• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda kv evine gidip iş yapıyor musunuz?

Asutaycan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2017
393
246
33
42
Evet sorum basliktanda anlasilacagi gibi kv nin bayramda ev isini yapiyor musunuz ve gelen giden misagirlerine hizmet ediyor musunuz? Ben calistigim halde her bayram bunu yapiyorum ve bundan nefret ediyorum. Normalde kadincagiz pek is yaptirmaz bana ama bayramda oluyo yapiliyo iste.

GÜNCELLEME...
Tüm yorumları okudum. Evet gerçekten çok gereksiz ve eksik bir konu açmışım. Kayınvalidemi çok severim, o da beni gelini gibi görmez kendi kızından ayırmaz. Şeker gibi bir kadındır gerçekten. Şunu yap, bunu yap demez asla ben kendim yapıyorum hemde sitem etmişim burda değil mi ama. Bi zorlama olsa zaten yapmazdım. Ayrıca ben yaparken o oturmuyor ki kadın zaten biz geldik diye dört dönüyor etrafta ee bizde eşimle ona yardım ediyoruz haliyle.

Son düzenleme:
Temizlik falan yapmıyorum
Sadece gittiğimde işte çay servisi vs
Hasta olmadığı sürece hiçbirşey yapmam kendi evime yetişemiyorum ben

Kaynana bile olmasa gittigim yerde yardim etmeye calisirim ama olay buyurse birakirim. Insanlar gelin alinca birden elden ayaktan dusuyor nedense.
Ya kadin yap demiyo Allah icin ama gidince ister istemez esimle ben girisiyoruz rahat edemiyorum obur turlu. Birde bi aksam onceden sarma yapiyo e o sararken ben oturamam ki ama nefret ederim sarmadan istemeye istemeye yapiyorum.

beraber otururken benim yaptigim.isi begenmeyip.adimi pise cikarmisti...simdi kendi evim.misler.gibi
.gozuyle de goruyor ..bazen yanimda tuh bizim.ev cok.pis hic yapamiyom.oram.agriyi buram.agriyo diyo ben yapamam ne de olsa titiz degilim dedigim gunden beri beklentiyi kesti kadin tutuyor kizi evine...asla.ve asla.elimi surmem

Yaşı ileriyse ve maddi olarak birini tutacak gucu yoksa bayram önü temizlige yardima giderdim. Bayram ziyareti sirasinda da gelene gidene hizmet ederdim. Ama ekstra sirf hizmet etmek icin gitmezdim. Annemden boyle gordum.
Ama bu tarz seyler biraz samimiyetle alakali.s

Benim mustakbel kaynanamin bir suru kizi var cok sukur, bana sira gelmez anca ayak bagi olurum :halay:

Kv hizmet etmiyorum boyle bisey beklemiyo zaten ama gelenede yapmamak olmaz ki gelinsin sonucta. Peki siz napiyorsunuz gittiginiz zaman gelen giden olmuyormu.
Şöyle ki gittigimde zaten sarmasi, tatlisi, boregi vs hazirdir.
Ben ancak birileri gelirse o anda belki cay servisi yaparim bu zaten benim gozumde is falan degil.
Bunu normalde misafirlige gittigim evde de yaparim yardimci olurum.
Ama genelde sabah ilk oraya gittigim icin kimse de olmaz :) 2 saat oturur sonra baslarim ziyaretlerime aksama kadar orda olmam. Sonra aileme ordan akrabalarima giderim.
Benim isten kastim şu; bazi gelinleri okudum burda butun bayrami kaynanasinin evinde hizmet yaparak mecburi geciriyor. Boyle bisey benim icin imkansiz!

Yaşı ileriyse ve maddi olarak birini tutacak gucu yoksa bayram önü temizlige yardima giderdim. Bayram ziyareti sirasinda da gelene gidene hizmet ederdim. Ama ekstra sirf hizmet etmek icin gitmezdim. Annemden boyle gordum.
Ama bu tarz seyler biraz samimiyetle alakali.s

Benim mustakbel kaynanamin bir suru kizi var cok sukur, bana sira gelmez anca ayak bagi olurum :halay:
Benim kv tek kizi var oda uzakta bir bayram gelebiliyo zaten. Onunla yapariz cogu zaman oda kaynanada Allah razi olsun der durur. Yoksa kimse yaptiramaz zorla biseyi.

Peki napiyosunuz cok merak ediyorum. Bayramda gittiniz diyelim. Siz gelmeden o butun isleri bitirmis mi oluyo mesela.
Valla ben esimle birlikte esimin teyzesine gidiyorum sadece. ( kendisi kvalidem sayilir) Gittigimde her sey hazir oluyor kahvalti sofrasina oturuyorum. Cayim onume geliyor. Teyzenin torunlari cocuguma kadar bakiyor ve ben misafir olarak oturuyorum. Hizmette sınır yok yani. Arifeden gittiysem de ayni sekilde oluyor.

Halalar , amcalar, teyzeler veya dayilar yokmu?.. Sizde bayramlasmaya cikin..

Tabikide yaparım çünkü niye vicdan sahibiyim, 50 _60 yaşındaki kadın kalkıp kahve servisi yapacak bende ayak ayak üstüne atip oturacammi .insanlar ne der diye değil eşimi bana doğurup büyütmüş sağolsun .saygım sonsuz sevdiğimden değil saydigimdan bir iki kahve yapıp bir oda supursem incilerim düşmez .

Benim kv tek kizi var oda uzakta bir bayram gelebiliyo zaten. Onunla yapariz cogu zaman oda kaynanada Allah razi olsun der durur. Yoksa kimse yaptiramaz zorla biseyi.
O zaman tam olarak sorun nedir? Yani kayinvalideniz ve gorumceniz laf falan sokmuyorsa yani. Siz hic mi hizmet etmeyeyim diyorsunuz? Ya da esiniz falan mi ekstra beklentiye giriyor

Şöyle ki gittigimde zaten sarmasi, tatlisi, boregi vs hazirdir.
Ben ancak birileri gelirse o anda belki cay servisi yaparim bu zaten benim gozumde is falan degil.
Bunu normalde misafirlige gittigim evde de yaparim yardimci olurum.
Ama genelde sabah ilk oraya gittigim icin kimse de olmaz :) 2 saat oturur sonra baslarim ziyaretlerime aksama kadar orda olmam. Sonra aileme ordan akrabalarima giderim.
Benim isten kastim şu; bazi gelinleri okudum burda butun bayrami kaynanasinin evinde hizmet yaparak mecburi geciriyor. Boyle bisey benim icin imkansiz!
Bize gelen giden bitmiyo ya ikinci gunu bi basliyolar mubarek bayram bitene kadar devam ve bizde adettir her gelene sofra kurulur yemek verilir. Bizim cikip gezmemize firsat bile olmaz. Ama ben ikinci gunu aksam tuyerim genelde

Back
X