Bayramda ziyaret etmek bu sene yokmuş...

sahtehayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
443
0
0
İstanbul
Merhaba kızlar kayınpederim vefat edeli 7 ay falan oluyor Bu eşimin ilk babasız bayramı...
Şimdi kaynanam bu bayramdan evden cıkmıycakmış gelenler ona gelırmıs buraya kadar bırsey yok bende normal karsıladım ama... Oğlunada dun soylemıs sende bıryere gıtme dıye onceden eşimin öyle bir düşüncesi yoktu sadece annemlere gıtcez baska yere gıtmıycekmısız.. Şimdi biz yeni evliyiz ve bizi hersey bekler dıye dusnuyorum annanem falan ziyaret ben tek yapmakmı zorunda kalacagım... Hiç gitmesem yine olmaz napcagımı sasırdım benim gibi bu duruma dusen varmı acaba...:50:

sanki düğüne gidiyorsunuz, ne kadar saçma, kocaman adama başka bir yere gitme demiş anası. çok sinir oldum. bir kere anneanne ailenin büyüğü olarak en başta bayram ziyareti yapılması gereken kişidir. eşinizin başı sağolsun tamam acısı büyük ama 7 ay olmuş, baya geçmiş hadi 40 ı olsaydı tamam. eşinizle güzel güzel konuşun. diyin ki ilk gün babanın mezarını ziyaret edelim, duamızı edelim. sonra aile büyüğümüz olarak anneanneme gidelim çünkü oda yaşlı yarın bir gün ölünce gözü arkada kalır, vicdanımız sızlar, büyüklerimizin yanında beni yalnız bırakma.

ya şu kayınvalideleri anlamıyorum, böyle acı bir durumu bile değerlendiriyorlar. :50:

başnız sağolsun Allah sizlere uzun ömür versin...aslında k.pederiniz vefat edeli 7 ay olmuş ve ev yası tutma süresi geçmiş bence tamam kayınvaldeniz çıkmak istemeyebilir ama oğlunada öyle yaptırmak istemesi tuhaf siz eşinizle konuşun bu konuyu ona gitmeniz gereken akrabalarınız olduğunu tak başınızada gitmek istemediğinizi kısa sürelide olsa uğramanız gerektiğini hani akrabalarınızında sizi bayramda görmek istiyeceğini ve öncelikle bu ziyaretlerin sizin hakkınız olduğunu anlatmaya çalışın
siz kaynvaldenizle birliktemi oturuyorsunuz bilmiyorum eğer öyleyse kayınvaldeniz evde yalnız misafir ağırlamak istemediğinden evin erkeği pozisyonunu oğlunun doldurmasını istiyor gibi geldi bana

sanki düğüne gidiyorsunuz, ne kadar saçma, kocaman adama başka bir yere gitme demiş anası. çok sinir oldum. bir kere anneanne ailenin büyüğü olarak en başta bayram ziyareti yapılması gereken kişidir. eşinizin başı sağolsun tamam acısı büyük ama 7 ay olmuş, baya geçmiş hadi 40 ı olsaydı tamam. eşinizle güzel güzel konuşun. diyin ki ilk gün babanın mezarını ziyaret edelim, duamızı edelim. sonra aile büyüğümüz olarak anneanneme gidelim çünkü oda yaşlı yarın bir gün ölünce gözü arkada kalır, vicdanımız sızlar, büyüklerimizin yanında beni yalnız bırakma.

ya şu kayınvalideleri anlamıyorum, böyle acı bir durumu bile değerlendiriyorlar. :50:

başnız sağolsun Allah sizlere uzun ömür versin...aslında k.pederiniz vefat edeli 7 ay olmuş ve ev yası tutma süresi geçmiş bence tamam kayınvaldeniz çıkmak istemeyebilir ama oğlunada öyle yaptırmak istemesi tuhaf siz eşinizle konuşun bu konuyu ona gitmeniz gereken akrabalarınız olduğunu tak başınızada gitmek istemediğinizi kısa sürelide olsa uğramanız gerektiğini hani akrabalarınızında sizi bayramda görmek istiyeceğini ve öncelikle bu ziyaretlerin sizin hakkınız olduğunu anlatmaya çalışın
siz kaynvaldenizle birliktemi oturuyorsunuz bilmiyorum eğer öyleyse kayınvaldeniz evde yalnız misafir ağırlamak istemediğinden evin erkeği pozisyonunu oğlunun doldurmasını istiyor gibi geldi bana

