• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda Önce Kime Gidilir?

Bence her sene sırayla gidilmeli. Geçen sene erkeğin ailesine ilk gidildiyse bu sene kadınınkine gibi.

Vala biz mecburi kvye gidiyoruz gerci ben yarın clışıyorum 4e kadar gtmicim o yuzden belki 4 ten sonraa ararlarsa nabarm diyorum ayy bde ramazan da arifeden gdp orda kalıodk gıcık oluyodm

Once esımın aılesıne gıderız.
Sonra bızımkılere gecerız. Bızımkıler kurban kestıgınden en cok orada kalırız. :KK16:

Bayram öncesi böyle bir konu olmasa olmazdı sanırım.
Genelde çevremde ilk önce erkek ailesine gidiliyor sonra da kadının ailesine.
Peki neden?
Biz genelde eşimle dengeli tutmaya çalışsak da eşimin kardeşleri ve kaynanamlarla birlikte kurban kesildiği için kurbanda önce kaynanamda toplaşılır. Ailemle aynı sitede otursak da kurban bayramında sabahtan kaynanaya gideriz. Akşam anca evimize gelir annemlere uğrarız.(Aileme ayıp olmaz mı?)
Kardeşlerim başka şehirdeler ve çok uzak oldukları için genelde bayrama gelmezler.
Hatta eşlerinin ailesinin memleketine de gidemeyecekler bu bayram.
Tabi ramazan bayramında da genelde ailem memlekete gitmemişse önce annemlere gideriz.
Peki siz nasıl yapıyorsunuz? Kadın önce bayramda kayınvalideye gitmek zorunda mıdır?
Sizce bu sorun yapılacak birşey midir peki ben neden kafaya takıyorum böyle şeyleri.
Evleneli uzun zaman oldu her bayramda aklıma gelir.

ben anneme geliyorum
eşim annesine gidiyor

daha iyisini bulamadık farklı şehirlerdeyiz çünkü

bu bayram da eşim geldi 1 saat oturdu dün
sonra memleketine gitti
ben babamlarla kaldım
2. gün yine eşim gelip beni alıcak evimize gidicez

Back
X