Bayramda sızın tarafamı bızım tarafamı polemiği...

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Merhaba kızlarr
Sızde de bu sızın taraf bızım taraf konusu gecıyormu bayramda :emir_bebek: Kayınvalıdemlerle aynı apartmandayız,onlarla genelde arefeden ya da sabah bayramın bırıncı gununden bayramlasıp bızımkılere gıdıyoruz,orda kalıp bayramın sonuncu gunu donuyoruz.Istanbulda esımın akrabası yok,genelde kayınvalıdemler de bayramın bırıncı gunu aksamustu memleketlerıne gıdıyorlar.Kendı annemler de ılla bır gun bıle olsa oraya gıtmemızı ısterler bı de gıtmezsek bır ay surat yaparlar bana burnumdan getırırler.
Bu bayram kayınvalıdemler yazlıkta ve bu kıs kullanmak ıcın ordakı sobayı alıp beraber donmek ıstıyoruz,"esım de hem sobayı almak hem de bızım memlekettekılerle gorusmek ıcın ıyı bır fırsat,hamılesın zaten bır daha ne zaman gelırız bellı olmaz,Cumartesı donebılırsek sen dınlenırsın pazar sızınkılere gıdersın ıstedıgın kadar da kalırsın,ıkıncı bır yolculugu ne butcemız ne de senın durumun zaten kaldırmaz" dedı.Ben de tamam dedim.
Bunu kendı annemlere soyledım,annem tamam dedı.Dun telefonda konusuyoruz annem laf arası sureklı bebege bırsuru sey aldım donerken e... arabaya koya goturursunuz dıye bırkac defa dırettı.anne ben demedımmı cumartesı en gec pazartesı gelebılırız dıye dedım.O da e gelmıcenızmı dedı.Konustuk bunu daha once sen de tamam demedınmı dedım.Bayramda buraya gelınecek dedı.Ben de anne ne maddı durumumuz ne de benım durumumuz bunu kaldırmaz hıc dusunmuyomusun dedım,ben onu bunu bılmem,eşimi istedi telefona.Eşime de senın annen anne de ben anne degılmıyım,sız zaten aynı apartmandasınız dedı.Eşim de anne soba ıcın gıdıyoruz bır daha gıdemeyız zederdı 8 aylık olacak dıger ay dedi,annem de elimi vermem bır daha gelmessenız,o zaman bu bayram zederdı buraya gelsın sen de kendı memleketıne gıt madem bız onemlı degılız demıs.
Eşim de aksam bana soylenıyo vermesse vermesın,ne bu ya ben zorunlumuyum gıtmeye kendı memleketıme bıle gıtmeyı dusnmuyorum soba alınmasa dedı.Gecen yılbasında bıle onlardaydık yeter ama dedı,ben de ıyı de ona bakarsan dıger yılbasında da sızınkılerde sulalece gecırdık ben bısı dedımmı neden parlıyorsun dedım,o da kızdı evde mı gecırcektım yanı annemler varken dedı,ıyı o zaman gıt sen bu bayram annenlere ben kendım gıderım memlekete dedı.alsanaalsanasmile
Ben yıne arada kaldım bilmiyorumkismile Sabah esım hala surat yapıyo,annemler desen ayrı bır dert. mafoldumben

Hakkaten bazı anne babalar çocuklarının hayatını karıştırmak için uğraşıyorlar. Ne güzel anlaşmışsınız eşinle,ne gerek vardı şimdi annenin bu baskısına. O konuşmadan sonra senin benim ailem olmuş ki en sevmediğim konudur benim. Kimseyi kırmayalım derken olan evlatlara oluyor. Kararlı davranmak en iyisi, iki taraf içinde. Küsecek diye sürekli planlarınızı bozmayın. Siz sonuçta ailesiniz eşinle. Siz bişeye karar veriyorsanız saygı duymalı herkes. Sonuçta kimseyi kırmadan her bayram gönüllerini etmeye çalışan insanlarsınız.

herkeslerde aynı dert. sizinkiler bizimkiler. lakın evlılıklerde bence sizin yada bızım taraf olmamalı sadece sız ıkınız olmalısınız gerı kalan herkes dıs kapının mandalı . bu kafaya yerlesmesse senın aılen benım aılem derdı bıtmez.

