bence konuyu acan arkadasin derdi, bayramda gidip bir el opup bes dakika kalmak degil;
bundan korkmuyor, bunu herkes yapar zaten... ama o arkasi gelecek diye korkuyor... bayramlasmaya gitmek barismak demektir, bayramda git ertesi gun yine kus ol-- olmaz ki..
baristigi zaman da yine tepesine binecekler;
gitmez tabi, n'apsin?
benim annemde gorumcesinden cok cekmistir, herzaman annemi uzer, annemde onunla konusmamaya karar verirdi, sonra babam bayramda annemi zorla goturur, sonra o yine annemi uzerdi......... bu boyle yillarca devam etti, artik annem hic konusmuyor, bayramlarda da gitmiyor.....
evinin huzuru kacacagina bayramlasmamak daha iyidir ya bence..
Eşimin ailesiyle aynı yerde oturmamıza rağmen görüşmüyorum.eşime ve bana çok büyük haksızlıklar yaptılar.Eşim evlenirken evini eşyasını arabasını kendisi aldı.ben çeyiz olarak oturma odamı yatak odasını mutfağı herşeyimi fazla sıyla yaptım .borçlarımızı öderken hep kendi ailem destek oldu kayınvalidem ben bir tek oğluma yemek veririm evlenene kadar deyip işin içinden çıktı .eşim zamanında ailesinin aldığı bir evin borçlarını ödemiş .ev senin diye ödettirmişler .babası gazetedn arabaya girmiş 1 sene onu ödettirmişler (.o da dolandırıcı çıkmış) çocukluğundan beri pazarda su satmış annesinin eline vermiş.almaya alışmışlar.üst katımızda inşaat var dört duvar istiyolarki eşim onlara ev yapsın.kaynanamla kayınpeder 48 yaşlarında sırf eşim onlara baksın çalışmayalım diye işleri vardı onu kapattılar.bizim bulunduğumuz yerde çocukların evlerini hep aileler döşer arabalarını alır.eşimin aileside herkese eşimin yaptıklarını biz yaptık diye anlatıyolar etrafta.asıl küslüğün başlangıcına gelince düğün günü takıları çıkarıcaz odaya gittik görümcem eşimin takıları almak istedi bende vermedim hepsini toplayıp anneme emanet verdim biz balayına gidicez annemin kredi kartına 5 milyar borç var düğün salonuna para vericez anneme nakit ayrı borcumuz var onlar hal olucak.her ay araba kredimiz var 800 bor. içindeyiz yani.neyse annemde takılar görümcem annemi yolunu kesiyo düğün salonunda ne o hırsız gibi altınları aldın diye laf söylüyo görümcem 22 yaşında üniversite okuyo annem 57 yaşında dürüstlüğüyle tanınan bir insan kadın 15 milyar masraf yapmış damadının her istediğinde borç para vermiş manevi olarak bizi sarmış bir insan hakarete uğruyo.düğünden öncede benim kardeşime size takılanlar sizin abime takılanlar bizim demiş bunu sonradan öğreniyorum.neyse ilk günümüzün sabahı eşim bişey almak için aşağı inmiş görümcemle kaynanam eşimi sıkıştırmış biz alcaktık altınları niye verdin diyolar bende aşağı indim benim üzerime yürüdüler takıları niye vermişim saycaklarmış.annemin adını almıcakmışım ağzıma onların dediği olcakmış.bende susmadım tabilmaz: bunun yanı sıra aüzerimizden düşen paraları cebine atmış zeki kaynanam görenler söyldi eline düğünde para veren oldu onlarıda cebe attı.Şu anda kötülemediği insan kalmadı etrafta açım oğlum bana bakmıyo diye bütün akrabalara mahallye kötülemiş eşimi ve beni zaten kendi kulaklarımla duyuyorum aşağdan laflarını.eşim esnaf akrabaları samimi olmadığı insanlar ailene niye bakmıyon diye eşimin dükkanına geliyo hayırsız evlada çıktı eşimin adı.eşimi göndermiştim anneni hatrını sor benden bilmesinler diye 5 dakka duramadı kendisi.evi eşim yaptırdı tapusu yok ben duyuyorum yukardan bizim evin tapusunu görümceme vercekmiş kayınpeder.daha neler neler....... :sm_confused:
Kusura bakma uzun oldu tek tek yazmıyım hepsini yazıyım dedim .anlatmak kolayda yaşamak dahada zor .ben iki selam versem kaynanam yüz bulup evime gelcek konuşmadığım halde kötülüyo herkese ağlıyo sızlıyo herkes ona inanıyo. eşimin 1 inci evliliğinde gelini kaçırıp eşyalarına el koymuş (eşimin eski yatak odasında yatıyo şu an kaynanam) eşim o zaman yaşı küçükmüş bilememiş .şimdi aynı şeyi yapmaya çalışıyo ama eşim artık akıllandı tabi oyunları sökmüyo
ya varya blueege aynı şeyleri yaşamışız bu kadar olur yaa
kırmızı ile belirttiklerim var ya onların aynısını bende yaşadım
kaynanam düğünümüz olsun oğluma dükkan açıcam bakınız düğün benim düğün ama dükkan açılacak olan oğul eşimin abisineyse takı merasimi oldu kaynana torbayı tuttu bırakmıyo düşünün ve biz okdar borç içindeyiz kaynananmın kayın babamın bir toplu iğnesi nasip olmadı çok şükür ...ve biz o altınlarla ödeyeceğiz borcumuzu
yine aynı şekilde akrabalarım grmüşler kaynanama altınlar paralar verilmiş cebe atmış
sonra bende gördüm düğün kasetinde ama yoooo ve düğün bitiyo ertesi gnü biz gitcez oğlum bana altın ver düğünüe gelenlere gidicem dio aldıkları yetmiycek ya heralde!!!!!
sonra aynı şekilde sağda solda herkese annemi babamı kötülüyo hiç bişe yapmadılar oğluma kredi çektirdiler (sanki kendi bişe yaptı ya)
ve bunun üzerinede ekmek yiye yiye bağırsaklarımız kurudu açlıktan ölecez diyomuşş
ay cnm ya aynı şeyleri yaşamsız cidden ya
ama ben bayramda gitcem
gerçi ben 1000km uzaktayım senin konumunda olsam gitmeezdim heralde
bende yüz verme taraftarı değilim
allah yardımcın olsun cnm
evlenmeden önce adamın ailesine yapmadıkları jest kalmıyo evlendikten sorada Tukaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?