Misafir mevzusu

Düşünce tarzınızı çok doğru buldum. başından konuşmanız en doğrusu ama aslında bu konuşmayı yapmak zorunda kalmamanız gerekiyordu.
Benzer bir durum yaşadım. Eşimin kız kardeşi, yaşadığı şehirde öğretmendi ve çalıştığı okulun bizim yaşadığımız yerdeki şubesine geçmek istediğini söylemişti. Yaşadığımız bölgede kiralar oldukça pahalı. Eşim bana fikrimi dahi sormadan kardeşine, ‘burada kiralar çok pahalı nasıl ödeyeceksin bütün maaşın kiraya gidecek. Yaptığın çok anlamsız olduğun yerde kal.’ dedi.
Bu arada evimizde boş odalarımız var ve eşimin kardeşini çok severim. Ancak ikimizde çalışan insanlarız. Boş zamanlarımızda eşimle gezip tozmak, baş başa sakince vakit geçirmek varken, ayda 1-2 de olsa planlarımıza dahil olmasını istemem🤷🏻‍♀️ buna kendi ailemde dahil.

Merhabalar.
Nişanlımın erkek kardeşi halihazirda okuduğu üniversiteyi bırakıp bizim olduğumuz şehirdeki bir okula gelecekmiş bu sene. Nişanlım da bizde de kalır, gelir- gider tarzında bir şeyler söyledi. Açıkça söyleyeyim ben yatılı misafir sevmem kimseye de gidip kalmam. Kendi ailem hakkinda da aynı şeyi düşünüyorum. Arada sırada gelip gitmesinde hiçbir sorun olmayacaktır ama kalması ve bunun alışkanlık haline gelme ihtimali benim için çok can sıkıcı olur. Bu arada nişanlım misafirlere olan bakış açımı bilir, fakat bu mevzu başka. Açık açık konuşmayı düşünüyorum. Şimdiden gelsin-gitsin, kafasına göre takılsın diyecekse ( ki yeni evli olacağız ) benim için ev çok huzursuz bir yer olacak. Kaldı ki bir hafta sonumuz var onu da evde misafir ağırlayarak geçirmek istemem. Ben açık açık konuşmayı düşünüyorum sınırlarını belirlesin ve benimkileri de bilsin diye. Onun da kalbini kırmak istemem ama bazı şeyler net bir şekilde konuşulmalı diye düşünüyorum.
Bu arada tuttuğumuz ev büyük, bir kedi bir köpeğim var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Haklısın. Konuş

Ben bu durumun tek bir doğrusu olduğunu düşünmüyorum. Sizin doğrunuz başkadır diğerinin başka. Ama evlilik öncesi bu konular yuvarlak olmayan cümlelerle kesin olarak konuşulmalı. Evde yatılı misafir istemiyorsanız dümdüz “yatılı misafir istemem, buna kardeşin de dahil” demelisiniz. Yoksa zorunlu durumlar dışında istemem derseniz bu yanlış anlaşılmaya yol açar. Siz uzaylı istilasını kast ederken o çamaşır odasında sıra olmasını ya da sınavlara rahat hazırlanamamasını anlıyor olabilir.

Çok teşekkür ederim. Belki onun da olmazsa olmazı kardeşinin her hafta sonu gelmesi ve onda kalması olabilir. Ben bilemem daha önce böyle bir durum yaşamadık, eğer böyle ise de benim açımdan problem olacak ve bu evlilik daha en başında çatirdayacak ne gerek var bile bile lades demeye. Amacım zaten kavga etmek ya da tartışmaktan ziyade fikir öğrenmek. Ben bu kadar tolere edebilirim, sen de buna saygı duyarsan ortak hayat kuralım ha yok bunu aşamayacaksak ben kendi düzenimde huzurluyum diyeceğim aslında işin özü.
Adam basta tamam der evlendikten sonra kardeşi gelir size yıkılır o da zor. En başta gelir bizde kalır arada diye teklif ettiyse kafasında o var demek ki. Siz sorun yine de tabii ama çok da cevabına güvenmeyin derim.

