• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda Önce Kime Gidilir?

SheZofren

.....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2011
6.112
6.886
198
Bayram öncesi böyle bir konu olmasa olmazdı sanırım.
Genelde çevremde ilk önce erkek ailesine gidiliyor sonra da kadının ailesine.
Peki neden?
Biz genelde eşimle dengeli tutmaya çalışsak da eşimin kardeşleri ve kaynanamlarla birlikte kurban kesildiği için kurbanda önce kaynanamda toplaşılır. Ailemle aynı sitede otursak da kurban bayramında sabahtan kaynanaya gideriz. Akşam anca evimize gelir annemlere uğrarız.(Aileme ayıp olmaz mı?)
Kardeşlerim başka şehirdeler ve çok uzak oldukları için genelde bayrama gelmezler.
Hatta eşlerinin ailesinin memleketine de gidemeyecekler bu bayram.
Tabi ramazan bayramında da genelde ailem memlekete gitmemişse önce annemlere gideriz.
Peki siz nasıl yapıyorsunuz? Kadın önce bayramda kayınvalideye gitmek zorunda mıdır?
Sizce bu sorun yapılacak birşey midir peki ben neden kafaya takıyorum böyle şeyleri.
Evleneli uzun zaman oldu her bayramda aklıma gelir.

Bence sıra yanlis. En yakinda kim varsa. Gidilemeye en musait kim varsa ona gidilir. Ha onun ha senin ailen. Ayninsitede oturupta once kaynanaya gitmek ayip bence.
Ne var 1 saat omce ailene ugrayip sojra gitseniz esinizin ailesine. Kurban neden hep kaynananlarda kesiliyor ki evinizde kesin.

Keşke yıllara göre değişse herşey değil mi?

Ben kayinvalidemle aynı ildeyim

Annemler başka bir yerde

Böyle uzun Tatillerde ben önden geliyorum annemlerin yanına esim De bayram sabahi ailesi ile bayramlaşip buraya geliyör 1 gun kalıp dönüyoruz

Hatta esim istersen bayramın son günü geleyim 2 gün daha geçir ailenle diyor ama dönüp ben de evimde dinlenmek istiyorum.

Yani kv lere 2. Gun ya da 3. Gün gidiyorum hatta eşime kalsa son gun:)

Tabii sizin durum biraz farkliymis

Peki neden?
Biz genelde eşimle dengeli tutmaya çalışsak da eşimin kardeşleri ve kaynanamlarla birlikte kurban kesildiği için kurbanda önce kaynanamda toplaşılır. Ailemle aynı sitede otursak da kurban bayramında sabahtan kaynanaya gideriz. Akşam anca evimize gelir annemlere uğrarız.(Aileme ayıp olmaz mı?)
Kardeşlerim başka şehirdeler ve çok uzak oldukları için genelde bayrama gelmezler.
Tabi ramazan bayramında da genelde ailem memlekete gitmemişse önce annemlere gideriz.
Peki siz nasıl yapıyorsunuz? Kadın önce bayramda kayınvalideye gitmek zorunda mıdır?
Sizce bu sorun yapılacak birşey midir peki ben neden kafaya takıyorum böyle şeyleri.

Sizin duruma göre yorum yapacak olsaydım

Sabah erkenden annemlere geçelim zatwn aynı apartman derdim

Sonra da kayinvalideye.. kurban işi falan da var aksama falan bırakmazdim ama erkenden geçerim kv ye

Hem.aksaminda hem de ertesi günlerde full anneme giderdim ama:)

Herkesin gönlü olsun :)

Bence sıra yanlis. En yakinda kim varsa. Gidilemeye en musait kim varsa ona gidilir. Ha onun ha senin ailen. Ayninsitede oturupta once kaynanaya gitmek ayip bence.
Ne var 1 saat omce ailene ugrayip sojra gitseniz esinizin ailesine. Kurban neden hep kaynananlarda kesiliyor ki evinizde kesin.
Biz kaynanamlarla birlikte dana kesiyoruz annemler küçükbaş kesiyor. Çoğu işi de kayınpeder yapıyor.
Kurban kesimine erkekler camiden gelir gelmez hemen kaynanamda hazır kahvaltıya oturup biter bitmez kesime başlıyorlar. Tüm kardeşleri de eşimin orada olduğu için oraya gidiyoruz. Belki bu bayram ailemde kahvaltı yapar gideriz ama o zaman da eşim geç kalıyoruz diyor.

Ben kayinvalidemle aynı ildeyim

Annemler başka bir yerde

Böyle uzun Tatillerde ben önden geliyorum annemlerin yanına esim De bayram sabahi ailesi ile bayramlaşip buraya geliyör 1 gun kalıp dönüyoruz

Hatta esim istersen bayramın son günü geleyim 2 gün daha geçir ailenle diyor ama dönüp ben de evimde dinlenmek istiyorum.

