• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda Önce Kime Gidilir?

Canım hangisine isterse önce ona giderim, eşim de karışmaz

Hatta bu Bayram hiçbirine gitmiyorum, evimde kokuşup oturacağım:dondurma:

Balayından dönerken annemlere kıyafetlerimi almak için uğradık (kahvaltı ya da yemek felan yenmedi bile sadece uğradık) sonra kv delere geçtik. Bi hafta orda kaldık ama tüm bi hafta bunun konusunu yaptı kv. Hiç olur muymuş önce erkek evine gidilip el öpülürmüş. Anne kıyafetim yoktu otel içine göre kıyafet almiştm yanıma diyorum. Hiç mi yoktu biz verirdik bir şeyler... Kendisi de her bayram önce kendi tarafına gider ama kocasıyla. Bi kaynı var zaten onun da evine 2 yıldır ben kv nin bi kere gittiğine şahit olmadım.
Benim anladığım bu adete bi tek gelinler uymalı.

Bayram öncesi böyle bir konu olmasa olmazdı sanırım.
Genelde çevremde ilk önce erkek ailesine gidiliyor sonra da kadının ailesine.
Peki neden?
Biz genelde eşimle dengeli tutmaya çalışsak da eşimin kardeşleri ve kaynanamlarla birlikte kurban kesildiği için kurbanda önce kaynanamda toplaşılır. Ailemle aynı sitede otursak da kurban bayramında sabahtan kaynanaya gideriz. Akşam anca evimize gelir annemlere uğrarız.(Aileme ayıp olmaz mı?)
Kardeşlerim başka şehirdeler ve çok uzak oldukları için genelde bayrama gelmezler.
Hatta eşlerinin ailesinin memleketine de gidemeyecekler bu bayram.
Tabi ramazan bayramında da genelde ailem memlekete gitmemişse önce annemlere gideriz.
Peki siz nasıl yapıyorsunuz? Kadın önce bayramda kayınvalideye gitmek zorunda mıdır?
Sizce bu sorun yapılacak birşey midir peki ben neden kafaya takıyorum böyle şeyleri.
Evleneli uzun zaman oldu her bayramda aklıma gelir.
Sevilen insanlara gidilir sevilmeyen sıkan üzen insanlara gidilmez

Ah sade bu adeti seviyorum köyun.. Ramazanlarda ilk esimin amcalarina dolasiriz. Aksam yemekleri anne evinde yenir.. Benim anne yurt disinda olunca babaannem gile giderim. Ikinci gunde benim akrabalara bayramlasiriz ve aksam yeminide annenem gilde yeriz.. Kurban bayramda ayni.. Sade ilk gunu kurbanla ugrastmizdan bayramlasmaya cikmayiz, aksam yemenede babanneme giderim.. Ikinci gunde anneneme :super:

Bence mantikken nasil uyuyorsa öyle gidilmeli. Aslinda cok bir önemi yok ilk kime gidildigi. Biz önce kendi anneme gideriz orada kaliriz bir kac saat yemek yeriz eve giderkende kayinbabam gile ugrariz hani eve daha yakin oldugu icin aksama dogru gidiyoruz eve gidisimiz rahat olsun diye. Ertesi günlerde esimin annesine yani kaynanama ondan sonra dayilarina bizde öyle geciyor her sene. Ama bu sdne nasil olur bilmiyorum esim calisiyor yalniz gitcem herhalde

2 yıllık evlıyım,
nişanlılıgımdan berı bayramın 1. gunu hep benım aılemde gecırılır
1 senedır zaten aılesıyle konusmuyoruz esımın bayramda bıle gıtmıyoruz
dolayısıyla hepten kökten tümden aılemle gecırıyoruz
bu esımın kendı ıstegı :) bende memnunıyetle uyuyorum
bırde bızım bakıs acımız su;
rahat etmedıgımız sevmedıgımız sırf bayramını kutlamak ıcın gıttıgımız bı yer yok
gercekden sevdıgımız kısılere gıdıyoruz bıkac kuzen arkadas aılem okadar
artık ınsanları memnun etmeye calısmıyoruz :) buyuzden bayram demek bızım ıcın guzellık demek

Aynı şehirdeyseniz önce erkek tarafına gidilir . Hatta erkek tarafına uğranır max 1saat oturup kalkılır sonrada kız tarafına gidilir bayram orda geçer

Bizde sistem böyle babaannem öğlen 12 olmadan tüm amcalarımı babamı kovardı kızlarımın bayramı başlasın gidin kvnize derdi

Ananemde dayımı kovar yıllardır bu kızın anası yok mu mksüz mü ona bayram değil mi diye
Bu aile numunelik valla dağıtalım Türkiye'nin belirli yerlerine, bizdede sorun olmaz hatta kayınvalide hiç sevmez misafiri hiç gitmesek gelmediniz demez, ( kullanacağı dönemler dışında )benim ailem zaten başka ilde ,bayılıyorum şu kayınvalidenin evinde toplanan gelinlere bizimkinde olmadığı için.:))

Yurtdışında kv ile aynı apartmanda otuuyoruz. Ve bayramlarda nerde olursak orda geçiyor ona buna gitme derdim yok. İki senedir kurban bayramı oğlumla annemlerin yanındayım eşimde iş dolayısıyla gelemiyor. Ama burda ilk önce anneanneme gideriz yakın olduğu için. Akşamına veya 2.günde babaanneme gidilir köyde olduğu için. Yıllardır böyle. Anneanneme uğramadan gitmeyiz köye babaanneme.

