• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda aile ziyareti

ramazan bayramına bir hafta kala kardeşim eşi geldi bir hafta sonra gittier yani iki hafta kaldılar.

kardeşimin eşi mersinli biz konya izmirde yaşıyorlar mersine gitmek için konyadan geçicekler arabayla gelirlerse konya da 3 4 gün kalıp mersine geçelim diyor bir günde yolda geçiririz planları bu...

bizimkiler gerek yok

yollar kalabalık olur.konya da kalın çoluk çocuk eglenceil olur diyorlar asında torunları özlediler bırakmak istemiyorlar.bende ramazan bayramında burdalar dı diyorum bana sen karışma diyorlar.

büyüklere bazen laf anlatmak çok zor.

Zeytincim babanın tavırlarını önemseme, eşinin de önemsemeyeceğini düşünüyorum çünkü babanın genel tavrı az çok belli.
Sizin durum ekstrem bir durum ve bazen keyfinizce karar alabilmelisiniz. Daha erken giderseniz her zaman öyle bir beklentiye girebilir baban, ya da her zaman öncelik onlarda olsun, en önemli onlar olsun isteyebilir. Elbette aile çok önemlidir ama size 1 güncük dinlenmeyi çok görmemeliler.

koalina az çok biliyosun işte sen de konularımdan.
hayır eşim "önce benim ailem" falan diyen bi tip olsa napıcaktı merak ediyorum :)
işte huzursuz oluyor içim.

kardeşim aradı "babama geleceğin günü tekrar söyle sizi daha erken bekliyor" diyor.
artık gidicez surat yapan da yapsın. eşim zaten 3 gün kalıp dönecek yani. oradayken ona laf söylemez arkasından bana saydırır :)

koalina az çok biliyosun işte sen de konularımdan.
hayır eşim "önce benim ailem" falan diyen bi tip olsa napıcaktı merak ediyorum :)
işte huzursuz oluyor içim.

kardeşim aradı "babama geleceğin günü tekrar söyle sizi daha erken bekliyor" diyor.
artık gidicez surat yapan da yapsın. eşim zaten 3 gün kalıp dönecek yani. oradayken ona laf söylemez arkasından bana saydırır :)
Hiç huzursuz olmana gerek yok, daha ne yapacaksın? Fazlanın da fazlasını yaptın-yapıyorsun.
Kulağını tıka ve iç sesini dinle:) Sana ney mantıklı geliyorsa onu yap.

E sizde haklısınız ama.. bileti almış san z bileti şu zamanda kesmiş Iz dersiniz anlayışla karşılarlar diye düşünüyorum

Evliliğimde 5 Bayram geçirdim ilk 4ünü kayınvalidenin çantası olarak.
2 ailede yakınımızda ama anne tarafım tekirdağda olduğu için annemler bayramda orada oluyo.

Açıkçası bu 4 Bayram bana hiç Bayram gibi gelmedi 5. Bayram isyan bayrağını çektim Tekirdağ'a gittik ben gerçekten mutlu oldum.

Şimdi eşimin izni problem o gelemesede ben gitmek istiyorum.
Eşiniz hergün yanınızda zaten bayramıda ailenizle geçirin

4 yıllık evliliğimin 2.5 senesi eşimden ayrı geçti. daha 1 senedir kesintisiz beraberiz :) 15 günde 1 de haftasonları 2 gün evde yokum diye bu tatilde pek ayrı kalmak istemiyoruz. 9 gün ayrılık benim için de zor olur eşim için de. zaten eve geldiğimde savaş alanı buluyorum adam tek başına kalınca resmen evi yerinden oynatıyor. :D
ağustosta 15 gün kaldım ailemle
10 gün önce de ordaydım yine. bu defa eşim de gelsin istiyorum işte :(

geçmiş olsun annene, eşini de tebrik ederim , benim eşim sabredemedi, ama bizde hastalık gibi özel bir durum yok.
şu an eşim aileme çok uzaklaştı, eskiden kendisi gitmeye can atardı, bu baskılardan sonra iki üç ayda bir zor götürüyorum, birde eşim annemi aradığında annem olayı kavga boyutuna getirdi falan zor günler geçirdik
evlatlarının mutluluğu huzuru için her fedakarlığı yapan ailelere çok özeniyorum, bizim ailelerimizde fedakarlığı hep biz yapıyoruz maalesef
baban da kötü yerden vuruyor yalnız, allah yardımcın olsun. şimdi baban böyle söyleyince sen istediğin kadar benim de yaşantım var de yada düşün direk vicdanına dokunuyor, çaresiz kalıyorsun rest çekemiyorsun. ne yapılabilir bilemedim inan, başka kardeşin yok mu

