bayramlar

leble

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
1.654
1.495
168
İstanbul
Eşimin ailesi ile aram iyi değil, annesi ve babası ile bir sorun yok ama o insanların bencillikleri beni delirtiyor ve onlara biraz kırgınım ama ailemin yanına gittiğimde ( ikimizin ailesi aynı şehirde) gidiyorum evlerine ellerini öpüyorum , nasılsınız diye soruyorum,,,, şimdi ramazan bayramınında ailelerimzin olduğu şehre gideceğiz, biraz bizimkilerde biraz onun ailesinde kalırız, olur biter ama kurban bayramında eşimin ailesi kızlarının yanına başka bir şehre gidiyor, ve o kızı da bana küs, gerçekten ortada bir şey yok kendilerince bir şeyler uydurdular, bu arada kocamla da aramı açmaya baya bir uğraştılar hatta bir dönem boşanma eşiğine bile geldik eşimle,,,,, şimdi görümcem bana bir telefon açsa nasılsın leble iyi misin ? dese gene de giderim ama düğün olduğundan beri konuşmadım,, öteki görümcemin evinde gördüm,, orada da ikisi bana gerçekten çok terbiyesizlik yaptı bende gitmiyorum artık zaten eşim gidiyor , başka şehre ablasını görmeye,,,
bu arada cenazelerinde hastalıklarında arıyorum, görümcelerimi eşimin yanında,,,,
hamileyim ve kurban bayramında ailemin yanında geçirmek istiyorum, eşim ikisine de gidelim diyor ama benimle konuşmayan insanın evinde benim ne işim var???? eşimin ailesinin evi olsa giderim,,,,
bende ben ailemin yanına sende kendi ailenin yanında geçir dedim,, ama dedim ki bebek olunca ne yapacağız?????

Son düzenleme:
Görümcenize gidip gitmeme konusunda bir şey diyemeyeceğim, görüşmeme sebebinizi tam olarak bilmiyorum.
Ama bence eşlerin bayramı yada tatil dönemini kendi ailelerinde ayrı ayrı geçirmeleri hiç doğru değil.
Önemli günlerde aradığınıza göre gidebilirsiniz de öyle değil mi?
Eşinizle konuşun gidin ve bakın ilk gün durum neyi gösteriyor duruma göre kalırsınız yada eşinizle birlikte kendi ailenizin yanına gidersiniz olmaz mı?

Görümcenize gidip gitmeme konusunda bir şey diyemeyeceğim, görüşmeme sebebinizi tam olarak bilmiyorum.
Ama bence eşlerin bayramı yada tatil dönemini kendi ailelerinde ayrı ayrı geçirmeleri hiç doğru değil.
Önemli günlerde aradığınıza göre gidebilirsiniz de öyle değil mi?
Eşinizle konuşun gidin ve bakın ilk gün durum neyi gösteriyor duruma göre kalırsınız yada eşinizle birlikte kendi ailenizin yanına gidersiniz olmaz mı?

aslında görümcelerimle bir sorun yok, kendi kendilerine problem çıkardılar, gerçekten incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden, birde evlendikten sonra eşimle kv evine gittik, anneme ilgili çirkin konuştular, ablası düğünde takı yüzünden terbiyesizlik yaptı, böyle saçma salak şeyler, bu arada düğünü benim eşim ve ailem yaptı, gelinliğimi vs kendim aldım,,, ama hiç ağız ağıza dalaşımız olmadı ben zaten yapmam seviyemi düşürmem,,,annem de çok seviyeli bir kadındır gerçekten, ,,,,,
sorun şu ki, geçen sene kurban bayramı için biletlerimizi evlenmeden önce almıştık KV de biliyordu ama tuttu kızının evine gitti bende düşük yaptım bayrama 5 gün kala bende ailemin yanında olmak istedim, eşim gelmedi benimle ( Ben senin ailenin yanında geçiremem benim ailem başka şehirdeyken dedi ve biletini yaktı) bende tek başıma gittim geçen kurban bayramında,,,
gitmeseydim annem gelicekti ve tatsızlık olucaktı,,, birde düşükten sonra 1 ay hasta yattım bakılmam gerekiyordu eşimde çalışıyordu,,,
ya şimdi benimle konuşmayan bir insanın evine gitmek gerçekten yüzsüzlük gibi geliyor çünkü öteki görümcemin evinde bana o kadar terbiyesizlik yaptılar ki,,, eşimde gördü bir şey diyemedi oda gerildi gerildi bana patladı,,, eşim bana çok salakça bir şey için bağırdı , görümcemin gözlerinin içi parladı resmen,,,,, yani huzurum kaçıyor oraya gidince,,,,