Amacı belkıde benım evde oturmam bıryere gıtmemem ama avucunu yalayacak.. Kaynanam yan daıremde belkıde gelen gıdenle benım ılgılenmemı ıstedıgı ıcın oyle soyluyor bılmıyorum ama benım bu sekılde kalbım kırılıyor dedıgınız gıbı 7 ay gectı.. Kaynanamın oyle bır dusuncesı varkı eve bayram sekerı bıle almıycakmıs(ama kendıne kıyafet aldı) olurmu dedım bende cocuklara verılır sevaptır gelene ıkram edılır cok gerı kafalılar napcam ben bu aıleyle bılmıyorum

ne kadar sacma madem öyle esinize diyinki benim ailemi beraber ziyarete gidelim sizinkilere gitmek istemiyorsan kendin bilirsin benim ailem bekler hem dügünemi gidioyruz bayram ziyareti bu

gelmezse gelmesin, siz akrabalarınıza gidin. bayram ziyaretleri önemlidir. hem eşiniz hem kaynananız anlasınlar böyle saçma laflara kulak asmadığınızı. hem akrabalarınız neden gelmiyorsun diyince ne cevap vereceksiniz? eşim gelmek istemedi ondan mı?

sahthayat hanim sizinle bagzi konularda tartismalarimiz oldu hatirlamissinizdir umarim:-)

ben yinede o tartismalar o konuda kaldi diyerek sizin konunuza yazicam:-)

oncelikle gercekten eski kafali bir kayinvalideniz olduguna katiliyorum,
yerinizde olsam esimi ikna etmeye calisirdim,
sonucta 1 gun kalmis bayrama,
yukarida bir arkadasimizin dedigine katiliyorum,
sakin sakin konusun once babasinin mezarini ziyaret ettikten sonra buyuklerinin ellerini opmeye
gidilcegini soyleyin,
kayinvalidenizde cok akilliymis yahu
kendisine kiyafet aliyoda sekermi dagitmicakmis,
asil seker dagitmasi lazim coluk cocuk sevinsinler diye:-)
sabah sabah güldüm yahu:-)
ama üzücü allah sabir versin size :-(

gelmezse gelmesin, siz akrabalarınıza gidin. bayram ziyaretleri önemlidir. hem eşiniz hem kaynananız anlasınlar böyle saçma laflara kulak asmadığınızı. hem akrabalarınız neden gelmiyorsun diyince ne cevap vereceksiniz? eşim gelmek istemedi ondan mı?

Annenle gidersin diyor bana evet ben hala bekarım dedim ailemle gitcem... Sen o ailenin bekar evladı değilsin dedim evlisin biz evliyiz ve sorumlugun var magdem kaldıramıycaktın keske evlenmeseydık dedım
sahthayat hanim sizinle bagzi konularda tartismalarimiz oldu hatirlamissinizdir umarim:-)

ben yinede o tartismalar o konuda kaldi diyerek sizin konunuza yazicam:-)

oncelikle gercekten eski kafali bir kayinvalideniz olduguna katiliyorum,
yerinizde olsam esimi ikna etmeye calisirdim,
sonucta 1 gun kalmis bayrama,
yukarida bir arkadasimizin dedigine katiliyorum,
sakin sakin konusun once babasinin mezarini ziyaret ettikten sonra buyuklerinin ellerini opmeye
gidilcegini soyleyin,
kayinvalidenizde cok akilliymis yahu
kendisine kiyafet aliyoda sekermi dagitmicakmis,
asil seker dagitmasi lazim coluk cocuk sevinsinler diye:-)
sabah sabah güldüm yahu:-)
ama üzücü allah sabir versin size :-(