Bizde ilkin mezarlıga gidilir :kahve:bir gulesim geldi bunu hatirlayinca :)bilemiyom yani evinize en yakın kimin evine ona gidin ,yada bir bayram bir tarafa diğer bayram diğer tarafa gidin ..boyleLike haksızlık olmaz

Aynı şehirdeyseniz önce erkek tarafına gidilir . Hatta erkek tarafına uğranır max 1saat oturup kalkılır sonrada kız tarafına gidilir bayram orda geçer

Bizde sistem böyle babaannem öğlen 12 olmadan tüm amcalarımı babamı kovardı kızlarımın bayramı başlasın gidin kvnize derdi

Ananemde dayımı kovar yıllardır bu kızın anası yok mu mksüz mü ona bayram değil mi diye
Çok tatlılar ya . :) Hayal mi yoksa gerçek mi bu tontiş nineler.:KK37:

Sanırım bu değişmez bir gelenek bizde her bayram namazdan hemen sonra kv lere gideriz ikinci günüde annemlere hiç değişmedi niye bilmem ama bende hiç yadırgamadım nasıl ne zaman kabul ettim hiç farkında bile değilim

Biz mutlaka ilk once kvmlerde kahvalti yapip benim aileme geciyoruz.benim icin bir sakincasi yok.iki taraf da iyi niyetli cunku.biz onceden ailelerimizden baska sehirde otururduk.memlekete gelince de once kvmlere gecerdik.bazen annemlere de gectigimiz olurdu ama hangi tarafa gecsek bizi obur tarafa yollamaya calisirlardi.mesela kvlere gecsek kizim hadi gidin ozlediler onlar da diye tuttururlardi,annemlere gecsek yine ayni.artik biz nereye gitsek kovulcaz diye espri yapardik.benim babam kizim ilk once oraya gitceksin ne olursa olsun diye tutturur aslinda anlatsam o kadar modern dusunen bir kisidir ki ama bu konularda cok gelenekci davranir.ama bir yandan erkek kardesim var ona gelince de asla once bize geleceksiniz diye tutturmaz onlari da gelinin memleketine yollamaya calisirlar:KK48:

Peki neden?
Biz genelde eşimle dengeli tutmaya çalışsak da eşimin kardeşleri ve kaynanamlarla birlikte kurban kesildiği için kurbanda önce kaynanamda toplaşılır. Ailemle aynı sitede otursak da kurban bayramında sabahtan kaynanaya gideriz. Akşam anca evimize gelir annemlere uğrarız.(Aileme ayıp olmaz mı?)
Kardeşlerim başka şehirdeler ve çok uzak oldukları için genelde bayrama gelmezler.
Tabi ramazan bayramında da genelde ailem memlekete gitmemişse önce annemlere gideriz.
Peki siz nasıl yapıyorsunuz? Kadın önce bayramda kayınvalideye gitmek zorunda mıdır?
Sizce bu sorun yapılacak birşey midir peki ben neden kafaya takıyorum böyle şeyleri.
Bana çok çok saçma geliyor önce kayınvalide olayı. Ne yanı kadın gelin olduktan sonra babaevinde bayram sabahı bile geçiremeyecek mi:63: evlenmeden bunu özellikle konuşmuştum. Evleneli çok olmadı ama ilk bayram önce kayınvalide sonra bizimkiler, diğer bayram önce bizimkiler yaptık.?buarada iki aile de ayrı şehirlerde.. Yorucu oluyor tabi, bu sene Ramazan'dan kv deydik, bu bayram annemlerdeyiz:halay: sonuç olarak; önce erkeğin ailesi olayını sevmiyorum, desteklemiyorum;)

Biz genelde arefe günü benim aileme gideriz orda kalırız sabah beraber kahvaltı yaparız sonra kv lere geçeriz, bu özellikle kv min isteği, annenlerin kalbi kırılmasın der sağolsun

Peki neden?
Kurban Kv evinde kesiliyorsa önce kv giderim ama akşama kadar beklemem.
Ben bayram ziyaretlerin de ilk önce az oturmam gereken yerlere giderim en çok vakit geçirmek istediğim yere de en son giderim ;)
Kv kurbanı kestikten sonra bana düşen ne varsa yapar daha anneme gideceğim der çıkarım eşim de daha sonra arkamdan gelsin önemli değil. İlla eşimle gideceğim diye bir kural yok. Annemde eşim yokken rahat rahat bayram geçiririm eşim de gelince bayramlaşsın sonra da evime dönerim. O kadar da dert değil yani.
Kv gidip akşama kadar kalmak niye?
Kurbanı kendilerine kesmiyorlar sonuçta bir miktar kavurma yapılır adettendir o kavurma da akşama kadar sürmez zaten. Öğlen çık annene git ;)

Peki neden?
Bakma sen o saçma sıralamalara. Ama ben her bayram önce kaynanama sonra aileme gidiyorum bu benim için çok daha iyi kaynanamda bi sure durup annemlerde de aksamdan geceye oturuyorum hem akşam annelerin ev çok kalabalık ve keyifli oluyor :KK48: :ıslık::cool:

Back
X