ama annen biraz fazla baskı yapmış bence de.
benim ailem de bi şöyle rahat olamadılar :)
annem hasta olmasa da böyle olurdu sanıyorum ki.
çünkü babam biraz alıngan ve olayları farklı değerlendiren bi insan.
hayatta önce kendisi gelmeli gibi düşünüyor.
bizlerin de bi hayatı olduğunu, yorgun hasta, mutsuz olabileceğimize dair empati kuramıyor.
gelin işte nooolcak diyor yani :D

vicdanın neye el veriyosa öyle davran
ben gel gelme diyemem
ama düşünmen lazım ben evde duracağıma annemin yanında dururum demen lazım diyor

babamın yaptığı çok acımasızca
ben zaten annemi düşünüyorum :( gittiğim zamanlarda gayet iyi vakit geçiriyoruz. elimden geleni yapıyorum.
erkek kardeşim yanlarında.

ramazan bayramına bir hafta kala kardeşim eşi geldi bir hafta sonra gittier yani iki hafta kaldılar.

kardeşimin eşi mersinli biz konya izmirde yaşıyorlar mersine gitmek için konyadan geçicekler arabayla gelirlerse konya da 3 4 gün kalıp mersine geçelim diyor bir günde yolda geçiririz planları bu...

bizimkiler gerek yok

yollar kalabalık olur.konya da kalın çoluk çocuk eglenceil olur diyorlar asında torunları özlediler bırakmak istemiyorlar.bende ramazan bayramında burdalar dı diyorum bana sen karışma diyorlar.

büyüklere bazen laf anlatmak çok zor.

işte onun yerine samimi bir şekilde
"aa ne güzel düşünmüşsünüz evladım biz de görelim onlar da görsün torunlarını
geldiniz bizi unutmadınız, mutlu ettiniz ayağınıza sağlık deseler" kimse sıkıntı yaşamıycak aslında.

Tatili 9 gün yaptılar benim başım ağrıdı yine. :KK70:

Bu bayramı benim tarafımla geçireceğiz (5 saatlik mesafe)
geçen bayram eşim kendi ailesine gitti. onlar da 2 saatlik mesafede (tatil kısa diye) ben de kendi tarafıma gittim.
şimdi tatil 9 gün oldu.

biz de arefeden 1 gün önce (salı) gidelim dedik. eşim bayramın 2. günü evimize dönecek ben de son güne kadar kalıcam.

benim taraftan yine memnuniyetsizlik çıktı. neden ilk günden gelmiyosun diye?

eşimi bırakıp gitmek istemiyorum.
kendimi çok yalnız hissediyorum onsuz gidince.

tatilin ilk 3 günü dinlenir evdeki işlerimizi hallederiz biraz nefes alırız dedik çünkü eşim son 2 haftadır tatilsiz çalıştı şehir dışına gitti geldi. aşırı yorgun, sabah zor kalkıyor işe giderken bile.

şimdi ailem daha erken çağırıyo desem eşim tavır yapıcak (hem salı günü gitmek ikimizin ortak kararı, biletleri bile aldım)
babam ise eşim yüzünden geç gidiyorum diye düşünüp eşime tavır alacak eminim ki.
belki erken gelirsiniz diyor

napiyim? nasıl iki tarafı da idare edeyim?

not: uzun zamandır görüşmüyor musunuz diye soranlar olabilir. ben ailemi ziyarete 2 haftada bir gidiyorum. haftasonları eşim evde yalnız kalıyor.
ay valla böyle memnuniyetsiz anne babaların tamamını bir kazana doldurup sulamak istiyorum kimse kusura bakmasın :KK45::KK45::KK45:

ay valla böyle memnuniyetsiz anne babaların tamamını bir kazana doldurup sulamak istiyorum kimse kusura bakmasın :KK45::KK45::KK45:

eşime biz böyle olmayalım diyorum.