Ben olsam hayata gitmem. Hem bana hemde aileme hakaret edecekler ve ben gurursuz bir sekilde karşılarına cıkacagım. Tüm söylediklerini yutmus ve kabullenmiş olarak. Ayrıca merak ettim kv. Neden geleceğinizi bile bile başka şehire gitti ? Birde dusuk yaptıgınızı biliyorlarmıydı. Ayrıca ayıbın büyüğünü seni o zamanda düşünmeyip yalnız birakıp utanmadan ailesinin yanına giden eşin yapmış.

Ben olsam hayata gitmem. Hem bana hemde aileme hakaret edecekler ve ben gurursuz bir sekilde karşılarına cıkacagım. Tüm söylediklerini yutmus ve kabullenmiş olarak. Ayrıca merak ettim kv. Neden geleceğinizi bile bile başka şehire gitti ? Birde dusuk yaptıgınızı biliyorlarmıydı. Ayrıca ayıbın büyüğünü seni o zamanda düşünmeyip yalnız birakıp utanmadan ailesinin yanına giden eşin yapmış.

KV bayramdan çok önce gitti, hatta orada küçük bir kaza geçirdiler eşimi çağırdılar yanlarına, bende hamileydim, düşük tehlikem vardı,, ve düşük yaptım zaten, eşim geldikten bir hafta sonra,,,,, düşük yaptığımda halen kızının yanındaydı ama dönmedi evine,, ve haberi vardı düşük tehlikemden de düşük olduğundan da ,,, eşim ailesinin yanına da gitmedi bayramda o burada evimizde tek başına kaldı,,, yani gelmemesi çok kaba oldu cidden hatta babam direkt seni böyle bir günde tek başına bırakan adamdan boşan dedi,,, ama ben seviyorum eşimi,,, eşim ailesi ile benim aramda denge kuramadı çünkü ailesi çok duygu sömürüsü yapıyor,,, maddi ve manevi anlamda,,,
bende gitmek istemiyorum ama hamieyim bu sene ayrı geçiriceğiz ya bebek olunca ne yapacağım ben???
aileme söylediklerini kibarca iade ettim onlara,,, ama hala dedikodu yapıyorlar,,,
ben bu arada kötü bir şey yaptım,,, eşimin facebook hesabına girdim,, bunların msjlarını okudum,,, annem hasta olmuştu ablası eşime,,, annemlerde sizinkilere gidicek, gitmek istemiyorum ama oğlumun hatırına gidiyorum utansınlar demiş???? ha diyeceğim ailem utanılıcak hiç bir şey yapmadı,,,, aksine onlar yaptı,,,

ya şimdi bunu okudum sinir oldum ama eşime okudum da diyemiyorum,,, bunu okuyunca da iyice tiksinti geldi bu insanlardan,,,,,,,,

Ben olsam bir şekilde mesajı okudugumu söylerdim. Kavga etsekte bildigimi bilmeli diye . Esini hiç empati yapmaya davet ettinmi ? Gerçekten gaz vermek gibi dusunme ama ben gitmezdim. Onların benden özür dilemesini beklerdim. Eşinin anne babasına saygı duymak zorunda olabilirsin ama kardeşlerine değilsin bence. Eşim beni yalnız bırakıp bana bunu yapsa ne olurdu bilmiyorum cok kırılırdim herhalde.

