Misafir mevzusu

Her hafta sonu yatılı misafir ağırlamanin da kardeş ilişkileri bağlamında dramatize edilmesine gerek yok. Ben de yeni bir düzen kuruyor ve ona alışmaya çalışıyorum. Kendi kardeşim de olsa her hafta sonumu bu şekilde geciremem. İzolasyon değil bunun adı özsaygı ve mesafe. Konuları doğru değerlendirmek lazım.

aklı başında bir çocuksa zaten gelmez dışarda yaşıtlarıysa hayatını yaşar

Niye okulunu bırakıp aynı şehre geliyor. İsiniz zor ama öncesinde konuşmanız faydalı olacaktır.

En beğendiğim insan tipi. Sorun henüz oluşmadan güzellikle meramını anlatıp çözen. Bence de en güzeli bu aşamada konuşup konu hakkında ortak bir karara varın. Diğer türlü gelene git demek baştan kural koymaktan cok daha zor. Hem belki öyle bir noktaya gelecek ki konu devam etmek istemeyeceksiniz. Boşanmaktan iyidir.
Çok teşekkür ederim. Belki onun da olmazsa olmazı kardeşinin her hafta sonu gelmesi ve onda kalması olabilir. Ben bilemem daha önce böyle bir durum yaşamadık, eğer böyle ise de benim açımdan problem olacak ve bu evlilik daha en başında çatirdayacak ne gerek var bile bile lades demeye. Amacım zaten kavga etmek ya da tartışmaktan ziyade fikir öğrenmek. Ben bu kadar tolere edebilirim, sen de buna saygı duyarsan ortak hayat kuralım ha yok bunu aşamayacaksak ben kendi düzenimde huzurluyum diyeceğim aslında işin özü.

Her hafta sonu yatılı misafir ağırlamanin da kardeş ilişkileri bağlamında dramatize edilmesine gerek yok. Ben de yeni bir düzen kuruyor ve ona alışmaya çalışıyorum. Kendi kardeşim de olsa her hafta sonumu bu şekilde geciremem. İzolasyon değil bunun adı özsaygı ve mesafe. Konuları doğru değerlendirmek lazım.
Size her hafta sonu gelip kalacağıni mi soylediler? Okul değiştirme sebebi sizin o şehirde yaşayacak olmanız mi yoksa zaten siz olmasanız da o okula gececek miydi?

Çok teşekkür ederim. Belki onun da olmazsa olmazı kardeşinin her hafta sonu gelmesi ve onda kalması olabilir. Ben bilemem daha önce böyle bir durum yaşamadık, eğer böyle ise de benim açımdan problem olacak ve bu evlilik daha en başında çatirdayacak ne gerek var bile bile lades demeye. Amacım zaten kavga etmek ya da tartışmaktan ziyade fikir öğrenmek. Ben bu kadar tolere edebilirim, sen de buna saygı duyarsan ortak hayat kuralım ha yok bunu aşamayacaksak ben kendi düzenimde huzurluyum diyeceğim aslında işin özü.
Siz nisanlinizla ne kadar süredir berabersiniz? Onun yaşı kaç? Eski konulara baktığım için biraz merak ettim.

Olacakları anlatayım. Hayır sevgilim elbette bizimle yaşamayacak diyecek. Ama evlendikten sonra Haftaiçi yurtta dahi kalsa, haftasonu gelecek, üstbaş yıkanacak, kendisi de yıkanıp paklanmak isteyecek, güzel yemekler ev yemeği bekleyecek, uzanıp tv izlemek dizi film keyfi yapmak isteyecek. Neticede abisinin evi, siz bir iki gerekeni yapacaksınız sonra işin rengi değişecek. Siz surat asmaya başlayınca. Yeni gelin , bir çocuğa 2 tas yemek yapamıyor, hoş edemiyor denecek. Kk ya sormak hata burada kocaya ve ailesine pas pas olmak üzere eğitlmiş bir güruh var. ne iş hayatı bilirler ne özel alan ne özel hayat ne sakinlik ne huzur , tek dertleri kocadan aferin almak.

Olacakları anlatayım. Hayır sevgilim elbette bizimle yaşamayacak diyecek. Ama evlendikten sonra Haftaiçi yurtta dahi kalsa, haftasonu gelecek, üstbaş yıkanacak, kendisi de yıkanıp paklanmak isteyecek, güzel yemekler ev yemeği bekleyecek, uzanıp tv izlemek dizi film keyfi yapmak isteyecek. Neticede abisinin evi, siz bir iki gerekeni yapacaksınız sonra işin rengi değişecek. Siz surat asmaya başlayınca. Yeni gelin , bir çocuğa 2 tas yemek yapamıyor, hoş edemiyor denecek. Kk ya sormak hata burada kocaya ve ailesine pas pas olmak üzere eğitlmiş bir güruh var. ne iş hayatı bilirler ne özel alan ne özel hayat ne sakinlik ne huzur , tek dertleri kocadan aferin almak.
Ama sorarlarsa ben bu kadarını yapmayacaksam "kardeşe kardeş mi denilirmiş" denilecek çünkü kadınlar köle zaten. Her bireyin kendine özel alan inşa etmesi, kendi ihtiyaçlarını öncelemesi, bazen sadece dinlenme hakkına sahip olmayı istemesinden daha doğal ne olabilir ? Ama toplum kadın erkek fark etmeksizin " kendi alanını-konforunu önceleyene" etiket yapıştırmayı sevdiği için ruhu yorulmus kadınlar, içi boşaltılmış ilişkiler ve onların büyüttügü mutsuz çocuklar geliyor.

