Bayramda baristiracakmis.

Hanımlar konumu bilmeyenleriniz için özet geçeyim: bayramda kaynanamla normal bir sekilde tartışırken kaynım üstüme yürüdü seni döverim diyerek. Kaynana görümceler hepsi abuk sabuk şeylerle beni suçladılar ve bebeğimi alıp dışarı zor attım kendimi. Kayınpeder ve esim yoktu.

Kayınpederim iyi bir insan ve sık sık arıyor, bizi bayramda barıştırmayi bekliyormuş. Şimdiden gitmeyeceğimi söylersem ortalık iyice karışacak o yüzden olmaz falan demekle yetiniyorum. Bayramda kesinlikle gitmeyeceğim ama şer dortlusu yeğenimiz de yeğenimiz diye tutturacak, bebeğim için görüşmeye zorlayacaklar beni. Kayınpeder simdiden torunum da torunum diyip çöllere düşmüş vaziyette.

Ben de şer dortlusune acayip bilenmiş bir durumdayım. Bayramda gitmeyeceğim ama bunlar bebeğim için mutlaka gelecekler evime. Ne yapacağım ben?
Bebegin icin evine kabul etmek zorunda degilsn gorusmekte zorunda degilsin.cok istiosa kaynbaban gelsin gorsun.digerlerine gelince disarda bi kac saat gorsunler bebginizi.cocugunuz icin boyle bi mecburiyetnz yok helede uzerinize yuruyen insanlari asla evinize almayin bi dahaki sefere doverler sizi

O da iyiymiş. Eşinizle bir süre uzak kalmak isteseniz gidecek yeriniz yok sanırım? Boşanınca o çok sevdikleri yeğenlerini nasıl göreceklermiş acaba?

İnanın bunların sevgisine de inanmıyorum ben. o kadar yapmaciklar ki.

Eşiniz neci bu arada bu noktada?
O ne diyor bu konuda?
Yapılanlara sessiz mi kalıyor? Tepkili mi? Bu son durum konusunda fikri ne?

Evinize geleni evinizden kovmayın tabii ki.
Ancak saygı derken, usturubunuzu bozmayın (önceki konunuzda da demiştim).
Fakat uzak durun, sempati göstermeyin, ikram yapmayın, vb. gibi tepkili olun.

Konuya girerlerse, onlar çirkeflik yaptığında sizde açın ağzınızı yumun gözünüzü.
Daha hala "yüzlerine mi vursam" demeyin, vurun tabii ki!
Niye onlar herşeyde tereyağı gibi su yüzüne çıkarken siz suçlu gibi kenara sineceksiniz??

Eşim bana başta kardeşim yapmaz dediği için çok pişman olduğunu söylüyor. Kayinbabamda zaten her zaman ki gibi yatistirdi adami. Bayramda odaya çekip hesabını soracakmis. Bana neden en başta inanmadın diyorum, yapamaz, cesaret edemez diye düşündüm diyor. Sadece babasıyla konuşuyor şuan.

Şimdi ben bunlara ağzımı acip gözünü yumarsam bize geldiklerinde, bu şeytanlar kayinbabama bak o gün bize de böyle yaptı diyecekler. Lanet olsun ki mecbur sakin durmak zorundayım. Yoksa suratlarina kusasim var o kadar iğrendim artık. O eski sempatiklikler mazide kaldı zaten. Yabancı gibi dururum bundan sonra. Buna rağmen utanmadan yine gelirlerse yine aynı duvarı görecekler. Yeter be..

Oğlunun huzurunu bozmak için elinden gelen herşeyi yapan kaynanalar bir an önce belasını bulsa keşke.

neden kendinizi kasacağınız, gün sonunda üstünüzden tır geçmişçesine perişan olacağınız durumlara sokuyorsunuz?
görüşmeyin lütfen.Sanıyor musunuz ki sakin sessiz bir gün geçireceksiniz bırakın mütevaziliği herkes yaptığının cezasını çeksin kayınbabanızda anlayışlı bir insan olsa ben geleyim göreyim torunumu diyebilirdi.O da taraflı davranıyor maalesef :kahve:

Eşim bana başta kardeşim yapmaz dediği için çok pişman olduğunu söylüyor. Kayinbabamda zaten her zaman ki gibi yatistirdi adami. Bayramda odaya çekip hesabını soracakmis. Bana neden en başta inanmadın diyorum, yapamaz, cesaret edemez diye düşündüm diyor. Sadece babasıyla konuşuyor şuan.