Ben olsam bir şekilde mesajı okudugumu söylerdim. Kavga etsekte bildigimi bilmeli diye . Esini hiç empati yapmaya davet ettinmi ? Gerçekten gaz vermek gibi dusunme ama ben gitmezdim. Onların benden özür dilemesini beklerdim. Eşinin anne babasına saygı duymak zorunda olabilirsin ama kardeşlerine değilsin bence. Eşim beni yalnız bırakıp bana bunu yapsa ne olurdu bilmiyorum cok kırılırdim herhalde.
onların benden özür dilemesi gibi bir şey söz konusu bile değil, öyle bir şeyi asla yapmazlar,,, eşimin ailesinin evine gidiyorum bir kaç saat oturuyorum telefon açtılar mı konuşuyorum ama resmi ama asla ve asla saygısız değil,,, ben gitmek istemiyorum gerçekten,,,eşime de benimle konuşmayan bir insanın evine gidicek kadar yüzsüz değilim dedim,,, ama ilk hamileliğim öyle babamın evinde de tek kalmak istemiyorum hem seneye bebeğimiz de olucak o zaman ne yapacağız ????

Kavga gürültü ikna edeceksin artık. Ya sen gideceksin yada ayrı gececek. Diyecek bir şey bulamadım. Öncelikli ailenin siz olduğuna inandırmalısın. Olmadı hiçbir yere gitmeyip evde kalmayı denemelisin.

Canim ben olsam hicbirsey olmamis gibi esinin ailesine giderim ozel gunlerde
Esinin yanidir senin yerin o gidiyorsa sen de git ama assssla ve asssla yalniz gonderme esini onlarin yanina
Cook uzun hikaye ama benzer problemleri kendi anne babam yasadi ve annem tam da senin yaptigini yaptinsonucta babam onlari tercih etti ve anneme sirtini dondu
Esini kesinlikle yalniz birakma al kocani tak koluna git hicbirsey olmamis gibi gulumsr gec nasilsiniz iyi misiniz demek sana birsey kaybettirmez zaten telefon aciyormussun gitsen ne kaybedersin?emin ol cok uzun vadede dusunursen sen karli cikarsin dedigimi yaparsan
Esin simdi degilse de bir yil es yil on yil sonra ailesini tercih eder eminim buna bu nedenle seni uyarmak istedim

aslında görümcelerimle bir sorun yok, kendi kendilerine problem çıkardılar, gerçekten incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden, birde evlendikten sonra eşimle kv evine gittik, anneme ilgili çirkin konuştular, ablası düğünde takı yüzünden terbiyesizlik yaptı, böyle saçma salak şeyler, bu arada düğünü benim eşim ve ailem yaptı, gelinliğimi vs kendim aldım,,, ama hiç ağız ağıza dalaşımız olmadı ben zaten yapmam seviyemi düşürmem,,,annem de çok seviyeli bir kadındır gerçekten, ,,,,,
sorun şu ki, geçen sene kurban bayramı için biletlerimizi evlenmeden önce almıştık KV de biliyordu ama tuttu kızının evine gitti bende düşük yaptım bayrama 5 gün kala bende ailemin yanında olmak istedim, eşim gelmedi benimle ( Ben senin ailenin yanında geçiremem benim ailem başka şehirdeyken dedi ve biletini yaktı) bende tek başıma gittim geçen kurban bayramında,,,
gitmeseydim annem gelicekti ve tatsızlık olucaktı,,, birde düşükten sonra 1 ay hasta yattım bakılmam gerekiyordu eşimde çalışıyordu,,,
ya şimdi benimle konuşmayan bir insanın evine gitmek gerçekten yüzsüzlük gibi geliyor çünkü öteki görümcemin evinde bana o kadar terbiyesizlik yaptılar ki,,, eşimde gördü bir şey diyemedi oda gerildi gerildi bana patladı,,, eşim bana çok salakça bir şey için bağırdı , görümcemin gözlerinin içi parladı resmen,,,,, yani huzurum kaçıyor oraya gidince,,,,

