bayramda misafir..

ayyalniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
249
8
96
Kızlar bayram sonunda kayınvalide adayım bize gelecekler. Ne ikram etsem yardımınızı bekliyorum.. Kahve ile başladık ya sonra??

evet hanımlar yardım hazırlık yapacağım :126:

Yani eğer akşam üzeri gelecekse yemek hazırlayın derim.Kurban kkavurması falan .Yok gündüz gelip gidecekse sarma falan yap,tatlı börek güzelce tabakta ikram et.

gündüz gelecek canım hangi tatlıyı hangi böreği yapayım yardımcı olurmusunuz cici hatunlar :16:

Sadece seni görmeye gelip gideceklerse yaprak sarması , su böreği ve kek yap. Seçeneğin olsun. Hayırlısı olsun.

​hayırlı bayramlar yaprak sarması,su böregi,kek ve kurabiye yapabilirsin yada kısır yanına kahve ve çayla ikram edersin

Kızlar bayram sonunda kayınvalide adayım bize gelecekler. Ne ikram etsem yardımınızı bekliyorum.. Kahve ile başladık ya sonra??

Bence ne ikram edersen et önemli olan yüzündeki tebessümün ne eksik ne asırı olması 'ne beklediğinin altında ne de üstünde bir hürmet görmesi..... Çünkü erkek anneleri ne ikram edersen et bakışları genelde tabağın ucunda olur (zamanında açık büfe davetler vermiş biri olarak kayınvalideme ve ailesine hatırlatmak istedim) ölçülü olan hersey ikram ,sevgi,muhabbet,yakınlık vb her zaman her koşulda kazandırır;-)

Bence sarma, muhallebili kadayıf, su böreği ve garnitür gibi bir şey olabilir(fasulye salatası falan gibi) yanında da kaynatılmış vişne suyu

kurban eti değilde çay yanına olabilir sarma zeytinyağlılardan börek kek gibi bişeyler bence daha ideal

Mis gibi kahveni ve çikolatanı ikram ettin mi ettin...

Sonra Türk adetlerini vazgeçilmezi çayını demle.

Yanında bence şöyle bir tabak servise sun;

Bayram böreği:)) (bol kıyma,kuş üzümü,baharatlar ve ceviz içerir,kol böreği şeklindedir)

Yaprak sarma seni çok maharetli gösterir ve klasiktir.

Enfes kurabiyeler(her türlü tarifi özelden yazarım istersen)

Ve bu tabağa mor lahana yapraklarını çanak olarak kullandığın buğday salatası koy mutlaka.

Sonra ayrıca tatlı servisi yaparsın,mesala profiterol.

Hayırlı olsun.

Mis gibi kahveni ve çikolatanı ikram ettin mi ettin...

Sonra Türk adetlerini vazgeçilmezi çayını demle.

Yanında bence şöyle bir tabak servise sun;

Bayram böreği:)) (bol kıyma,kuş üzümü,baharatlar ve ceviz içerir,kol böreği şeklindedir)

Yaprak sarma seni çok maharetli gösterir ve klasiktir.

Enfes kurabiyeler(her türlü tarifi özelden yazarım istersen)

Ve bu tabağa mor lahana yapraklarını çanak olarak kullandığın buğday salatası koy mutlaka.

Sonra ayrıca tatlı servisi yaparsın,mesala profiterol.

Hayırlı olsun.

teşekkür ederim canım yorumun için yalnız ben bunları bilmiyorum ki daha basit şey yokmu önerebileceğiniz..

Bir de daha önce geldiğinde kısır, muzlu kedi dili tatlısı, peynirli börek filan yapmıştım..Sonra da oğlunu arayıp bir sürü şey yapmış çok şaşırdım filan diyede bahsetmiş.Kız çok yetenekli ve marifeyliymiş diye...bu 2. olacak inş. :8:

Çok mu hürmetkar davranmışım iyimi ettim acaba bilemedim şimdi :32:

teşekkür ederim canım yorumun için yalnız ben bunları bilmiyorum ki daha basit şey yokmu önerebileceğiniz..

Bir de daha önce geldiğinde kısır, muzlu kedi dili tatlısı, peynirli börek filan yapmıştım..Sonra da oğlunu arayıp bir sürü şey yapmış çok şaşırdım filan diyede bahsetmiş.Kız çok yetenekli ve marifeyliymiş diye...bu 2. olacak inş. :8:

Çok mu hürmetkar davranmışım iyimi ettim acaba bilemedim şimdi :32:

Daha önce yaptıkların için ellerine sağlık.

İstediğin tarifi paylaşabilrim ya da aslında şunu yapmak istiyorum ama bilmiyorum dediğin bir tarifte verebilirim.

Davetli gelen misafiri şartlarımız el verdiğince ağırlamak gerek,bence yine bir önceki gibi hazırlıklı bir şekilde ağırla.

Son düzenleme:
Back
X