Şimdi ben bunlara ağzımı acip gözünü yumarsam bize geldiklerinde, bu şeytanlar kayinbabama bak o gün bize de böyle yaptı diyecekler. Lanet olsun ki mecbur sakin durmak zorundayım. Yoksa suratlarina kusasim var o kadar iğrendim artık. O eski sempatiklikler mazide kaldı zaten. Yabancı gibi dururum bundan sonra. Buna rağmen utanmadan yine gelirlerse yine aynı duvarı görecekler. Yeter be..

Oğlunun huzurunu bozmak için elinden gelen herşeyi yapan kaynanalar bir an önce belasını bulsa keşke.

Son dediğinize amin demeden edemedim.

Siz sakinliğinizi bozmayın ama çirkeflik yapmadan da çözebilirsiniz bence durumu.
Hatta bunu özellikle kayınpederinizin yanında yapmalısınız bence.
Niçin bana böyle davranılıyor, belli ki gelim gidim yapmak istiyorsunuz, peki kapısına gireceğiniz insanı niye kırıyorsunuz? diye sorun.. Hakkınızı arayın.

Eğer siz hakkınızı bugün aramazsanız, yarın yine aynı şeyler döner dolaşır size musallat edilir.
Onlar da en azından "tamam bu Sylvia Plath Sylvia Plath bulaşmaya gelmiyor, işin ucunu bırakmıyor" desinler, desinler ki sürekli bu konularla muhattap olunmasın.

Ben yerinizde olsam kayınpederinizde varken "bunca şeye rağmen, kapıma geliyorsunuz madem, bir daha aynı şeyleri yaşatırsanız, eşiğimden geçmeyin! siz de saygı gösterin ki saygı bulun" derdim... Tutamazdım içimde hiç birşeyi. Çünkü yaşatıldıklarınız hafif şeyler değil malesef.

Son dediğinize amin demeden edemedim.

Siz sakinliğinizi bozmayın ama çirkeflik yapmadan da çözebilirsiniz bence durumu.
Hatta bunu özellikle kayınpederinizin yanında yapmalısınız bence.
Niçin bana böyle davranılıyor, belli ki gelim gidim yapmak istiyorsunuz, peki kapısına gireceğiniz insanı niye kırıyorsunuz? diye sorun.. Hakkınızı arayın.

Eğer siz hakkınızı bugün aramazsanız, yarın yine aynı şeyler döner dolaşır size musallat edilir.
Onlar da en azından "tamam bu Sylvia Plath Sylvia Plath bulaşmaya gelmiyor, işin ucunu bırakmıyor" desinler, desinler ki sürekli bu konularla muhattap olunmasın.

Ben yerinizde olsam kayınpederinizde varken "bunca şeye rağmen, kapıma geliyorsunuz madem, bir daha aynı şeyleri yaşatırsanız, eşiğimden geçmeyin! siz de saygı gösterin ki saygı bulun" derdim... Tutamazdım içimde hiç birşeyi. Çünkü yaşatıldıklarınız hafif şeyler değil malesef.

