Bayramda ziyaret etmek bu sene yokmuş...

sahtehayat merhaba,
ben de bunu yeni öğrendim. amcam vefat etti ve bizimkiler çıkmayacak bu bayram. sanırım böyle bir gelenek var. ilk bayramda çevre, eş dost geliyor.

Ben cıkmamasını normal karsıladım ama annesının sonucta esım bekar degıl... O evdede yasamıyor biz bir aile olduysak eger her ıkı tarafıda dusunmek gerek dıye dusunuyorum

Ben cıkmamasını normal karsıladım ama annesının sonucta esım bekar degıl... O evdede yasamıyor biz bir aile olduysak eger her ıkı tarafıda dusunmek gerek dıye dusunuyorum

"eşim bekar değil" ne demek anlamadım. ??? tabi ki iki taraf da düşünülür. ama benim söylemek istediğim, böyle bir adet var ve bence eşini bu konuda anlamaya çalış. bayramdan sonra ziyaret edersiniz ne olacak ki. birbirinizi bence kırmayın böyle şeylerle. canınızı sıkmayın olur mu? hayatta neler var...

"eşim bekar değil" ne demek anlamadım. ??? tabi ki iki taraf da düşünülür. ama benim söylemek istediğim, böyle bir adet var ve bence eşini bu konuda anlamaya çalış. bayramdan sonra ziyaret edersiniz ne olacak ki. birbirinizi bence kırmayın böyle şeylerle. canınızı sıkmayın olur mu? hayatta neler var...

Eşim bekar değil demekten kastım bana karsıda bır sorumlugu oldugu sonucta ben yumurtadan cıkmadım...diğer sayfaları okumadınız galiba eşimle bu konuyu hallettik buyuklerı zıyarete gıtcez benımle bırlıkte gelecek...

Eşim bekar değil demekten kastım bana karsıda bır sorumlugu oldugu sonucta ben yumurtadan cıkmadım...diğer sayfaları okumadınız galiba eşimle bu konuyu hallettik buyuklerı zıyarete gıtcez benımle bırlıkte gelecek...

hepsini görmedim.
sevindim o zaman. aranız bozulmasın da ötesi önemli değil bence. dediğim gibi sadece böyle bir adet var demek istemiştim.

sahtehayat merhaba,
ben de bunu yeni öğrendim. amcam vefat etti ve bizimkiler çıkmayacak bu bayram. sanırım böyle bir gelenek var. ilk bayramda çevre, eş dost geliyor.

evet böyle bir gelenek var senin de söylediğin gibi,teşekkürler burda dile getirdiğin için canım,Başınız sağolsun,Allah kalanlarınıza uzun ömür versin.

evet böyle bir gelenek var senin de söylediğin gibi,teşekkürler burda dile getirdiğin için canım,Başınız sağolsun,Allah kalanlarınıza uzun ömür versin.

amin canım. inşallah, hepimize.
bir şey soracağım, konu dışı, nereye yazacağımı da bilemedim. aboneliklerimi sildim yanlışlıkla, 2 tane silecektim. kalmasını istediklerim silindi yanlışlıkla. ne yapmam gerek?

Merhaba kızlar kayınpederim vefat edeli 7 ay falan oluyor Bu eşimin ilk babasız bayramı...
Şimdi kaynanam bu bayramdan evden cıkmıycakmış gelenler ona gelırmıs buraya kadar bırsey yok bende normal karsıladım ama... Oğlunada dun soylemıs sende bıryere gıtme dıye onceden eşimin öyle bir düşüncesi yoktu sadece annemlere gıtcez baska yere gıtmıycekmısız.. Şimdi biz yeni evliyiz ve bizi hersey bekler dıye dusnuyorum annanem falan ziyaret ben tek yapmakmı zorunda kalacagım... Hiç gitmesem yine olmaz napcagımı sasırdım benim gibi bu duruma dusen varmı acaba...:50:

canım babasının ilk bayramıymış bir de tek erkekse annesi haklı diycem çünkü insanlar başsağlığına geliyorlar ve evde babanın yerini dolduracak bir erkeğe ihtiyaç olacaktır. Eminim ailen anlayışla karşılıycaktır durumu

