Bayramı nasıl geçirmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben salı günü gittim. Bizim de ilk bayram sayılır. Kapıdan görüştük, eve döndüm. Bu kadar. İlk bayram diye gidip orda kalmanız vs aşırı saçma.

Haklısınız. Yakın olsa veya bizde araba olsa kapıdan uzaktan dönüp görsem yine iyi olurdu. Ama kalmak işi çok bozuyor ve saçma olduğunun farkındayım.

Suan yasadigim sehirdeki feribot kuyrugunu gorseniz keske. Guya yasak olacak ama herkes bugunden yolcu.
Olan biz evde oturanlara oldu zaten. Büyük haksizlik.

Şehir dışına seyahat vesaire hiç düşünebileceğim şeyler değil zaten. O insanlarla bir şey diyemiyorum. Ben gidip kalsaydım rahat davranacaktım gibi anlaşılmasın mesajımdan. 2 metreden fazla yakınlaşılmayan, oturma odasında bile maskeyle oturulan ve tuvaletlerin ayrıldığı bir durum olacaktı zaten. O insanların nasıl seyahat izni alabildiklerini de bilmiyorum. Bence evde oturanlara değil onlara olan olacak.

Ya devlet ne yaparsa yapsın bir kara delik bulup ordan fırlıyor herkes. Ailemi aylardır görmedim, gitme ihtimalim vardı bu sefer korona çıktı dur dedim kendime. Aylardır evdeyim çıkmıyorum millet hâlâ bayram diyor. Vay bizim emeklerimize.

Sokağa çıkma yasağı neden var? Bunu anlayacak kapasiteniz var diyeceğim ama yazdıklarınıza bakınca yok hâlâ alınırlar mı falan yazmışsınız. Genci okumuşu da böyleyse yaşlı teyze ve amcalara kızmayalım hiç.

Aslında gitseniz ve sevdiklerinize de bulaştırsanız sonra da o vicdan azabıyla yaşasanız. Kusura bakmayın bu zihniyetteki kimseye acımıyorum ben.

Hic birisine gitme olsun bitsin
İnsanları anlamıyorum yaa, sırf sizin gibi insanlar anadır atadir diye gezip virüsü yaymasinlar diye gün koca ülkede, 81 ilde, en ücra köyde bile sokağa çıkma yasağı ilan ettiler
Hala gözünüz akraba ziyaretinde .
Hiç mi vebal almaktan korkmuyorsunuz?? Eşiniz ise gidiyormus. Yani taşıyıcı olma ihtimaliniz var. Gidin de ananeniz falan öldürün, ahir ömrünüzde her şeyi tatmişsiniz,bir de katilliği tadin

Şehir dışına seyahat vesaire hiç düşünebileceğim şeyler değil zaten. O insanlarla bir şey diyemiyorum. Ben gidip kalsaydım rahat davranacaktım gibi anlaşılmasın mesajımdan. 2 metreden fazla yakınlaşılmayan, oturma odasında bile maskeyle oturulan ve tuvaletlerin ayrıldığı bir durum olacaktı zaten. O insanların nasıl seyahat izni alabildiklerini de bilmiyorum. Bence evde oturanlara değil onlara olan olacak.
Şu dediğinize siz inandıniz mi?
Sizce bu pratik olarak uygulanabilecek bir şey mi?
O maskeyle bütün gün oturmak akıl karı bir şey degil. Kaldı ki aynı helaya girip aynı sofrada yemek yiyeceksiniz 4 gün boyunca. Nasıl tuvalet ayrılabilir ki? Belediye sosyal tesislerinde bile ikişer tuvalet var kabinlerde. Sizin evde kişi başı bir tane WC mi düşüyor?
Zaten bu şekilde olsa bile, olmaması olmasından daha hayırlı değil mi,böyle saçma misafirlik mi olur? Nereden baksan elinde kalan, saçma bir durum...

