bayramlar

aslında görümcelerimle bir sorun yok, kendi kendilerine problem çıkardılar, gerçekten incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden, birde evlendikten sonra eşimle kv evine gittik, anneme ilgili çirkin konuştular, ablası düğünde takı yüzünden terbiyesizlik yaptı, böyle saçma salak şeyler, bu arada düğünü benim eşim ve ailem yaptı, gelinliğimi vs kendim aldım,,, ama hiç ağız ağıza dalaşımız olmadı ben zaten yapmam seviyemi düşürmem,,,annem de çok seviyeli bir kadındır gerçekten, ,,,,,
sorun şu ki, geçen sene kurban bayramı için biletlerimizi evlenmeden önce almıştık KV de biliyordu ama tuttu kızının evine gitti bende düşük yaptım bayrama 5 gün kala bende ailemin yanında olmak istedim, eşim gelmedi benimle ( Ben senin ailenin yanında geçiremem benim ailem başka şehirdeyken dedi ve biletini yaktı) bende tek başıma gittim geçen kurban bayramında,,,
gitmeseydim annem gelicekti ve tatsızlık olucaktı,,, birde düşükten sonra 1 ay hasta yattım bakılmam gerekiyordu eşimde çalışıyordu,,,
ya şimdi benimle konuşmayan bir insanın evine gitmek gerçekten yüzsüzlük gibi geliyor çünkü öteki görümcemin evinde bana o kadar terbiyesizlik yaptılar ki,,, eşimde gördü bir şey diyemedi oda gerildi gerildi bana patladı,,, eşim bana çok salakça bir şey için bağırdı , görümcemin gözlerinin içi parladı resmen,,,,, yani huzurum kaçıyor oraya gidince,,,,

karnindakiyle kendini dusun ve gitme...rezillik yasayacagini bile bile gitmek sacma olacak...esinede uygun bir dille anlat bunu..esek degilse anlar herhalde :ssz:

ramazan bayramında oradayız zaten,,, kurban bayramında da ben giderim kendi ailemin yanına, eşim de ablasının yanına gider, yada evde oturur,,, bebek olduktan sonra da bilemiyorum,,,, böyle devam ederiz ????
ama böyle bayramları ayrı geçiren çiftlerin sonu hep ayrılık oluyor,,, ben eşimi seviyorum,,, böyle bir şey olmasından korkuyorum,,,
böyle olunca da KV kızıyorum, sen yaşlı bir kadınsın kapatma evini bayramda seyranda,, kır dizini otur evinde,,, insanlar toplansın evinde ,,,,
geçen gün eşim telefon açtı, ramazan bayramı için, dedim ki ailen evlerinde alabilirsin biletini, ben bir arayım kontrol edeyim dedi,,, yani annesine bile güvenemiyor,,,
ama tek bir duam var,,, olucaksa bu ramazan bayramında da gitsinler kızlarının yanına, eşim gene yaksın biletini, belki ailesinin bencilliğini görür,,,

eşiim beni bırakıp ailesinin yanına gitmedi, o evde tek başına kaldı,, ben ailemin yanına tek başına gittim,, ama onun da bileti vardı eşim yaktı biletini benim ailem orada değilken ben senin ailenle bayram geçiremem dedi,,,,
ben gitmeseydim annem gelicekti, çünkü düşükten sonra bir ay kendime gelemedim, hep bahtsız şeyler oldu,,, şansızlık,,,

O Zaman eşinizden özür dilerim günahına girdim.
Zira siz neden eşinizi bırakıp annenizin yanına gidiyordunuz, eğer bakılmanız gerekiyorsa mümkünse anneniz gelseydi.
Daha önce yazmışsınız annem gelecekti diye neden öyle yapmadınız.?
Ayrıca bende bir bebek kaybettim ve kürtaj oldum sonrasında fiziksel bir sıkıntı yaşamadım keza doğumda da öyle.
Sizin 1 ay bakılmanızı gerektiren durum neydi acaba?
Birde durum buyken eşinizle gitmenizi öneririm, görümcenizle küs olsanız bile eşinizin hatırına gitmelisiniz.
Eşinizi asla yalnız bırakmayın ve bırakın kendisi görsün eğriyi doğruyu.
Adım atan siz olun, varsın onlar yapacakları kötülüğü yapsınlar.