İyi ki varsiniz. Bu konuyu buraya açmadan önce nasıl sindirilmişim meger. şimdi sizin ve diğer arkadaşların sayesinde canavar gibiyim. Kendimi asla ama asla ezdirmeyecegim. Evet, yaşadıklarım çok uç ve affedilir şeyler değil. İnanın eşimle hergun kavga ediyoruz annesi yüzünden. Allah onu bildiği gibi yapsın. Geldiklerinde, soyledikleriniz aklımın bir köşesinde olacak.

neden kendinizi kasacağınız, gün sonunda üstünüzden tır geçmişçesine perişan olacağınız durumlara sokuyorsunuz?
görüşmeyin lütfen.Sanıyor musunuz ki sakin sessiz bir gün geçireceksiniz bırakın mütevaziliği herkes yaptığının cezasını çeksin kayınbabanızda anlayışlı bir insan olsa ben geleyim göreyim torunumu diyebilirdi.O da taraflı davranıyor maalesef :kahve:

Evet, o da taraflı. Elalem ne der diye sanırım kusluk olmasında gelinin üstüne mi yürümüşler, saldırmışlar mi umurunda değil. Zaten kendi karısına ve çocuklarına inanıyor.

İnanın bu zamana kadar nazlariyla oynadım. Neler yaptım ama yine de her arkamı döndüğümde dedikodumu yaptı pislikler, yaranamadım. Bundan sonra yaranmaya hiç niyetim yok.

Eşimin kardesi bana seni doverim diyecek
Ve kayinpederimde bizi barıştırma yollari arayacak ..
Kayınpederin o kadarda iyi bir insan degilmis ne yazik ki .
Zira boyundan posundan utanmadan bir kadinin ozellikle yengesinin ustune yürüyen herifle kendi çıkarları icin sizi yüz goz etmeyen calisan kayın peder de iyi niyet aramam ben .
Bunun affedilir tarafi yok benim icin

Doğru söze ne denir. Tamamen katılıyorum.

bende evıme gelen ınsana buyrun derım
orası benım evım cunku
gelır cayımı ıcer gıder
evıme gelen en buyuk dusmanımda olsa ne olursa olsun evıme buyur derım ve evımde bır saygısızlık yasanmasına ızın vermem
herkes kendı kulturunu gosterır
onlar evlerınde terbıyesızlık etmıs ustune yurumusler sız evınızde cay ıkram edersınız
bunu cocugunuzun hatırı ıcın yaparsınız cay ıkram etmekle kımsenın incilerı de dokulmez
guler yuz gostermek bırsey olmamıs gıbı davranmak zorunda degılsınız
yabancı mısafır gıbı buyur edersınız yabancılarmıs gıbı davranırsınız mesafelı sizli bızlı konusursunuz fazla oturmazlar zaten cay ıcer gıderler

gelıp ozur dılesınler ayagınıza gelsınler

Yazdiklariniza katilmakla beraber şunu eklemek istiyorum; bunlar çay içip kalkan cinsten insanlar değiller maalesef. Yarım saatlik yoldan gelmelerine rağmen bir haftadan aşağı kalmazlar. Bir yerlerde kalmayı acayip severler. Neresi olursa olsun farketmez. Değişiklik olsunda. Gelirlerse mesafeli bir şekilde gitmelerini beklerim artık günlerce. Bu da benim sınavım demek ki.

Durumunuz varsa uygun tatil yerlerine bakin pansiyon gibi. Geceligi 100tl olan fln. 9 gun gelmeyin madem. Obur turlu illaki goreceksiniz.muhatap olmayin yada bundan sonra yasadiginiz seyleri aninda yuzlerine vurun. Bana sunu yaptilar soylesemmi diye dusunmeyin aninda ortaya cikarin

Ben hep sustum iste, sonrada dert sahibi oldum.niye sustum diye. Bu olay benim uyanışım oldu.

Aynısını kaynanam bana yaptı üstüme yürüdü doğum yaptığım gün.asla barışmam ölse ölüsüne dahi gitmeyeceğim.herkes araya girdi barışıyım diye barışmam kendi de defalarca özür diledi neye yararki.olan oldu.bu arada benim de bebegim var onu gormesine karışmıyorum ama.siz de barışmayın herkes bi seviyesini bilsin ayarsizlar.

İyi ki varsiniz. Bu konuyu buraya açmadan önce nasıl sindirilmişim meger. şimdi sizin ve diğer arkadaşların sayesinde canavar gibiyim. Kendimi asla ama asla ezdirmeyecegim. Evet, yaşadıklarım çok uç ve affedilir şeyler değil. İnanın eşimle hergun kavga ediyoruz annesi yüzünden. Allah onu bildiği gibi yapsın. Geldiklerinde, soyledikleriniz aklımın bir köşesinde olacak.