Evet ben her hafta sonu misafir ağırlamak istemiyorum ve bunu yüksek sesle söylüyorum ve tüm bunlara rağmen kardeşimi hala seviyorum, bu sınırı çekmek sevgisizlik değil benim varoluş hakkımdır. Yazdiklariniz için çok teşekkür ederim. En azından birilerinin beni anladığını görmek güzel.

Ama sorarlarsa ben bu kadarını yapmayacaksam "kardeşe kardeş mi denilirmiş" denilecek çünkü kadınlar köle zaten. Her bireyin kendine özel alan inşa etmesi, kendi ihtiyaçlarını öncelemesi, bazen sadece dinlenme hakkına sahip olmayı istemesinden daha doğal ne olabilir ? Ama toplum kadın erkek fark etmeksizin " kendi alanını-konforunu önceleyene" etiket yapıştırmayı sevdiği için ruhu yorulmus kadınlar, içi boşaltılmış ilişkiler ve onların büyüttügü mutsuz çocuklar geliyor.

Evet ben her hafta sonu misafir ağırlamak istemiyorum ve bunu yüksek sesle söylüyorum ve tüm bunlara rağmen kardeşimi hala seviyorum, bu sınırı çekmek sevgisizlik değil benim varoluş hakkımdır. Yazdiklariniz için çok teşekkür ederim. En azından birilerinin beni anladığını görmek güzel.
Sadece bize söylüyorsunuz. Resmen atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Sizin evdeki kendine yapacağı odayı bile düşünüyordur çoktan kardeşi.
Vakit kaybetmeden derhal tepki vermelisiniz. Bu hafta tercihler başlıyor. Başınıza kalacak şimdiden geçmiş olsun

Sadece bize söylüyorsunuz. Resmen atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Sizin evdeki kendine yapacağı odayı bile düşünüyordur çoktan kardeşi.
Vakit kaybetmeden derhal tepki vermelisiniz. Bu hafta tercihler başlıyor. Başınıza kalacak şimdiden geçmiş olsun
Sadece size değil genel olarak düşünce yapım bu olduğu için bunları her yerde söylüyorum. Nişanlım da biliyor ama bilmek yetmez bu konuyu ciddi şekilde konuşmak gerek. Zaten bu tarz sınırlar ortak çekilmeli, aksi mümkün değil. Ortak olmayacağını anladığım an benim için sürdürülebilir ilişki olmayacak. En kısa zamanda konuşacağım.

Nişanlınızla geciktirmeden konuşun.

Ailelerin tutumunu az çok anlamışsınızdır, yaşantıları genel olarak uzun misafirliği kaldırır mı?

Kendileri öyle yaşıyorsa sizden de beklerler.
Tam olarak emin değilim ama potansiyelleri var. Teşekkürler yorum için, dediğiniz gibi en kısa sürede konuşacağım.

Aynısı başıma geldi daha 5 aylik evliydim kiz kardeşi abla ben staj süresi boyunca sizde kalmak istiyorum dedi. Yaklaşik 4 ay. Ve bulunduğumuz ilçede bir sürü akrabasi var. Ben de olur deyiverdim ama sonrasında olmayacağını eşimle konuştum ama siz baştan konuşun bence.

Gelip kalmalı diyen zihniyeti anlamıyorum ,yurt çıkarken 1 hafta 10 gün idare etmek başka her hafta sonu bazende arada gelip yayılması başka .Zor durumda yardım etmek destek olmak başka ,sırtında kambur gibi ona bakmak zorunlu görev gibi taşımak başka . Şimdiden sınırları çizin, potansiyel varsa 4 sene gitmez sizde kafayı yersiniz .....