Sevdiklerinize uçmaları için kanatlar, geri dönebilmeleri için kökler verin. Ve de yanınızda kalmaları için nedenler.

diye bi söz var ya, bende ne kanat var ne kök ne de kalmak için neden.
ne yalan söyliyim bayram gelicek yıllık izin olcak diye rahatsız oluyorum. çünkü kimseyi memnun edemiyorum. :(

Canım ya seni kk dan , yorumlarindan vs biliyorum durumunu az çok. Annenin hastalığını da biliyorum. Ve tanimasam da aklima geldikçe dua ediyorum annene, bir ara kk da yazmıştın annenin durumunu..rabbim şifa versin öncelikle..canım baban sana karşı düşüncesiz davranıyor. Sen zaten annen için evinle annenin evi arasında mekik dokuyorsun.çırpınıp duruyorsun. Baban göremiyor mu bunu..az biraz senin de dinlenmeye hakkın yok mu..ve senin bir esin var..hic demiyor mu eşiyle arasını bozuyor muyum bu tavirlarimla acaba diye..sen zaten anneni sizin eve alma teklifinde de bulunmustun sanirsam, onda da kendi de gelmek istiyordu galiba..bir ara bakıcı tutmustunuz annene..haala var mi bakıcısı..benden sana tavsiye, babana karşı net ol, lafı ağzında eveleyip geveleme salı günü gideceginizin aciklamasini yapmak için..söyle salı günü gelcez burada da işlerim var, biraz da rahatsızım yola çıkamam toparlanayim biraz de olmazsa.. yani vallahi baban burnundan getiriyor senin yaa canimm

Bence ailenin yaptığı tahammülsüzlük...

Ramazanda gittim 10 gün kadar kaldık eşimle. Bu bayram gelemem dedim ki çok yorgunum gerçekten yaz kurslarım, eğitimim vs vardı .. Kendi ailem Anlayış gösterdi ama bizim de eşimin ailesi Anlayış göstermiyor. Halbuki Ramazan da onlarda da klasik 6-7 gün kadar.
Eşime tek git bari dedim . O da olmaz diyor.

Valla bayram mı kutluyoruz aile işkencesi mi çekiyoruz? Ben çözemedim. Her bayram aynı Sıkıntılar..
Bir de bizimkiler 10 saatlik mesafede ve birbirlerine ters istikamette düşün.
Aynen ya tatilin uzaması a bile sevinemedim. Ailem 9 saatlik mesafede eşinin ailesi 1.5 Saat ama neymiş bayramdan önce 5 gunu ve bayramın 1. Gunu ailesiyle geçirecekmisiz.2. Gün yola çıkıp benim aileme gidecekmisizz yani bayramın 2. Günü yolda gececek.uffff sonra da gel Pzt. İse başla ufffff

Tatili 9 gün yaptılar benim başım ağrıdı yine. :KK70:

Bu bayramı benim tarafımla geçireceğiz (5 saatlik mesafe)
geçen bayram eşim kendi ailesine gitti. onlar da 2 saatlik mesafede (tatil kısa diye) ben de kendi tarafıma gittim.
şimdi tatil 9 gün oldu.

biz de arefeden 1 gün önce (salı) gidelim dedik. eşim bayramın 2. günü evimize dönecek ben de son güne kadar kalıcam.

benim taraftan yine memnuniyetsizlik çıktı. neden ilk günden gelmiyosun diye?

eşimi bırakıp gitmek istemiyorum.
kendimi çok yalnız hissediyorum onsuz gidince.

tatilin ilk 3 günü dinlenir evdeki işlerimizi hallederiz biraz nefes alırız dedik çünkü eşim son 2 haftadır tatilsiz çalıştı şehir dışına gitti geldi. aşırı yorgun, sabah zor kalkıyor işe giderken bile.

şimdi ailem daha erken çağırıyo desem eşim tavır yapıcak (hem salı günü gitmek ikimizin ortak kararı, biletleri bile aldım)
babam ise eşim yüzünden geç gidiyorum diye düşünüp eşime tavır alacak eminim ki.
belki erken gelirsiniz diyor

napiyim? nasıl iki tarafı da idare edeyim?

not: uzun zamandır görüşmüyor musunuz diye soranlar olabilir. ben ailemi ziyarete 2 haftada bir gidiyorum. haftasonları eşim evde yalnız kalıyor.
ne güzel seni erkengel gel diyen bi baban var ne kadar modern ve anlayıslı bizdeki baba sözde modern ama bayramda erkegin ailesinei git dicek kadar aciz bence oda sundna kendi karısını her bayram kendi tarafına aldı is yaptırdı herkezi kendi gibi yapsın istiyo isin kötüsü bunu esimin yanındada söyler yazık böyle babaya

babanın kıymetini bil cnm esine tavır almasınıda umursama ne güzel arknda oldugunu belli ediyor