Şuan son gelişmeyi yazıyorum... Bayram sabahı kaynanama gttık mezarlıga gıttık ve tekrar kaynanamda durdum gelen gıden oldu falan... Sonra esımle eve gectım ve hazırlandım anneme gitmek için eşim biraz burun kırın etti anladım ki birşey var dirtekledim... Annesi işte gelinin anne babası gelmesı yakısrdı dedi.. Hiç sinirlenmeden dedim ki sen geliyorsan gel gelmiyorsan ben gidiyorm sen annenın yanında kal ben ailemi yonlendiremem dedim.. Eşim tabikide benle geldi anneme gittik ordan annaneme teyzemlerı falan hepsını gorup eve donduk... Kaynanamın yanına tekrar gıttık işte annen gelmesi gerekirdi dedi... Nasıl yani anne dedi adet falan dedi... Anne bak dedim beni ne başkası yonlendırır eşim dışında nede başkasın ben yonlendırırım.. Koskocaman insanlara ben boyle boyle yap demem... Herkesın anne babası var ılk once onlar goruluru benım adetım boyle... Kaldıkı anne dedim senin oğlun senı gormeye gelmedı( diğer oğlu gelmedi yanna sozde acısı var babası yok dıye gelmemş) İlk once can ondan sonra canan dedım o yuzden hıcbısey bana deme ne benm kalbım kırılsın nede senın dedım... Kaldı oyle eşimde aynen duydu nıyetım kalp kırmak degıldı ama magdem acın var benı rahat bırakmasını ıstedım dıger gelını az once yanındaq geldı.. Ona gelınce susulur bana gelıncemı konusacaktı...

Anladık kayınvalidenizin acısı var da, bu acıyı ömür boyu sürdürüp, herkesi peşinden koşturmayı düşündürüyor heralde.
Sizin ailenizin hiç işi gücü yokmuşta, koşa koşa kayınavalidinize mi gelecekmiş.
Gelip sizin ve onun bayramını mı kutlayacakmış, ayrıca aileniz gelse bile,
sizin yine de ailenize gidip bayramanı kutlamanız gerekiyordu.
Oturduğu yerde herkesi ayağına bekliyor maşallah.
Ayrıca aileniz ziyarete gelir belki de ama ilk gün koştura koştura gelecek değiller heralde.
Onlarda büyükler gelenleri gidenleri olur heralde.
Bazı insanlar dünyayı kendi etrafında dönüyor sanıyorlar, kayınvalidenizde onlardan biri heralde.
Allah sabır versin.

Anladık kayınvalidenizin acısı var da, bu acıyı ömür boyu sürdürüp, herkesi peşinden koşturmayı düşündürüyor heralde.
Sizin ailenizin hiç işi gücü yokmuşta, koşa koşa kayınavalidinize mi gelecekmiş.
Gelip sizin ve onun bayramını mı kutlayacakmış, ayrıca aileniz gelse bile,
sizin yine de ailenize gidip bayramanı kutlamanız gerekiyordu.
Oturduğu yerde herkesi ayağına bekliyor maşallah.
Ayrıca aileniz ziyarete gelir belki de ama ilk gün koştura koştura gelecek değiller heralde.
Onlarda büyükler gelenleri gidenleri olur heralde.
Bazı insanlar dünyayı kendi etrafında dönüyor sanıyorlar, kayınvalidenizde onlardan biri heralde.
Allah sabır versin.
Kayınvalidemin boyle malesef yapcak brsey yok... Bayram dedık esımle kahvaltıya cagırdık yne kın kustu bayram gecesı yanlız birakmışız herkes kendını dusunuyor dıyor.. Gorende butun cocukları gıtmedı yanına sanar cok hassas herseye alınıyor herkesın evı var barkı var... Buyuttum herkes gıttı evıne dıyor.. Anlamıyorum bu kadını herkes etrafında donsun ıstıyor.. Herkesın tek derdı o sank kızları hergun yanında aksama kadar esım gıder ıstedıgını gıderır baska ne yapılabılınır kı anlamıyorum... Yınede evlatlarından sıkayet edıyor ya gıdıp gelmeseydıler yanlz bıraksaydılar daham ıyi olacaktı.. Diğer gorumcem evi arka sokakta 10da geldı.. Ama ondan ıyısı yok o gelınde akrabas(teyzesının kızı) orf adetlerın daha iyi biliyordu o gelseyd yanına ama yok ondan memnun

Back
X