Evet oğlunuda kendı kafasına uydurmaya çalışıyor işte ikna edemedim söyledim tartısma cıkardı.. Annesinin amacı benım bıryere gıtmemem ama sırf ınadına susulencem puslencem gezecegım ıste bana zıt gıdyolar ben daha beterını yapcam... Gelmezsede gelmesin alcam annemi giderim bence kendi ayıbı ben bıle soylerken utanırken o ne halde olur umrumda degıl... Biz evlnediğimizde 3 ay sonra kuzenımın dugunu vardı basta esım gelmem demıstı ama baktım benı yanlız bırakmamk ıcın geldı yanıma oturdu bıraz gıttı... Kaynanam dolduruyor ıste ben evden cıktıgımıda oglu yanımda olur dugune gıttıgımızı dusunemesın dıye.. Ne yapcagımı sasırdım ama bu bayram zehır gıbı gececegı kesın.... Hiçbir şekilde eşimin tarafınıın bayramınıda kutlamıyacagım sırf zıyarete gorduklerımı kutlarım o kadar fazlada oturmayacagım onun amacı gelın gelsın gelenlere hızmet etsın ama olmayacah ısteee gorcekler...

sen baya bi ofkelisin kayinvalidene,
yerinde olsam aynisini yapardim,
madem ikna etmeye calistin esini kararindan vazgeciremedin,
sende esine inat aynisini ona uygula bak bakalim nasil zoruna gidiyo,
tamam allah rahmet eylesin babasi vefat etmis,
ama ustunden 7 ay gecmis,
kayinvalidenin isine geliyo herkes ayagina gidicek cunku o buyuk,
ama esinize hic anlam veremedim sonucta size kimse gelmicek,
bayramda buyukler ziyaret edilir buda sünnettir,
esiniz bir yandan dogrusunu yaptigini zannediyo fakat diyer yandan milleti uzuyo yani,
siz yinede bence esinizden bu gorusu aklindan cikartmaya calisin yoksa kayinvalideniz esinizi
baya bi avcuna alicak,
simdi bayram olur ilerde baska bisey:-(

Valla benim babam vefat etmişti ve 10 gün sonra bayramdı,ben annemlerleydim hiç bir bayram ziyareti yapmadım,kayınvalideme bile gitmedim.Ama eşimi çocuklarla beraber gönderdim annesine.

sen baya bi ofkelisin kayinvalidene,
yerinde olsam aynisini yapardim,
madem ikna etmeye calistin esini kararindan vazgeciremedin,
sende esine inat aynisini ona uygula bak bakalim nasil zoruna gidiyo,
tamam allah rahmet eylesin babasi vefat etmis,
ama ustunden 7 ay gecmis,
kayinvalidenin isine geliyo herkes ayagina gidicek cunku o buyuk,
ama esinize hic anlam veremedim sonucta size kimse gelmicek,
bayramda buyukler ziyaret edilir buda sünnettir,
esiniz bir yandan dogrusunu yaptigini zannediyo fakat diyer yandan milleti uzuyo yani,
siz yinede bence esinizden bu gorusu aklindan cikartmaya calisin yoksa kayinvalideniz esinizi
baya bi avcuna alicak,
simdi bayram olur ilerde baska bisey:-(

Benımde anlatmak ıstedıgım buydu zaten bırde boyle bırsey yoktu dun actı bu konuyu bana annesinin soyledıgı cok acıktı yani..

kayınvalideniz çok bencil. sizin bir kalbiniz yok mu? gelinsiniz tabiki kayınvalidenizin evindeyken gelen misafirlere hizmette yardımcı olacaksınız ama böyle fitnelikler yapıldığı sürece istediğiniz kadar hizmetçilik yapın yaranamazsınız. kavga çıkarsa çıksın. buna okey derseniz gelecek bayramda da aynı şey olur. çünkü senesi dolmamış olacak kayınpederinizin, bu defa onu bahane edecekler.

