Bayramda misafirlerinize ne ikram edersiniz

benım aılem ıst burada kımsemız yok.
Bu bayramda ıst gıdemeyeceĞım.
Evde olduĞumuz bayramlarda eŞımın ıŞ yerınden bır kaÇ arkadaŞı gelır,oturduĞum bınadan 2 komŞum gelır.baŞkada kımse yok.
Bende bÖrek,sarma hazır tatlı almayı dÜŞÜnÜyorum.(tabıkı bu yazdıklarımı yapabılırsem ne mutlu bana)

bizde bayramlaşmaya gelenlere yemek türü şeyler ikram edilmez.türk kahvesi,tatlı,kola ve çerez tarzında ikramlarda bulunuruz.birkaç çeşit pasta yapmıştık geçen bayram o da değişik bir alternatif olmuştu çünkü çoğu yerde benzer şeyler yiyince değişiklik iyi oluyor.birde ramazan bayramında susamlı ve haşhaşlı çörekler yaptırırız kahvlatılarda süper olur

Burada eşimin memleketinde ;
Bayram sabahı kahvaltıyı kayınvalidemde yaparız.
Tarhana veya mercimek çorbası, buraya has çörekle hoşaf olur.
Yemekte ise genelde saç kavurması (et) olur.
Gelen misafir üzerine denk gelmişsse yer, özel olarak yemek gelene yapılmaz.
Tatlı ,şeker ,hoşaf ,çörek ikram edilir.

Annemlerde ise yemek olarak çorba ,fırın yemeği, pilav ,salata ,mangal yapılır(aile biraraya toplanınca mutlaka).
Tatlı olarak annemin kendi açtığı yufkadan meşhur tatlısı vardır.Her gelen onu yemek ister.
Kahve , çay olmazsa olmazımız.

uzaktan gelene yemek veriyoruz ziyarete gelenede tatlı yanına zeytinyaglı dolma yaparız. tabi kolonya çikolata gelenek hep verilir,

kızlar düşündüm düşündüm yine klasik olandan şaşmadım..
zeytinyağlı yaprak sarma yaptım..cevizli kadayıf ve haşhaşlı çörek...
yanında da isteğe göre çay veya kola..
kolonya ve çikolatayı saymıyorum zaten:)

valla biz bayramda hiç evde olmayız çünkü büyükleri ziyarette olduğumuzdan gittiğimiz yerde ikramlıkları tadarız bol bolkaydirigubbakcemile3

Ramazan bayramında bayramlasmaya gelenlere tatlı kola yada kahve bıde meshur yaprak sarması verırız aksam yemege kalan ıllakı olur ve sarma o kadar cok yapılmıştır kı onun yanına nohut yemegı salata yoğurt fılan gıbı eklemelerle gecıstırırız kurbanda zaten malum kavurma tursu ekmek gelen mısafırlere aksam ıcın olanlara ıse hemen bı pılav karıstırılır ve salata yapılır

Back
X