Yani kv lere 2. Gun ya da 3. Gün gidiyorum hatta eşime kalsa son gun:)

Tabii sizin durum biraz farkliymis

Sizin uzakta olsa tabi ben de o şekilde yapabilirdim diye düşünüyorum. Ama siz rayına oturtmuşsunuz. :)

Aynı şehirdeyseniz önce erkek tarafına gidilir . Hatta erkek tarafına uğranır max 1saat oturup kalkılır sonrada kız tarafına gidilir bayram orda geçer

Bizde sistem böyle babaannem öğlen 12 olmadan tüm amcalarımı babamı kovardı kızlarımın bayramı başlasın gidin kvnize derdi

Ananemde dayımı kovar yıllardır bu kızın anası yok mu mksüz mü ona bayram değil mi diye

Peki neden?

Bak ben orayı kacirmisim ramazanda annemlere gidiyormussun

O zaman salla ya 1 bayram ora 1 bayram bura gibi olmuş işte hiç kafana takma :)

Sizin de rayına oturmuş bence :)

Sizin duruma göre yorum yapacak olsaydım

Sabah erkenden annemlere geçelim zatwn aynı apartman derdim

Sonra da kayinvalideye.. kurban işi falan da var aksama falan bırakmazdim ama erkenden geçerim kv ye

Hem.aksaminda hem de ertesi günlerde full anneme giderdim ama:)

Herkesin gönlü olsun :)
Annemlere gidince de kahvaltı yapmadan bırakmazlar yapıyoruz derken kayınpeder arar hadi ben kesimeye başlıyorum diye ay zamanlar yetmiyo bayramda millete :dondurma:

Biz kaynanamlarla birlikte dana kesiyoruz annemler küçükbaş kesiyor. Çoğu işi de kayınpeder yapıyor.
Kurban kesimine erkekler camiden gelir gelmez hemen kaynanamda hazır kahvaltıya oturup biter bitmez kesime başlıyorlar. Tüm kardeşleri de eşimin orada olduğu için oraya gidiyoruz. Belki bu bayram ailemde kahvaltı yapar gideriz ama o zaman da eşim geç kalıyoruz diyor.

Sizin uzakta olsa tabi ben de o şekilde yapabilirdim diye düşünüyorum. Ama siz rayına oturtmuşsunuz. :)
Ozaman ramazan bayramlarinda once sizin ailenize hem yakin hemde her seferinde kaynananlara olmasin. Kurban bayramindada önce esiniizin ailesine. En adaletlisini bu olur sanirim..

bir bayram eşin ailesine diğer bayram kendi aileye ilk gidilmesini tercih ederdim en azından alınan gücenen olsa açıklamasıda olur ama siz kendi ailenizle aynı sitedeymişsiniz. Yerinizde olsaydım ilk olarak kendi ailemle bayramlaşır, sonra kaynanama giderdim.. :)

Ben kimseye gitmiyorum valla.
Benim için bayram tatil demek, kimseyi aramıyorum da, onlar beni arasın.
Burada kurbanımızı keseceğiz, hop oldu bitti işte.

Aa neden erkeğin ailesine önce gidiliyor anlamadım ki, ben olsam illa birine gideceksem önce anneminkine giderim.

Sizde küçükbaş kesin kendi ailenizle ?
Yada eşiniz uğraşıyosa siz annenize gidin eşinizde kesime kesim bitince kalkar gidersiniz kvye
Kesime yardım etmediğinize göre kv ile kös kös oturmanın anlamı yok

Ozaman ramazan bayramlarinda once sizin ailenize hem yakin hemde her seferinde kaynananlara olmasin. Kurban bayramindada önce esiniizin ailesine. En adaletlisini bu olur sanirim..

bir bayram eşin ailesine diğer bayram kendi aileye ilk gidilmesini tercih ederdim en azından alınan gücenen olsa açıklamasıda olur ama siz kendi ailenizle aynı sitedeymişsiniz. Yerinizde olsaydım ilk olarak kendi ailemle bayramlaşır, sonra kaynanama giderdim.. :)
Evet genelde ramazanda aileme gideriz köye gitmezlerse ilk kahvaltıyı orada yaparız ama aynı sitede olunca kurbanda aileme uğramadan gitmek kahvaltıyı orada yapmadan gitmek ayıp mı oluyor diye düşünüyorum.
Eşimin diğer kardeşleri görümceler falan aynı apartmanda olunca kaynanamla onlar her bayram önce annesine gider mesela

Aa neden erkeğin ailesine önce gidiliyor anlamadım ki, ben olsam illa birine gideceksem önce anneminkine giderim.

bunun kuralı olmaz ki. bizim ilk bayramımız, k.validemler küçük baş kesecekler. biz de babam, amcalarım, halalar büyük başa girdik. dolayısıyla et işi ailemin evinde halledilecek. yok k.validemde halledilseydi oraya giderdik. et işleri bittikten sonra da k.valideme geçeriz, akşam yemeğinde orada kalırız. kadın veya erkek kompleks yapmaya gerek yok. bu işler duruma göre değişir.

ailelerle bayramlaşmıyor musunuz? ne bileyim bizim kültürümüzde küçükler imkan varsa büyükleri ziyaret eder, yoksa telefonla ararlar. üzülmüyorlar mı?

Back
X