inan tek basına sen cabalasan daha zor

Canım ya seni kk dan , torunlarından vs biliyorum durumunu az çok. Annenin hastalığını da biliyorum. Ve tanimasam da aklima geldikçe dua ediyorum annene, bir ara kk da yazmıştın annenin durumunu..rabbim şifa versin öncelikle..canım baban sana karşı düşüncesiz davranıyor. Sen zaten annen için evinle annenin evi arasında mekik dokuyorsun.çırpınıp duruyorsun. Baban göremiyor mu bunu..az biraz senin de dinlenmeye hakkın yok mu..ve senin bir esin var..hic demiyor mu eşiyle arasını bozuyor muyum bu tavirlarimla acaba diye..sen zaten anneni sizin eve alma teklifinde de bulunmustun sanirsam, onda da kendi de gelmek istiyordu galiba..bir ara bakıcı tutmustunuz annene..haala var mi bakıcısı..benden sana tavsiye, babana karşı net ol, lafı ağzında eveleyip geveleme salı günü gideceginizin aciklamasini yapmak için..söyle salı günü gelcez burada da işlerim var, biraz da rahatsızım yola çıkamam toparlanayim biraz de olmazsa.. yani vallahi baban burnundan getiriyor senin yaa canimm

allah razı olsun aybeniz.
bilmiyorum ben kendimi sorgulayınca elimden geleni yapıyorum. bir de tez yazıyorum bu hengamenin içinde. :(
benim yorgun olduğum falan kimsenin umrunda değil ki eşimden başka. akrabalar bile beni sürekli babamların yanında gördükçe sen yine mi burdasın diyolar. ama babama göre hiç gelmiyorum :D
annemi almak istedim ama istemediler erkek kardeşimin olduğu şehre taşındılar. bakıcısı malesef işi bıraktı, başka bulduk o da bıraktı. çünkü annemin bakımı kolay değil.
babama tez yazıyorum baba her hafta gelemem diyorum. gel burda yazarsın yanımızda oturup diyor :D
bu defa net konuşayım ben en iyisi ya.

bayram için salı günü geliyoruz kendimize göre bizim de işlerimiz var diyeyim artık. yoksa bu durumun önünü alamıycaz.
(gerçekten de rahatsızım bu arada antibiyotik kullanıyorum yalan da olmaz yani rahatsızım desem)

ne güzel seni erkengel gel diyen bi baban var ne kadar modern ve anlayıslı bizdeki baba sözde modern ama bayramda erkegin ailesinei git dicek kadar aciz bence oda sundna kendi karısını her bayram kendi tarafına aldı is yaptırdı herkezi kendi gibi yapsın istiyo isin kötüsü bunu esimin yanındada söyler yazık böyle babaya

babanın kıymetini bil cnm esine tavır almasınıda umursama ne güzel arknda oldugunu belli ediyor

inan tek basına sen cabalasan daha zor

iyi de benim babam ben gidince de memnun olmuyor ki bana surat yapıyor sert sert konuşuyor
annem sağlıklıyken aynı senin baban gibi kendi ailesine koştururdu kadını.

ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum (kayınvalideyle) o yüzden bana eşinin tarafına git demez :)

iyi de benim babam ben gidince de memnun olmuyor ki bana surat yapıyor sert sert konuşuyor

ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum (kayınvalideyle) o yüzden bana eşinin tarafına git demez :)
tamam da bak gene baban seni tutuyo kaynananla konusmuyosun ama bizimki olsa hep dedigi evliligi kadınlar yıkıyo 2 erkek kardes konusmuyoda karılar arayı bozmustur el kızı ne karısır diyo yada
kaynanayla neden anlasamıyosun görme duyma konusma git kocanın yanında derler yani

senink yani baban seni itam edebilrisi senin yüzündne kaynanayla görüsmüypsun diye

ama mesela gene gel diyomus ne zaman gelcen diyomus ne güzel ben bu lafları duymuyorum

tamam da bak gene baban seni tutuyo kaynananla konusmuyosun ama bizimki olsa hep dedigi evliligi kadınlar yıkıyo 2 erkek kardes konusmuyoda karılar arayı bozmustur el kızı ne karısır diyo yada
kaynanayla neden anlasamıyosun görme duyma konusma git kocanın yanında derler yani

senink yani baban seni itam edebilrisi senin yüzündne kaynanayla görüsmüypsun diye

hııı senin baban erkekleri daha üstün görüyo gibi bişey
baksana hep sorunu kadınlarda görüyor.