Yasak var evinizde oturun salgin bu kimse kimseye gönül koymaz ilerde bayramda gitmemek icin bahane ariyacaksiniz simdi gezme zamanı değil

Yok bu insanlara covidden ölenlerin nasıl, ne şekilde öldüğünü izletmeden akıllanmayacaklar ve anlamayacaklar işin ciddiyetini. Herkes bize bişe olmaz zihniyetinde.
Ailenizin bir bayramda yalnız kalacakları için üzülmeleri mi daha önemli, yoksa hasta olma ihtimalleri mi?

Ya devlet ne yaparsa yapsın bir kara delik bulup ordan fırlıyor herkes. Ailemi aylardır görmedim, gitme ihtimalim vardı bu sefer korona çıktı dur dedim kendime. Aylardır evdeyim çıkmıyorum millet hâlâ bayram diyor. Vay bizim emeklerimize.

Sokağa çıkma yasağı neden var? Bunu anlayacak kapasiteniz var diyeceğim ama yazdıklarınıza bakınca yok hâlâ alınırlar mı falan yazmışsınız. Genci okumuşu da böyleyse yaşlı teyze ve amcalara kızmayalım hiç.

Aslında gitseniz ve sevdiklerinize de bulaştırsanız sonra da o vicdan azabıyla yaşasanız. Kusura bakmayın bu zihniyetteki kimseye acımıyorum ben.

Mesajıma baktım ve "alınmak" kelimesini kullanmadığımı gördüm. "Yalnız kaldıkları için üzülürler mi acaba" demişim. Hatta başka bir mesajımda da "iki tarafın da alınma ihtimali söz konusu değil" demişim. Kapasite sorgulamasını tek taraflı yapmamalıyız sanırım.

Yok bu insanlara covidden ölenlerin nasıl, ne şekilde öldüğünü izletmeden akıllanmayacaklar ve anlamayacaklar işin ciddiyetini. Herkes bize bişe olmaz zihniyetinde.
Ailenizin bir bayramda yalnız kalacakları için üzülmeleri mi daha önemli, yoksa hasta olma ihtimalleri mi?

Mesajınızın ikinci bölümüne katılıyorum, birinci bölümünü ise üstüme alınamıyorum.

Ailenizin yanına giderseniz de eşinizle ilk bayramınızı ayrı geçirmiş olacaksınız? Malesef salgın var, dişimizi sıkacağız biraz. Herkes kendi evinde kalmalı.

Mesajınızın ikinci bölümüne katılıyorum, birinci bölümünü ise üstüme alınamıyorum.
Katılın veya katılmayın, ama özellikle birinci kısmı üstünüze alınmalısınız, yoksa eğer o bilinçte olsaydınız, bu konuyu buraya açmazdınız.

Yasak var evinizde oturun salgin bu kimse kimseye gönül koymaz ilerde bayramda gitmemek icin bahane ariyacaksiniz simdi gezme zamanı değil

Gönül zaten koymazlar, kendi ailem yalnız kalınca üzülür mü diye kısa bir süre kararsız kalmıştım, ancak gitmemek tabii ki en doğru karar olacak. Bu ikileme düşmede iki buçuk aydır evde olma ve çok yoğun çalışmanın getirdiği yıpranmışlığın da payı var. Mesajınızın için çok teşekkür ederim. Yalnız ileriki bayramlarda illa ki her insan kendi ailesine veya eşinin ailesine gitmemek için bahane arar gibi bir genelleme de yapmamak gerekir sanırım.

Haklısınız. Yakın olsa veya bizde araba olsa kapıdan uzaktan dönüp görsem yine iyi olurdu. Ama kalmak işi çok bozuyor ve saçma olduğunun farkındayım.

Yani salonda maskeyle rahat oturabilecekseniz bir sey diyemem ama bu benim icin bir secenek degil.
Bu arada yasadigim sehirde seyahat kisitlamasi yok.

Evde kalın hanımefendi eğer giderseniz o zaman vicdanınızın rahatsız olması gerekiyor bu sizin evlendikten sonraki ilk bayramınız olabilir ama insanlar çok daha güzel ve özel günlerini buruk geçirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X