• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda Önce Kime Gidilir?

Sizde küçükbaş kesin kendi ailenizle ?
Yada eşiniz uğraşıyosa siz annenize gidin eşinizde kesime kesim bitince kalkar gidersiniz kvye
Kesime yardım etmediğinize göre kv ile kös kös oturmanın anlamı yok
Eşimde bayramda hep birlikte olalım istiyor oraya da birlikte gidelim aileme de birlikte gelelim.
Ramazanda aileme kahvaltıya geliriz mesela ben annemlere gidiyorum kahvaltıya sen burada kal demez hiçbir zaman.
Zaten kesim yapılırken biz kadınlarla oturuyoruz çocuklar falan birlikte daha sonra hemen pişiriyorlar derken zaman geçiyor aslında.
Küçükbaş hayvanı da eşim ve ben hiç yemediğimiz hatta kokusu rahatsız ettiği için kesmek istemiyoruz.
Aslında bir bayram önce ailemde bir bayram onun ailesindeyiz tek sorunum ailemle aynı sitede olup kurban bayramında sabahtan uğrayamamak. Ailem bu konuda birşey demese de aklıma takılır hep onlar da zaten hergün görüşüyoruz diyorlar ama işte bir de bana sor.

ailelerle bayramlaşmıyor musunuz? ne bileyim bizim kültürümüzde küçükler imkan varsa büyükleri ziyaret eder, yoksa telefonla ararlar. üzülmüyorlar mı?
Bilmem üzülüyorlarsa da, bana söylemiyorlar sanırım.
Bi bayram mı var kız, kaynanamla ömür billah görüşmem.
Annem de görmek istiyorsa gelsin işte.

Böyle el öpme sohbet etme falan beni çok geriyor biliyor musun, forumda da bak bazıları hiç istemediği halde ne ortamlara giriyor.
Ama böyle bazen reklamlarda çıkıyor ya geniş aileler, buuuuuuuugün baaaaaaaayram erken kalkın çocuklar havasında bir bayram geçirmedim ben hiç.
Belki de ondandır. :)

Boyle dusuncelere hic gerek yok gercekten. Ne fark eder once esin ailesi veya kendi ailemiz. Ayni sehirde oturanlar icin konusuyorum, biri sabah biri aksam gorulebilir. Ben her iki ailemle de ayni sehirdeyim kurban bayrami da oldugu icin kurban kesimi vs dogal olarak once esimin ailesini gorecegiz aksama da kendi aileme gideriz. Kendi annem dahi once kayinvalidene gidin gorun gonlu olsun der her zaman.

Bilmem üzülüyorlarsa da, bana söylemiyorlar sanırım.
Bi bayram mı var kız, kaynanamla ömür billah görüşmem.
Annem de görmek istiyorsa gelsin işte.

Böyle el öpme sohbet etme falan beni çok geriyor biliyor musun, forumda da bak bazıları hiç istemediği halde ne ortamlara giriyor.
Ama böyle bazen reklamlarda çıkıyor ya geniş aileler, buuuuuuuugün baaaaaaaayram erken kalkın çocuklar havasında bir bayram geçirmedim ben hiç.
Belki de ondandır. :)
anladım. bizde de o televizyonlarda gördüğün bayramlar oluyor işte. herkes babannemin evinde kahvaltıda toplanıyor, tatlı bir telaşe. güzel oluyor yani:dondurma:

Eşimde bayramda hep birlikte olalım istiyor oraya da birlikte gidelim aileme de birlikte gelelim.
Ramazanda aileme kahvaltıya geliriz mesela ben annemlere gidiyorum kahvaltıya sen burada kal demez hiçbir zaman.
Zaten kesim yapılırken biz kadınlarla oturuyoruz çocuklar falan birlikte daha sonra hemen pişiriyorlar derken zaman geçiyor aslında.
Küçükbaş hayvanı da eşim ve ben hiç yemediğimiz hatta kokusu rahatsız ettiği için kesmek istemiyoruz.
Aslında bir bayram önce ailemde bir bayram onun ailesindeyiz tek sorunum ailemle aynı sitede olup kurban bayramında sabahtan uğrayamamak. Ailem bu konuda birşey demese de aklıma takılır hep onlar da zaten hergün görüşüyoruz diyorlar ama işte bir de bana sor.

Yani canım aynı sitede oturuyosanız erkenden gidin ailene oturmaya vakit olmasa bile (kurbandan dolayı ) ellerini öp öyle gidin
Eşin bayram namazına gidiyosa sende ailene geç dönünce alsın seni

Yani canım aynı sitede oturuyosanız erkenden gidin ailene oturmaya vakit olmasa bile (kurbandan dolayı ) ellerini öp öyle gidin
Eşin bayram namazına gidiyosa sende ailene geç dönünce alsın seni
İlk bayramlarda böyle yapıyorduk, çocuk olunca durumlar değişti ama bu bayram da öyle yapmayı düşünüyorum inşallah.

Kim yakınsa ona gidilir sanki.
Geçen kurban bayramında babamlar bize geldiler kurbana yardıma. (İlk kez kestik, bilemeyiz diye düşündüler) kayınvalidemler köye gitmişti. Sonuç olarak anneannemler hariç kimseye gitmedik.

Ramazan bayramında biz dahil herkes tatildeydi. Yine sadece anneannemlere gittik.

Hatta makara yapıyordum 'ben kocamla önce benimkilere gidelim kavgası yapamıcak mıyım niye herkes tatile gidiyor yaa!!!" diye.