allah razı olsun aybeniz.
bilmiyorum ben kendimi sorgulayınca elimden geleni yapıyorum. bir de tez yazıyorum bu hengamenin içinde. :(
benim yorgun olduğum falan kimsenin umrunda değil ki eşimden başka. akrabalar bile beni sürekli babamların yanında gördükçe sen yine mi burdasın diyolar. ama babama göre hiç gelmiyorum :D
annemi almak istedim ama istemediler erkek kardeşimin olduğu şehre taşındılar. bakıcısı malesef işi bıraktı, başka bulduk o da bıraktı. çünkü annemin bakımı kolay değil.
babama tez yazıyorum baba her hafta gelemem diyorum. gel burda yazarsın yanımızda oturup diyor :D
bu defa net konuşayım ben en iyisi ya.

bayram için salı günü geliyoruz kendimize göre bizim de işlerimiz var diyeyim artık. yoksa bu durumun önünü alamıycaz.
(gerçekten de rahatsızım bu arada antibiyotik kullanıyorum yalan da olmaz yani rahatsızım desem)
yani bir Allah razı olsun senden de esinden de demiyor, eşin sorun da yapabilirdi sürekli gidip gelmeni..ama bak merhametli adammış..ama babamdan bir memnuniyetsizlik ki sorma gitsin..birgün şakaya vurarak de ki biz en iyisi eşimle beraber size yerleselim de..sana diyorum ama ha senin baban ha benim annem..ikisi nerdeyse aynı..iki gün tatlilim olsa bekliyor ki geleyim bebegimi alıp..ve ben de laf etmesin diye geliyorum ozledigimden değil. Öğretmenim ben de , seminer biter bitmez geldim..pazar günü eşim bıraktı annemlere, biz de anneme 5 saat mesafedeyiz..bayramın üçüncü günü gelcek eşim , 4.günü kv Ye gitcez. Ilk kez bir bayram eşim yanımda olmuş olacak.önceki bayramlarda esim kendi ailesinde ben kendi ailemde oluyordum.şimdi bu bayram esime dedim sensiz pair bayram daha istemiyorum hic değilse bayramın yarısı beraber olalim..yani bayramda bile korkularından kv Ye gidemiyordum bayramın tamamı onlardaydim.bak, bayrama kaç gun var daha ve ben 4 gundur burdayim..tatili eşimle gecirsem koca düşkünü dicek annem içinden biliyorum..orda ne yapacaksın diyor bana !!

yani bir Allah razı olsun senden de esinden de demiyor, eşin sorun da yapabilirdi sürekli gidip gelmeni..ama bak merhametli adammış..ama babamdan bir memnuniyetsizlik ki sorma gitsin..birgün şakaya vurarak de ki biz en iyisi eşimle beraber size yerleselim de..sana diyorum ama ha senin baban ha benim annem..ikisi nerdeyse aynı..iki gün tatlilim olsa bekliyor ki geleyim bebegimi alıp..ve ben de laf etmesin diye geliyorum ozledigimden değil. Öğretmenim ben de , seminer biter bitmez geldim..pazar günü eşim bıraktı annemlere, biz de anneme 5 saat mesafedeyiz..bayramın üçüncü günü gelcek eşim , 4.günü kv Ye gitcez. Ilk kez bir bayram eşim yanımda olmuş olacak.önceki bayramlarda esim kendi ailesinde ben kendi ailemde oluyordum.şimdi bu bayram esime dedim sensiz pair bayram daha istemiyorum hic değilse bayramın yarısı beraber olalim..yani bayramda bile korkularından kv Ye gidemiyordum bayramın tamamı onlardaydim.bak, bayrama kaç gun var daha ve ben 4 gundur burdayim..tatili eşimle gecirsem koca düşkünü dicek annem içinden biliyorum..orda ne yapacaksın diyor bana !!
bilemicem benim hep istedigim bi aile elaleme karsı bile olsa seni istiyolar ve esin diyo ne kadar cok cocuguna düskün insanlar diye beni hep istedigim buydu

bide anlamadım 4 bayram ayrı gecirmissiniz neden esinide almadın yannına
hep kadınlar mı fedakar olcak birazda erkekler olsun mesela bayramda birlikte olurdunuz esinizin ille izinleri vardır alır 1 hafta izin gider anasına görür gelir mesela en azında bayramda birlikte olursunuz

ailen abartıyor bence...söyle babana iki tarafında gönlünü yapmaya çalışıyoruz ancak bu güne bilet bulabildik falan de...evde işlerimiz vardı birkaç gün dinlenicez de...

Son düzenleme:
Back
X