Eşinize tüm bunları anlatın ve gitmeyin derim, ama bu karar sizi daha çok çıkmaza sokmasın birde hamilesiniz.
Eşinizin yaptığı asla affedilir değil, ben olsam bunu asla hazmedemezdim.
Ne demek yahu siz bir evlat kaybetmişken sizi bırakıp ailesinin yanına bayrama gitmesi akla mantığa uymuyor.
Affedersiniz ama bu durum iki ucu moklu değnek.
Gitseniz kendinize saygısızlık etmiş olacaksınız, gitmeseniz eşinizle kırgınlık olacak tadınız kaçacak.

Esinin yanidir senin yerin o gidiyorsa sen de git ama assssla ve asssla yalniz gonderme esini onlarin yanina
Cook uzun hikaye ama benzer problemleri kendi anne babam yasadi ve annem tam da senin yaptigini yaptinsonucta babam onlari tercih etti ve anneme sirtini dondu
Esini kesinlikle yalniz birakma al kocani tak koluna git hicbirsey olmamis gibi gulumsr gec nasilsiniz iyi misiniz demek sana birsey kaybettirmez zaten telefon aciyormussun gitsen ne kaybedersin?emin ol cok uzun vadede dusunursen sen karli cikarsin dedigimi yaparsan
Esin simdi degilse de bir yil es yil on yil sonra ailesini tercih eder eminim buna bu nedenle seni uyarmak istedim

Aslında haklısınız bende böyle düşünmüştüm ilk etapta ama sonra yazdıklarını okuduktan sonra fikrim değişti.
Düşük yapan eşini bırakıp ailesinin yanına bayram yapmaya giden bir adam bence bu özveriyi hak etmiyor.

Bence de Ramazanda zaten her iki aile ile de görüşeceğinizden
Kurban da küs olduğun görümcene gitmen lüzumsuz olur
Herkes kendi ailesi ile bayram geçirsin Kurban da artık
Çocuk olunca da zaten babaannesiyle görüşmüyo dğeilsin ki görüşmeyen nice geleinler var, eşleri arada götürüp getiriyor torunu da
Sen hamilesin gidip sinir olacağına otur annenin dizinin dibinde prensesler gibi bayram geçir şimdi

Bayramların ayrı geçirilmemesi taraftarıyım..

Ramazan Bayramında nasıl olsa 2 aileyide göreceksiniz,kurbandada başbaşa olun..

Bir tatil planı yapıp iki aileyede gitmezdim ben olsam..

Aslında haklısınız bende böyle düşünmüştüm ilk etapta ama sonra yazdıklarını okuduktan sonra fikrim değişti.
Düşük yapan eşini bırakıp ailesinin yanına bayram yapmaya giden bir adam bence bu özveriyi hak etmiyor.

Canim belki hak etmiyor ama ben olsam kendi huzurum icin esimin yaninda giderim
Ha birileri bana terbiyesizlik mi yapti o bana yapilmamis kocama yapilmis olur hiiic alakadar etmez beni
Yalniz yollarsam esimi bayramda icim icimi yer belki kocami doldururlar belki beni kotulerler ama ben yaninda olursam bunu yapamaz kimse yaptirmam gulumser gecerim
Dedigim gibi esim kendisi icin fedakar oldugumu dusunur belki ama ben bunu kendim icin yaparim

Bence konu sahibinin yazdıklarını başindan itibaren tekrar okumalısın. Zaten sorun kv degil görümce. Kendi huzurun icin demissin ama ben bir huzur göremedim. Gitsin ve hicbirsey olmamis gibi davransın oylemi ? Sonra ic huzursuzluk onu yesin bitirsin. Ayrıca yapılan hakareti kocası üzerine alınsa amenna adamın umrunda degilki. Karısını o halde birakip tatile gitmis daha ne olsun ?