Merhabalar.
Nişanlımın erkek kardeşi halihazirda okuduğu üniversiteyi bırakıp bizim olduğumuz şehirdeki bir okula gelecekmiş bu sene. Nişanlım da bizde de kalır, gelir- gider tarzında bir şeyler söyledi. Açıkça söyleyeyim ben yatılı misafir sevmem kimseye de gidip kalmam. Kendi ailem hakkinda da aynı şeyi düşünüyorum. Arada sırada gelip gitmesinde hiçbir sorun olmayacaktır ama kalması ve bunun alışkanlık haline gelme ihtimali benim için çok can sıkıcı olur. Bu arada nişanlım misafirlere olan bakış açımı bilir, fakat bu mevzu başka. Açık açık konuşmayı düşünüyorum. Şimdiden gelsin-gitsin, kafasına göre takılsın diyecekse ( ki yeni evli olacağız ) benim için ev çok huzursuz bir yer olacak. Kaldı ki bir hafta sonumuz var onu da evde misafir ağırlayarak geçirmek istemem. Ben açık açık konuşmayı düşünüyorum sınırlarını belirlesin ve benimkileri de bilsin diye. Onun da kalbini kırmak istemem ama bazı şeyler net bir şekilde konuşulmalı diye düşünüyorum.
Bu arada tuttuğumuz ev büyük, bir kedi bir köpeğim var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
sizin eviniz sizin yuvaniz 1-2 gun kalmaya gelcek olsaydi problem etmicektin zaten ama surekli gel gitler kalmalar cok zorlar hem daha evli degilken boyle olursa evliyken kendilerinde daha cok hak gorurler burasi abimin evi istedigim zaman gelirim'e donebilir bence guzellikle sakinlikle anlatabilirsin halledersiniz

Kimse yazmamış ama abinin evleneceği sene okulunu bırakıp onun onun yaşayacağı şehre geçmek çok sinsi hareket.
O iş yurt bulamamış, rahat edememiş, kıyafetleri yıkansın, ev yemeği yesin, rahat yatsın cart curta dönecek belli ki.
Madem şehir değiştirecek, anasının babasının olduğu şehri yazsın.

Merhabalar.
Nişanlımın erkek kardeşi halihazirda okuduğu üniversiteyi bırakıp bizim olduğumuz şehirdeki bir okula gelecekmiş bu sene. Nişanlım da bizde de kalır, gelir- gider tarzında bir şeyler söyledi. Açıkça söyleyeyim ben yatılı misafir sevmem kimseye de gidip kalmam. Kendi ailem hakkinda da aynı şeyi düşünüyorum. Arada sırada gelip gitmesinde hiçbir sorun olmayacaktır ama kalması ve bunun alışkanlık haline gelme ihtimali benim için çok can sıkıcı olur. Bu arada nişanlım misafirlere olan bakış açımı bilir, fakat bu mevzu başka. Açık açık konuşmayı düşünüyorum. Şimdiden gelsin-gitsin, kafasına göre takılsın diyecekse ( ki yeni evli olacağız ) benim için ev çok huzursuz bir yer olacak. Kaldı ki bir hafta sonumuz var onu da evde misafir ağırlayarak geçirmek istemem. Ben açık açık konuşmayı düşünüyorum sınırlarını belirlesin ve benimkileri de bilsin diye. Onun da kalbini kırmak istemem ama bazı şeyler net bir şekilde konuşulmalı diye düşünüyorum.
Bu arada tuttuğumuz ev büyük, bir kedi bir köpeğim var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
İlk evlendiğim sene eşimin kız kardeşi de tercihlerine yaşadığımız şehiri yazmak istediğini söylemiş ve eşim bunu gelip bana söylemişti. Öncelikli olarak şehiri istediği gibi tercih edebileceğini ama buraya gelirken ailesinin kardeşi için komple sorumluluğu bize bırakma gibi bir beklenti içerisine girmemesi gerektiğini, oğlumuzun evi var orada kalır gibi bi düşünceyi asla kabul etmeyeceğimi ( ki ailesi bence bunu düşünerek istediler burayı), sürekli olarak değil ama ayda bir kere hafta sonları kalmaya gelebileceğini söyledim ve bu şekilde ailesine iletmesini istedim. Eşimin aile yapısını bildiğim için olacakları önceden öngörüp direkt sert bir şekilde önünü kestim açıkçası çünkü sonrasında binbir türlü sorunla ben uğraşacaktım eminim.

Çevremdeki bazı kişiler benim tarafımdan olanlar biraz idare edebilirdin gibi şeyler söylediler ama ben de sizin gibi herkese kendi kardeşim dahi olsa sorumluluğunu almak istemeyeceğimi veya sürekli olarak evimde kalmasının aynı şekilde rahatsızlık vereceğini dile getirdim. Bazı kesimin ayıpladığı şey benim içinde yukarıda söylediğiniz gibi tamamen özsaygı ve birincil aileme verdiğim değerle ilgiliydi.

Düşüncelerinizi çok beğendim ve kendinizi koruma şeklinizide. Burada ki bazı insanlara bakmayın kendi sınırlarınızı çizip kimseye eyvallah etmeyişiniz, sırf eşlerine karşı çıkma cesareti bulamadığı için eş ailesine yaranmaya çalışan, yüzlerine söyleyemediği her şeyi arkalarından atıp tutanlar için imkUmarım nişanlınızla sorunu problem oluşturmadan çözebilirsiniz.

Back
X