ramazan bayramında oradayız zaten,,, kurban bayramında da ben giderim kendi ailemin yanına, eşim de ablasının yanına gider, yada evde oturur,,, bebek olduktan sonra da bilemiyorum,,,, böyle devam ederiz ????
ama böyle bayramları ayrı geçiren çiftlerin sonu hep ayrılık oluyor,,, ben eşimi seviyorum,,, böyle bir şey olmasından korkuyorum,,,
böyle olunca da KV kızıyorum, sen yaşlı bir kadınsın kapatma evini bayramda seyranda,, kır dizini otur evinde,,, insanlar toplansın evinde ,,,,
geçen gün eşim telefon açtı, ramazan bayramı için, dedim ki ailen evlerinde alabilirsin biletini, ben bir arayım kontrol edeyim dedi,,, yani annesine bile güvenemiyor,,,
ama tek bir duam var,,, olucaksa bu ramazan bayramında da gitsinler kızlarının yanına, eşim gene yaksın biletini, belki ailesinin bencilliğini görür,,,

Ramazan bayramında zaten her iki ailenin yanına gidecekmişsiniz kurban bayramında başbaşa olun hatta tatile çıkın beraber.

O Zaman eşinizden özür dilerim günahına girdim.
Zira siz neden eşinizi bırakıp annenizin yanına gidiyordunuz, eğer bakılmanız gerekiyorsa mümkünse anneniz gelseydi.
Daha önce yazmışsınız annem gelecekti diye neden öyle yapmadınız.?
Ayrıca bende bir bebek kaybettim ve kürtaj oldum sonrasında fiziksel bir sıkıntı yaşamadım keza doğumda da öyle.
Sizin 1 ay bakılmanızı gerektiren durum neydi acaba?
Birde durum buyken eşinizle gitmenizi öneririm, görümcenizle küs olsanız bile eşinizin hatırına gitmelisiniz.
Eşinizi asla yalnız bırakmayın ve bırakın kendisi görsün eğriyi doğruyu.
Adım atan siz olun, varsın onlar yapacakları kötülüğü yapsınlar.

kürtaj sonrası çok ağrım oldu ne oturıp kalkabilyordum rahmimde kan birikmiş ( çok nadir olan bir şey) , sonrasında kullandığım ilaçların yan etkileri oldu,hiç bir şey yiyemedim ( nadir yan etki),ağrıyı sancıyı saymıyorum bile,, sonrasında günlerce çok ağır kanamam oldu düşük gibi,,, 10 gün kaldım ailemin evinde, sonrasında gittim evime,,, o zaman oturduğum ev çok müsait değildi annemin kalması için, birde eşimle de çok kavga etmiştik hamileyken düşük yüzünden onu şuçluyordum, psikolojim iyi değildi,,,
ben küs değilim görümcelerime, benimle konuşanla konuşurum ben, kaldı ki arıyorum hastalıklarında, cenazelerinde,,,

eşimin ailesinin evi olsa gideceğim, ama kurban bayramında benimle konuşmayan görümcemin evinde toplanıyorlar,,, eşim 5-6 hafta da bir ablasının yanına gidiyor beni de götürmüyor zaten,, beni bir kere götürdü,, orada iki görümcem terbiyesizlik yaptı eşimde yediremedi hıncını benden aldı bana hiç olmayacak bir şey yüzünden bağırdı ,, o anda görümcemin gözlerinden mutluluk fışkırdı resmen,,,,
daha geçen gün eşim gitti ailesinin yanına, benim de biletim vardı yaktım, çünkü hamileyim ne zaman gitsem bir kavga tartışma kesin çıkıyor, öteki düşüğüm stres yüzünden olmuştu zaten,,,,
Yani, ileride olabilecek şeyin farkındayım, ama beni istemeyen bir insanın evine gitmeyi de gururuma yediremiyorum,,,,
diyorum ki açayım telefonu KV rica edeyim bayramlarda evlerinde otursunlar kapatmasınlar evlerini, sonuçta büyük evi kapatılmaz bayramlarda ?????