QUOTE=darkmore;35628444]Canim belki hak etmiyor ama ben olsam kendi huzurum icin esimin yaninda giderim
Ha birileri bana terbiyesizlik mi yapti o bana yapilmamis kocama yapilmis olur hiiic alakadar etmez beni
Yalniz yollarsam esimi bayramda icim icimi yer belki kocami doldururlar belki beni kotulerler ama ben yaninda olursam bunu yapamaz kimse yaptirmam gulumser gecerim
Dedigim gibi esim kendisi icin fedakar oldugumu dusunur belki ama ben bunu kendim icin yaparim[/QUOTE]

eşimin ailesinin evi olsa gideceğim, ama kurban bayramında benimle konuşmayan görümcemin evinde toplanıyorlar,,, eşim 5-6 hafta da bir ablasının yanına gidiyor beni de götürmüyor zaten,, beni bir kere götürdü,, orada iki görümcem terbiyesizlik yaptı eşimde yediremedi hıncını benden aldı bana hiç olmayacak bir şey yüzünden bağırdı ,, o anda görümcemin gözlerinden mutluluk fışkırdı resmen,,,,
daha geçen gün eşim gitti ailesinin yanına, benim de biletim vardı yaktım, çünkü hamileyim ne zaman gitsem bir kavga tartışma kesin çıkıyor, öteki düşüğüm stres yüzünden olmuştu zaten,,,,
Yani, ileride olabilecek şeyin farkındayım, ama beni istemeyen bir insanın evine gitmeyi de gururuma yediremiyorum,,,,
diyorum ki açayım telefonu KV rica edeyim bayramlarda evlerinde otursunlar kapatmasınlar evlerini, sonuçta büyük evi kapatılmaz bayramlarda ?????

Eşinize tüm bunları anlatın ve gitmeyin derim, ama bu karar sizi daha çok çıkmaza sokmasın birde hamilesiniz.
Ne demek yahu siz bir evlat kaybetmişken sizi bırakıp ailesinin yanına bayrama gitmesi akla mantığa uymuyor.
Gitseniz kendinize saygısızlık etmiş olacaksınız, gitmeseniz eşinizle kırgınlık olacak tadınız kaçacak.
eşiim beni bırakıp ailesinin yanına gitmedi, o evde tek başına kaldı,, ben ailemin yanına tek başına gittim,, ama onun da bileti vardı eşim yaktı biletini benim ailem orada değilken ben senin ailenle bayram geçiremem dedi,,,,
ben gitmeseydim annem gelicekti, çünkü düşükten sonra bir ay kendime gelemedim, hep bahtsız şeyler oldu,,, şansızlık,,,

K.validen bayramda neden evde oturup çocuklarının gelmesini beklemek yerine kızında geçiriyor? kurbanı orada mı kesecekler?

Görümcenle görüşmüyorsan gitme bence de. Eşine de belirt bunu. O gidip gelsin...

Sizin de yazdığınız gibi eşinizin ailesinin evi olsa gidersiniz; ama sizinle konuşmayan ve başka şehirde oturan görümcenize gitmenize hiç gerek yok bence. K.validenize, Telefon açıp gitmeyin demeniz doğru olur mu bilemiyorum; ama direk o konuyu açmadan konuşurken ya da görüştüğünüzde aradan çıkmış gibi konuşabilirsiniz belki. Eşiniz sizi ailenize bırakıp kendisi ablasına mı gidecek?

Aynen ya, benim ailem başka şehirdeyken ben senin ailenin yanında bayram geçiremem de ne demek. Kadın düşük yapmış eşi hala ailesine gitme derdinde...

Üstelik k.valide kendi evinde değil kızının evine gitmiş... Sanırım adama baskı yapıyorlar, gitmese bizi unuttun hanımköylü oldun diye tepki vermelerinden çekindi :26:

Back
X