Hayırlısı olsun bakalım.
Bizleri de haberdar edin gelişmelerden.

Tabii ki ezdirmeyin kendinizi, sonuçta kimse sahipsiz değil, insanlar kendilerine de sahip çıkabilirler.
Yaşadıklarınız dediğiniz gibi, normal türden şeyler değil ve uç'lar.
Keşke yaşadıklarınızı yaşamamış ve biz burada size bu şekilde öğütler veriyor olmasaydık.
Ancak hayat böyle bişey işte, malesef ki.

Siz dik durmalısınız.
Eşiniz de belli ki sizi yersiz ve haksız bulmuyor anladığım kadarı ile.

Hanımlar konumu bilmeyenleriniz için özet geçeyim: bayramda kaynanamla normal bir sekilde tartışırken kaynım üstüme yürüdü seni döverim diyerek. Kaynana görümceler hepsi abuk sabuk şeylerle beni suçladılar ve bebeğimi alıp dışarı zor attım kendimi. Kayınpeder ve esim yoktu.

Kayınpederim iyi bir insan ve sık sık arıyor, bizi bayramda barıştırmayi bekliyormuş. Şimdiden gitmeyeceğimi söylersem ortalık iyice karışacak o yüzden olmaz falan demekle yetiniyorum. Bayramda kesinlikle gitmeyeceğim ama şer dortlusu yeğenimiz de yeğenimiz diye tutturacak, bebeğim için görüşmeye zorlayacaklar beni. Kayınpeder simdiden torunum da torunum diyip çöllere düşmüş vaziyette.

Ben de şer dortlusune acayip bilenmiş bir durumdayım. Bayramda gitmeyeceğim ama bunlar bebeğim için mutlaka gelecekler evime. Ne yapacağım ben?
Onlar sana ne yaptıysa sende onlara aynısını yap. Bir erkeğin bir kadının üstüne yürümesinden nefret ederim

Siz gitmeyin,gelirlerse de yüzleşin.
Hatta ekleyin "ben sizi affetmiyorum ama babamin hatrı var,torununuzu görmek istiyorsaniz bir daha tekrari olmasın bu üzerime yürüme mevzusunun ve kışkırtmaların şayet olursa asla görüşmem sizinle,bebeğimi de kendi görmek isteyebileceği yaşa kadar göstermem kimseye,bu son olsun aksi halde herkes sonuçlarına katlanir" diye. Asla susmayın ve tekrari olursa ne ile karşılasacaklarıni bilsinler. Çok seviyorlarsa torunlarını bir zahmet annesine insanca muamele yapıp hadlerini asmaşınlar bir daha.

Aynısını kaynanam bana yaptı üstüme yürüdü doğum yaptığım gün.asla barışmam ölse ölüsüne dahi gitmeyeceğim.herkes araya girdi barışıyım diye barışmam kendi de defalarca özür diledi neye yararki.olan oldu.bu arada benim de bebegim var onu gormesine karışmıyorum ama.siz de barışmayın herkes bi seviyesini bilsin ayarsizlar.

Yazık ya. Ne istiyor bu manyaklar gelinlerden? Oğullarını da huzursuz etmek pahasına ne bu kıskançlık? Bu kin, nefret! Bu olaydan önce de kaynana ben yeni doğum yapmışken ortalığı karıştırıp gitti. Annem yok diye aklınca bebeğime bakamam, ona muhtaç olurum sandı pislik.

Eşimle arami bozdu. O halimle esimle ne kavgalar ettim. Allah hepsinin hesabını sorar inşallah. Sürüm kesilmedi Allah'tan. Bu pislik kadın ve çocuklarına rağmen bebeğimi hala emzirebildigime şükür ediyorum.

Allah'ım beni onlara muhtaç etme yarabbim. Kayınpederim rahat dursa zaten yüzlerini ömrüm boyunca görmesem ozlemem.

Back
X