- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
bence aılenızı cokta takmayın, gecen bayramı da ayrı gecırmıssınız esınızle, aslında bu bayram esınızın aılesıne de ugrasanız fena olmazmıs sonucta ıkı saatlık yol gıt gel yormaz sızı hem gonullerı olurdu..
mesela bana tatıl 9 gun ama esım arıfeden ıtıbaren ızınlı, ben cumadan yola cıkacagım aılem su an devre tatılde oraya gıdecegım tatıl ıcın , arıfe gunu gerı donup ,bayramın ılk gunu kv. delere ugradıktan sonra aılemın yanına gececegım esımı de alıp (aılem bayramda memlekete donmus olacak) bızımkıler 1 saatlık mesafede, esımın aılesı burada... her ıkı tarafında gonlunu yapmak lazım dıye dusunuyorum..
tayin olursa ailenizle aynı şehre mi olacak ? eşinizin sizin ve ailenizin aynı şehirde yaşayabileceği bir olasılık yok mu ?
Biliyor musunuz annemle aynı şehirde yaşıyoruz fakat trafik ile bizde 5 saatte orda oluyoruz
Ve ben bu yüzden ayda sadece 1 gün gidiyorum...
Ailenin anlayışlı olması gerekiyor.
Evet gittim mi dönmek istemiyorum ama yol yoruyor
Ailen bana aşırı anlayışsız geldi.evli bi insanın 5 saatlik yola 2 hafta bir gidip 2 gün kalmanız abartı.Ayda 1 olsa neyse.1 saatlik yol değil ki.Bütçeyede zarar.Eşiniz çok anlayışlı bu konuda.Valla ben bekarım eşim olacak kişi 5 saatlik yola gidecek ayda 4 gün yalnız bırakıcak büyük tartışma çıkar
hiç bir zaman düşünmemelisin bence, eşinden ayrı olmamalı zaten ayrılığı yaşamışsınız. ailenin yanında yaşadıktan sonra evliliğin ne anlamı var değil miorası hiç belli değil. ancak seneye yazın belli olacak olma ihtimali de var.
eşim de ankarada sınava girdi o iş olursa ben de ankaraya gitme ihtimali var. o zaman ben de giderim diyorum . ama babamlar izmire gel diyolar o konuyu şimdiden düşünmeyi hiiiiiiç istemiyorum :)
Ben senin yerinde olsam aileme erken giderim 2 gün orda kalırım diğer 2 günü eşimin ailesinde geçiririm. Hem iki tarafta memnun olur.Tatili 9 gün yaptılar benim başım ağrıdı yine.
Bu bayramı benim tarafımla geçireceğiz (5 saatlik mesafe)
geçen bayram eşim kendi ailesine gitti. onlar da 2 saatlik mesafede (tatil kısa diye) ben de kendi tarafıma gittim.
şimdi tatil 9 gün oldu.
biz de arefeden 1 gün önce (salı) gidelim dedik. eşim bayramın 2. günü evimize dönecek ben de son güne kadar kalıcam.
benim taraftan yine memnuniyetsizlik çıktı. neden ilk günden gelmiyosun diye?
eşimi bırakıp gitmek istemiyorum.
kendimi çok yalnız hissediyorum onsuz gidince.
tatilin ilk 3 günü dinlenir evdeki işlerimizi hallederiz biraz nefes alırız dedik çünkü eşim son 2 haftadır tatilsiz çalıştı şehir dışına gitti geldi. aşırı yorgun, sabah zor kalkıyor işe giderken bile.
şimdi ailem daha erken çağırıyo desem eşim tavır yapıcak (hem salı günü gitmek ikimizin ortak kararı, biletleri bile aldım)
babam ise eşim yüzünden geç gidiyorum diye düşünüp eşime tavır alacak eminim ki.
belki erken gelirsiniz diyor
napiyim? nasıl iki tarafı da idare edeyim?
not: uzun zamandır görüşmüyor musunuz diye soranlar olabilir. ben ailemi ziyarete 2 haftada bir gidiyorum. haftasonları eşim evde yalnız kalıyor.
aynı benim babamdan bir tane daha var mışMilletin babasi kizi bayramda yanina erken gelmiyo diye tavir alir benimki de kayinvalidenlerin yanina niye arifeden gitmiyosun da bayram gunu gidiyosun diye trip atar. Hani marjinal bizdik babacim bak gor bunlari
aynen cnm bu arkadasa cok imrendimMilletin babasi kizi bayramda yanina erken gelmiyo diye tavir alir benimki de kayinvalidenlerin yanina niye arifeden gitmiyosun da bayram gunu gidiyosun diye trip atar. Hani marjinal bizdik babacim bak gor bunlari
Allah şifa versin o zaman bayram dolayı bilette sıkıntı oldu demekten başka çaresiz yoknapiyim işte annem hasta diye
annem babam sağlıklı olsalar ben 2 ayda 1 falan giderdim herhalde.
ama nerdeyse evlendiğimden beri annem hasta. gitsem ben yollarda mahvoluyodum, gitmesem vicdanen rahat olamıyosun.
2 sene önce 8 saat yol gidiyodum 2 haftada bir, tayin oldum da biraz yakınlaştım.
