Bayramda Kendi Memleketime Gitmem Sorun Oldu

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Eşim bayramda memlekete gitmemi istemiyor istemeyişinin nedeni şu sıra sıkıştık. Pazartesi maaş yatacak az biraz paramız var onuda yola vereyim istemiyor. Ama söyleyiş tarzı çok çirkin geldi bana. Sizlerden fikir almak istiyorum. Gidersem sabah erken gideceğim yarın bu yüzden gecenin bu saatinde yazıyorum.

Eşiminde aileside benim ailemde hep birlikte aynı şehirde yaşıyoruz. Yakın akrabalarımın hepsi memlekette oturuyor. Kendimi bildim bileli bayramlarda memlekete gideriz. Annemler bu yüzden memlekete gittiler. Bende bir günlüğüne gidecektim. Eşim aynen şunları söyledi. Görmediğin insanlar mı ne gidiyorsun? İlk bayramımızmış ben onu bırakıp gidiyormuşum ki yarın sabahtan geceye kadar çalışacak.Bende o zaman bende senin annenlere gitmem dedim ki bugün gittik zaten. Abisinin karısı var. Hiç gidip gelmiyor. Neymiş onu kınamış bende onun gibiymişim bilmem ne. Beni kıyasladığı insanı bileseniz bir sizde neden bu kadar ağırıma gittiğini anlarsınız. Bende aslında para konusunda gitme taraftarı değildim. Gitmesem mi diye düşünüyordum ama benimle böyle konuşunca inadına gidesim geldi. Ne yapaym ben şimdi?

başta nasıl alışırsanız öyle gider.. şimdi para yok dersiniz gitmezsiniz ilerde bunu zorunluluk olarak hissetmez başka nedenler ile gitmemenizi ister ne olursa olsun gideceğinizi bilsin ki ilerde ona laf düşmeyeceğini anlasın..

pazartesiye ne kaldı sanki gidin derim bence alışmasın öle arkadaşın dediğigibi

Erkek arkadaştan değil eşten bahsediyoruz, maddi anlamda sorun olursa bunu eşiniz tek başına yaşamayacak ki ceremesini siz çekeceksiniz, gerçekten 1 gün için masraf yapmaya değer mi? haftaya hafta sonu gitseniz ne olur? ama diyorsanız ki evet değer gidin,,Eşinizin konuşma tarzı bana da hoş gelmedi ama inada bindirmeye de gerek yok gibi çünkü dediğim gibi sıkıntıyı siz çekeceksiniz öfkeyle kalkan zararla oturur bunu unutmayın , nasıl alışırsa öyle gider diye birşey yok bu yapı meselesidir eşinizi siz tanıyorsunuz, belki de tam tersi, hayatım geçen bayram seni yollayamadım, durumumuzdan ötürü,sende anlayış gösterdin, şimdi rahatladık git kal 1 hafta diyecek olamaz mı? herkes aynı değildir,

Aynı şehirde yaşıyorsanız biraz anlayış gösterebilirsin bence canım. Maddi olarak sıkılmaya gerek var mı sence? Çok önemli diyorsan git elbette ama "o zaman ben de senin ailene gitmem" demeseydin keşke. Inatlasmak sana bir fayda getirmez çünkü. .

Ben olsam gitmezdim ya. Anneni babanı görüyosan boşver.. İnat yapma. Karşılıklı inada binerse kötü olur. İlk bayramınızda da eşini yalnız bırakma

Bu adam gelinliğin kaporasını kuaförün parasını nikahtan sonra kendi cebinden çıkmayacak eğlenceyi çok gören adam değil mi
demek ki neymiş nasıl başlarsa öyle gidermiş
insanlar değişmez

Zaten her zaman gidiyormuşsun. Söyleme tarzı hoş değil ama sıkıntıdaysanız bir kere gitmeyiver.

Ben gerek görmedim gitmeniz içi aileniz ile aynı yerde yaşıyormuşsunuz akrabalarınız bir bayram görmeseniz alınmazlar herhalde evlilik hali yani her an müsait olunmayabiliyor yol parası filan yine masraf demek. Eşiniz de gerekçesini söylemiş. Evlilikte ortak karar almak gerekiyor. Hem eşiniz olmadan mı gideceksiniz bayram ziyaretine ben eşimi bırakıp bayramda gitmem mesela ya o da gelir ya da beraber evimizde otururuz herkes sorar çünkü. Bir ara gider gönüllerini alırsınız ha eğer ailenizde başka şehirde olsaydı geçen bayramda gitmemiş olsaydınız size tamamen hak verirdim ama ailenizi zaten sürekli görüyorsunuz yine de sizin tercihiniz tabii ki.

kendi gelmek istemedi. benim tarafıma kendi gitmek istemez ama aynı şehirde olmamıza rağmen kendi ailesinin evinde kalmamızı istedi bayram diye

Gittin mi peki ne yaptın sonuç olarak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…