Bu bayram herkes yerinde, herkeste kurban telaşı olacak. Kayınvalidemler ve biz ilk gün kesicez. Babamlar üçüncü gün. İkinci gün herkese birer saat uğrar kaçarız diye düşünüyorum.

İlk bayramlarda böyle yapıyorduk, çocuk olunca durumlar değişti ama bu bayram da öyle yapmayı düşünüyorum inşallah.

Şahsen kvmle ve ekürileriyle asla başbaşa oturmam neolursa olsun !
Senin durumunda olsam ailemle geçiririm bayramı kurban kesimi bitince giderim
Konuşucak nebuluyosunuz ?

Şahsen kvmle ve ekürileriyle asla başbaşa oturmam neolursa olsun !
Senin durumunda olsam ailemle geçiririm bayramı kurban kesimi bitince giderim
Konuşucak nebuluyosunuz ?
Canim ya benim kaynanam cok iyidir ama ,eşimin kardesleri ve eşleri de öyle zaman nasil geciyor anlamiyoruz bile. İnan otursak hic durmadan da konusuruz sukur hepsi kendi kardesim gibidir. Kaynanamin da kotulugunu gormedim hic. Zaten ayni sehirdeyiz ayda bir gideriz cok gorusmeye eşimin işlerinden dolayi zaman olmuyor aksamlari falan onlar da rahatsiz etmek istemez en cok bayramda gorusulur yani birinci gunu ozellikle sonra daha cok benim ailemle geciririz akrabalari dolasiriz.

Biz heralde kimseyle bayramlasmayiz..esimin ailesiyle gorusmuyorum.Esim mirin kirin etse de gitmeyi dusunmuyorum.bayramda falan.. o istiyo ki buzlar erisin konusalm goruselm bilmem ne..
Onlar benim bayramimi bildiler mi,bilmediler bende bilmiycem.. annemlere de esim gelmem derse hiic zorlamam valla..

6 yıllık evliyim 6 yıl boyunça her bayramda ilk önce eşimin annesine sonra benim anneme sonrada akraba ziyaretlerine bu böyle gelmiş böyle de gider bizde

Bence boşuna sorun ediyorsun sen kendin diyon kurban orda kesiyoruz diye tabiki ilk kaynanana gitcen inek olunca erken başlamak gerekiyo ..bizdede ilk kaynanaya gidilir kahvaltı edilir ama hiç bunu sorun yapmadım aklıma bile gelmemisti hatta sen bu konuyu acmasan:D

Sizin anneniz yakınmış. .
Önce onlarla bayramlaşıp,
ordan kayınvalide evine gidebilirsiniz. .
Bunun bir sıralaması yok . .
Biz önce k.valide ye ordan annemlere gidiyoruz. .

bence kurbanınızı kiminle kesiyorsanız oraya gitmeniz mantıklı. hani ilk günden sabahtan kesilir genelde kurbanlar, orda olmak yerine akşam da uğrayabileceğiniz birlikte kurban kesmediğiniz kendi annenize gitmeniz garip olurdu. zaten ramazan bayramında ilk oraya gidiyormuşsunuz. hani bir sorun bile göremedim ben ortada.

Bizde sizin gibi yapıyoruz genelde.ilk gün kv de aksama dogruda annemlerde.
Eğer kucukbaş kesiyorsak ikisine de aksam üzeri ugruyoruz.
Çok dert etmeyin tatil uzun aynı sitedeymişsinz yine ugrarsinz

Herhangi bir zorunluluğum yok. Ailem farkli sehirde, kv ile ayni sehirdeyim ama önce aileme gidiyoruz orada kaliyoruz en son donerken kvye geceriz kalmayız.

Bu bayram yani pazartesi tasiniyoruz farkli sehre zaten kvyi hic gormucem bu bayram sukur.

Evliliğim süresince bu ikinci Bayram'ımol bir tecrübem yok ama aynı şehirde olduğumuz içim ilk önce kv lere gidiyoruz. Oysaki bende Bayram'ın ilk günü ailemin yanında olmak istiyorum ama bu ikidir mümkün olmuyor. 2.3. Gün aileme gidiyoruz. Genelde hep böyle oluyor. Bu bayram da aynısı olursa bir dahaki bayramda arifeden gidicem aileme orda kalıcam :)

Canim ya benim kaynanam cok iyidir ama ,eşimin kardesleri ve eşleri de öyle zaman nasil geciyor anlamiyoruz bile. İnan otursak hic durmadan da konusuruz sukur hepsi kendi kardesim gibidir. Kaynanamin da kotulugunu gormedim hic. Zaten ayni sehirdeyiz ayda bir gideriz cok gorusmeye eşimin işlerinden dolayi zaman olmuyor aksamlari falan onlar da rahatsiz etmek istemez en cok bayramda gorusulur yani birinci gunu ozellikle sonra daha cok benim ailemle geciririz akrabalari dolasiriz.

Aa ozaman iyimiş normal bi insanmış kv
Madem iyi biri hiç problem yapma git kendi ailenle daha çok görüşüyosundur zaten

Ramazanlarda sizfr kahvaltiyi annenizfe rahat rahat yapin ama madem kurbanda beraber kurban kesiliyor sorun etmeyin iki ayaginiz bir pabucta annenizdr duracaginiza aksam rahat rahat gidin. Bizim kv ayni sehirde arife gununden oraya gidiyoruz ertesi gunde anneme geciyoruz orada genis genis takiliyoruz. Bunlar küçücük seyler hic canini siktigina degmez.

Kimin ailesi ile az gorusuluyorsa ona gidilsin. Tabı yol guzergahinda kimler var oda sırayı etkiler. Senin ailen hep yakinda ise önce ona gidin tabi.

Back
X