Bayramda hangi aileye gitmek

Yakında olanla önce bayramlaşmak daha mantıklı geliyor. Önce eşimin ailesiyle bayramlaşacağız. 2. Günü de benim aileme gitmek üzere yola çıkacağız. Siz gidip kalıyor musunuz eşinizin ailesinde onu anlamadım? Aynı şehirdeyseniz 3 gün ne yapacaksınız beraber?

Bende esimin memleketine geldm.Bu 2. Bayramimiz olucak.Ilkinde 3. Gun yola ciktik aksam anca vardikbayramin sonuna denk geldik.Kimseyi de goremedi. Dogru durust.Bu bayramda 2. Gun kahvaltidan sonra 1-2 ev daha gezip yola cikicaz insallah.

Yakında olanla önce bayramlaşmak daha mantıklı geliyor. Önce eşimin ailesiyle bayramlaşacağız. 2. Günü de benim aileme gitmek üzere yola çıkacağız. Siz gidip kalıyor musunuz eşinizin ailesinde onu anlamadım? Aynı şehirdeyseniz 3 gün ne yyok canmapacaksınız beraber?
Yok canm kalmiyoruz yakın oturuyoruz hep birlikte köye gidebiliriz yada pikniğe falan

İlk günü eşinin ailesiyle geçirip gecesi de yola çıksanız olmaz mı?
Nasıl yaparsın bilmem ama bence kavga etmeden tatlılıkla hallet.
Her sene o şekilde gittiğimiz için kendimi şartlamışım o yüzden ilk gün gitmiyoruz diye üzüldüm ailemi çok özledim filan şeklinde duygularını açıklasan anlayış göstermez mi

Bayram zaten 3 gün. Ama bir de şöyle birşey konu sahibi zaten kayinvalidesine cok yakin oturuyor cok sık görüsüyor, anne baba da özlenmez mi ?
Bari 2. gun aksami cikin yola mesela. Bilmiyorum ben arada kaldım bütün bayrami kv ile gecirip bayramdan sonra ailenize gideceksiniz bana pek mantikli gelmedi.

Yahu bayram dedigin bayramlasırsın biter üc gün bayramlaşmamı olurmus
İlk gün gidin sabahtan aksama beraber olun aksamına yola cıkıp senin ailene gidin
Zaten uzun süredir görmüyorsundur vaktin bi kısmı da yolda gececek nasılsa eşit vakit ayırmıs gibi olursunuz
Ben tartısırdım Acıkcası yalan yok

Bende seni merak ediyordum demek eşine döndün sonunda böyle bir konuyu neden açtınız ki siz zaten eşinin bütün şartlarını kabul edip dönmediniz mi şimdi neden kavga mı çıkartayım diye soruyorsunuz?
Bundan sonra eşiniz ne derse o olacak bunu siz istediniz yani eşinizin isteği doğrultuda kuzu kuzu eşinizin dediğini yapacaksınız

Bayram yaklaşıyor ben gurbete eşimin ailesinin yanına gelin geldim. Eşim bayramda bayramın ilk 3gunu ailemle gecirrz 3 günü akşam yola çıkar senin ailenin yanına gideriz dedi zaten toplam 2 gün benim ailemin yanına gideriz bende ilk gün akşam yola çıkalım 2 günü ailemin yanına gidelim dedim hepsi böyle olucak bayramı ailemimin yanında gecirmiycekmiyiz diyor. Normalde eşimin ailesinin elini öpüp ilk gün yola cikiyorduk eşimi bu konu da doldurdukları belli. Tek başıma basıp gidemem bunu söylemeyin ne dediysem de anlamıyor kavgami cikartiyim yoksa susup dediğini mi yapiyim. Bu arada 3 günü yola çıkarsak ailemin yanına gitmiycem bayram bitmiş oluyor gitmemin bı anlamı yok
E bir kere de siz bayramda ailenizle olmayın. hep el öpüp ailenize gidiyorsanız bence eşiniz haklı bu konuda. ben olsam ben de yeter derim

eşimin ailesi ile aynı şehirde oturuyoruz öyle sık da görüşmüyoruz

benim ailem başka şehirde

eğer benim aileme gideceksek bayramda ya eşimin ailesine bayramdan önce uğrar bayramlaşırız ya da dönüşte uğrarız

zaten izin kısıtlı neden uzaktaki insanları göreceğim süreyi akşam yemeğine gidebileceğim yakınlıktaki birilerine harcayayım ki

ha benim için bayramın bir önemi yok o süreyi izin süresi olarak görüyorum

ama aynı şehirde iken bayramda eş ailesine gidip sonra aileme geçmek için tek gerekçe olabilir o da şehir dışından gelecek ve haber veren akrabalar

atıyorum diğer kardeşleri yahut kuzenleri başka şehirdedir bayramda geleceğiz ille sizinle de görüşelim derler o zaman makuldür onlarla da görüşürüz tabii benim aileme de bir iki gün geç gideriz

Niye esi hakli acaba? Zaten onun ailesini her zaman goruyorlardir. Tabiki tatilerde kendi ailesine gidicek. Bayram da olsa olmasada. Hem butun sene onlarla ol, hem tatillerde oh ne guzel

Eğer her yıl el öpüp gidiyorsanız bu yıl da eşinizin istediği gibi oluversin. Bana dolduruşa gelmiş gibi gelmedi. Neticede üç gün kendi ailesiyle üç günü sizin ailenizle geçirecek ama kabul etmeyen taraf sizsiniz daha önce bayramın ilk günlerini siz ailenizle gecirmissiniz.

ama konu sahibi aynı şehirde

bence en önemli ayrıntı bu

yani bayram tatili bittiğinde pazartesi salı çarşamba ya da önündeki her hafta sonu kv ye yani eşinin ailesine gitme imkanı var ama konu sahibinin ailesine gidilmek için tek süre bayram

üç gün kendi ailesi ile üç gün konu sahibinin ailesi ile demişsiniz de o 362 gün kendi ailesi 3 gün konu sahibinin ailesi ile oluyor bu durumda eğer iki taraf da uzakta olsaydı ilk 3 gün son 3 gün tartışması anlamsız olurdu ama kv zaten konu sahibinin yakınında yani ona her gün bayram :)))

bu bayram her sene olan bişey. neden illa gidip bi de evlerinde kalıyorsunuz ki.

Ben bu insanları anlayamıyorum. Gurbetten kız alınca bunu hesaba katmıyorlar mı.. Yahu senınkı nasıl evlatsa o da evlat. Bayram seyran, yılbaşı vb. hepsinde götürceksin kızı. Haklısın valla isteğini diret.

canım aynı mevzu dün eşimle yaşadım geri adım atma net ol, ne bu canım gurbette bayram mı olur:KK14: kendi anası babası yanında, o kadar meraklıysa kendi yaşadığı yerden evleneydi de eşiyle aile ziyaretlerine yürüyerek gideydi:deli:odun herifler

ramazan bayramında birinde kurban bayramında birinde biz öyle yapıcaz bu bayram. en güzeli böyle. sonuçta herkes ailesnin yanında olmak ister. siz de böyle yapın.

Back
X