Bence siz eşinizde kabahat bulmayin eger siz onun ailesini konu disi yapiyosaniz gitmiyosaniz onun yerinde olsam.beni oldursende gitmwm senin ailenin evine adam.yine gidiyomus ailende hala kocani sucluyosa senin ailedede is yok allah esine yardim.etsin ben gecen bayram kv deydim.bu bayram annemlere gdecegiz esimle ve ailem gecen bayram israr etmedi bu bayramda etmedi rabbime aukur iki tarafda anlayisli... bana kalirsa siz zaten bastan kaybetmissinizeşimin ailesi konu dışı
ben takılmıyorum onlarla
ailem ve eşim arasında geçiyor bu olaylar
Hahah canım benim babamda öyle kv dene git orda kal o gelsin ne derse cevap verme hizmet et bu kafada...... baska kv olsa ezer gelini nasilsa baabasi razi diye ama allahdan kv anlayisli pamuk gibiMilletin babasi kizi bayramda yanina erken gelmiyo diye tavir alir benimki de kayinvalidenlerin yanina niye arifeden gitmiyosun da bayram gunu gidiyosun diye trip atar. Hani marjinal bizdik babacim bak gor bunlari
Neden beraber gitmiyosunuz. Bizde adet once erkegin ailesine sonra kadinin ailesine gidilir. Beraber bi kac gun orda bi kac gun sizde kalin[/QUOTE][QUOTEytinagaci, post: 42659938, member: 488460"]Tatili 9 gün yaptılar benim başım ağrıdı yine.
geçen bayram eşim kendi ailesine gitti. onlar da 2 saatlik mesafede (tatil kısa diye) ben de kendi tarafıma gittim.
şimdi tatil 9 gün oldu.
biz de arefeden 1 gün önce (salı) gidelim dedik. eşim bayramın 2. günü evimize dönecek ben de son güne kadar kalıcam.
tatilin ilk 3 günü dinlenir evdeki işlerimizi hallederiz biraz nefes alırız dedik çünkü eşim son 2 haftadır tatilsiz çalıştı şehir dışına gitti geldi. aşırı yorgun, sabah zor kalkıyor işe giderken bile.
şimdi ailem daha erken çağırıyo desem eşim tavır yapıcak (hem salı günü gitmek ikimizin ortak kararı, biletleri bile aldım)
babam ise eşim yüzünden geç gidiyorum diye düşünüp eşime tavır alacak eminim ki.
not: uzun zamandır görüşmüyor musunuz diye soranlar olabilir. ben ailemi ziyarete 2 haftada bir gidiyorum. haftasonları eşim evde yalnız kalıyor.
Canim arkadas esinin ailesiyle takilmiyormuss konu kendi ailesi ve esiymis esinin ailesine kendi gitmiyo esi tek gidiyo kendi ailesinede esiyle birlikde gitmek istemesi yetmiyo gibi tum tatilide orda gecirelim diyo tam yuzsuz luk[/QUOTE]Neden beraber gitmiyosunuz. Bizde adet once erkegin ailesine sonra kadinin ailesine gidilir. Beraber bi kac gun orda bi kac gun sizde kalin
Evlendim evleneli bayramlardan tiksinir oldum.üç aşağı beş yukarı hemen hemen herkes aynı dertten muzdarip.iki tarafın ailesini memnun etmeye çalıştıkça mutsuz olan eşler oluyor.evet bayramlar aile ile güzel anlamlı ama evlenerek çekirdek ailemizi kurduğumuzun farkında değiller.eşinle geçir bayramı sonra birlikte gider el öper gönüllerini alırsınız.Tatili 9 gün yaptılar benim başım ağrıdı yine.
şimdi tatil 9 gün oldu.
Aynenn cok sacma bana da sacma geldi. Benim aileme gelmeyenin ben esiginden bile gecmem. Bencilligi bi kenara birakip es için her seye sabredilir. Ayrica kiz tarafi kızı veren taraftir ilk gün gelmemesine goz yumulmalii[/QUOTE]Canim arkadas esinin ailesiyle takilmiyormuss konu kendi ailesi ve esiymis esinin ailesine kendi gitmiyo esi tek gidiyo kendi ailesinede esiyle birlikde gitmek istemesi yetmiyo gibi tum tatilide orda gecirelim diyo tam yuzsuz luk
Ben kv ile ayni sehirdeyim benim ailem sehir disnda gecen bayram kv gecirdik bu bayra ben aileme gidecegim esimde bayramin 2. Gunu gelecek bunda bile bencillik yapip 1. Gunden gel demedim sonucda kurban kesilecek ilk gun ailesinin yaninda olup yardim etmeli o kadr buyutmus annesi dogurmua emek vermis benin erkek evladm bu ada gbi yapsa cok zoruma gider heralde allah hayrli evlat ve gelin nasip etsin herkez bizim gbi anlayisli olmuyo demekki[/QUOTE]Aynenn cok sacma bana da sacma geldi. Benim aileme gelmeyenin ben esiginden bile gecmem. Bencilligi bi kenara birakip es için her seye sabredilir. Ayrica kiz tarafi kızı veren taraftir ilk gün gelmemesine goz yumulmalii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?