Eşinizle konuştunuz mu bu konuyu?
Kayınvalideniz saçmalamış, kendisi bir yere gitmeyebilir de, bu hayatta bir tek kendisi yaşamıyor heralde,
ziyaret edilmesi gereken başka kimseler yokmuymuşta, siz de biryere çıkmayacakmışsınız.
Sıkıntınızı eşinizle açık açık konuşun bence ve beraber gidin ziyaretlere, olması gereken de bu zaten.
Kayınvalidenizin düşüncelerini hayatınızda emir telakki edecek değilsiniz, zaten söylediği hiç mantıklı da değil.
Umarım eşiniz de aynı kafadan değildir ve uymaz annesine.

kayınvaliden resmen saçmalıyor eşinde onu onaylıyor yani 7 ay geçmiş üstünden.tamam yas tutabilir ama sizi yönlendirmesi yanlış.sen bayram ziyaretlerini yap anlasınlar ne kadar saçmaladıklarının.ben bile sinir oldum ya niye bu kadar bencil ve anlayışsız oluyolar,

Bana ramazanda seni biyerlere gidelim mi diyen eşim ve bayramda biryere gitmem diyende eşim o kadar zıt ki ikisi ben yine düşünmüştüm millet birşey der babasız ilk bayramıydı cünkü her ne kadar gitmek istesemde vazgecmıstım sonrada demek gitsek kıyamet koparmış.. Bayramda olsa hiçbir şekilde eşimle konuşmayacagım ıstedıgı gıbı tek gezecegım kendı utansın karısını tek bıraktı dıycekler...:17:

Eşinizle konuştunuz mu bu konuyu?
Kayınvalideniz saçmalamış, kendisi bir yere gitmeyebilir de, bu hayatta bir tek kendisi yaşamıyor heralde,
ziyaret edilmesi gereken başka kimseler yokmuymuşta, siz de biryere çıkmayacakmışsınız.
Sıkıntınızı eşinizle açık açık konuşun bence ve beraber gidin ziyaretlere, olması gereken de bu zaten.
Kayınvalidenizin düşüncelerini hayatınızda emir telakki edecek değilsiniz, zaten söylediği hiç mantıklı da değil.
Umarım eşiniz de aynı kafadan değildir ve uymaz annesine.

Konuştum ama yok anlamıyor artık ne isterse öyle yapsın ben cok sıkıldım ama bunun acısını cok kotu cıkaracagım hem ailesinden hem ondan

Senin icin can sikici bir durum olmus ve isin icinde herzamanki gibi bir kaynana:50:ama hic uzulme madem bire yere gitmek istemiyolarsa sen tek basina git bütün aile ziyaretini yap büyüklerin elini öp.Olduki sana bisey derlerse ben hep beraber annenide alir babani ziyaret ederiz arkadanda diger aile büyüklerinin elini öperiz diye düsünmüstüm ki bana göre normalide budur dersin.Senin baban vefat etti acini anliyorum ama unutma ki benimde bir anam babam büyüklerim var ve bir gün onlarda bu dunyadan göcecekler ben arkadan vicdan azabi cekmek istemiyorum böyle bir gündede evimin babasi olarak senide yanimda görmek isterdim deyim ve sakin daha uzatim tartismayin kendinizide uzmeyin,kayinvalideniz bisey de derse biliyorum k.pederim öldü ve inanin en az bende sizin kadar uzuluyorum ama benim babam yasiyo deyin anlayana yeter.Sevgiyle ve sevdiklerinizle kalin,IYI BAYRAMLAR:71:

Merhaba kızlar kayınpederim vefat edeli 7 ay falan oluyor Bu eşimin ilk babasız bayramı...
Şimdi kaynanam bu bayramdan evden cıkmıycakmış gelenler ona gelırmıs buraya kadar bırsey yok bende normal karsıladım ama... Oğlunada dun soylemıs sende bıryere gıtme dıye onceden eşimin öyle bir düşüncesi yoktu sadece annemlere gıtcez baska yere gıtmıycekmısız.. Şimdi biz yeni evliyiz ve bizi hersey bekler dıye dusnuyorum annanem falan ziyaret ben tek yapmakmı zorunda kalacagım... Hiç gitmesem yine olmaz napcagımı sasırdım benim gibi bu duruma dusen varmı acaba...:50:

Tövbe Yarabbim Ya!!:41:

Back
X