Bence annen biraz abartmış durumu...
Yani sizin düşüncenze saygı duyması lazım..

alla alla sırf bu çekişmeler yüzünden yok seninkiler yok benimkiler.... bayram bayramlıktan çıkıyo dert günleri oluyo valla
bence de annen biraz abartmış, elimi vermem falan ağır olmuş bence
bende hiç anlamam şu 1. gün yok 4. gün olaylarını, ne fark ediyo yahu
hadi gidemediniz telefonda bayramlaşılsa nolur, kavga gürültü olduktan sonra o bayramın ne tadı tuzu kalcak zaten

bende geçen ramazan bayramında 7 aylık hamileydim kurbanda bebeğim muhtemelen doğmuş olucaktı veya kurbanda doğucaktı dolayısıyla aileme gidemiycektik eşimin ailesiyle altlı üstlüyüz bizimkiler 2 saat mesafedeler eşimde arifeden gidelim sizinkilere bidahaki bayrama gidemşiycez dedi tmm dedik eşiminkilere söyledik iyi karşıladılar geçirdiler arife günü neyse bayramda arıyolaruz teli açmıyolar dedik biyere gidicek halleride yok bütün gün açmaladılar neyse dedik biyerdeler bizim arkadaşlardan gelenler oluyor işte onlara bir tripler falan gittik die ama yüzümüze hiç bir şey yok gelik bir karış surat eşim dedi hiç umursama aylak küsen aylak barışır takma dedi geldi çattı kurban ben kurbandan 10 gün evvel doum yptım 10 güğnlük lousa gitme şansı yok düşündüğümüz gibi bizimkiler aradılar ettiler bayramın 3. günü toplanıp geldiler hiç gitmediğimiz için sorun çıkarmadılar halbuki annem teli kapayınca bayram sabahı ağlamış haklı olarak bayramın son günü bile olsa görmek görüşmk isterler ama asla bişey demediler bana sürpriz yapıp onlar geldi hattta velasılı anende hata çok karışılmamalı asla kimnerde geçirmek istiyorsa o şekilde geçirmeli eşinede kabahat buldum neden sen ben yapıyorki ikiside sizin aileniz sonuçta biraz onların biraz bunların gönlünü yapıcaz başka şansınız yok bende eşinden ayrıda gitme ne olursa olsun

Bizde kural bellidir mesela. Bir bayram bir yere gidilecekse, kesinlikle diğer bayram da diğer tarafa gidilir. Ayrı ayrı memleketler olduğu için aynı bayramda ikisine de gitmek imkansız. Böyle alıştılar. Yazın tatilde de, 1 hafta bir yere, 1 hafta diğer yere. Kimse kırılmasın gücenmesin. Bu sene hiç birine gitmeyeceğiz mesela. İki bayramda evdeyiz. Gelmek isteyen bize gelecek. Ayrım yapmayı hiç sevmem, ama kararlarımıza karışıldı mı deli olurum.

Hep diyorum diyeceğim.Öncelik sıran eşindir senin.
Lütfen eşinle kötü olma hazır anlaşmışken.Annende maşallah yani:bbo:

Anneniz gereksiz kapris yapmış bence,siz hamilesiniz,diğer yere de keyiften gitmiyosunuz,sizi bu halinizle zor durumda,arada bırakmış bence,ne demek el vermem falan,baya baya abartı..

Bizde kural bellidir mesela. Bir bayram bir yere gidilecekse, kesinlikle diğer bayram da diğer tarafa gidilir. Ayrı ayrı memleketler olduğu için aynı bayramda ikisine de gitmek imkansız. Böyle alıştılar. Yazın tatilde de, 1 hafta bir yere, 1 hafta diğer yere. Kimse kırılmasın gücenmesin. Bu sene hiç birine gitmeyeceğiz mesela. İki bayramda evdeyiz. Gelmek isteyen bize gelecek. Ayrım yapmayı hiç sevmem, ama kararlarımıza karışıldı mı deli olurum.

valla bence en güzeli, herkeste bu kuralı bildiğinden sorun çıkmıyodur kimsenin tadı tuzu kaçmıyodur
bence sıraya bindirmek en iyisi bu tip durumlarda
kaydirigubbakcemile5

Herkes kendı ıstedıgı olsn ıstıyo arada hep ben kalıyorum,ıkısı telefonda konusuyo telefon kapanınca esım bana dert yanıyo dıger gun annem arayıp bana soylenıyo bıktım artık ya.Keske uzak bı yerlerde yasasak da bu kadar sorun olmasa.Bu halımle hem esımın hem de annemın gonlunu almaya calısıyorum.Tum bayram burnumdan gelecek. Kurban bayramında hıcbıryere gıtmıcem oturcam evımde. IKı hafta sonra dogum yapıcam yola cıkamam dıcem.Isteyen gelsın ıstemeyen gelmesın ısteyen el versın ıstemeyen vermesın.Kımseyı zorlamıyorum ben.