Canim kimin evi oldugunun bir onemi yok ki onemli olan senin esinle beraber hareket etmen
Gorumcenle sorun yasamis olabilirsin gitmek istemiyor da olabilirsin haklisin birsey demiyorum ama daha cok yeni evlisiniz onunuzde koskoca bir onur oldugu dusunulurse neler olabilecegini ben sana soyleyeyim
Yarin o gorumce ota .oka kocani cagiracak su oldu gel bu oldu gel hadi aileyi toplayalim gel hadi bayram seyran var gel herseye cagiracak kocan da gidecek
Sen napacaksin evde bir basina coluk cocuk tek oturacaksin onlar orada srnin kocanla aile saadeti yasayacak sanki sen hiiiic yokmussun gibi bunu kabul edip goze alabiliyorsan sal kocani birak gitsin
Denenmis tecrubeyle sabittir benim babaannem ve halam aynen bunu yaptilar utanmadan

Canım sadece benciller diye mi eşinin ailesiyle görüşmüyorsun yani hiç aramıyor musun filan. Görümce filan da görüşmüyor muşsun ama arıyormuşsun sonuçta bir şekilde. Zaten şeker bayramında kendi ailene de gideceksin, onlara da zaten 3 gün bayram. Kurban bayramında tekrar neden ailene gitmek istiyorsun. Sen ailene gitmek istersen o da gitmek ister hem de kardeşini görmek ister zaten o bayram da kısa gider bir duruma bakarsınız ama yok illa gitmicem diyorsanız ikinizde bir yere gitmeyin evinizde oturun ama asla eşler bayramı ayrı ayrı geçirmemeli çünkü size eşinizi sorarlar, orada da eşinize sorarlar karın nerede diye olmaz yani böyle günlerde ayrı gayrı. İlla her bayram gitmek zorunda değilsiniz hamilesiniz bahaneniz de var.

keşkem burada yazılanlan çoğunluğu dinleyşp gitmeseymişim,,
gerçi bayram için gitmrdim bayramdan bir kaç gün önce 2 günlüğüne eşimle gittim,,,,
iki gün burnumdan geldi,,,, gerçekden,,,, yapılan terbiyesizliklerin saygısızlıkların haddi hesabı yokdu,,,,
ben ağzımı açıp hiçbşr şey söylemedim ,,, sadece surat asmışım ama farkında bile değilim,,,,
yolda eşimle çok kötü kavga ettik,,,(onlardan hıncını çıkartamayınca benden çıkartıyor) ben bir süre ailemin yanında kaldım ( ilk mecburdum sonra kızdım gitmedim),,,
bir ara boşanmayı bile düşündüm am a eşimi çok seviyorum,,, sakinleşdim,,,,sakinleşdik,,,,
hala yolda kavga edip sinirimden isgara içtiğim geliyor aklıma,,, karnımda ki bebek için içim acıyor,,,,
yani bu çocuğuma da sebeb olucaklardı bu manyaklar,,,,,o kadar canım sıkıldı,,,
şimdi eşimle aram çok iyi çok şükür,,,
bundan sonra hiçbir bayramda veya hiçbir sebeble görümcelerimin evinde kalmam dedim eşime,,,, ( çok gitmrk istersen otelde kalırım ben dedim),,,
artık kendimi kasmayacağım bayramlar için,,, ben oğluşumla giderim ailemin yanına geçiririm bayramımı,,, misler gibi,,, onun ailesi de benim ailemle aynı şehirde , bir zahmet ya kızlarına terbiye versinler yada dizlerini kırıp otursınlar evlerinde,,,,

Back
X