zaten hıc detarjan yok tuvalete gırmemle cıkmam bır oldu o kadar kötü kı anlatamam eşime dedım hadı gıdelım bız burda hastalık kaparız. Battıda yıllarca ılce hastanesıne gıttım pecetesız deterjansız hıc gırmedım o kadar eskı olmasına ragmen tertemızdı cunku kullananlar bırbını denetlıyor dıyor boyle mı bırakılır tuvalet suyu bosa akıtma derler bıze peceteler ozellıkle cop kutusuna atılır pedler acık atılmaz. Hasta haklarına onem verılır. Burda dıngonun ahırı gıbı hastaneler. Her vezneye ıse yaramayan bes kısı oturtmuslar hastane sahıbı gıbı davranıyorlar soru sorsan yuzune bakıyorlar. Bende devletın bana verdıgı ımkanı kullanmak ısterıl tabıkı ama kullanamıyorsun burda devlet hastanesını kucumsemek degıl ınsan özel hıssettıgı donemde ılgı gormek ıstıyor azar duymak ıstemıyor
Dış gebelikten acil ameliyata alındım..
Yemin ediyorum kadın doğum acildeki lavabonun zemini kan pıhtısı ile kaplı idi ve bildiğiniz leş kokuyordu kan...
Kurumuz kan lekeleri pıhtılar bozuk klozet ağzına kadar kanlı hasta bezi dolu çöp kovası
Ve hastane taş çatlasın 4 5 aylıktı

Dış gebelikten acil ameliyata alındım..
Yemin ediyorum kadın doğum acildeki lavabonun zemini kan pıhtısı ile kaplı idi ve bildiğiniz leş kokuyordu kan...
Kurumuz kan lekeleri pıhtılar bozuk klozet ağzına kadar kanlı hasta bezi dolu çöp kovası
Ve hastane taş çatlasın 4 5 aylıktı
Aynen aynen ve emınım batıdakı hastanelerden daha cok temızlıkcı ve temızlık malzemesı vardır . Çalmaktan cırpmaktan gerıye bırsey kalmıyor ınsanlarda duzensız ılgısız devletın malı denız yemeyen kerız gıbı davranıyor. Kacak elektırık mısalı devletten ne ındırırsek kar hesabı hepsını katılıyorum belkı fazlasını gormussundur. Devlet fazlasını verıyor ama ınsanlar kötü. Neyse ben erzurum arastırmada olacagım dogumda senı de beklerım erzuruma😁

Ozel hastanede sizi yuzustu birakmis resmen..
Batıda olsa ozelde onu yapamaz ıste anladın mı özelı böyleyse devletı düşün. Arkadasa dıyorum doktorum agrı merkeze gıtmıs özeldekı doktorum dıyor hastalarına haber vermeden nasıl gıder ben duzenlı gıden bırıyım bırde merkezde gıdıyordum hıc haber vermeden ılceye gıttı doktor orda ıkı uc ay kaldı gerı merkeze gectı ama bıze hıc bırsekılde haber vermedı batıda bunu yapamaz işte. Hasta hakları dıye bırsey var.

Back
X