Herkes kendı ıstedıgı olsn ıstıyo arada hep ben kalıyorum,ıkısı telefonda konusuyo telefon kapanınca esım bana dert yanıyo dıger gun annem arayıp bana soylenıyo bıktım artık ya.Keske uzak bı yerlerde yasasak da bu kadar sorun olmasa.Bu halımle hem esımın hem de annemın gonlunu almaya calısıyorum.Tum bayram burnumdan gelecek. Kurban bayramında hıcbıryere gıtmıcem oturcam evımde. IKı hafta sonra dogum yapıcam yola cıkamam dıcem.Isteyen gelsın ıstemeyen gelmesın ısteyen el versın ıstemeyen vermesın.Kımseyı zorlamıyorum ben.

ya canım bırak sen bu hamile halinle kimsenin gönlünü yapmaya çalışma
iyi ya, herkes kapris yapsın sen aman o kırılmasın aman bu darılmasın
seni kim hoş tutacak acaba, çok kızıyorum hamilelere eziyet edenlere valla
bence ne haliniz varsa görün, bi derdiniz varsa birbirinizle beni karıştırmadan halledin de
anladığım kadarıyla annenle eşin arasında başka bi sorunlar var, tek sorun bayram değil gibi

annen abartmışş niye bukadar zora sokuyorki olayı

Annem bu bayram dugun konularında hep boyle canım,malı durumumuzu da anlatıyorum anlamıyor.Bazen cagrıyo ben gelemıcem anne ay sonu gelıyo fılan dıyorum,e ne zaman gelcen fılan dıretıyo,bır ara babamı yollamaya kalktı benı alması ı cın.Bıraz anlayıslı olsa hıcbır sorun olmıcak.Hala uzerımde domınantlık kurmaya calısıyo ama bıze gelmeye gelınce ıkı seneyı gectı evlenelı uc kere geldı daha.

Anneniz de aklı bir tanecik kızı var,ama kendini ifade etme şekli yanlıŞ.Boşu boşuna tatsızlık çıkmış.Her iki tarafın aile büyüklerinin anlayışlı olması gerekir.Siz artık bir aile olmuşsunuz,bayramda tatile de gitmek isteyebilirisiniz.Zor durum,umarım orta yolu bulursunuz.kaydirigubbakcemile5

Bız de evlendıkten sonra ramazan bayramında annemlere gıttık kayınvalıdemler de memlekete gıttıler bayram sabahı.Kurban bayramında esımın memlekete gıdelım dedık.Annem ortalıgı kopardı,dedk bı bayram oraya bı bayram buraya ıkıt arafa bırden olmaz dıye yok olmazmıs herkesın cocugu yanındaymıs bı ben yokmusum.Elaleme gosterıs olsun dıye cagrıyo sankı.Bayram bıtene kadar konusmadı telefonları suratıma kapadı,bayramdan sonra da aradı verdı verıstırdı.

Hep diyorum diyeceğim.Öncelik sıran eşindir senin.
Lütfen eşinle kötü olma hazır anlaşmışken.Annende maşallah yani:bbo:

Aynen canım, tam dıyorum hersey yolunda esımle duzeldık pat bısı cıkıyo ılla.Olmadı sancım var agrım var falan dıcem artık nabıyım artık onlar benı bunu yapmaya zorluyolar artık.Tek bayram degıl olmadık kısılerın dugunu mevlıtı oluyo onda bıle kac gun arıyo gelcenmı dıye.

valla bence en güzeli, herkeste bu kuralı bildiğinden sorun çıkmıyodur kimsenin tadı tuzu kaçmıyodur
bence sıraya bindirmek en iyisi bu tip durumlarda
kaydirigubbakcemile5

Bu sıra ısı aslında cok mantıklı ama uyabılene.Bayramı gectım ben tatılde evımde olmak ıstıyorum,evlendık uc tatıldır hep gorumcemlerdeyız balayı dahıl cok severım ya kendısını, tum tatılı orda gecırıyoruz bu sefer esım çiçoronluk yapıyo.Hadı dıyorum koca sene calıstı denızın gunesın tadını cıkarsın,onu da anlamaya calısıorum.

Aynen canım, tam dıyorum hersey yolunda esımle duzeldık pat bısı cıkıyo ılla.Olmadı sancım var agrım var falan dıcem artık nabıyım artık onlar benı bunu yapmaya zorluyolar artık.Tek bayram degıl olmadık kısılerın dugunu mevlıtı oluyo onda bıle kac gun arıyo gelcenmı dıye.

Bak hamilesin.
Ltfen sen bunları düşünme.
Eşinle kararını nasıl verdiysen o şekilde uygula.Kimseyi üzmemek içinde çabalama,neticede memnunda edemeyeceksin.

Back
X