1 hafta gelsin ne olacak der sonra olur sana 1 yıl :(

Gelip kalmalı diyen zihniyeti anlamıyorum ,yurt çıkarken 1 hafta 10 gün idare etmek başka her hafta sonu bazende arada gelip yayılması başka .Zor durumda yardım etmek destek olmak başka ,sırtında kambur gibi ona bakmak zorunlu görev gibi taşımak başka . Şimdiden sınırları çizin, potansiyel varsa 4 sene gitmez sizde kafayı yersiniz .....
Yada atiyorum 2 saatligine ziyarete geldi ama yemek yendi caylar icilirken muhabbet sardi hadi bu gece burda kal der ev sahibi o zaman olur ama kafasina gore orasi zaten abimin evi mecburlar kafasi benide delirtiyor

Yada atiyorum 2 saatligine ziyarete geldi ama yemek yendi caylar icilirken muhabbet sardi hadi bu gece burda kal der ev sahibi o zaman olur ama kafasina gore orasi zaten abimin evi mecburlar kafasi benide delirtiyor
Evet spontene ve zaruri zamanlar olur, burada kimse bu durumda tepki göstermez ama abisinin evlendiği tarihte okulu aynı şehre aldırmak planlı bir davranış . Durmuş durmuş abiyi mi beklemiş? Hazır evde hizmetçi var artık yapar yıkar paklar.....

Evet spontene ve zaruri zamanlar olur, burada kimse bu durumda tepki göstermez ama abisinin evlendiği tarihte okulu aynı şehre aldırmak planlı bir davranış . Durmuş durmuş abiyi mi beklemiş? Hazır evde hizmetçi var artık yapar yıkar paklar.....
Konu sahibi arkadasta bunu sikinti yapiyor sanirim haklida

Bunca Kk konularından sonra kocaman bi aferin sana demek istiyorum. Düşüncelerinin arkasında duran kendisine saygı duyan kadınlara bayılıyorum.

Merhabalar.
Nişanlımın erkek kardeşi halihazirda okuduğu üniversiteyi bırakıp bizim olduğumuz şehirdeki bir okula gelecekmiş bu sene. Nişanlım da bizde de kalır, gelir- gider tarzında bir şeyler söyledi. Açıkça söyleyeyim ben yatılı misafir sevmem kimseye de gidip kalmam. Kendi ailem hakkinda da aynı şeyi düşünüyorum. Arada sırada gelip gitmesinde hiçbir sorun olmayacaktır ama kalması ve bunun alışkanlık haline gelme ihtimali benim için çok can sıkıcı olur. Bu arada nişanlım misafirlere olan bakış açımı bilir, fakat bu mevzu başka. Açık açık konuşmayı düşünüyorum. Şimdiden gelsin-gitsin, kafasına göre takılsın diyecekse ( ki yeni evli olacağız ) benim için ev çok huzursuz bir yer olacak. Kaldı ki bir hafta sonumuz var onu da evde misafir ağırlayarak geçirmek istemem. Ben açık açık konuşmayı düşünüyorum sınırlarını belirlesin ve benimkileri de bilsin diye. Onun da kalbini kırmak istemem ama bazı şeyler net bir şekilde konuşulmalı diye düşünüyorum.
Bu arada tuttuğumuz ev büyük, bir kedi bir köpeğim var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
En başından konuş tâbi ve kabul etme. Ben nişanlıyken eşimde bana dedi işte evlenince iki bekâr kardeşim de gelip bizde kalacak bende daha hiç bilmiyorum çevremde de görmedim böyle bir durum ve yani ayda bir falan kalır diye düşündüm hiç hayır olmaz demedim. İlk haftadan gelip yerleştiler gece geldiler yatak kurdum sabah gittiler bir daha gelmezler diye topladm yatağı 1 gün 2 gün 3 gün baktım işin sonu yok kocama söyledim ee sen kabul etmişsin dedi iyide bu şekilde düşünmedim ki dedim ee sonra da gelme diyemedi ben hiç diyemedim ilk 2 yıl benle yaşadılar bi saatten sonra yatakları bile toplamadm o kadar iğrenç bir haldi ki diğer bir eve taşındım baktım yine aynısı ama bu sefer eşime en başından sesimi çıkardım bir daha gelmediler.

Sadece size değil genel olarak düşünce yapım bu olduğu için bunları her yerde söylüyorum. Nişanlım da biliyor ama bilmek yetmez bu konuyu ciddi şekilde konuşmak gerek. Zaten bu tarz sınırlar ortak çekilmeli, aksi mümkün değil. Ortak olmayacağını anladığım an benim için sürdürülebilir ilişki olmayacak. En kısa zamanda konuşacağım.
Düşünce yapınız çok güzel ve böyle kararlı olmaya devam edin🌸

Back
X