Bayramda arkamdan dedikodu yapan aile

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
Merhabalar geçmiş bayramınız kutlu olsun öncelikle

Benim bir kuzenim var halamın kızı olur kendisi. Yurt dışına yeni taşındı internet üzerinden online çalışıyormuş. Cafe ya da avm den bağlanıyor. 1 haftalığına Türkiye’ye gelmiş.

Ben de mesaj attım görüşelim müsaitsen diye.
Ben şu avm deyim her gün buradan bağlanıyorum dedi.
Orası bana biraz uzaktı. 7 de çıktığım için gelmem 8.30-9 u bulur 22 de kapanıyor bize zaman kalmaz dedim.
Daha yakın bir avm söyledim şuraya gel , o gün oradan çalışırsın doğrudan çıkışta ben de orada olurum dedim. ( hepsi bildiği yerler 1 sene önce burada yaşıyordu. )

Bana dedi ki
“Ben buradan bağlandım gelemem , senin gelmen lazım , gelirsen görüşürüz. Beni görmek istiyorsan biraz uğraşmalısın. “ şaka ile karışık.
Neyse gidemedim. Görüşemedik.

Gidip bu olayı annesine anlatmış.
Annesi de benim arkamdan o çok sinsi kuzeninin görüşme teklifini kabul etmemiş dedikodumu yapıyormuş.
Halamla irtibatımı kesmeli miyim
Daha başka başka laflarımı da yaptı geçmişte. Uzatmak istemiyorum kabaca böyle biri işte.

Peki bu lafları size taşıyan kim. Halanızla irtibatı keserken o kişi ile de kesmelisiniz

Bu olay için değerlendirmem gerekirse ben kuzeni çok haksız bulmadım. Açıkçası yurtdışından gelsem ve işimle alakalı bir yerde sabit kalmam gerekse, beni de ayağına çağırsa kuzenim bozulurum. Hem görüşmeyi siz teklif ediyorsunuz hem de o misafir bir yerde. Yarım saat dahi olsa görüşmeyi göze alıp, sizin gitmeniz gerekirdi. Karşı tarafa teklifiniz bencillik gibi yansımış olabilir. O da annesine anlatmıştır dertleşmek için. Buraya kadar sorun yok.

Ama siz diyorsunuz ki başka başka konularda da arkamdan laf edildiğini duydum. Demek ki aranızda daha önce de sorun olmuş. Çok da gerekli değillerse sizin için baştan aramanız da sizin hatanız olmuş. Hem laf taşıyanla hem de hala ile görüşmemi minimuma indirirdim sırf bu sebeple.

Her yerden çalışabiliyordu
İşi online idi
Elektrik internet kafi
Dediği yere gitsem 1 saat ancak oturacaktık.
Ek olarak ; beni görmek istiyorsan çabalamalısın demesine de ben kırıldım ama gidip çocuk gibi anneme anlatıp bana böyle böyle dedi demedim.

Peki bu lafları size taşıyan kim. Halanızla irtibatı keserken o kişi ile de kesmelisiniz
Onu diyen de diğer hala
Fark etmiyor aslında
Hepsi bir benim için
Biriyle samimiyim birimi sevmiyorum diye bir şey yok.
Bana kalsa tüm akrabalarımla irtibatı keserim

şirket ağına bağlandıysa gir çık yapması uygun olmazdı... ben burada bağlandım çıkamam demiş... pek haksız durmuyor.... u

Anlıyorum ancak sizin anlamadığınız oradan çalışmak istemiş olması. Ortamını sevmiştir, dekorunu sevmiştir ne farkeder ki. Siz görüşmek istiyorsunuz ve karşı taraftan fedakarlık bekliyorsunuz. Ama bu fedakarlığı görecek kadar samimiyetiniz yok anladığım kadarıyla. Ayrıca siz de belirtiyorsunuz hepsiyle irtibatı keserim diye, duygular bence karşılıklı. O yüzden hiç kafaya dert etmeyin ve yolunuza bakın derim.

şirket ağına bağlandıysa gir çık yapması uygun olmazdı... ben burada bağlandım çıkamam demiş... pek haksız durmuyor.... u
Öyle bir şey demedi bana
Herhangi bir yerden çalışabilirim dedi
Mesela ertesi gün de başka bir ile gitti orada bir yerden bağlandı
Eğer öyle açıklasaydı zaten giderdim bir şekilde

Ben zaten yoluma baktım
Arkamdan konuşan onlar

Kendi konumdan sonra probleminize özendim resmen bence görüşmeyin, sinsiliğe gerek yok hayatınızda

Kendini böyle bulunmaz hint kumaşı sanan insanlara da sinir oluyorum.
Görüşmediğiniz iyi olmuş böyle insanların size sıkıntıdan başka getirisi olmaz.
Kuzeni de halayı da çıkarın hayatınızdan ayakkabınızın içine girip rahatsız eden küçük taşlardan ne farkı var ki?

Yani o siz çaba harcayın diye beklemiş siz o çaba harcasın diye. Demek ki ikiniz de o kadar istekli değilmişsiniz:)

Bu noktaya kadar bir dahaki sefere diyebilirdiniz. Ama dedikodu sinsi falan görmezden gelinecek şeyler değil.

Görüşmeyin ama kin de tutmayın, kafa takmayın boşverin.

Bir sonraki sefere dedik
Konu kapandı

Ama daha sonradan arkamdan az sinsi değil diye dedikodumu yapmış halam
Kuzenime kızmadım aslında
Halama kızdım

Sinsi dedi diye siz sinsi mi oldunuz. Bosversenize insanların düşüncelerini değiştirmeyecegimizr, ağızlarını kapatamayacagimiza göre hiç takilmaniza bile gerek yok. Bence kuzeninizle öyle çok samimi bir ilişkiniz de yok. Çünkü insan gerçekten değer verdiği insan için 1 dk bile olsa görmek görüşmek ister. Aynı şey kuzeniniz için de gerekli. O sizden ekstra ilgi beklemiş siz de bulunduğunuz şartlar doğrultusunda verebileceğiniz vermişsiniz yetmemiş.
Benden size tavsiye bu lafı size taşıyan diğer halanizla da çok samimi olmayın. Ondan laf taşıyan sizden de ona taşır. Akraba akbaba :)

Hiçbiri ile samimi değilim zaten
Teşekkür ederim yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…